banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 19 Jan 2011, 07:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
i tebi i oljaci :p
hoces reci da je na tvom paypal racunu bila vidljiva transakcija refunda a na racunu nista?
novac koji ti refundiraju legne na tvoj racun za 2-3 dana, a na paypalu je vidljiv odmah. nema banka s tim nista.

oljaca, je li ti to vidljivo na paypalu?
ja uvijek pratim transakcije na paypalu, izvod iz banke uzmem cisto da uporedim i da vidim po kojem su kursu racunali.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 10:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Juliette je napisao:
i tebi i oljaci :p
hoces reci da je na tvom paypal racunu bila vidljiva transakcija refunda a na racunu nista?
novac koji ti refundiraju legne na tvoj racun za 2-3 dana, a na paypalu je vidljiv odmah. nema banka s tim nista.

oljaca, je li ti to vidljivo na paypalu?
ja uvijek pratim transakcije na paypalu, izvod iz banke uzmem cisto da uporedim i da vidim po kojem su kursu racunali.

Vidljivo je i na Paypal-u,danas mi je novac "legao" na karticu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 11:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Da, transakcija bude vidljiva na PayPalu, ali ne bude na kartici odmah, obicno nakon nekoliko dana. Logicno mi je da je tad izvrsena refundacija, a da se ceka da se to obradi u banci. Isto tako kad placas item, pogledaj u banci, na izvodu, kad si poslao zahtev za transakciju, i kad je zahtev obradjen, tj. kad je izvrsena transakcija. Obicno budu razliciti.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

puno buke ni oko cega :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja cu izgleda morati dispute otvarati

evo vec 40 dan a posiljka iz Singapura ne stize

Prodavac tvrdi da je u BiH posiljka i da svaki dan treba biti isporucena na mojoj adresi
Tracking number nemam a prodavac pise da je kao provjeravao posiljku i da je u BiH... tu mi je nesto sumnjivo
Ja sam mu napisao da sam spreman sacekati jos koji dan ali da do 45. dana moram otvoriti dispute

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 19:55 
Pripravnik
Pripravnik

Kakva iskustva imate kod kupovine obuce iz Engleske.Ja sam malo kiksao sa patikama,narucio asics-ove UK 16-duzina potplata 34 cm a moje stopalo je duzine 32 cm pa su mi prevelike.Evo linka: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT
Namjeravam ih prodati ako mognem a namjeravam da kupim ove:
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-MENS-TIMBERLA ... 76bfaea191
Najveci broj za ove cipele je UK 14,5 i ne znam hoce li mi odgovarati a prodavac mi nije odgovorio na e-mail.Jedan prodavac mi je za martinke preporucio broj UK 15.Volio bi cuti iskustva drugih kupaca.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
нисам куповао патике преко нета, јер најчешће немају број за мене(48,5) а можда нсиам знао тражити на правој страници

а што се тиче тих британских величина имаш калкулатор па види који ти број одговара:

http://www.zenskikutak.hr/alati/konverter/obuca/

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik

Šajin je napisao:
нисам куповао патике преко нета, јер најчешће немају број за мене(48,5) а можда нсиам знао тражити на правој страници

а што се тиче тих британских величина имаш калкулатор па види који ти број одговара:

http://www.zenskikutak.hr/alati/konverter/obuca/

Znam za ovaj kalkulator i uopste nije pouzdan.U svakom slucaju hvala.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 03:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E sto se tice refunda iz moga iskustva, kada dobijem natrag svoj novac zvanicno preko PP ja ne cekam da to banka protokolise odmah trosim na nesto drugo i do sada nisam imao problema. To sam jednom testirao i radilo je.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to sto si rad rekao nema veze s vezom :lol:
zasto ne bi radilo?
ako vam se novac ne pojavi na izvodu racuna, ne mora znaciti da nije "legao". onaj njihov izvod ne pokazuje transakcije odmah, kasni dan-dva... ali na stanju racuna je vidljiva promjena...
isto tako kad vam neko uplati novac na racun ili sami sebi uplatite, na izvodu nece pokazati tu uplatu, ali ce biti na stanju, moci cete trositi.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
A kako objasnjavas moj slucaj? Kad sam zvanicno dobio refund od PP cekao sam jos mjesec dana da se pojave pare na racunu...
Nije uvijek sve tako idealno...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 13:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Ej Dzulijet, kako da provjerim sta ovo. Item number: 190491747611

