banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Dec 2010, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Halpert je napisao:
Agrokor, Imlek, Bambi, Knjaz Miloš, Carnex... sve u ruke hrvatskih tajkuna!!! :oops:

Pomenute kompanije nisu u rukama hrvatskih tajkuna (čitaj Todorića).

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Isto važi i za posuđe Metalac. Ja sam čitao da jedan dio tog posuđa se uveze iz Kine i samo nalijepe etiketu Metalac.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/223379/De ... bini-sveta

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
као да је то нешто ново..
драго ми је само што се почело овако отворено говорити о томе.
надам се да ће викиликс доњети и "стварне" доказе о томе.

један документарац добар:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NO24XmP1c5E[/youtube]

и још неки слични:

Money As Debt
Money Banking And The Federal Reserve
EndGame - Blueprint For Global Enslavement
The Corporation

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 03:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
zato olovku u ruke i ispuni loto tiket :D

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 07:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Mi smo odavno prdnuli u čabar što se tiče industrije koja nije sposobna da samostalno napravi mikser a kamoli nešto ozbiljnije. A ovo što imamo je šrot žnj klase bilo hrana, bilo ostala roba jer nemamo kontrolu kvaliteta i zaštitu potrošača tako da vjerujte mi kupio Biru ili Zanussi isto sranje. E sad pošto nam je privreda u qrcu biće veselo kad krene naplata kredita a već smo u fantastičnom minusu. Navodno naš ex-predsjednik Kuzmanović u jednom izlaganju studentima rekao da je nemoguće pokrenuti proizvodnju bez stranih para, a već smo u minusu 4 milijarde EUR gdje su nestale? A kad spomeneš Putina kako je on digao Rusiju bez stranog uplitanja onda neznaju šta da kažu pitam se šta ih uče u toj školi...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 09:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
Zbilja ljudi, kako komentarišete prijedlog da se povećaju doprinosi u RS-u??
I kako razmišljate o novoj budžetskoj politici RS-a?

U ta dva segmenta se ne upliću puno stranci s ciljem da nas unište.
U pitanju je isključivo domaća "kreativnost"!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 09:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa naravno, strani savjetnici + domaća pamet = propast
Sje8avaju nas sistematski uz pomoć domaćih petokolonaša iliti što je davno rečeno - U Turčina krvave su ruke do lakata, u poturice do ramena.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 10:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Pa naravno, strani savjetnici + domaća pamet = propast
Sje8avaju nas sistematski uz pomoć domaćih petokolonaša iliti što je davno rečeno - U Turčina krvave su ruke do lakata, u poturice do ramena.

Pusti Turke kraju jer Turska bilježi stabilan i konstantan privredni rast!

Nego kako ti se dopada što će po prognozama ozbiljnih ekonomskih analitačara zbog povećanja doprinosa doći do gušenje mnogih firmi a samim tim i raspuštanja radnika.?
S druge strane u budžetu se ukida grant resornom ministarstvu za izgradnju i opremanje škola a za duplo se povećava grant za entitetskog predsjednika koji će da preuzme ulogu Djeda Mraza te da on izgrađuje i oprema škole!

Sve mi mriši na ono "da se Vlasi ne dosjete"!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 10:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To za Turke sam citirao samo izreku, mislio sam figurativno.
A što se tiče politike spominjali smo već Čauševskua i njegov happy end.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
A što se tiče politike spominjali smo već Čauševskua i njegov happy end.
Sve i da bude tako šta onda?
Opet će biti isto, eno komunjara Slobo je u Srbiji skoro tako završio pa je'l im šta bolje, je'l pišanim rumunima šta bolje eno ih i u zap. evropi gdje svi ostali rade za 1500 eura oni to isto rade za 300.
Nije stvar u političarima već u narodu i svijesti naroda.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aha, samo Rumun može u cijeloj EU da traži šljaku ako mu kući ne paše bez puno polemike, ajd nek Srbin to uradi. A što se tiče naroda mi smo stoka bez rogova to smo utvrdili.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
a za duplo se povećava grant za entitetskog predsjednika

znas kako kaze nas narod "pametan covjek, snaso se" ili "bolje da nas pljacka srbin, nego turcin". ne znam jesam li izostavio jos koji biser.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
a za duplo se povećava grant za entitetskog predsjednika

znas kako kaze nas narod "pametan covjek, snaso se" ili "bolje da nas pljacka srbin, nego turcin". ne znam jesam li izostavio jos koji biser.

Onda je baš sve po sistemu, što kaže naš narod : "da se Vlasi ne dosjete"!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To je tako i moj pokojni đed govorio "Bolje da rusi kupuju naše nego švabe koji nas mrze" kao manje te boli kad rusi guze. Tako ti je i to bolje da me je8e naš čovjek...aj što je8e aj što uši zavrće!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
nepokoreni je napisao:
Mi smo odavno prdnuli u čabar što se tiče industrije koja nije sposobna da samostalno napravi mikser a kamoli nešto ozbiljnije. A ovo što imamo je šrot žnj klase bilo hrana, bilo ostala roba jer nemamo kontrolu kvaliteta i zaštitu potrošača
Navodno naš ex-predsjednik Kuzmanović u jednom izlaganju studentima rekao da je nemoguće pokrenuti proizvodnju bez stranih para, a već smo u minusu 4 milijarde EUR gdje su nestale? A kad spomeneš Putina kako je on digao Rusiju bez stranog uplitanja onda neznaju šta da kažu pitam se šta ih uče u toj školi...

