banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 17:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1693 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2011, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.life.com/image/first/in-gall ... te#index/2

био је он бачје у своје вријеме :)

http://www.life.com/image/first/in-gall ... rs#index/4
и још мало његове "војске" :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Evropski komesar za energetiku Ginter Etinger je izjavio da je Evropska unija (EU) odlučila da ne uvede blokadu na izvoz nafte iz Libije, jer najveća naftna postrojenja više nisu pod kontrolom vlada Muamera el Gadafija, nego njegovih protivnika. "Imamo razloga da verujemo da najveći deo naftnih postrojenja nije više u rukama Gadafija, već pod kontrolom snaga koje su preuzele vlast", izjavio je Etinger u
Briselu. On je, kako prenosi Slobodna Evropa, dodao da je EU odlučila da ne uvede blokadu na izvoz nafte iz Libije "da ne bili kažnjeni i oni koji sankcijama ne treba da budu pogođeni".

Ha, ha, haaaa

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pobjedjuju, a Amerikanci namicu vojsku. Bas.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada je jasno zašto je Čavez dobar sa Gadafijem :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Simpatičnost prema Gadafiju sam naslijedio od moga dede komuniste, koji je uvijek nalazio riječi hvale za njega. Ja lično u njegove dobre namjere sam se uvjerio za vrijeme rata, kada su nas ostale muslimanske zemlje osuđivale zato što ubijamo "muslimane", on je tvrdio da je to sve maslo Amerike.
Rukovodstvo SRJ je često putovalo u Libiju kada uopšte nisu bili omiljeni nigdje u svijetu. A što se tiče ove vijesti, ja sam u Blicu čitao njegovu izjavu Srbi su nam prijatelji, ali Albanci su nam braća, priznaćemo Kosovo. Sada u to sumnjam, da je uopšte izjavio.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
један деда ми је пловио са Титом на Галебу, па је између осталог био и у Либији и дан данас исто тако само има ријечи хвале за њих..
други деда је у то вријеме лежао у творза јер је био антикомуниста :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
danijell je napisao:
Slika

cek ovo on kao iskulira ribu,onaj fazon iz osnovne,pruzis ruku,pa se krenes zalizivati :P

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
danijell je napisao:
Sada je jasno zašto je Čavez dobar sa Gadafijem :D

Cavez je dobar sa svakim onim koji je protiv Amerike :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa zadnjih godina, nakon što je odustala Libija od nuklearnog programa... hvaljena od USA kao brana za islamski fundamentalizam, uz Egipat pod Mubarakom, na sjeveru Afrike,... omogućen pristup naftnim kompanijama... Teško bi se moglo reći da je Gadafi bio neprijatelj Zapada. Mogli su sačekati da umre i da ga zamjeni neko od sinova... Ali se izgleda nekome žuri. Nešto ne vjerujem u spontano dešavanje naroda i borbu za istinsku demokratiju bla bla bla...

Dugo je Gadafi htio da se ujedini sa Egiptom, i ostalim zemljama na sjeveru Afrike. Možda se i Mubaraku nešto slično počelo vrtiti po glavi... pa ga to i udarilo po glavi. A Kini je potreban stabilan i jeftin izvor sirovina, i putevi za prenos... A vole Kinezi i izgraditi, osim što vole uzeti jeftine resurse...

Ma samo što dalje od nas da se velike sile sukobljavaju. Ne moramo mi uvijek biti trava koja nakon toga, u svakom slučaju, strada. Nakon sukoba slonova.

A ima ona druga, mislim isto indijska.
Da je bolje biti neprijatelj Englezima jer će te pokušati potkupiti, nego prijatelj jer će te pokušati prodati. Tako nešto.

Citiraj:
Марта 2004, британски премијер Тони Блер је постао први западни лидер које је посетио Либију и јавно се срео са Гадафијем. Блер је похвалио Гадафијева недавна дела и изразио наду да ће Либија сада бити снажан савезник у рату против тероризма.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Neki od Libiskih zakona.
Socijala 500 dolara mesecno po nezaposlenom.
Mladi bracni par moze da uzme kredit bez hipoteke do 200.000 dolara.
Zabranjena konzumacija alkohola I droge
De facto
Litar benzina 12 dinara
Za jedan euro u Libiji mozes da kupis 10 vekni hleba
Svako domacinstvo poseduje takozvanu Zelenu knjigu u kojoj je Gadafi opisao svoju politicku I moralnu ideologiju.
Libija proizvodi 1.6 milona barela najkvalitetnije nafte dnevno(jedan barel je trenutno 114 dolara),na mesecnom nivou to dodje neverovatnih 6 milijardi dolara na 7 milona zitelja.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
danijell je napisao:
Citiraj:
Neki od Libiskih zakona.
Socijala 500 dolara mesecno po nezaposlenom.
Mladi bracni par moze da uzme kredit bez hipoteke do 200.000 dolara.
Zabranjena konzumacija alkohola I droge
De facto
Litar benzina 12 dinara
Za jedan euro u Libiji mozes da kupis 10 vekni hleba
Svako domacinstvo poseduje takozvanu Zelenu knjigu u kojoj je Gadafi opisao svoju politicku I moralnu ideologiju.
Libija proizvodi 1.6 milona barela najkvalitetnije nafte dnevno(jedan barel je trenutno 114 dolara),na mesecnom nivou to dodje neverovatnih 6 milijardi dolara na 7 milona zitelja.

