banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 06:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 16 Dec 2010, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Nakon toga otišli su u “Sremsku noć”, gde su nastavili da piju. Jedan za drugim su izlazili iz lokala, a kada ih je Požar zaustavio i upitao ih ko će da plati račun, nasrnuli su na njega, vređali, maltretirali, a jedan ga je flašom udario po glavi.
Požar je izvadio pištolj i krenuo za napadačima. Nikola Stanišić, Dragić, Burki i Krstivojević su utrčali u “mercedes”. Požar je pucao u pravcu mladića i meci su pogodili Pavla Stanišića i Lučića koji nisu uspeli da utrče u “mercedes”. Nekoliko metaka je pogodilo i automobil, pa je Nikola Stanišić izgubio kontrolu i automobil je sleteo u jarak.

Citiraj:
Dražen Požar je bio predsednik Streljačkog kluba Partizan i važio je za jednog od najboljih strelaca pištoljem. Pored toga, učestvovao je i na međunarodnim takmičenjima...radio u bivšem Centru za usavršavanje kadrova Vojne službe bezbednosti

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/223890 ... li--flasom

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 07:50 
Citiraj:
I komšije porodice Dakić kažu da je Pavle bio “jako nezgodan dečko”, da je tukao i maltretirao devojku i njenu babu i dedu koji žive u istom dvorištu, ali u drugoj kući. Oni napominju da ni Pavle ni Sandra nisu radili, da su im novac davali baba i deda.

Citiraj:
- Dešavalo se da noću dođe pijan i vadi nož. On i Sandra su se često svađali, mirili, a dolazila je i policija. Pavlov otac je umro još dok je on bio mali, a majka se preudala, pa je on živeo sa stricem. Kada je upoznao Sandru, prešao je kod nje - kažu komšije.

Citiraj:
Prema saznanjima “Blica”, ubijeni Pavle Stanišić poznat je policiji, a privođen je zbog razbojništva. Pre nekoliko godina Stanišić je osumnjičen da je sa jednim saučesnikom opljačkao pumpu preko puta restorana “Sremska noć”. Navodno tada su sekirom po glavi povredili radnika pumpe. I ostali mladići su odranije poznati policiji.

Sumnjam da ce neko plakati nad ovakvom stokom...sto se mene tice gospodin Pozar zasluzuje medalju sto je rokno ovog balavca, naravno ako su ovo gore istina...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čiča je onda mogao još gore proći, a ovaj ne bi odogvarao jer je ćaknut. Zato treba pitati odgovorne koji su ga pustili na slobodu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Pronađena kuća u kojoj su se organi uzimali žrtvama

Slučaj krijumčarenja ljudskih organa u Albaniji i dalje se razvija. Agencija Reuters prenosi kako je pronađena i kuća u kojoj su se organi uzimali žrtvama.

Čitavu priču pokrenula je zapravo bivša glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u svojoj knjizi "Hunting, Me and War Criminals", u kojoj ona tvrdi kako su nealbanski narodi na Kosovu (a tu se misli na Srbe), bivali odvedeni u "žutu kuću" na sjeveru Albanije, gdje su im kirurzi odstranjivali organe.

Vijeće Evrope isto tako je objavilo izvještaj sa svim gnusnim detaljima, u kojima se isto tako navodi kako je kosovsko-albanska gerila, lojalna sadašnjem premijeru Hashimu Thaciju, uzimala organe nekim zarobljenicima, prvenstveno Srbima, koje su naknadno ubili. Sama Carla del Ponte pozdravila je izvještaj Vijeća Evrope.

Tahcijeva vlada odbacila je navedeni izvještaj, u kojem se Thacija optužuje kao šefa organiziranog kriminalnog miljea, koji ne samo da se bavio ilegalnom trgovinom ljudskih organa, već i ubistvima neistomišljenika, kao neutemeljeno. Osim toga, u izvještaju Vijeća Evrope navedeno je kako su Thaci i njegovi suradnici kontrolirali i trgovinu drogom krajem 90-ih.

