banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Što se tiče priče o albumima, to treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Neki bendovi su sjajni dok ne počneš slušati albume. Neki su sjajni tek kad počneš slušati albume. Kretenski mi je reći da samo jedni valjaju. To je kao u književnosti: neko se bolje snalazi u kraćim formama, pričama, novelama, neko u poeziji, a neko bolje piše romane.

Kao klinac sam negdje našao Neil Youngovu kasetu, mislim da se radilo o Old Ways albumu. Kasnije sam ga slušao tu i tamo (sjećam se perioda baš nakon pogledanog filma Dead Man, za koji je radio muziku koja je na mene ostavile snažan utisak), ali nikad predano. Inače, čudno je da jedna takva ikona uspostavi saradnju sa mediokritetskim srednjestrujaškim bendom poput Pearl Jama, snimi album, ode na turneju.

Inače, sa bendom sviram Rockin' In A Free World, i osjećam se baš sexy dok je prašimo. Mislim, i inače se osjećam tako, ali tad posebno, ima pjesma neku energiju i moć.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2010, 00:28
Da budem precizniji:

soulseek 157ns13e

ukucajte ne google-u "soulseek 157ns13e free download" i ostalo je lako. Kad se istalise i kad ga otvorite u polju gore lijevo "serch files" ukucate naziv izvodjaca i album, npr. "Kate Bush Hounds of love" i on vam izlista mnosdtvo ponuda, pored kojih stoli i birate tj.kvalitet mp3-ja.

Preko Soulseeka mozete bukvalno naci sve. Ali BUKVALNO. Nema albuma kojeg nema.

Popokatepetl je napisao:
Što se tiče priče o albumima, to treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Neki bendovi su sjajni dok ne počneš slušati albume. Neki su sjajni tek kad počneš slušati albume. Kretenski mi je reći da samo jedni valjaju. To je kao u književnosti: neko se bolje snalazi u kraćim formama, pričama, novelama, neko u poeziji, a neko bolje piše romane.

Kao klinac sam negdje našao Neil Youngovu kasetu, mislim da se radilo o Old Ways albumu. Kasnije sam ga slušao tu i tamo (sjećam se perioda baš nakon pogledanog filma Dead Man, za koji je radio muziku koja je na mene ostavile snažan utisak), ali nikad predano. Inače, čudno je da jedna takva ikona uspostavi saradnju sa mediokritetskim srednjestrujaškim bendom poput Pearl Jama, snimi album, ode na turneju.

Sto se ovog segmenta tice odovori su sledeci:

1. To da li neko snima epske ili krace pjesme nema veze - sve one ulaze na album. Dakle, album trpi sve, on je mnogo fleksibilan i ipak ga se mora slusati prije svega. PS koji su to - boga ti - sjani bendovi koji nemaju sjajne albume.. bas bih volio da cujem...

2. To sto je VELIKI (dakle Neil) saradjivao sa MALIM (P.Jam) je samo jos jedna u nizu takvih saradnji. Npr. Brian Evo (VELIKI) je saradjivao sa Bowijem (MALI, mada vrlo popularan). Zappa (VELIKI) je volio bubble gum pop. Nick Cave (VELIKI) je obradjivao i cijenio Elvisa (MEDIOKRITET MALI). itd. Nico (VELIKA) je obradjivala i cijenila Bowija (vec receno). itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Popokatepetl je napisao:
Halpert je napisao:
Od velikog je značaja za svjetsku muziku.

Šta ovo znači?

Btw, loveless, welcome back :D

MRŠ! :angry4:

Šalim se, kao i ti :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
sofronije2 je napisao:
Sto se ovog segmenta tice odovori su sledeci:

1. To da li neko snima epske ili krace pjesme nema veze - sve one ulaze na album. Dakle, album trpi sve, on je mnogo fleksibilan i ipak ga se mora slusati prije svega. PS koji su to - boga ti - sjani bendovi koji nemaju sjajne albume.. bas bih volio da cujem...

2. To sto je VELIKI (dakle Neil) saradjivao sa MALIM (P.Jam) je samo jos jedna u nizu takvih saradnji. Npr. Brian Evo (VELIKI) je saradjivao sa Bowijem (MALI, mada vrlo popularan). Zappa (VELIKI) je volio bubble gum pop. Nick Cave (VELIKI) je obradjivao i cijenio Elvisa (MEDIOKRITET MALI). itd. Nico (VELIKA) je obradjivala i cijenila Bowija (vec receno). itd. itd.

Čovice, ne sjećam se da sam negdje tražio prosvjetljenje i odgovore. Tako da propovjednički ton zadrži za sebe.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Nil je definitivno velika faca danasnjice, a i jos od vremena jad je bio u sastavu CSN and Y.
Nije samo muzika koju stvara u pitanju ,vec jos dosta cinbenika koji su vezani uz njegov umjetnicki rad!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Dajte ljudi zar niste prepoznali lovelessa jos prije nekoliko dana.
Cim je popljuvao Dire Straits znao sam da je to on :lol:

Ali ne mogu da vjerujem da se slazemo u vezi Younga.
Prosto jos ne mogu da vjerujem.

Young je i za mene...nesto posebno.

No necu vise nista govoriti, sama pomisao na to da se slazem u necemu sa loveless-om me plasi :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]