banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 29 Jan 2011, 00:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
ratkop je napisao:
Citam ovo i malo se smejem , malo placem. Vec se 50 strana prica kolika je carina za sta! Do sada smo svi mogli zakljuciti da nema nikavih pravila o carinjenju niti o duzini trajanja dostave. Ja licno dosad jos nikad carinu nisam platio a razlicite stvari i vrednosti su mi stizale. Zadnja posiljka mi je bilo 10 rayban naocala i lepo postar doneo na kucnu adresu. Jednom sam primio paket iz Honk honga za 4 dana DHL ( navigacija 500eur ) opet bez icega tako da...nema pravila.

Moj savet ako imate nekoga u inostranstvu, recimo AT narucite na njegovu adresu, bice vam daleko lakse,bez carinikia i sve ide brze.

Kako se po ovom forumu prica sve poliglote na kraju ispade niko ne zna engleski. SAMO PITAJTE PRODAVACA SVE STO TREBA I BICE VAM ODGOVOreno ili ako ne sve informacije se nalaze u ebay help. Imate index A-Z i sve vam tu stoji. ebay i paypal su tako jednostavni za koristenje.

Pa ti vjerovatno imas nekakve fore i fazone, ali meni je stizao poziv za carinu na skoro sve i jednu posiljku koja je bila iznad 50KM. Tako da nemam sta drugo, nego da ti zavidim na ludoj sreci. Uostalom i sami carinici su mi rekli pravila, a to je "paket, do 50KM jednom sedmicno". I mene to pravilo nije mimoilazilo.

Ovo sto savjetujes da ljudi naruce "nekom rodjaku" u inostranstvo... to moze proci kad narucujes vadicep od 1$, ili laks za ribolov od 50 centi, ali ako narucujes bilo sta od vece vrijednosti, nijedan prodavac nije lud slati na neku drugu adresu, ako to nije tvoja PayPal adresa. Zasto? Zato sto ti jednostavno mozes otvoriti despute na PayPalu i dobiti svoj novac nazad, jer prodavac ne moze dokazati da je poslao na tvoju PayPal adresu.

Kako sam skontao iz tvojih ranijih postova na ovu temu (ima i onih koji su sve procitali), ti vjerovatno zivis (radis, studiras) negdje u inostranstvu, pa narucujes da ti dolazi tamo, plus muljas sa vise kartica i naloga, pa bez problema ti prodavac posalje gdje hoces... to je sve ok, postujem... ali buraz, prije nego sto odlucis hoces li se "malo smejati ili malo plakati" pokusaj skontati malo stvari i iz naseg ugla, iz ugla ljudi koji imaju jednu debitnu karticu i jedan nalog i nemaju rodjake gastarbajtere...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
djesburaz, jesi li ti iz BL?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
djesburaz je napisao:

Ovo sto savjetujes da ljudi naruce "nekom rodjaku" u inostranstvo... to moze proci kad narucujes vadicep od 1$, ili laks za ribolov od 50 centi, ali ako narucujes bilo sta od vece vrijednosti, nijedan prodavac nije lud slati na neku drugu adresu, ako to nije tvoja PayPal adresa. Zasto? Zato sto ti jednostavno mozes otvoriti despute na PayPalu i dobiti svoj novac nazad, jer prodavac ne moze dokazati da je poslao na tvoju PayPal adresu.

Ja sam znao kuptit s jednog naloga koji ima jednu adresu,placeno paypalom s drugom adresom a poslano na 3 adresu koju sam ja zahtevao i nikada nisam bio odbijen on prodavaca.

U pravu si da 70% mojih porudbi stize u inostranstvo ali ove sto su dolazile ovde dolazile su bez problema.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
ratkop je napisao:
U pravu si da 70% mojih porudbi stize u inostranstvo ali ove sto su dolazile ovde dolazile su bez problema.

U postu iznad si spomenuo "ako imamo nekog u AT" pa pretpostavljam da si i ti u AT. Koliko brze ti stigne posiljka, u odnosu kad cekas u RS? Kako se krece sa robom iz Azije, radi li Zollamt ili je oslobodjena?

Juliette je napisao:
djesburaz, jesi li ti iz BL?