Izvještaj je sastavio Dick Marty iz Vijeća Europe, a očekuje se kako će ga usvojiti i Odbor za pravne poslove Vijeća, kojim se želi ubrzati pokretanje istrage oko tih navoda u kosovskom pravosuđu, koje ionako vodi Europska unija. U Martyjevom izvještaju navodi se kako je gotovo 500 osoba nestalo na Kosovu po dolasku NATO-ovih trupa. U tu brojku spada oko 100 Albanaca i gotovo 400 nealbanskih naroda, a ponajviše Srba.
(fena)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Novac od prodaje organa išao na švajcarske račune

Računi u bankama u Švajcarskoj, Albaniji, Nemačkoj i još nekim evropskim zemljama za koje se sumnja da su služili za uplatu novca od prodaje organa mogu biti dokazi koji će dovesti do Hašima Tačija koga je izvestilac Evropske unije Dik Marti označio kao bosa kriminalne mreže koja se bavila trgovinom organima, ljudima drogom i oružjem, saznaje „Blic“.
U trag ovim računima ušao je tim srpskog Tužilaštva za ratne zločine, ali i američki FBI, koji je pokrenuo istragu finansiranja ekstremnih islamskih grupa, posle 11. septembra 2001. Prema njihovim podacima, ti računi su se vodili ponekad na lična imena, ali često i na lažne humanitarne organizacije koje su služile kao paravan za kriminal. Neke od tih organizacija su „Pomoć za Kosovo“, „Mediker“, „Karavan“, „Al Haramajin“, „Taibah internacional“.

Dovoljno dokaza

Specijalni izvestilac Dik Marti, čiji je nacrt izveštaja o trgovini ljudskim organima juče usvojen u Komitetu Saveta Evrope za pravna pitanja i ljudska prava, rekao je da je pružio dovoljno materijala za pokretanje ozbiljne i nezavisne istrage o ovom pitanju. On je Tačija u svom izveštaju označio kao šefa dreničke grupe koja je kontrolisala većinu nezakonitih aktivnosti u Albaniji. Prema podacima BIA, drenička grupa se na početku bavila trgovinom oružjem i kradenim vozilima, kao i akciznim robama cigaretama i gorivom, a porodica Tači je uspostavila veze sa albanskom, makedonskom, bugarskom i češkom mafijom.

Prema podacima Martija, Tači je uzeo veći deo novca koji je bio prikupljen za OVK, a prema podacima BIA, na Kosovo i Metohiju je između 1996. i 1999. stiglo 900.000.000 nemačkih maraka. Prema procenama američke DEA, albanska mafija je po snazi druga u svetu, a prema podacima BIA - čak 90 odsto heroina koji se prebaci u Evropu prelazi preko Kosova i Metohije. Inače, u izveštaju Marti navodi da je Tačijeva grupa švercovala heroin.

- Mislim da smo objavili dovoljno materijala da bismo pružili opravdanje i razlog za pokretanje duboke, ozbiljne nezavisne istrage i da bismo, iznad svega, stvorili uslove kako bi svedoci progovorili, jer je to problem - rekao je Marti juče na konferenciji za novinare u Parizu.

Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za pravna pitanja zatražio je juče sprovođenje međunarodnih i nacionalnih istraga o nestanku, trgovini ljudskim organima, korupciji i tajnom udruživanju organizovanih kriminalnih grupa i političkih krugova na Kosovu, koje je izvestilac PSSE Dik Marti naveo u svom izveštaju.

Prema nacrtu rezolucije, jednoglasno usvojenom u Parizu, zasnovanom na Martijevom izveštaju, Komitet je saopštio da “brojne konkretne indikacije” potvrđuju da je OVK na severu Albanije držala kao zarobljenike Srbe i kosovske Albance, koji su bili žrtve ponižavajućih postupaka, pre nego što su nestali.

