Evo,stežu kaiš i u Fondu za penziono i invalidsko osiguranje:
Citiraj:
Draško Dujaković (37) iz Banjaluke zvanično nije invalid iako nema desnu nogu! Ovaj neverovatni zaključak izvukao je Fond PIO RS, koji je pre nekoliko dana odbio Dujakovićev zahtev za dodelu invalidske penzije, uz "stručnu ocenu" da on nije invalid!
Citiraj:
U ispovesti za naš list, on podseća da je u martu 1995. godine ranjen u potkolenicu na bihaćkom ratištu. Godinu dana kasnije lekari su mu dijagnostikovali osteomijelitis, odnosno zapaljenje koštane srži.
Od tada je imao čak 22 operacije, ali ni to nije dalo rezultat, pa su lekari ipak morali da mu amputiraju nogu.
- Posle ranjavanja hitno sam prebačen na hirurgiju u Banjaluci, gde su mi uradili rekonstrukciju krvnih sudova koje je metak pokidao. Nekako sam pregrmeo taj period, ali sam se veoma brzo suočio sa izuzetno teškom, bolnom i opasnom bolešću koštane srži. Nakon 22 operacije, noga mi je amputirana u maju 2005. godine. I pored toga za Fond PIO ja nisam invalid, iako sam im dostavio nalaz specijaliste, u kojem se, takođe, navodi da je moja opšta životna i radna sposobnost trajno umanjena - kaže Dujaković i dodaje da je krajnje vreme da se temeljno proveri način ocenjivanja radne sposobnosti u Fondu PIO.
Citiraj:
Međutim, portparol Fonda PIO Tihomir Joksimović kaže da je komisija "donela pravednu ocenu pošto se radi o mlađoj osobi"!
- Odeljenje za ocenu radne sposobnosti u prvom stepenu odlučilo je da invalidnost ne postoji. Ovakva ocena doneta je na osnovu uvida u kompletnu medicinsku dokumentaciju, na osnovu uzete anamneze i pregleda osiguranika 10. decembra ove godine. S druge strane, iz dokumentacije je vidljivo da on već punih sedam godina normalno obavlja svoj posao - kaže Joksimović.
Ostatak teksta ovde