banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 21:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16971 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2011, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Ljudi ko u BL dobro radi auto muziku a da nije preskup ? :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ima li neko iskustva kakva sa Zovko osiguranjem iz Žepča?
Imaju predstavništva i u RS.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Imam moped kojeg trebam registrovat al osiguranje u mom gradu nema licencu za to tehnicki da rade, pa su mi rekli da donesem odnekle tehnicki, a oni ce mi ostatak odraditi...tablice saobracajnu i tako to...

Da li ima koja osiguravajuca kuca koja bi mi ovdje u bl odradila taj tehnicki???, ali bez motora posto ga ama bas nikako nemogu ovdje dotjerati.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 16:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
Majstori jedno pitanje... predjeno sa autom (benzin 1.4) 3.000 km za 2 godine? Znam da se po preporuci proizvodjaca mjenja ulje na svake 2 god.max, ali posto je ovo iz vana originalno ulje zao mi ga mjenjati. Nije problem u 100km nego ne znam sta cu dobiti ako ga ispustim i ulijem domaci castrol. Na oko je ekstra i pod rukom bar nije izgubilo viskozitet. Ne trosi ni trun. Mogu li gurati jos godinu ili ga moram promjeniti? Hvala

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 23:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da je malo previse 2 god za ulje , bez obzira na predjene kilometre . Ja sam sipao ovaj domaci castrol i mjenjao svaki 12000-13000 km . Vozio sam to auto oko 90000 km sa tim domacim castrolom od 20-22 km koliko se sjecam da sam ga placao . Raspitaj se jos oko toga ...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jest da je 2 godine al je auto vise stajao nego sto se vozio. Ako ce vise stete napraviti nego koristi najmanji mi je problem promijeniti ulje, al sve kontam da je to vise pritisak proizvodjaca, da se sto ranije mjenja ulje nego stvarna potreba. Uostalom ko jos od nas mjenja bas svake 2-3 godine ulje kocnica, mjenjaca, svjecice, filt.klime ili antifriz a i to bi po navodima vise manje trebalo. Kako sad razgranicati interes proizvodjaca da sto vise proda svoju robu i neophodnost istog?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 00:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Mislim da mijenja svako ko planira voziti auto vise od 5 godina. Ulje je hidroskopno i zato je preporuceno da se mijenja na godinu dana, ne dvije.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 09:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
drapa je napisao:
Uostalom ko jos od nas mjenja bas svake 2-3 godine ulje kocnica, mjenjaca, svjecice, filt.klime ili antifriz

Mijenjam ja svake godine. Ali nisam relevantan :D

Mijenjaj to i ne zaebavaj se! Vecna aditiva je vec neaktivna i ulje nema potrebne osobine. Ne govoreci o vodi i sumporu koji je povezalo...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 10:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Obavezno promijeni, iz razloga koji je mirdza naveo, ne znam koji je auto, ali mozes nasuti i prema preporuci proizvodjaca (npr renault-elf, bmw ima neko svoje ulje itd)
BTW filter ulja cesce treba mijenjati nego ulje, svakih 5000km.

?>

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 11:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drapa je napisao:
jest da je 2 godine al je auto vise stajao nego sto se vozio. Ako ce vise stete napraviti nego koristi najmanji mi je problem promijeniti ulje, al sve kontam da je to vise pritisak proizvodjaca, da se sto ranije mjenja ulje nego stvarna potreba. Uostalom ko jos od nas mjenja bas svake 2-3 godine ulje kocnica, mjenjaca, svjecice, filt.klime ili antifriz a i to bi po navodima vise manje trebalo. Kako sad razgranicati interes proizvodjaca da sto vise proda svoju robu i neophodnost istog?

Ako hoces da imas pouzdan i ispravan auto onda moras to mijenjati , nemoj gledati sta drugi rade . Mjenjas to radi sebe i da ti auto sto duze traje . Vecina kupuje ulje i dijelove ovde kod nas tako da kupi i ti i miran si ...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ulje ne gubi kvalitet samo sa predjenim kilometrima vec i sa vremenom.
Dakle mijenjaj. Bolje i "nase" novo ulje nego castrol star 2 godine.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pezo, bio u veranu da se raspitam ulje i svi filteri (uklj.i klime) sa radom 150 km. Kakva su iskustva kod Zike, Brkica? Neko ih hvali neko kudi. Standardno. Cuo sam i za Damira sto je radio u Citroenu, sad ima svoj servis u Incelu da je ok.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drapa je napisao:
pezo, bio u veranu da se raspitam ulje i svi filteri (uklj.i klime) sa radom 150 km. Kakva su iskustva kod Zike, Brkica? Neko ih hvali neko kudi. Standardno. Cuo sam i za Damira sto je radio u Citroenu, sad ima svoj servis u Incelu da je ok.

To nije puno para ako je sa svim filterima . Za ovu dvojicu (Zika,Brkic) sam cuo sto i ti ... Ja bi to promjenio u veranu bez razmisljanja ....

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
apokaptus je napisao:
Imam moped kojeg trebam registrovat al osiguranje u mom gradu nema licencu za to tehnicki da rade, pa su mi rekli da donesem odnekle tehnicki, a oni ce mi ostatak odraditi...tablice saobracajnu i tako to...

Da li ima koja osiguravajuca kuca koja bi mi ovdje u bl odradila taj tehnicki???, ali bez motora posto ga ama bas nikako nemogu ovdje dotjerati.

:evil3:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa ako ima nesto za sta ti ne treba neki poseban majstor to je zamjena ulja valjda. Osim ako nije neki kome ne vjerujes i sumnjas da ce ti podvaliti lose ulje ili tako neku glupost. Smijesno mi traziti dobrog majstora da mi zamijeni ulje.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 23:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Tu stvarno nema neke mudrosti, ali se kao i sve ostalo moze zbrljati.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2011, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nije samo samo zbog ulja nego me inace interesuje ko je dobar majstor za pezoe, jer nisam dosad vozio francuza. Htio bi uraditi i dijagnostiku usput a sad ne znam dal ostali imaju opremu i obucene majstore.
Ps. A sto se tice mudrosti nije se jednom desilo da "strucnjaci" uspu previse ulja.

Poslednji put menjao dtkb1 dana 14 Feb 2011, 10:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2011, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
blaf77 je napisao:
Pa ako ima nesto za sta ti ne treba neki poseban majstor to je zamjena ulja valjda. Osim ako nije neki kome ne vjerujes i sumnjas da ce ti podvaliti lose ulje ili tako neku glupost. Smijesno mi traziti dobrog majstora da mi zamijeni ulje.

u servisu je dzabe izmjena ulja i filtera.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2011, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drapa je napisao:
nije samo samo zbog ulja nego me inace interesuje ko je dobar majstor za pezoe, jer nisam dosad vozio francuza. Htio bi uraditi i dijagnostiku usput a sad ne znam dal ostali imaju opremu i obucene majstore.
Ps. A sto se tice mudrosti nije se jednom desilo da "strucnjaci" uspu previse ulja.

Otidji ti u verano i rijesi ulje , dijagnostiku i miran si :) Poslije se raspitaj koji majstor je dobar u BL za pezo ..

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2011, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
hemicar je napisao:
Zna li neko koliko kosta onakav model minija koji je svojevremeno vozio Mr Bean? :D

Ne volim mr. Bean-a, pa ga nisam ni gledao dovoljno puta da zapamtim o kojoj verziji se tačno radi, ali je, u svakom slučaju, u pitanju BMC Mini...

Želiš ga kupiti, ili...?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16971 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]