banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 24 Jan 2011, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
како ће тај неко ко отвори знат је л` има број за праћење?
мени је стигло масу ствари а нисам добио број...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

:D

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Ako se nekom svidi, ukrasce je, pa imala broj za pracenje ili ne.
A to da li ce neko ukrasti je vise briga onoga ko salje, jer tebi PayPal garantuje povrat novca. Taj broj je vise nekakav dokaz da je roba poslana, a u stvari kad provjeravas uglavnom pise da je roba na pocetnom aerodromu. Nekad se desi da robu vec dobijes, a da tamo jos uvijek stoji da je na pocetnoj stanici.

Inace, to je obicni broj posiljke odstampan na listu sa bar kodom i tvojom adresom, koji se zalijepi za paket i vjerovatno ga posiljalac plati koji dolar vise, za razliku od obicnog lista koji zalijepi i ispuni hemijskom olovkom.

A sto se nase carine tice, do sada su mi carinili samo pakete koji su stizali sa brojem za pracenje, dok one ispisane hemijskom olovkom nisu, iako su i oni prelazili limit od 50km.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Slika

:D

E upravo tako, still in memphis... a tebi vec odvno stigao paket...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
sto se tice provizije, u pravu ste 2% ;)
ne znam zasto sam ja mislila 0.01, tj. 1% :-? :D

oljaca je napisao:
Sta mislite o posiljkama uz koje ne salju tracking number?Meni se cini da uglavnom "izgube glavu" usput.Ljudi otvore,vide,svidi im se sadrzaj,ako nema bas ozbiljnog osiguranja zna se sta urade sa takvim paketima.

oko 80% posiljki sam primila bez tracking broja. jedina je razlika sto ove sa tracking brojem platim 3.10KM za carinski pregled. ove "obicne" dolaze pravac na kucnu adresu :D

АЛЕКСАНДАР je napisao:
како ће тај неко ко отвори знат је л` има број за праћење?
мени је стигло масу ствари а нисам добио број...

pise na koverti. ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 20:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
oko 80% posiljki sam primila bez tracking broja. jedina je razlika sto ove sa tracking brojem platim 3.10KM za carinski pregled. ove "obicne" dolaze pravac na kucnu adresu :D

Blago tebi kad te tako cesto mimoidje 3,10. Ja sam do sad sve i jedan paket platio 3,10, pa bio ili ne bio sa treking brojem. Jedino neku kovertu, sa 10 AAA baterija sam dobio besplatno. Inace, meni postar na vratima naplati tih 3,1km.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma naplati i meni na vratima kad sam kod kuce, ali obicno nisam kod kuce :D
a ne znam sad sta da mislim za taj carinski pregled, razmisljala sam kad naplacuju kad ne, pa sam nekako zakljucila da naplacuju za te posiljke sa tracking brojem.. al sad kad ti kazes tako ne znam vise sta da mislim :-?
da kucnem u drvo, stvarno u zadnje vrijeme nista ne placam. :) ranije, kad su mi tek poceli stizati paketi obavezno su naplacivali, sad rijetko (eh, sad sam se sigurno urekla, 100% ce mi opet krenuti naplacivati :lol: :lol:), mozda su me zapamtili pa znaju vec otprilike sta kupujem, koju vrstu proizvoda :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 00:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mislim da je do vrste proizvoda i ambalaze. Ako nesto dodje u maloj papirnoj koverti, i jos vidi da kosta nekoliko dolara... vjerovatno mu se nece dati da dere kovertu, pa kasnije lijepi... sto je OK, jer ako na te jeftine stvari naplate 3,1KM onda je mozda isplatljivije to potraziti kod kineza ili na buvljaku negdje...
Ali ako to bude neka kutijica/kutija, par desetina dolara, koju je lakse otvoriti i pri tom unutra bude neki sadrzaj koji isprva ne mogu pogoditi sta je, ili ne pise na kutiji... tu ce sigurno otvoriti.

Da li je iko narucivao tehnicku robu iz EU? Od Nove godine ne bi trebalo da postoji carina na tu robu? Ima li iskustava?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
само ако је произведена у ЕУ а такве техничке робе је јако мало. :)
е, ја стварно никад нисам провалио тај број за праћење на пакету..
деси ми се да ми продавац пошаље но не видјех га никад.. или нисам обраћап пажњу.. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
Mislim da je do vrste proizvoda i ambalaze. Ako nesto dodje u maloj papirnoj koverti, i jos vidi da kosta nekoliko dolara... vjerovatno mu se nece dati da dere kovertu, pa kasnije lijepi... sto je OK, jer ako na te jeftine stvari naplate 3,1KM onda je mozda isplatljivije to potraziti kod kineza ili na buvljaku negdje...
Ali ako to bude neka kutijica/kutija, par desetina dolara, koju je lakse otvoriti i pri tom unutra bude neki sadrzaj koji isprva ne mogu pogoditi sta je, ili ne pise na kutiji... tu ce sigurno otvoriti.

stvar je u tome sto meni niti ne otvore pakete, nego samo nalijepe svoju traku, dakle 100% nije otvarano. a vjeruj mi, cesce su mi otvarali manje pakete nego vece.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 18:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Jeli neko dobijao paket iz UK a da je poslan kompaniom Interparcel?Navodno Interparcel u medjuvremenu paket preda Fedex-u koji dostavlja u BiH.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

o majku mu, pa s tobom stalno neke komplikacije :D ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 21:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Juliette je napisao:
o majku mu, pa s tobom stalno neke komplikacije :D ;)