Nisam, ja sam rodom iz Maricke, blize Prijedoru nego BL. Zivio sam u BL nekoliko godina, ali sad sam u PD poslom.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Ako je malen paket ne diraju te ako je veci onda zahtevaju da dostavis racun ( u tom slucaju napravim lazni racun i faxiram im ne postojece ). Uvek zahtevam od prodavaca da okarakterise robu kao poklon i da stavi minimalnu vrednost. Kroz to se resis zollamta.

Brzina zavisi od kurir firme i destinacije. Od 3 do 7 dana iz amerike i azije. U RS od 10 do 14 mada bilo je izuzetaka gde je stizalo brze ( u zavisnosti od kurir firme ).

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 22:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Jeli ko kupovao levis farmerice iz Britanije,kakvi su utisci?Isplati li se kupovati polovne Levisice?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja uzimam sebi nove iz USA
60-80KM izadju

i cini mi se da su dosta kvalitetnije nego ove ovde Levis u varteksu i modiani

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 02:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
гдје си нашао тако јефтино?!
ја сам гледао и биле су толико долара..
дај неког продавца..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ima ih na ebay-u koliko hocete
cijena leviski je oko 30 dolara + 15-18dolara dostava do BiH

Ako se posreci na nekoj aukciji moze se i za 20 dolara uzeti
ali treba imati srece, jer aukcije u zadnjih 10min prebace u vecini slucajeva 30dolara ( jos kad ustanete u 3h ujutru pa onda aj da se kupi, da niste dzabe ustajali pa i ne gleda se u svaki dolar :) )

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^^ jesi li siguran da su te levi's-ke original? ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:)

prilicno sam siguran, al aj znaj rade ljudi svasta

idu iz USA, sve tagove imaju i to ( nisu one sa alibaba.com :) sto se narucuju po 1000komada )

kvalitet odlican, cak po meni bolji nego ovde u gradu

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma dzaba sto imaju sve tagove, prijateljica je kupila fejk chanel 2.55 torbu i dobila sve moguce sertifikate uz nju.. isto tako i CL cipele.....
ali ebay ne dozvoljava prodaju fejkova, tako da dosad bi neko prijavio tog sellera ako je fejk ;) a i ako mu je feedback dobar, onda valjda nemas brige :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ja sam prezadovoljan N.Pazarskim jeansom kako Zukorlic jaca . kvalitet im je sve bolji. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Isti slučaj kod mene... Drljam jednu-dve sezone i to je to... Za 30-40KM ne može bolje :)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik

Moze li se koristiti ista platna kartica za 2 pp naloga?Imam 2 unpaid-a,tako da od nekih ne mogu da kupim pa bi otvorio drugi ebay nalog i drugi pp nalog.Da mi ne bi blokirali karticu mozda?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^^ evo ideje: otvori drugi ebay nalog, ali ga nemoj povezivati sa pp racunom, a kad s tim novim ebay nalogom kupis, reci prodavacu da proslijedi invoice na email sa kojim ti je pp povezan :D
tako sam ja nekad prije. imala ebay nalog bez pp, i prodavacu dam mail od prijateljice na koji on proslijedi invoice, ona plati i sve 5! ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik

Imam neobican problem,pobjedio sam na aukciji,prodavac mi je poslao invoice,ja platio,pisalo mi da je uplata prosla a potom od ebay-a dobijam sledeci e-mail u kojem pise: Sorry, your recent PayPal payment did not go through. As a result, the item(s) below have not received payment.

Please return to eBay to resubmit your payment again.
Pokusam ponovo da platim i ne mogu jer je vjerovatno novac skinut sa kartice a na PayPal nalogu mi ne pise da je uplata prosla.Jeli se ikada ikom desilo ovakav problem?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ima li te transakcije na paypalu?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik

Nema.Nakon sat vremena sam probao ponovo i transakcija je uspjela,nakon cega se pojavila i na PP.Nekakva greska sistema vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Kako otkazati kupovinu sa ebay-a, a ista nije placena?
Sad mi prodavac salje mejlove upozorenja da platim, da zakljucim kupovinu. Hocu li snositi neke negativne poene na ebay-u ili neke druge posledice, ako mu se vise ne javim.
Recite mi sta da radim, kako da otkazem ili da ga prosto ignorisem..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]