banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 12:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Aleksandar je napisao:
Hajde molim te otkrij u control panel-u koje napajanje imas?

Oki , napajanje je teze otkriti.

Aleksandar je napisao:
Koliko ti je maticna stara?

Potrazis na netu po nazivu maticne kad je proizvedena i tako znas koliko je stara.

Aleksandar je napisao:
Koliko je procesor star?
Koliko je graficka stara?

Isto kao i za maticnu ..

Aleksandar je napisao:
Zasto se racunar gasi sam od sebe a kad odneses na reklamaciju on radi?

To su problemi koji se desavaju periodicno i treba im ostaviti racunar na par dana da radi non stop da i oni uoce takvu razliku.
Mozda imas loshu struju kod kuce .. nivo napona, stuje, i slicno ..

Aleksandar je napisao:
Zasto "crkne" "nova" maticna poslije mjesec dana!
A nakon toga i cd-rom, pa graficka, pa ti se i hard nesto uzmrda!

Naravno da postoje komponente sa greskama, a da su nekome sve komponente pocrkale se desilo .... kad je zveknuo grom.

Opet se ne drzis cinjenica,, ...... koja maticna ploca ? kad kupljena ? kad je crkla ? koja graficka ? koji CDROM ?????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 12:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:10, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aleksandar je napisao:
Pa mozes otkriti kad je maticna proizvedena ali ne mozes otkriti kad je "ubacena" u neki racuna i da li je radila prije nego sto je dosla u tvoj racunar! Ista stvar i za procesor i sve ostalo!

Ne mozes ni ti znati, a tvoja garancija tece od dana kad si kupio racunar. Ako kupujes jeftinije komponente naravno da mozes ocekivati vishe kvarova nego da kupujes skuplje. Da das pare na neki brandname racunar ne bi sigurno tako brzo crkavale komponente.
Vidi, napisao si 10 POSTOVA a nisi napisao koje KOMPONENTE ??
NAZIVI, PROIZVODJACI ???

Aleksandar je napisao:
To da ostave racunar da radi nekoliko dana! Radi on nekad i vise od nekoliko dana pa se ne "srusi"! Ali ipak jednom se "srusi"!

Covjece, kupi server od 100.000$ i plati sav software i onda ce ti neko garantovati da se racunar nece srusiti 3 godine.
Mozda si ti svojom krivicom pokvario operativni sistem isntalirajuci svakakve programe i na taj nacin narusio njegovu stabilnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

""Ja nisam uopste kupovao neke jeftine komponente jer me racunar u to doba izasao oko 1800 KM i to u gotovinskom placanju!
Maticna QDI
Pentium III
Ge Force 2 64
Hard Disc Maxtor""

Hahahaha! Sta je ovo! Motokultivator? "Skriveni" nemoj vise!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

S tobom rasprava stvarno ne funkcionishe..

Aleksandar je napisao:
Pa, Misko, kakve god komponente kupis one bi
trebale biti nove (jer ih ti placas kao nove) i trebale bi da izdrze makar vrijeme dok su pod garancijom a ne mjesec ili dva!

I nove komponente mogu da crknu, zato i postoji garancija.. !

EOD (sto se mene tiche)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 16:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 16:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 17:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2002, 01:00
Aleksandar je napisao:
Pa jel moze 5 novih komponenti da crkne u roku od 3 mjeseca?
Eto samo mi jos to reci!
Pa sto ce mi onda garancija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma svejedno ti je imao nove ili polovne komponente, ako imaš nestabilan napon u mreži ili poluispravnu napojnu jedinicu u računaru normalno je da će ti otkazivati jedna po jedna komponenta... Ili ako nemaš dobro rješeno hlađenje, ako prostor oko računara nije dovoljno prozračan i sl.
Hoću da kažem da nije ok odmah svaljivati svu krivicu na prodavca HW-a. Imaš mnogo drugih faktora koji od njih ne zavise.
Kažeš da ti je operativni sistem ok, valjda zato što je XP Professional... :roll: Shvati da je OS onoliko dobar koliko je dobro instaliran i kasnije održavan. I 98-ica je odličan OS, samo ako ga paziš i maziš...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Mislim da ovo sto je Aco rekao o sampru vazi uglavnom za sve dilere u gradu, svi vi te vase racunare nabavljate iz nekih lijevih serija, industrijskog skarta koji ne moze proci na zapadu pa se po snizenoj cijeni salje ovamo.
Mislim da nije u redu onaj post sto je izbrisan. Bez obzira sta covjek rekao o firmi ti nemas pravo da ga vrijedjas a ovo je otvoren forum sto znaci da svako ima pravo da izvali sta hoce.... eto ti si sad ostavio mail i to je tvoje pravo, mislim da covjeku dugujes izvinjenje: on tebi nije psovao mater ;)
Ako vam treba servisera zasto ih ne zaposlite :D