Zasto komplikacije?Jednostavno se radi o neobicnom nacinu slanja posiljke.Navikli smo da uglavnom salju sa Royal mail-om,medjutim ima trgovaca koji insistiraju na kurirskim sluzbama.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
25.12.2010 sam narucio tablet sa Dealextreme za 120 i nesto USD.11.1 je dosao u Sarajevo i do prije dva dana sam cekao da dodje mi kuci, i eto pojavi se postar da mi kaze da moram faxirati inovice od dealextreme inace cu dobiti .!. od tableta.
I to zato sto su ovi iz dealextreme poslali kao vrijednosnu posiljku, ne kao gift, i nisu stavili racun unutra.Majstori.
Tako da eto, znam da nije eBay ali je e-Kupovina :P tako da izbjegavajte Dealextreme jer ce te nacekati.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa sta ocekujes, za koliko da stigne iz Hong Konga? Za 3 dana? To nije nikakvo cekanje, ti si dobro prosao (sto se tog dijela tice), pogotovo jer se radi o periodu najvece guzve zbog praznika.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
skyzeR je napisao:
...I to zato sto su ovi iz dealextreme poslali kao vrijednosnu posiljku, ne kao gift, i nisu stavili racun unutra.Majstori....

Nisu na carini budale... Znaju oni za te trikove sa gift-om. Ja uvijek eksplicitno tražim da na kutiji bude iskazana cijena robe tako da na carini ne pogađaju. Ako imaš petlju možeš pokušati poslati fake račun sa iznosom od cca 30USD jer to izađe manje od 50KM pa će morati pustiti... Opet da je išlo običnom poštom a ne preko SA aerodroma stiglo bi ti bez ikakvih zajebancija na carini...

Ipak u Sarajevu rade carinici koji su zadnji stub odbrane ove države. Oni su glavni, reperi poštenja i temelji razvoja našeg društva. Neiskvareni zaštitnici domaće proizvodnje naučne literature, tablet-a... U odnosu na njih, Superman je samo malo dijete koje osim što može pomjeriti zgradu ne može ništa slično njihovim moćima...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ipak u Sarajevu rade carinici koji su zadnji stub odbrane ove države. Oni su glavni, reperi poštenja i temelji razvoja našeg društva. Neiskvareni zaštitnici domaće proizvodnje naučne literature, tablet-a... U odnosu na njih, Superman je samo malo dijete koje osim što može pomjeriti zgradu ne može ništa slično njihovim moćima...

Brajko moj, bio sam neki dan na carini kod stanice i eksplicitno sam pitao o toku i stanicama posiljki, gdje je moguce da posiljka "zapne" i carinik mi je rekao da sve sto je namijenjeno adresama Posta Srpske, da se u Sarajevu ili bilo kom drugom aerodromu automatski odvaja bez pregledanja i da se salje u BL na crinu kod stanice gdje se vrsi kontrola i pregledanje. Tako da ovo iz Federacije nemaju nista sa nasim posiljkama. Tako je meni covjek rekao...

A i ja sam do sad primio znacajan broj paketa koji prelaze vrijednost 50km i nikad nisam nasao pecat ili traku neke druge carine osim ove nase u BL. A nema price da u Sarajevu otvore paket, a da ga ne zapecate svojom oznakom.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Citam ovo i malo se smejem , malo placem. Vec se 50 strana prica kolika je carina za sta! Do sada smo svi mogli zakljuciti da nema nikavih pravila o carinjenju niti o duzini trajanja dostave. Ja licno dosad jos nikad carinu nisam platio a razlicite stvari i vrednosti su mi stizale. Zadnja posiljka mi je bilo 10 rayban naocala i lepo postar doneo na kucnu adresu. Jednom sam primio paket iz Honk honga za 4 dana DHL ( navigacija 500eur ) opet bez icega tako da...nema pravila.

Moj savet ako imate nekoga u inostranstvu, recimo AT narucite na njegovu adresu, bice vam daleko lakse,bez carinikia i sve ide brze.

Kako se po ovom forumu prica sve poliglote na kraju ispade niko ne zna engleski. SAMO PITAJTE PRODAVACA SVE STO TREBA I BICE VAM ODGOVOreno ili ako ne sve informacije se nalaze u ebay help. Imate index A-Z i sve vam tu stoji. ebay i paypal su tako jednostavni za koristenje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
ratkop je napisao:
SAMO PITAJTE PRODAVACA SVE STO TREBA I BICE VAM ODGOVOreno ili ako ne sve informacije se nalaze u ebay help. Imate index A-Z i sve vam tu stoji. ebay i paypal su tako jednostavni za koristenje.

A zasto da se ljudi pate sa ovim kad mogu ovde 27 puta isto pitanje postaviti jer im se ne da vratiti koju stranicu unazad i procitati?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
blaf77 je napisao:
ratkop je napisao:
SAMO PITAJTE PRODAVACA SVE STO TREBA I BICE VAM ODGOVOreno ili ako ne sve informacije se nalaze u ebay help. Imate index A-Z i sve vam tu stoji. ebay i paypal su tako jednostavni za koristenje.

A zasto da se ljudi pate sa ovim kad mogu ovde 27 puta isto pitanje postaviti jer im se ne da vratiti koju stranicu unazad i procitati?

EEE i to stoji :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]