STRATOKASTEL je napisao:
Za vrijeme rata je koštala 50 maraka. Znači, ipak je malo bolje, mada ne baš previše.
Već 16 godina narod okreće glavu od siromaštva i živi na kredit. Šta ćeš, neki nikad neće doći pameti.
Kostala je u Sarajevu i Federaciji i po 300 maraka u ratu. Ali u BL ne. Ocigledno se ne sjecas rata, jer se ja sjecam da je 25kg u ratu 1994 bilo 8DM=8KM. U odredjena doba se penjala do 10-12KM ali skoro nikad nije presla tu cijenu u toku rata. Znaci cista je glupost da je u ratu vreca brasna u RS kostala 50 maraka.
Sad da se vratimo na temu.
Mene interesuje za koga cete protestovati vi koji podrzavate protest?
Ja bih prvi protestovao da znam da ima neko ko bi nesto promijenio, ali na zalost ja ne vidim nikoga ko bi donio neke znacajnije promjene na bolje. A da se idem boriti i protestovati opet za neke nove lopove koji bi trebalo da dodju na vlast mi se ne isplati.
Dakle, vi sto se zalazete za proteste za koga bi vi protestovali?Dalje, ljudi su imali priliku na izborima da iskazu svoje misljenje i misljenje vecine je da im odgovara i da im je dobra ova vlast i da im donosi blagostanje. Problem je onda sto vecina nebi protestovala jer je glasala za sadasnju vlast jer joj je sadasnja vlast dobra.
Postavlja se pitanje onda cemu protesti kad je vecina ljudi pokazala svojim slobodnim glasovima da im je ovakvo stanje najdraze?Ja se slazem sa protestima, ali oni u BiH jednostavno nisu demokratski jer se suprotstavljaju volji vecine naroda koja je izabrala sadasnju vlast koja im odgovara. Drugo je u Africi gdje ljudi nisu imali pravo da slobodno izaberu.
Ali u Bih gdje su ljudi izabrali demokratski, koga hoce sad da ruse kad su sami izabrali one koji im najvise odgovaraju?