banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: SAMPRO SMECE !
PostPoslato: 30 Avg 2003, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 15:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Aco care a da tebi mozda nisu nesto uvalili???

To sto kazes je tacno ali bi bilo super da se to odnosi samo na sampro.... vecina nasih kompjuterskih "firmi" su takve, sampro nije nikakav izuzetak... Nego skonto sam shemu odakle nabavljaju opremu: Sampro nabavlja od Monta, Mont nabavlja od MCT-a, a MCT nabavlja od Aneksa, a Aneks nabavlja od nekih likova iz Sarajeva.... i sve se to vrti u krug :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 20:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 15:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 08:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ni to za stare i koristene komponente nije nikakva tajna: u principu isti fazoni se primjenjuju u svim firmama u gradu... I ovi sto ko fol prodaju "brand name" opremu kupuju samo neke osnovne stvari od dobavljaca koje su brand ostalo nabavljaju odakle stignu i tako sastavljaju racunare...
Sta mislis sta rade sa komponentama koje zamjene u toku servisa ili koje zamjene recimo prilikom nadogradnje??? bacaju ih??? ne bih rekao ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
epek je napisao:
I ovi sto ko fol prodaju "brand name" opremu kupuju samo neke osnovne stvari od dobavljaca koje su brand ostalo nabavljaju odakle stignu i tako sastavljaju racunare...

Sto se tiche brand (Compaq, IBM, DELL) ne mozes da kupis samo kuciste, plocu i procesor pa da sastavljas. Ako kupujes kupices SVE !
Znaci racunar dodje vec sastavljen sa predinstaliranim windowsom koji platis. Znaci 2 velike kutije - u jednoj racunar, tastatura, mish i dokumentacija, CDovi , u drugoj monitor.
Ono sto mozes da kupis su diskovi i memorija kao prosirenja.
Znaci ne sastavlja niko te racunare u BL.
A i komponente koje idu u te racunare su ipak malo zahtjevnije tj, ne mozes bilo koje da stavljas. Ma mozes ti da stavis, ali imaces vishe problema nego sto mozes zamisiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da je donedavno u nasem gradu bilo 5-6 distributera koji su prodavali DTK i u svakoj toj firmi su ugradjivali druge komponente, jedino sto im je bilo zajednicko su monitori, misevi tastature, kucista i eventualno maticne ploce a sve ostalo je bilo ispod tezge, cesto polovne komponente.... Za Dell, Compaq, Gateway.... znam da se kod ovlastenih distributera mogu nabaviti pouzdane komponente al su zato ti racunari skupi ko sam djavo i prema mom misljenju precijenjeni.

PS: zna li iko da li u nasem gradu postoji distributer gateway-a?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

epek je napisao:
Znam da je donedavno u nasem gradu bilo 5-6 distributera koji su prodavali DTK

DTK nije brand name !
Na jednom tenderu su trazili Brand name racunare i kad se pojavio Lanaco sa DTK
ladno su ih obavjestili da DTK nije brand name.

epek je napisao:
znam da se kod ovlastenih distributera mogu nabaviti pouzdane komponente al su zato ti racunari skupi ko sam djavo i prema mom misljenju precijenjeni.

Naravno da su skuplji ali i kvalitetniji. Nisu to razlicite komponente vec to je set komponenti koje dobro odnosno stabilno rade ZAJEDNO. Hocu da kazem, da su to komponente koje su istestirane i da je na te racunare obraceno malo vishe paznje kad su ih sastavljali.

epek je napisao:
PS: zna li iko da li u nasem gradu postoji distributer gateway-a?

Nisam cuo da u blzini postoji (cro, fbih).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa sta je onda DTK?
Ako nije brand name zasto ga onda prodaju pod brand name?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

epek je napisao:
Pa sta je onda DTK?
Ako nije brand name zasto ga onda prodaju pod brand name?

Nista, prodavac racunara kao i mnogi drugi poznati.
Prodaju nam m... pod bubrege... eto zato prodaju pod brandname.

Kvalitet izmedju IBM i DTK-a je ....... neuporediv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2003, 07:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To mi je poznato :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2003, 10:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2002, 01:00
Aleksandre, ne bih da branim Sampro, ali u svom prvom postu nema nijedne konretne činjenice, konkretnog primjera šta je to Sampro uradio čime je zaslužio ovakvo pljuvanje.
Hajde, napiši koji su to problemi bili, zbog čega se računar nosio na reklamaciju, koje su polovne komponente stavljene i šta je bilo na papiru a da nije ugrađeno u računar...
Čini mi se da se premisa tvoje poruke svodi na "rekla-kazala", pa ako nije problem da nam daš koji konkretan primjer.

