Vijak je napisao:
- Ovdije su radjene neke studije sa vegetarijancima , da li su oni konzumiraju premalo i neadekvatan spektar amino kiselina ,
I dosli su do rezultata da je njihov unos spektra amino kiselina odlican,
Bolje se posvetiti malo vijezbama i tu postati bolji i ICI u teretanu radi opsteg zdravlja ,
Ja kad sam krenuo isto sam kupovao svasta , bacanje para.
A previse MESA zivotinja nije zdravo to je 100% tacno. Riba je vec drugo.
Najbitnije je da se vijezba 1.5 sat prvo kardio a onda dizanje , treba ici u teretanu radi opsteg zdravlja. Esencijalne amino kiseline tijelo ne proizvodi ostale se proizvode u tijelu.
haha sta kazes, 2.5 sata da budem u teretani ? Zar neko moze biti toliko besposlen ? mada smo mi generalno takva nacija...Inace nije zdravo mnogo toga u zivotu ali meso je negdje na poslednjem mjestu. Sto se tice hemije, slazem se, mada je meni kreatin pomogao poprilicno kada sam ganjao misice i da izbacujem sto vise, negdje u srednjoj skoli. Sada cisto rekreativno ali ne pamtim kada sam zadnji put bio s obzirom na nedostatak vremena...ali da, ici radi opsteg zdravlja, mozda i najbolji "sport" po tom pitanju.
nego vegetarijanci, ljudi koji se bore za prava zivotinja a sa druge strane im otimaju hranu...