banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2011, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
The Crazies
Slika

flim na fazon Rezident ivla. film je napet, i onaj standard sve u zadanjm trenutku. ima par scena koje su me iznervirale kao i cinjenica da zena koja je trudna prezivi sve i svasta i ni u jednom trenutku nije upitano da li ce ostati bez djeteta...inace film i nije toliko los.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
The Long Good Friday (1980)

Zanimljiv osvrt na londonsku mafiju, odlicna uloga Hoskinsa i solidni likovi. Muzika u filmu mi i nije nesto legla, kao ni prica u nekim dijelovima... Uglavnom, gledljiv i na momente napet film.
Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Jonah Hex (2010.)
(2 / 10)

Za one koji su manje upućeni, Jonah Hex je kultni strip-junak iz riznice DC Comicsa, nastao prije nekih 40-tak godina očigledno na temelju popularnosti Clinta Eastwooda i njegovih macho uloga. Strip je netipična kombinacija teško spojivih žanrova, westerna i natprirodnog, u kojem se glavni junak, osim sa uobičajenim ološem divljeg zapada, sukobljavao i sa raznoraznim demonima, vampirima, vukodlacima, zombijima, čudovištima iz doseljeničkih folklora, pa čak i vanzemaljcima, a jednom prilikom sukobio se i sa Jokerom i Lexom Luthorom koji su se malo igrali sa vremenskom mašinom (why so serious? :D ). Idealan filmski predložak, zar ne?
Film je bio već dugo vremena u pripremama ali projekat je odobren tek nakon velikog uspjeha WB-ovih i DC-jevih stripovskih adaptacija (The Dark Knight, Watchmen), kao dio najavljenog DC-jevog filmskog line-upa koji bi konkurirao sveprisutnom Marvelu.
Za glavnu ulogu angažovan je Josh Brolin, harizmatični i stasiti glumac koji se prekasno proslavio među širokom publikom, tako da su očekivanja odmah skočila. Za njegovu partnerku izabrana je Megan Fox, globalna (internetska) senzacija koja, nakon par promašaja (Jennifer’s Body) i posebno gubitka uloge u TransFormers serijalu koji ju je proslavio, malo-pomalo prestaje sjati zvjezdanim sjajem. Ulogu negativca dobio je (zadnjih godina nedovoljno istaknut) veteran John Malkovich, a u manjoj negativnoj ulozi pojavio se i sve popularniji Michael Fassbender (Inglourious Basterds, Hunger, Centurion, X-Men: First Class). Šta je još potrebno za dobar film i veliki hit? Gdje je moglo omanuti?
Pa, mnogo toga već u pretprodukciji.
Ovo je vrsta filma u koju je u ruke trebao dobiti neki iskusan reditelj u mračnijim žanrovima. Robert Rodriguez svakako je ’dream-choice’, ali dobar posao su mogli obaviti i npr. Russell Mulachy (Highlander, The Shadow, Resident Evil 3) ili David Slade (Hard Candy, 30 Days of Night, Twilight 3), pa i ne tako pouzdani Francis Lawrence (Constantine, I Am Legend) koji je bio prvi odabir producenata. Scenaristi filma Mark Neveldine i Brian Taylor takođe su mogli obnašati funkciju režisera imamo li u vidu njihov zabavni i inventivni akcić Crank sa Jasonom Stathamom. Ali za režiju je odabran nepoznati Jimmy Hayward, dosadašnji Pixarov animator čiji je jedini prijethodni režiserski pothvat bio uspješni crtić o slonu Hortonu iz 2008. Horton? :lol:
Upravo je porazan odabir reditelja osakatio ovaj potencijalno kvalitetan akcioni western-horor koji zapravo i nije ovo poslednje. I ne samo to, ovdje do izražaja opet dolazi stara holivudska licemjernost, kada se očigledno nasilan i krvav film reže i prekraja kako bi se dobila komercijalno prihvatljiva cenzorska ocjena (usporedbe radi slična hereza dogodila se prije dvije godine s Maxom Payneom). Rezultat toga je trajanje filma je SAMO 85 MINUTA NE RAČUNAJUĆI PRITOM ODJAVNU ŠPICU, a u tako malu minutažu natrpano je previše sitničavosti i klišeja koji nisu ispunili svoju svrhu. Nema pamtljive scene, pa čak su i glumci omanuli. Brolin je sam po sebi jedina svijetla tačka filma premda se sa njegovim karikaturalnim likom niko ne može ’’pobratimiti’’, a klišeizirani one-lineri i mrki pogledi koje baca naokolo znaju ići na živce. Foxica se čak i u tipičnoj ulozi za western, obične saloonske kurve, nije pretrgla od glume niti je uspjela podići temperaturu svojim trashy seksipilom. Malkovich je ovdje jezivo hladan, ali ne zato što mu je lik psiho, već od očite nezainteresovanosti. U cameo ulozi sina njegovog lika pojavljuje se Jeffrey Dean Morgan, očigledno omiljeni glumac DC Comicsa i WB-a obzirom da se pojavio u njihovim Watchmenima i prošle godine The Losers. Ni soundtrack na kojem je hard rock band Mastodon nije ništa posebno.
Film je u američka kina trebao izaći krajem ljeta ali je iz nekog razloga, bez obzira na svoju evidentnu bijedu koju su i fanovi stripa prepoznali iz trailera, prebačen na raniji termin pa je premijeru doživio uporedo sa Pričom o Igračkama 3. Iako se pretpostavilo da će ljosnuti, njegova zarada od samo 10 miliona naspram 50-tak uloženih zgranula je čak i producente, uništivši tako sve planove za franšizu.
Ovakve potencijale baciti u vjetar, to bi mogli samo kreteni. Da je samo bio kvalitetniji odabir režisera i scenarista, da se nije radilo pod strogom holivudskom politikom ’zarada-prije-svega’, ovo je mogla biti kultna strip-filmčina na tragu Vrane. Ovako, nisam znao da će ikada biti jadnijeg filma od Ghost Ridera s Nicolasom Cageom. Zaobiđite.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Ticking Clock
Slika