Eto ja nisam racunar kupio u sampru a i meni su "uvalili" ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 02:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 14:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 03:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Hocemo li sad horski to da ponavljamo ?? :)
Poznajem neke ljude koji su kupili racunare u Sampru. Jedni su zadovoljni i sve radi OK, drugima je crkao poneki dio [uglavnom napajanja] nakon nekog vremena. Otprilike, prosjek. Desava se i sa racunarima drugih firmi.
A cijene, hm, i nisu toliko povoljne... Po mom skromnom misljenju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 07:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Boyy internet nije drzava ;) a to sto se tice izvinjenja to je do tvoje i njegove pristojnosti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 10:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2003, 01:27
Mislim da to nije do firme nego do predznanja kada kupac zeli kupiti racunar tj. ako nemas pojma onda ce ti uvaliti svasta a ako nesto znas onda ces dobro proci tj. ono sto trazis to i dobijes jer manje vise svi su takvi.A sto se tice sampra i mene su izradili ali ne mnogo neka im na dusu trazio sam plocu bez iceg integrisanog a oni mi daju plocu sa integrisanom zvucnom iskljucili je u biosu i stavili zvucnu koja nije nesto mnogo love ali ploca.....to je moja tuzna prica..... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Foo i ja misli da su oni svi isti, ali isto tako mislim da te firme trebaju da budu na usluzi musterijama a ne da im tek tako svasta uvaljuju.
sto se ploce tice, sve danasnje ploce imaju integrisan zvuk koji se moze iskljuciti tako da oni nisu imali izbora, vjerovatno su ti prodali plocu bez integrisane grafike a to je najbolje sto su mogli... da ta tvoja ploca nije malo starija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 18:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2003, 01:27
Da ali ipak mislim da nema smisla kad jednom vidis da si nasamaren mozes se kasnije ponasati kao da nista nije bilo ali ces drugacije razmisljati pa prema tome meni ne pada na pamet da ja vise nesto ovdje uzimam ne samo od sampra nego od bilo koga,mislim od racunarske opreme em nas deru ko ovce em nam sto neko ovdje rece prodaju nam m... pod bubrege .Da ploca jeste starija u novembru ce joj dvije godine kako je kod mene ali ipak mislim da nema smisla ako trazis bijeli hljeb treba da ti daju bijeli hljeb a ne da ti daju polubijeli hljeb.Nije li tako?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa dobro to za plocu mozda ljudi nisu stvarno imali izbora nego da ti prodaju plocu sa zvukom... recimo ja imam plocu sa bx chipsetom ali to je praistorija i koliko znam to je zadnji chipset koji se proizvodio bez integrisanog zvuka.... ako takvih ploca nije bilo na trzistu onda oni nisu imali druge nego da ti prodaju tu plocu... to nije najgore sto ti se moze dogoditi, najcesca patka je da ti recimo prodaju celeron a da kazu da je to pIII ili pIV, gledam neke jeftine konfiguracije po gradu u koje je ugradjen navodno pIV a cijela konfiguracija sa monitorom kosta recimo 1200 maraka dok sam procesor (pIV) kosta nekih 500 maraka..... :lol: nema smisla 500 maraka davati na procesor a ostalo na ostatak sistema... posto su im vecina musterija ili drzavne firme u kojima moras imati stelu da bi dobio posao i kojih nije briga sta dobijaju ili korisnici koji pojma nemaju nije im tesko prodati celeron kao pIV....
To je samo jedan primjer.... nazalost ima ih mnogo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2003, 23:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Sep 2003, 22:37
Najsigurnija firma
po mojim informacijama je
Computing Systems Banja Luka.
Generalni zastupnik IBM-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2003, 07:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2002, 01:00
CS? :lol: Čuo sam kako im serviseri na intervencijama klepaju klijente po ušima... Nevjerovatni su... CS rulez! :wink:
Ali neka, i trebaju tako raditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2003, 07:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa i moraju biti dobri kad prodaju gotove racunare koji su sastavljeni tamo negdje...... i nemaju nesto puno posla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 08:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hehe :)
CS