Izgubljene godine

Brojne indikacije naizgled potvrđuju da su, neposredno posle okončanja sukoba, nekim zatvorenicima odstranjeni organi u klinici na teritoriji Albanije, u blizini mesta Fuše Kruje, kako bi u inostranstvu bili iskorišćeni za transplantaciju, navodi se u saopštenju Komiteta.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БАЊА ЛУКА – Славко Купрешак (72) из Јакуповаца код Лакташа и Милован Иванковић (50) из Челинца су жртве изузетно ниских температура које су, уз снежне падавине, изазвале бројне проблеме у Републици Српској.
Лекари су утврдили да је смрт Купрешака и Иванковића наступила услед смрзавања, пренели су бањалучки медији. Снежне падавине, праћене ниским температурама, захватиле су подручја БиХ.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 19:19 
Napili se pa zaspali napolju ili? :(

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 22:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
http://www.banjalukalive.com/hronika/ba ... -kuci.html

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... kirom.html

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 14:54 
Od ranije poznati, sta sam sve cuo sa tu bracu necu da komentarisem...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Svi bruje o ovome. Nikad ne znaš šta te u Mejdanu može snaći, čudo da već ispadi i nisu česti u tom dijelu grada.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ima ta cijela grupica momcica na Mejdanu koja pravi dobre i ozbiljne probleme u zadnje vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2010, 21:17
DRUGARI DJEVOJČICE KOJA JE SKOČILA U VRBAS: Ceca se ubila zbog razrednice i pedagogice

Drugari iz školskih klupa trinaestogodišnje Svjetlane Pećanac iz Aleksandrovca, koja je skočila u Vrbas zbog negativne ocjene iz matematike i ukora nastavnika, napisali su direktoru škole da su razrednica Danijela Vuruna i pedagodica Slobodanka Teofilović kobnog dana bile i više nego grube prema djevojčici

čitav tekst možete ovdje pročitati http://www.banjalukain.com/hronika/nast ... apale-cecu

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam šokiran, jadno dijete, jadan naš obrazovni sitem.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Živko Pećanac, otac Svjetlane (13), učenice osmog razreda Osnovne škole "Georgios Papandreu" u Aleksandrovcu, koja je skočila u Vrbas zbog jedinice iz matematike, ispričao je juče da je njegova kćerka uvijek bila vesela i otvorena osoba, te da ništa nije skrivala od roditelja.

Roditelji učenice, za kojom su juče bez uspjeha tragale komšije i porodični prijatelji pretražujući korito Vrbasa, ogorčeni su posebno na Svjetlaninu razrednicu, koja je, kako tvrde, mogla spriječiti tragediju.

Tokom potrage otac je, kako navodi, obišao sve Svjetlanine drugarice, koje su bile jednoglasne da se raspoloženje njihove prijateljice naglo okrenulo kada je na razrednom času prozvana da je prepravljala ocjene.

"Zbog ovoga je trebalo da dobije ukor pedagoga, ali dogodilo se nešto još mnogo gore. Svjetlanine drugarice su mi ispričale da je moja kćerka nakon ovog časa izašla napolje i rekla kako će skočiti u Vrbas i ubiti se zbog jedinice iz matematike. Prijateljice su bile šokirane, jer su shvatile da je Svjetlana bila ozbiljna. Odmah su otrčale do razrednice Danijele Vuruna, koja je odgovorila, citiram: 'Neka skoči, da doživimo i taj slučaj'", ispričao je šokirani otac.

Zbog odgovornosti, ali i izjava koje je dala nakon vijesti o Svjetlaninom nestanku, Živko Pećanac je razrednicu prijavio direktoru osnovne škole, a danas će krivičnu prijavu, kako je najavio, podnijeti i policiji.

Kobnog dana, 30. decembra prošle godine, svega sedmicu dana nakon što je proslavila 13 rođendan, učenicu u školu je odvezao komšija, kao i ranijih dana.