Nije nam tako zbog nedostatka novca već zato što stranci žele da nam je tako i što im naši političari rado pomažu u tome. Novca ima, ne toliko da se sva privreda podigne odjednom ali ga ima sasvim dovoljno da se stvari iz godine u godinu podižu.

Dodik se često hvalio prodajom Telekoma i ako se ne varam rafinerije a koliko je tog velikog novca uloženo u podizanje privrede? Koliko? Gdje je taj novac završio?

Para sigurno ima ali ne idu gdje treba da idu a priča o tome da ih nema služi samo za mazanje očiju narodu. Para nema mnogo ali ih ima dovoljno da se uz dobru volju, organizaciju i stručne ljude nepodložne korupciji stvari pokrenu u pravom smjeru. Zato razloge lošeg stanja treba tražiti u nedostatku tih faktora a ne u nedostatku novca što je šuplja priča koja služi da opravda političare i maže oči narodu.

Strancima ne odgovara stabilna zemlja koja je nezavisna od njihovog uplitanja, od njihovih kredita i njihove "pomoći". Upravo o tome govori tekst kojim je otvorena ova tema kao i dokumentarac "Zeitgeist" koji su nadam se svi već pogledali i dobro razmislili o svemu tome. Za sve što je tu rečeno i prikazano se može vidjeti da se zaista ostvaruje u praksi, da se stvari tako odvijaju.

Banci odgovara da ima što više "mušterija" koje će uzeti kredit jer banka zarađuje na kamatama. Isto je i kada su u pitanju državni zajmovi od MMF-a i Svjetske banke ali su tu u igri i još znatno veće i ozbiljnije stvari jer kada MMF daje kredit tada ne postoji samo standardan uslov da se kredit sa kamatama vrati već postoje i dodatni uslovi za dobijanje kredita kao što su to da država mora da proda svoje velike i profitabilne firme zbog čega sada Srbija prodaje strancima svoj a samim tim i naš Telekom, i ostalo, jer moraju. Tu je i otvaranje za strance povoljne klime za plasiranje njihovih proizvoda koji su cjenovno privremeno postavljeni tako da su ozbiljna konkurencija našim proizvodima sa ciljem da se i ono malo naše privrede uništi a onda će stranci povećati cijenu svojih proizvoda, jer im nije problem da privremeno idu malo na svoju štetu sa ciljem da kasnije nemaju konkurenciju pa da mogu da rade šta žele. Čuo sam da im naši političari pomažu u tome jer su smanjili carinu za te proizvode, čime direktno potkopavaju domaću privredu umjesto da je štite. Takvo stanje je idealno strancima i zato svaki čas daju neke kredite, znaju oni da se ti krediti ne mogu potpuno vratiti a upravo u tome i jeste poenta jer onda mogu tražiti druge stvari kao što je prodaja ostalih kompanija strancima i drugo a to im znači više nego taj novac od kreditiranja jer onda neka nekada suverena država postaje praktično samo kao neka firma koja radi šta i kako stranci žele, u kojoj mogu kupiti šta žele, prodati šta žele, postavljati i smjenjivati koga žele, raditi šta žele. A za sprovođenje toga su im najidealnije oslabljenje zemlje kojima će velikodušno ponuditi "pomoć" i time državu uvući u neprekidno dužničko ropstvo, nakon čega mogu raditi šta žele jer država ne može da im vraća zajmove u čemu i jeste poenta jer onda ide ono "pa dobro ako već ne možete vratiti kredit onda nam (pro)dajte ovo i ono, uraditi ovo i ono, nemojte otvarati svoje fabrike, donesite zakone koji nama odgovaraju, postavite ovoga a smjenite onoga..."

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
To je tako i moj pokojni đed govorio "Bolje da rusi kupuju naše nego švabe koji nas mrze" kao manje te boli kad rusi guze. Tako ti je i to bolje da me je8e naš čovjek...aj što je8e aj što uši zavrće!

A gdje je onda taj silni i glomazni nevladin sektor koji djeluje u manjem bh entitetu!!
Uhljebili se i boli ih đoka!
Moram priznati da ipak u FBiH nevladin sektor u sadejstvu sa nezavisnim medijima nešto i čini.Zahvaljujući njima bivši premijer Branković a i direktor razvojne banke FBiH su dobili nogu u guz..u!
U RS-u su NVO očigledno u funkciji "KURTE KOJI JAŠE"!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Talha je napisao:
Zahvaljujući njima bivši premijer Branković a i direktor razvojne banke FBiH su dobili nogu u guz..u!

Pa ste dobili sto puta goreg, statistika pokazuje da vam je Branković bio najbolji premijer i da se za njegovog vakta sve redovno isplaćivalo, plate, paMzije, invalidnine, boračka primanja i sl.
Tako da bi i vama kao i RS-u bilo bolje da nema tih parazita koje finansira Šoroš i ko zna kakva sve bjelosvjetska govna.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
A gdje je onda taj silni i glomazni nevladin sektor koji djeluje u manjem bh entitetu!!

pih, dodik primjenjuje vrlo jednostavan, seljacki recept za ubijanje bilo kakvog protivvladinog misljenja. samo kaze "to oni iz sarajeva nama podvaljuju s ciljem da uniste republiku srpsku" ili "to nije napad na mene, to je napad na republiku srpsku". iako to najcesce nema cak i nikakvog smisla, budalama je to sasvim dovoljno. ja mislim da su mu ovi iz federacije zavidni na kako jeftinu i providnu idiotariju odbija sve napade.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa da, i to sve po onom principu "da se Vlasi ne dosjete".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]