A to ko od koga kupuje, to je komplikovanije od zapleta u meksičkim serijama. Većina firmi (i ove pomenute) dobar dio komponenti uzima u sarajevskom NTCHS-u, pogotovo HP i Epson program. Aneks ide i do Zagreba, do M-Sana, MCT i Lanaco se hvale da uvoze iz Beča (pogotovo MCT za LG, mada ne vjerujem, prije će biti da kupuju kod Stanića u Sarajevu). Mont ima sve što i MCT, bratske su firme. InfoLink uvoze Dellove isključivo iz Srbije, Sampro ima dosta sličan program kao MCT, Credo i Ekom voze iz Tuzle, zatim tu je gomila manjih firmi koje uglavnom švercuju sitnije komponente iz Srbije, a monitore i kućišta kupuju kod ovih većih, vidi se da i Kim-Tec iz Viteza ima dostavu nekome u BL, itd, itd.
Ne kažem da je 100% tako, možda neko da neko iziđe sa više informacija, pa da zajedno razotkrijemo načine poslovanja naših HW firmi. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2003, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cuo sam da ima neka firma iz sarajeva koja valja kompove svim nasim firmama ovde i da je nedavno otvorila predstavnistvo u banjaluci....
Ima li tu istine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2003, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Firma iz Bijeljine nabavlja robu iz Beca po dobrim cijenama i od njih uzimaju banjalucke firme. Zaboravio sam ime...
Mont i MCT su iste firme, samo sto Mont mislim da vishe ne posluje.
Sto se tiche ZG-a tu su M-San grupa i Polaris kao veliki dobavljachi od kojih mnogi nabavaljuju robu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2003, 16:35 
Početnik
Početnik

Polaris jeste bio velik, ali odavno je "pukao" i firma je zatvorena. Sad u CRO gazduju M-San i HG Spot.
Što se tiče srbijanskih firmi u BiH, njihov najveći distributer Comtrade je osnivač sarajevskog NTCHS-a, i uglavnom rade iste proizvode. Za niški Pakom, takođe velikog distributera, čuo sam nedavno da polako napreduju na BiH tržište, ali ne znam preko kojih firmi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2003, 23:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 07:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dje nestadose oni jucerasnji postovi? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 07:38 
Početnik
Početnik

Aleksandar je napisao:
Pa ja navodim svoj primjer i primjer svojih (najmanje) 5 drugova koji su kupili u Sampru!
Alooooooooo, momak, navodim svoj primjer! Jesi li skontao?

Pa gdje su onda ti primjeri? :wink:
To je ono što sam ti pokušao reći, pljuješ o njima a nisi ništa KONKRETNO napisao u čemu je problem... Pa pročitaj još jednom svoj prvi post, vidiš li tamo išta osim "da ne valjaju", "da prodaju loše komponente", "da su se kupci žalili na kvalitet", "da na papiru piše jedno, a u računarima su sasvim druge stvari", i sl. To nisu primjeri, to su tvrdnje kojima bi trebao dodati primjere kako bi bile vjerodostojne i kako bi imale određenu težinu. Shvataš?
Ako kažeš "jedan moj prijatelj je poručio računar sa Pentium 4 na 2GHz, a dobio je u računaru Celeron 1.7GHz...", e to je već nešto. I ako već nemaš vremena da napišeš takvo nešto, pa zašto si uopšte i započinjao temu? Valjda treba da braniš svoje stavove, a ne odmah da me prozivaš da "pišem van svake pameti" i sl.

8) I ne radim tamo, ne boj se, prije će biti da je tamo zaposlen čovjek koji ti je juče napisao onu kratku i "slasnu" poruku, srećom ubrzo cenzurisanu... [/u]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano!

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Alex, covjek je trazio da napises koje komponente su lazne, koje su crkle?
Naveo je fino primjer a ti opet banalizujes...

Ne moras otvarati racunar da znas sta imas unutra. Da bi sve komponente ispravno funkcionisale moraju biti instalirani driveri za njih tako da kad odes u Control Panel -> Hadware, mozes da vidis sta imas u racunaru i da to uporedis sa fakturom na kojoj si dobio specifijaciju kupljenog.
To XTC zeli da zna, kao i (vjerujem) mnogi drugi.
Navedi tacno nazive.. vrste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2003, 12:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Obrisano!

Hajde Misko, gukni golube bijeli! - Ha, ovo sam ostavio! Nekako dobra recenica.

Poslednji put menjao Aleksandar dana 08 Sep 2003, 16:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]