ovaj film me jednostavno iznervirao! ne znam kako su ga drugi dozivili ali meni ova prica nema nikakav smisao ili je trebao film da predstavi glavnu ulogu kao nesto izuzetno glupo! nerviraju me filmovi koji kao idu mimo policije, kao zajebace sistem pa onda kao zbog toga oni postaju osumnjiceni....ma...

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Colossus: The Forbin Project
Slika

http://www.imdb.com/title/tt0064177/

ameri i rusi u isto vrijeme naprave super kompjuter koji bi upravljao njihovom odbranom,pa se ta dva kompa medjusobno povezu i zavladaju svijetom,i odrzavaju mir(i nije tako losa ideja)....ovo je posvrsan opis...preporucujem svom ljubiteljima dobrog sf. ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
malteras je napisao:
The Long Good Friday (1980)

Zanimljiv osvrt na londonsku mafiju, odlicna uloga Hoskinsa i solidni likovi. Muzika u filmu mi i nije nesto legla, kao ni prica u nekim dijelovima... Uglavnom, gledljiv i na momente napet film.
Ocjena 7/10

To je pravi krimi,ja bih licno vecu ocjenu dao,al dobro ...ukusi

Nakon duuugo vremena obrisao sam prasinu sa Badlands,klasik brale klasik!!
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Spoiler:
Slika

Iz kina sam izasla zombificirana.

7.5/10 zato sto je odlicno prikazao zensku bitchiness i to da je zena zeni vuk. Takodje, ideja da ekstremni perfekcionizam od mentalne bolesti dijeli vrlo tanka linija, je veoma zanimljiva i tacna u odredjenom dijelu zapadne populacije.