Ne znam. Ali nebi se ljudi bunili dzabe. Dalje, cak i da se bune dzabe, ovo sto je Gadafi uradio nije u redu. Ako hoce promjene treba im ih i dati, ne odmah vec omogucavanjem slobodnih izbora.
A ne on puca na njih i prica kako oni ne znaju nista, kako su drogirani itd. Rjesenje je u slobodnim izborima pa neka vecina izabere sta zeli a ne da Gadafi pretpostavlja sta oni zele. I Staljin i Hitler su pretpostavljali da ljudi zele njih pa ih nisu zeljeli.
Ja kazem, ako narod nesto hoce treba mu to i dati. Evo kod nas su ljudi htjeli sranje, hoce sranje, dobili su sranje i treba nam tako kad to biramo (vecina). Oktobarski izbori su bili mogucnost da ljudi iskazu sta zele i izabrali su ovo i to im je izbor. Ocigledno su zadovoljni tako. Tako i oni ako hoce promjene vecina treba im to omoguciti na izborima. Ako naprave sebi gore neka naprave. A ne u ime njegovog misljenja sta je bolje sprovoditi to vojnim sredstvima. To onda nije demokratija nego diktatura.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Руски Генералштаб од првог дана немира нон-стоп прати војно-политичку ситуацију у Либији, а притом примењује и космичка средства. По речима извора из Генералштаба, саопштења средстава за масовно информисање често не одговарају стварности. „Између осталог, наша космичка средства нису забележила авионске ударе либијских ВВС по војној бази и демонстрантима у Бенгазију,“ рекао је извор. Он је истакао да се такође прати ситуација с производњом нафте у овој земљи.

Citiraj:
Američka državna sekretarka Hilari Klitnon ocenila je danas da bi u narednim godinama Libija mogla da postane mirna demokratska država ili da se suočiti sa dugim građanskim ratom.
Ona je pozvala kongresmene da, u naporima da smanje državne troškove, ne idu predaleko u kresanju budžeta za diplomatiju i pomoć inostranstvu.
Američkom globalnom vođstvu potrebni su i odlučnost i sredstva, rekla je Klintonova.
Ona je istakla da se čitav region Srednjeg istoka menja i da će snažan strateški američki pristup biti od suštinskog značaja.
Događaji u Libiji, prema njenim rečima, primer su kako su SAD koristile diplomatiju, razvoj i odbranu u cilju zaštite svojih interesa i unapređenja svojih vrednosti.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Još jedan USA saveznik u borbi protiv Al Kaide će otiči niz vodu...

Citiraj:
САНА – Председник Јемена Али Абдулах Салех оптужио је данас САД да подстичу немире у тој земљи, док су на улицама Јемена демонстрирале стотине хиљада људи, тражећи његов одлазак.
"Открићу вам тајну: постоје канцеларије у Тел Авиву из којих се припрема дестабилизација арапског света, али све то организује Бела кућа", рекао је Салех, обраћајући се студентима на универзитету у Сани.
Он је рекао и да се опозициони политичари у Јемену редовно састају са америчким амбасадором да би координисали акције.
"Зашто се (председник САД Барак) Обама меша у ствари арапских земаља? Је ли он председник САД или председник арапског света?", упитао је председник Јемена.
Како наводи АП, у највећим демонстрацијама до сада у тој земљи, учествовале су, први пут, и водеће јеменске опозиционе странке.
У главном граду Сани на улице је изашло више десетина хиљада грађана, узвикујући: "Народ хоће пад режима!"
Шеик Абдул Меџид ал Зиндани, који се доводи у везу са Ал Каидом, упозорио је владу да не употребљава силу против демонстраната.
"Ми подржавамо мирну револуцију младих и њихове легитимне захтеве", рекао је Зиндани.
Истовремено, око 6.000 владиних присталица одржало је контрамитинг у Сани, носећи слике председник Салеха, уз пароле: "Не желимо анархију, не желимо уништавање".
Када су протести почели, Салех је обећао да се неће кандидовати на следећим изборима 2013. године, али демонстранти сматрају да то није довољно.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
[quote="filozof sa vrbasa"]Simpatičnost prema Gadafiju sam naslijedio od moga dede komuniste, koji je uvijek nalazio riječi hvale za njega. Ja lično u njegove dobre namjere sam se uvjerio za vrijeme rata, kada su nas ostale muslimanske zemlje osuđivale zato što ubijamo "muslimane", on je tvrdio da je to sve maslo Amerike.
Rukovodstvo SRJ je često putovalo u Libiju kada uopšte nisu bili omiljeni nigdje u svijetu. A što se tiče ove vijesti, ja sam u Blicu čitao njegovu izjavu Srbi su nam prijatelji, ali Albanci su nam braća, priznaćemo Kosovo. Sada u to sumnjam, da je uopšte izjavio.[/quote]