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 15:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pobjedio sam na aukciji.Prodavac ima specifikaciju postarine samo za UK,pitao sam ga predhodno da li bi poslao u BiH,kaze da bi.Zanima me kako ce on sad formirati cijenu i postarinu a da sve ide preko ebay-a a ne da mi fakturu posalje mejlom?Izvan ebay kontrole nista se ne bi usudio kupiti.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Mozda si trebao prvo da vidis kolika bi bila cena. Mozes traziti PayPal fakturu koju ti on posalje, ili kad placas, mislim da imas opciju da dopises dodatni troskovi pored cene artikla, i tu stavis ono sto ti je rekao za postarinu. Zavisi sve kako se dogovorite.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
djesburaz je napisao:

Ako sam dobro razumio pitanje, interesuje te sta je to.... Jednostavno otidji na Ebay i ukucaj taj broj u polje Search i to je to... Inace, to je Android ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 18:05 
Pripravnik
Pripravnik

Da li je neko od vas dobijao posiljke iz Engleske uz pomoc kurirske sluzbe koja se zove Parcel Force Euro 48 i ako jeste kako je prosla doprema i za koliko dana?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 18:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
djesburaz je napisao:

Ako sam dobro razumio pitanje, interesuje te sta je to.... Jednostavno otidji na Ebay i ukucaj taj broj u polje Search i to je to... Inace, to je Android ;)

Aaaaa vidi stvarno... i ja sam pokusao unositi u "search", ali mi nije davalo rezultate, a sad daje. Sigurno nije bio podesen na "all categories". A pitao sam Dzulijet, jer je ona spominjala da carinici pomocu tog broja provjere koji je artikl u pitanju, ali nisam znao kako, posto mi nije poslo za rukom to sa unosenjem u "search"

Naime, kada sam otisao po zadnji paket u carinu kod stanice, dao sam im kopiran onaj izvod sa PayPala, medjutim, likovi su vec imali nekakav papir na kom je jasno pisalo do u cent koliko sam platio to. Ne znam kako su se dokopali toga... Paket nisu otvarali, a na paketu je pisalo da je poklon i daleko manja cijena nego sto sam platio...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 18:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

oljaca je napisao:
Da li je neko od vas dobijao posiljke iz Engleske uz pomoc kurirske sluzbe koja se zove Parcel Force Euro 48 i ako jeste kako je prosla doprema i za koliko dana?

Oljaca brate, ti ces sve zivaca potrositi sebi dok uganjas te cipe...
Otidji brate na plac, kupi par vunenih carapa po 10km, i gumene crne opanke za 10km i da te Bog vidi!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Mozda si trebao prvo da vidis kolika bi bila cena. Mozes traziti PayPal fakturu koju ti on posalje, ili kad placas, mislim da imas opciju da dopises dodatni troskovi pored cene artikla, i tu stavis ono sto ti je rekao za postarinu. Zavisi sve kako se dogovorite.

seller ce mu poslati invoice sa postarinom za BIH...
slazem se, uvijek prvo pitati za cijenu. jer poslije mogu da ti zabibere neku masnu cifru, a kad pobijedis na aukciji MORAS da platis. mislim, ne moras, ali tad dobijes unpaid item strike, nekoliko tih i blokiraju ti ebay nalog... mislim da kasnije novi ne mozes otvoriti na svoje ime...
djesburaz je napisao:
.......
Naime, kada sam otisao po zadnji paket u carinu kod stanice, dao sam im kopiran onaj izvod sa PayPala, medjutim, likovi su vec imali nekakav papir na kom je jasno pisalo do u cent koliko sam platio to. Ne znam kako su se dokopali toga... Paket nisu otvarali, a na paketu je pisalo da je poklon i daleko manja cijena nego sto sam platio...

mozda su preko paypala izvukli racun? ili je racun bio prikacen negdje na vanjskoj strani koverte. ili su jednostavno ukucali broj itema na ebayu i dobili cijenu + postarinu (ako je pisala postarina za BIH)..

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
значи на задње двије странице сте толико закомпликовали да стварно немам више вољу да читам :lol:

још само недостаје филозоф да улети са неким питањем :D

фики нема љутње није ништа лично :Д

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]