Citiraj:
Živko Pećanac, otac Svjetlane (13), učenice osmog razreda Osnovne škole "Georgios Papandreu" u Aleksandrovcu, koja je skočila u Vrbas zbog jedinice iz matematike, ispričao je juče da je njegova kćerka uvijek bila vesela i otvorena osoba, te da ništa nije skrivala od roditelja.
Roditelji učenice, za kojom su juče bez uspjeha tragale komšije i porodični prijatelji pretražujući korito Vrbasa, ogorčeni su posebno na Svjetlaninu razrednicu, koja je, kako tvrde, mogla spriječiti tragediju.
Tokom potrage otac je, kako navodi, obišao sve Svjetlanine drugarice, koje su bile jednoglasne da se raspoloženje njihove prijateljice naglo okrenulo kada je na razrednom času prozvana da je prepravljala ocjene.
"Zbog ovoga je trebalo da dobije ukor pedagoga, ali dogodilo se nešto još mnogo gore. Svjetlanine drugarice su mi ispričale da je moja kćerka nakon ovog časa izašla napolje i rekla kako će skočiti u Vrbas i ubiti se zbog jedinice iz matematike. Prijateljice su bile šokirane, jer su shvatile da je Svjetlana bila ozbiljna. Odmah su otrčale do razrednice Danijele Vuruna, koja je odgovorila, citiram: 'Neka skoči, da doživimo i taj slučaj'", ispričao je šokirani otac.
Zbog odgovornosti, ali i izjava koje je dala nakon vijesti o Svjetlaninom nestanku, Živko Pećanac je razrednicu prijavio direktoru osnovne škole, a danas će krivičnu prijavu, kako je najavio, podnijeti i policiji.
Kobnog dana, 30. decembra prošle godine, svega sedmicu dana nakon što je proslavila 13 rođendan, učenicu u školu je odvezao komšija, kao i ranijih dana.
"Otišla je vesela. Pitao sam je zašto nosi samo jednu knjigu i svesku, odgovorila mi je da tog dana zaključuju ocjene, te da nema potrebe da nosi sve predmete. Otišla je i više se nije vratila", počeo je potresnu priču otac trinaestogodišnje Svjetlane, u čiju potragu će se danas prvi put uključiti i ronioci Specijalne policije MUP-a RS.
Kako se Svjetlana nije vratila kući u predviđeno vrijeme, otac Živko je krenuo na lokalni put kako bi je dočekao.
Sati su prolazili, no Svjetlane nije bilo, pa je tada već nervozni otac otišao pred osnovnu školu u kojoj nije bilo nikoga.
Uslijedili su pozivi, neizvjesnost i konačno vijest da je Svjetlana viđena kako ispod mosta "Pobjeda" u Klašnicama, udaljenom nekoliko kilometara od Aleksandrovca, ulazi u hladni Vrbas.
Živko se, takođe, prisjetio da je na sigurnosnim kamerama lokalne prodavnice vidio kako je njegova kćerka kobnog dana krenula u ulicu prema kući u Kobatovcima, ali da se odjednom ponovo vratila na stanicu i ušla u autobus.
I pored više telefonskih poziva, juče nismo mogli stupiti u kontakt sa razrednicom Danijelom Vuruna, a kako nam je nezvanično potvrđeno, razrednica je u teškom psihičkom stanju.
(Nezavisne)
Mi Srbi smo lud narod, gdje ćeš školu nazivati po živom političaru.