"Otišla je vesela. Pitao sam je zašto nosi samo jednu knjigu i svesku, odgovorila mi je da tog dana zaključuju ocjene, te da nema potrebe da nosi sve predmete. Otišla je i više se nije vratila", počeo je potresnu priču otac trinaestogodišnje Svjetlane, u čiju potragu će se danas prvi put uključiti i ronioci Specijalne policije MUP-a RS.

Kako se Svjetlana nije vratila kući u predviđeno vrijeme, otac Živko je krenuo na lokalni put kako bi je dočekao.

Sati su prolazili, no Svjetlane nije bilo, pa je tada već nervozni otac otišao pred osnovnu školu u kojoj nije bilo nikoga.

Uslijedili su pozivi, neizvjesnost i konačno vijest da je Svjetlana viđena kako ispod mosta "Pobjeda" u Klašnicama, udaljenom nekoliko kilometara od Aleksandrovca, ulazi u hladni Vrbas.

Živko se, takođe, prisjetio da je na sigurnosnim kamerama lokalne prodavnice vidio kako je njegova kćerka kobnog dana krenula u ulicu prema kući u Kobatovcima, ali da se odjednom ponovo vratila na stanicu i ušla u autobus.

I pored više telefonskih poziva, juče nismo mogli stupiti u kontakt sa razrednicom Danijelom Vuruna, a kako nam je nezvanično potvrđeno, razrednica je u teškom psihičkom stanju.

(Nezavisne)

Mi Srbi smo lud narod, gdje ćeš školu nazivati po živom političaru.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 01:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
mislim da im je on donirao/pomogao u izgradnji (ili obnovi) skole... pa njemu u cast skola se tako zove....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 01:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Jadno dijete da se odluči na takav čin zbog jedinice na polugodištu, to može značiti samo probleme u porodici i osjećaj usamljenosti. To je ono što odmalena može uništiti čovjeka. Sa druge strane, naš obrazovni sistem je truo jer, kao što smo već raspravljali negdje, djeca su bolje disciplinirana kod kuće negoli u školi gdje su nastavnici mahom neozbiljni.
Čuj školska knjižica, ridikulozno što se oko toga poveo incident jer mala sigurno nije uzela dnevnik tokom velikog odmora i sebi prepravljala ocjene.

Offtopic:
Kad smo ja i moji najmiliji čuli za postojanje OŠ pod imenom ''Georgios Papandreu'' popadali smo od smijeha, to je smješnije negoli OŠ ''Srbija'' na Palama :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 00:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Убио се скоком са осмог спрата зграде

СAРAЈЕВО - Дејан Згоњанин (18), убио се у четвртак ујутро скоком са осмог спрата зграде у сарајевској улици Градачачка 28., у којој је живио са братом и мајком. Несрећни младић је скочио с прозора своје собе и том приликом је пао на главу, а од задобијених повреда је преминуо на лицу мјеста.

Станари у згради у којој се десила трагедија кажу да је Згоњанин био примјеран младић. Живио је полубратом Харисом (15) и мајком Радојком Мустедан, која је запослена у сарајевском суду као дактилограф.

Они причају да је он посљедњих дана био у страшној депресији, а те вечери је нормално отишао на спавање као и његов брат. Сви који познају његову породицу не могу да схвате да се одлучио на кобни корак. Г. О.

:(

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 01:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zanimljiv bug. Smajli isti za tužan i kul ...
Ja već pomislio da je ovo crni humor, pa pročitao tekst do kraja.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 01:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
- Мислим да у овом нападу мета нису били полицајци, јер у тренутку када је бомба експлодирала они су били у бијелој "ниви" на којој није било видних полицијских ознака - рекао је извор близак истрази.

Он је додао да је, највјероватније, лице које је бацило бомбу имало намјеру да је баци на бошњачке куће које се налазе на десној страни магистралног пута Бањалука - Теслић, на улазу у Челинац.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/51368/cir/Povrijedjena-dva-policajca-u-eksploziji-bombe.html

Ovo je napad na povratnike, totalno nepotreban i glup.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]