banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 00:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: eBay seller fee's???
PostPoslato: 29 Jan 2011, 03:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Pozdrav, ovako ja i kolege smo se malo zezali na ebayu i stavljali na prodaju neke gluposti, elem neki su to pokusali da kupe ali posto se na BiH paypal nemogu primiti novci nisu nista ni uplatili, ali zbog listingovanja nabili smo 800 USD FEE'S-A?!?!?!Da li mi ebay moze konkretno sta ako ja to ne platim?Mislim nece mi valjda doci na vrata i traziti pare...za svaki slucaj sam makeo paypal sa ebaya...i linkovao neki bzvz koji sam sada napravio.
Ima li neko iskustva?

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
skyzeR je napisao:
Pozdrav, ovako ja i kolege smo se malo zezali na ebayu i stavljali na prodaju neke gluposti, elem neki su to pokusali da kupe ali posto se na BiH paypal nemogu primiti novci nisu nista ni uplatili, ali zbog listingovanja nabili smo 800 USD FEE'S-A?!?!?!

Zbog takvih pojedinaca (koji je zezaju) ce zabraniti slanje posiljki za BiH....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sta ce zabraniti, nije niko kupio nesto pa povukao ili sta vec vec postavio fake oglas i budale se lozile ali nisu mogli platiti.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Cemu zajebavanje drugih ? to je jedan od razloga zasto paypal ne dozvoljava slanje para gradjanima BiH... dovoljno je da se ljudi zale da ih ljudi iz BiH varaju pa da nam produze zabranu primanje para....

a inace moguce je da kontaktiraju drzavu nakon cega ce ona doci na vrata al to obicno bude nakon nekog vremena, ne odmah, moze proci i par mjeseci pa sve do godine dana...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Stvarno treba biti glup pa se ovako ponasati. 800 dolara nije malo, sta ste vi kacili tamo?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 11:38 
Buraz znam ja lika mor'o platiti 1500 eura zbog takvih gluposti sto je radio, pokusao se izvuci preko advokata nesto kao da su hakali preko njegovog kompa, ali dzaba, ovi sa ebaya imaju sve u logu, kao i tvoj internet provajder.

Trebace jedno mjesec-dva dok ovi sa ebaya vide IP adresu (tj. dok vide da jedan te isti lik podje*ava) i posalju ministarstvu za trgovinske odnose BiH tuzbu, pa dok oni uzmu podatke od inernet provajdera, tj. njihov log sa tom IP adresom koju im ebay posalje, racunaj da nisi to trebao raditi, napravio si sebi gomilu sra**a i platices ih...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
у јеботе 800 долара, није ни мала пара, мој савјет ти је да уколико си из БЛ одеш на правни факс, имаш тамо бесплатне правне савјете, па да видиш са њима шта ти је чинити. мислим да је најбоље да одмах то ријешиш, касније ће доћи камате и судски трошкови, најбоље то ријешити одмах ванпарнично

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Znam da su kolegi koji radi dio poslova za jedan operater u BL dolazili na vrata iz policije ili cega vec, trazeci IP adresu korisnika, zbog odredjenih nezakonitih radnji na netu, ne znam tacno cega radi. Moze biti da su takve gluposti kao u tebe, nisam siguran :/

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Svake sedmice barem jednom dostavimo podatke policiji za neko krivično djelo. Čisto da znate da i krađa Facebook naloga spada u krivično djelo i nekoliko puta do sada su iz policije tražili podatke od pojedinaca. Krajnje je vrijeme da se stane u kraj javašluku.

Provajderi su obavezni dostaviti ove podatke na osnovu naloga policije/suda.

Prije mjesec dana je pao jedan pedofil, prije 15-ak neki likovi što su koristili kradene kred. kartice,... Prošle godine momak koji je učestvovao u napadama na index.hr. ...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A kako mogu dokazati ko je to radio?Na tan ebay je loginovano sa bar 20 ip-a razlicitih drzava.Takodjer najmanje sam se loginovao na taj ebay sa svojim netom, jer mi adsl sluzi za hostanje game servera i download preko noci, a koristim wireless iz susjedne ulice za browsering i to.
A i iskreno nemogu shvatiti zasto bi morao platiti te online gluposti, bog te dragi nisam kupovao stvari na odlozeno placanje pa sada necu da platim vec listingovao neke gluposti + niko ti nije platio.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
на то твоје питање ни ја баш не знам тачан одговор, али јебга закон је такав, ваљда ће судија за прекршаје да ти објасни у чему је фазон...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Varao si ljude. Sreca pa postoje nadlezne institucije za to. Da si to uradio prije 2 godine, nikom nista. Ali BiH je potpisala sporazum o sprecavanju i kaznjavanju internet kriminala i shodno tome usvojen je zakon na nivou drzave, 1.12.2008. (ZIK-23/08)
Nisam siguran, ali ne gine ti jedno 2.000 kazne.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
moj ti je savjet da kontaktiras sajt,i da kaze kriv sam,jeo sam g****,puknes im neku tuznu pricu,siroce sam iz bosne,ni kuceta ni maceta,drugovi me natjerali itd....pa pokusas sa njima da se dogovoris koliko da platis,jeftinije ce te izaci nego da se ide preko suda,a i njima je u cilju da to sto brze naplate.da si to radio prije par godina nikom nista,ali su sad ove glavonje iz brisela rekli ne moze to vise tako ako ocete u EU....sve u svemu bolje da si trafike obijao,dobio bi samo samar od pandura...ovako ce ti odrati kozu sa ledja.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A mislis da njihovi serveri i masa ljudi koji rade na odrzavanju ne kostaju nista i sluze tebi za zajebanciju?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Btw. Otici ce kod tog jadnika na ciji si se net kacio. On ce reci da nije i da mu je ruter otkljucan. Zatim ce uzeti taj ruter, uporediti logove, naci odgovarajuci i pomocu njega stici do tebe... Nije im frka, sve zabiljezeno ceka.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Neće ga moći naći preko tog jadnika čiji je ruter otključan nego će sve IP adrese iz Bosne poslati našoj policiji. Oni rasporede po provajderima i od svih dobiju podatke. Onda fino na vrata kod jednog po jednog pa malo pročačkaju po računaru.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Radi guza ko meduza.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 19:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
moze li sta normalno doci sa ovih prostora ... dokon pop i jarice krsti, cccccccc

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
skyzeR je napisao:
A kako mogu dokazati ko je to radio?Na tan ebay je loginovano sa bar 20 ip-a razlicitih drzava.Takodjer najmanje sam se loginovao na taj ebay sa svojim netom, jer mi adsl sluzi za hostanje game servera i download preko noci, a koristim wireless iz susjedne ulice za browsering i to.
A i iskreno nemogu shvatiti zasto bi morao platiti te online gluposti, bog te dragi nisam kupovao stvari na odlozeno placanje pa sada necu da platim vec listingovao neke gluposti + niko ti nije platio.

paypal je vezan za nalog. morao si da stavis neke podatke kada si se prijavljivao?

ako dugujes sigurno ces morati da platis, sad, kako ide naplata, nisam siguran ali oni ako su se u necemu usavrsili, to je otkrivanje prevara.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Meni se sve cini da bi ovo mogao biti Siemens

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]