Gubi poene zbog pojedinih scena koje su premorbidne. Natalie Portman je izvrsna, gotovo magicna.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 01:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Unknown--- smece od filma, blijeda kopija Bourne identity..pitam se kako je ovo smece od filma moglo izaci iz Hollywooda..

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 07:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
^ jednako kao i tone drugih :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
A stvarno jedan od 20 novih filmova iz holivuda sto izadje ostane u glavi,ovo ostalo pogledas i zaboravis sta si gledao,epoha 60-te,70-te reziseri,glumci,producenti...hipi,lsd,hasis,alkohol,orgije svi u ku....al umjetnost dolazi do izrazaja. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја одавно не погледах добар филм из холивуда.. оно да кад заврши не кажем смеће..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Mishima: A Life in Four Chapters
Slika
http://www.imdb.com/title/tt0089603/

biografski film o njavecem japanskom piscu...ocekivao sam puno vise od filma,posto je lik imao interesantan zivot ocjena 5.5/10

Produced by
Francis Ford Coppola .... executive producer (as Francis Coppola)
George Lucas

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
spavac je napisao:
Slika

Slika

Je li ovo neki Neesonov fazon da uvijek izgleda isto na slici za film :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Prošle godine kada je glumio Zeusa u Sudaru Titana reciklirao je ulogu Qui Jon Jina, a obzirom na veliki komercijalni uspjeh Takena a upravo i Unknowna sad će biti dovoljno da se na početku svake godine pojavi neko smeće od filma s njim na plakatu, a publika koja neće imati šta pametnije da gleda pohrliće u kina.
Vidim glume January Jones i Diane Kruger, onda ću gledati, bez obzira na ultrairitantni sinopsis filma.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 17:29 
staromodan
Korisnikov avatar

nista one nisu napravile da bi film bio bolji...a nema ni seksa.. :D

btw..ti si pukao ko kruska..ja se ne bi trudio napisati dve recenice za Jonah Hex.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 17:35 
staromodan
Korisnikov avatar

The Company Men, The Sunset Limited...za sada jedini sto se tice ove godine su mi dobri..veceras u planu The Resident od Hilary Swank..

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
The Pit and the Pendulum, iz 1961. sa Vincentom Priceom i iz 1991. sa sjajnim Lanceom Hendrixenom. Iako su oba filma zasnovana na Poovoj priči, nemaju mnogo veze ni sa samom pričom, ni jedan sa drugim.

Film sa Priceom stilski dosta podsjeća na The House of Usher, tu je kuća sa milion nekih tajnih prolaza, porodične tajne, sobe za mučenje. Akcenat je na traumam glavnog lika iz djetinjstva, koje ga polako guraju ka ludilu. Film se sporo odvija, i generalno, nije me pretjerano oduševio.

Film iz 1991. govori o španskom inkvizitoru Torquemadi, mladom bračnom paru koji je pukom igrom slučaja dospio u njegove šake. Religiozni fanatizam u svojoj punoći, ekstremna shvatanja grijeha i iskupljenja, mučenje, spaljivanje vještica, trijumf iskrene čednosti, svega pomalo.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Odlicno, odlicno!!!
Uopste se ne bih bunio ako bi Aronofsky odnio Oskara za reziju!

Stvarno je steta sto ove godine ima ovoliko dobrih filmova, a recimo prosle nista tako vrijedno pomena.
Mislim da bi Black Swan pocistio i Avatara i onu Kathryn Bigelow zajedno sa cijelim feministickim pokretom koji joj je i donio Oskara.

Portmanovoj ide Oskar 100%.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da, sto se tice Black Swana...
Ne mogu a da ne primijetim malu slicnost sa Hanekeovim La Pianiste, tacnije odnos majke i cerke u oba filma.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Slika
i
Slika

Jako zanimljivo! Režijski, film k'o film - mada moram priznati da je poprilična umjetnost dobro ekranizovati knjigu. Gluma je odlična, pogotovo ona - fenomenalna je!
Poželjela sam se čitanja knjiga :-?
Skinut i treći dio, čeka da ga pogledam :bounce:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]