Па да је тако нешто мисли или да је рекао и урадио би то. Ко је могао да га спречи? Али није урадио и то довољно говори а ако га скину и Амери поставе своју "пудлицу" буди сигуран да ће и Либија да призна Косово.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
"Ali ne provode se svi dobro", ocenjuje Ekonomist navodeći da je u Libiju prošle godine Pacoli poveo veliku grupu ljudi s Kosova u nastojanju da ubedi Gadafija da napusti prosrpski stav i prizna Kosovo.
"U jednom trenutku je cela grupa odletela usred pustinje da se sretne s libijskim vođom. Po dolasku im je Gadafi naredio da igraju i pevaju, a kada su iscrpli repertoar, njegov pomoćnik im je prigovorio", piše list.
"Na kraju im je dobri pukovnik rekao da mogu prestati, pre nego što ih je pustio s rečima koje se svode na to da on nikada neće priznati Kosovo sve dok su njihovi lideri američke marionete. Time su poniženi Kosovari otišli kući", navodi Ekonomist.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Žene u crnom- podrška nenasilnim protestima u Severnoj Africi i Bliskom istoku
Čisto ako neko ima želju i volju da ostavi komentar na blog :)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 01:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Slazem se da se vratimo na temu. Samo da odgovorim na pitanje, iako je to sve povezano jer i u Srbiji smo imali slicne proteste devedesetih kao sad u Africi:

ferdinand je napisao:
Tadic se izvinjava...jel' u Srbiji ista bolje?

Pa recimo da statistike pokazuju da je puno bolje nego devedesetih. Ako se sjetimo inflacije od milion posto, sankcija, bombardovanja, krsenja ljudskih prava, a i ekonomskih statistika puno je bolje sada u Srbiji nego devedesetih. Podsjeticu, zbog inflacije tad je plata bila oko 20DM=10E, a sad je 350E. A i sve ostale stvari.
A rekao bih da je bolje nego i kod nas, gdje ne postoji nikakav kompromis vec samo optuzivanje jednih na druge, a ne zna se ko je gori. Iako se ljudi u Srbiji i Hrvatskoj vise bune iako im je bolji standard nego kod nas, zato sto je njihova svijest prevazisla nivo razmisljanja o nacionalizmu i vise se bavi ekonomskim pitanjima. Kod nas je svijest jos na nivou nacionalnih trvenja i podredjuje sve tome cilju pa zato ljudi izgledaju zadovoljniji jer im je um zaokupljen pitanjima nacionalizma umjesto vaznih pitanja. Ali to je i cilj politicara da se ekonomska pitanja zamijene nacionalnim, jer ova druga mogu rjesavati rijecima. Iako to ne ide do vijeka. Sjetimo se rusenja Milosevica.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2386 ... jardu-evra

Sada će dug biti skoro 25 milijardi EUR. A skoro sav dug od prije 2000-te je otpisan. Tako da o održivom i realnom rastu standarda, boljem životu ...

A ovo da se u Hrvatskoj protestuje zbog ekonomije, a da su prevazišli nivo razmišljanja o nacionalizmu... no comment. Pročitaj malo o protestu branitelja i poruke koje su slali, kojem su se pridružili sindikati, udruge, ... i loše plave 3.14Чkice :)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
08:29 Gadafijeve trupe povratile dva grada u okolini Tripolija

Trupe lojalne libijskom vodji Moameru el Gadafiju uspele su da povrate najmanje dva grada koja su, u okolini Tripolija, bila pod kontrolom pobunjenika, a dvonedeljni narodni ustanak protiv režima preti da se pretvori u otvoreni
građanski rat, piše danas agencija AP.

Gadafijeve trupe, koje kontrolišu Tripoli i okolne gradove na zapadu zemlje, krenule su u do sada najkrvaviji obračun sa slabo naoružanim ustanicima i nastoje da stvore tampon zonu oko glavnog grada.

Citiraj:
Forces loyal to the Libyan leader Muammar Gaddafi are moving into rebel territory in the east, capturing an oil installation in the town of Brega.

The BBC's John Simpson in the nearby city of Ajdabiya says the 100-vehicle convoy is expected to head towards it, and an arms dump there has been bombed.

The city's defenders are in a high state of excitement and expecting an attack, our correspondent says.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ne samo u okolini Tripolija vec je oslobodjen jedan dobar dio istoka. Napredujemo samo tako. :cat:

U isto vrijeme se proamerikanci medjusobno obracunavaju...kao sto sam rekao, Gadafi ce pobjediti, a ovima i ne preostaje nista drugo nego da se mole bogu da ameri intervenisu.

E sad, ocigledno da Huseinu Obami je preostala samo invazija. Prije vojne invazije treba zatvoriti libijski vazdusni prostor,zato je pocelo sa lazima da Gadafi koristi avijaciju u obracunu sa proamerickim demonstrantima. Nakon toga bi slijedila kompnena invazija i zazuzimanje naftnih polja.

To ce odloziti invaziju na Iran i unistenje Izraela...steta.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ili kraće rečeno:
Bolje biti danas aktivan, nego sutra radioaktivan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1693 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]