Da budem precizniji:
soulseek 157ns13e
ukucajte ne google-u "soulseek 157ns13e free download" i ostalo je lako. Kad se istalise i kad ga otvorite u polju gore lijevo "serch files" ukucate naziv izvodjaca i album, npr. "Kate Bush Hounds of love" i on vam izlista mnosdtvo ponuda, pored kojih stoli i birate tj.kvalitet mp3-ja.
Preko Soulseeka mozete bukvalno naci sve. Ali BUKVALNO. Nema albuma kojeg nema.
Popokatepetl je napisao:
Što se tiče priče o albumima, to treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Neki bendovi su sjajni dok ne počneš slušati albume. Neki su sjajni tek kad počneš slušati albume. Kretenski mi je reći da samo jedni valjaju. To je kao u književnosti: neko se bolje snalazi u kraćim formama, pričama, novelama, neko u poeziji, a neko bolje piše romane.
Kao klinac sam negdje našao Neil Youngovu kasetu, mislim da se radilo o Old Ways albumu. Kasnije sam ga slušao tu i tamo (sjećam se perioda baš nakon pogledanog filma Dead Man, za koji je radio muziku koja je na mene ostavile snažan utisak), ali nikad predano. Inače, čudno je da jedna takva ikona uspostavi saradnju sa mediokritetskim srednjestrujaškim bendom poput Pearl Jama, snimi album, ode na turneju.
Sto se ovog segmenta tice odovori su sledeci:
1. To da li neko snima epske ili krace pjesme nema veze - sve one ulaze na album. Dakle, album trpi sve, on je mnogo fleksibilan i ipak ga se mora slusati prije svega. PS koji su to - boga ti - sjani bendovi koji nemaju sjajne albume.. bas bih volio da cujem...
2. To sto je VELIKI (dakle Neil) saradjivao sa MALIM (P.Jam) je samo jos jedna u nizu takvih saradnji. Npr. Brian Evo (VELIKI) je saradjivao sa Bowijem (MALI, mada vrlo popularan). Zappa (VELIKI) je volio bubble gum pop. Nick Cave (VELIKI) je obradjivao i cijenio Elvisa (MEDIOKRITET MALI). itd. Nico (VELIKA) je obradjivala i cijenila Bowija (vec receno). itd. itd.