IBM racunari u vecini slucajeva dolaze sredjeni hardverski, softverski vec zavisi - standardne masine dolaze sa nabacenim licenciranim windozama i dodatnim sw-om, komponente koje idu u comp su testirane dobrane i odarane da se najbolje "slazu" sa cijelom konfiguracijom, malo ko se pozalio na IBM masine - radnici CS-a pretezno imaju posla oko odrzavanja, tehicke podrske i eventualno hardverskih zahvata u slucaju kvara (posto garancija koju daje IBM traje 3 godine i vazi bilo gdje u svijetu - u svakom IBM ovlastenom servisu).

Najmanji je problem sklapati masinu - to moze bilo ko ..
Problem je odabrati prave komponente, "upariti" ih i podesiti sistem, o tweaku da ne govorim (da se razumijemo tweak nije isto sto i overclocking)... Samo takve masine nece imati problema i muciti muku koju muci 80% masina iz domacih servis ..
Koji os, koje programe, koje verzije, koje parametre, koja podesavanja, koje drajvere - sve to ima ogroman znacaj za sigurnost, stabilnost i brzinu sistema .

Sto se tice inegrisanih ploca - audio ide u 95% savremenih ploca - moze se iskoristiti a i ne mora, ugradjuju sve bolje i bolje zvucne kartice tako da lako mozes bolje proci sa integrisanom zvucnom nego nekom znj klase ubodenom u pci slot..
Naravno bitno je sta zelis radti na masini .. Ako je masina namijenjena radu u kancelariji ona compete itegrated solution svakako dolazi u obzir - pogotovo ako se narucuje 10+ komada sto drasticno umanjuje cijenu u odnosu na verziju sa odvojenim komponentama.. Ako ganjas neki vrhunski zvuk ili video obradu onda ti ne gine SCSI sistem, 2-4 diska u raid-u (stripe zbog brzine i/ili mirror zbog sigurnosti) vrhunska zvucna kartica, jaka graficka i ultra monitor .. :)
Sve je pitanje love .. Koliko si voljan da ulozis toliko ces i dobiti - ne znaci nuzno da ces dobiti bolje ako vise platis, bitno je da sam procesljas malo informacije o ploci, kartici itd - skontas sta zelis i to je to ..

Moje misljenje o domacin comp firmama je u principu veoma lose .. Generalno svi trpaju sta stignu - sami sebi praveci probleme jer ako otkaze u garantnom roku oni se moraju klepati po usima i raditi.. Masine rade uzasno sporo i nestabilno, podesavanja klincu ne valjaju a o izboru komponenti da i ne govorim, pa ljudi od toliko zutaca valjda svi biraju one najzuce i najlosije ..
Licno sam imao posla sa brdo compova raznih firmi - Lanaco, Sampro, Aneks, Tonrad itd .. Bolje da ne pricam sta je sve bilo..

Konretno, vezano za temu - Sampro - pa nista bolji ni gori nije od ostalih firmi... Moze to mnogo bolje ali dok je ovaca bice i strizanja, dakle onaj ko zna sta hoce i kako hoce zna kome ce se obratiti ili gdje ce nabavljati.. sastavljace sam u 80% slucajeva sto toplo preporucujem svima - tesko da sta mozete spaliti ili unistiti sto se racunarskih komponenti tice - sve u principu ima jedan nacin ugradjivanja i spajanja tako da nema potrebe za strahom od "sta ako nesto pokvarim" :) a bolje je i tako - onda znas da si bar sve sam sastavljao pa mozes sebe kriviti ako nesto rikne ili ne sljaka kako treba .. :)

Nema potrebe za teskim rijecima - tema mozda jeste direktno vezana za jednu firmu ali odnosi se i na sve ostale, ja koliko sam stekao dojam - momak je bio ogorcen uslugom i kvalitetom iste pa je svoje negodovanje izrazio na ovaj nacin - ako kome sta ne odgovara neka se vuce po sudovima, sloboda govora .. A nisam temu htio namjerno brisati jer sam znao da ce ponukati i ostale ljude da napisu svoje price, dogodovstine i iskustva sa domacim firmama .. :)

Kao sto rekoh - dok je ovaca bice i strizanja, dakle nemojte se previse zaliti :)) meeehehe beeheheeehee kmeeeeee

:)

Toliko od mene .. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]