avlijas je napisao:
Hard and Heavy je napisao:
Da li iko koristi HD kanale na Total TV-u i je li zadovoljan? Da li se treba povezati tv i risiver drugim kablom, jer ja koristim scart?
O božeeee...
Kad se o nečemu ne zna kao ti o ovome valjda se pita: "Dali postoje i dali neko gleda HD kanale na Total TV-u i ako je to izvodljivo šta mi treba od opreme da bih gledao HD kanale?" . Kakav scart i kakav kabal?!
Ne znam puno o tome mada dovoljno znam da kad bi bilo šta htio pogledati sa satelita u HD ili HD ready rezoluciji za to ti treba satelitski HD DVB-S risiver.Taj risiver se mora povezati HDMI kablom na tvoj LCD ili Plasma ili LED televizor koji mora biti HD ili HD ready da bi mogao da ,što bi ti rekao, koristiti HD kanale. Ja misilim da je bilo sto tema koja ima veze sa ovom problematikom i svugdje je sličan odogovor kao što sam ti ga ja dao.U slučaju Totala bitno ti je da se obratiš njihovoj tehničkoj podršci da ti objasne kako se to može ostvariti i dali uopšte može.
Pozdrav.
Kakav post... Pod jedan, alo, bolan, šta ti je, šta si nadrkan? Ne moraš tako reagovati, ako nešto pitam što ne znam. Opusti se...

Pod dva, u ponudi Total TV-a već postoji paket od 3 HD kanala (Eurosport, Eurosport 2 i National Geographic) i to se plaća 5 KM mjesečno dodatno sa ostalim paketima koje izabereš... I pitao sam da li je iko korisnik tog paketa i kako je zadovoljan uslugom.
Dakle, za HD kanale treba imati HD risiver, to si napisao, koji se vjerovatno dodatno naplaćuje,

i valjda se mogu gledati na njemu i obični kanali.