banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 20 Dec 2010, 12:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2010, 08:39
da malo pojednostavim,amazon.com ne prima pay pal,za razliku od ebaya gdje je sa pay palom kolika tolika sigurnost ,da li to mogu postici na amazon.com,hvala

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Amazon ne prima zbog striktne politike PayPal-a. naime oni u svom ToS-u nalažu da roba mora biti isporučena u roku od 20 dana (možda koji dan duže ili kraće nisam odavno to gledao) a Amazon neke stvari prodaje i prije nego one stignu u magacine...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 18:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Realno gledano, amazon je ozbiljna firma koja posluje godina i svjetski je poznata, cisto sumnjam da si u problemu ako im das podatke kartice, istina ni ja nikada nebi nista uzimao na amazonu bas zbog toga, ali opet, nece ti nista biti ako im das podatke i kupis tako nesto.
TO je isto kao kad si davao paypalu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Saleee86 je napisao:
Realno gledano, amazon je ozbiljna firma koja posluje godina i svjetski je poznata, cisto sumnjam da si u problemu ako im das podatke kartice, istina ni ja nikada nebi nista uzimao na amazonu bas zbog toga, ali opet, nece ti nista biti ako im das podatke i kupis tako nesto.
TO je isto kao kad si davao paypalu.

Haha, pa ovo ukratko dodje "lako je tudjim k....m gloginje mlatiti".

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
da li vam kasne posiljke? ili da preformulisem, da li ste zadnjih 7 dana dobili pakete iz engleske?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Frisky_Dingo je napisao:
da li vam kasne posiljke? ili da preformulisem, da li ste zadnjih 7 dana dobili pakete iz engleske?

meni je ovih dana sve normalno stizalo :D
danas ili sutra mi treba bi trebalo jos par stvarcica stici, pa me bas zanima da li ce na vrijeme doci.

Poslednji put menjao Juliette dana 27 Dec 2010, 22:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Dosta pošiljki ne stiže normalno usljed nevremena u zapadnoj Evropi. A Božićni praznici takođe ne pomažu :)

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nemam pojma, meni danas stigao paket koji je poslan 21.12. :D
sutra i prekosutra bi trebala jos 2 i to je to :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 01:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
@blaf77
A gle, takav sam kakav sam :D Sigurno je 100 % ali ja nit imam potrebe ici na amazon niti zelim :D.
Ebay je sasvim dovoljan ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Šajin je napisao:
прије неколико страница се причало о томе да ли се наплаћује 2 марке за вођење рачуна у Рајфајзен банци, уколико нема никаквих трансакција.

100% се наплаћује. ево сад ми дође извод за прошли мјесец. нисам имао ниједну трансакцију, али ми је наплаћено двије марке за одржавање рачуна

Има у Комерцијалној банци картица за Интернет. Не плаћам никакво вођење рачуна, имам је већ пар мјесеци. Уплаћујем колико ми треба. Одмах буде готова.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
nemz je napisao:
Има у Комерцијалној банци картица за Интернет. Не плаћам никакво вођење рачуна, имам је већ пар мјесеци. Уплаћујем колико ми треба. Одмах буде готова.

куд то нисам знао прије

мада ако будем имао живаца отићи ћу и отворити рачун у Комерцијалној банци и узети њихову картицу. зашто бих плаћао 2 марке уколико не морам. није то нека пара, али ми је обавеза, пошто углавном имам мало пара на рачуну па морам увијек пазити дали имам ишта на рачуну
знаш ли можда шта је потребно од докумената?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја имам картицу комерцијалне банке и не може на ибеј..
не знам какву си ти узео?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 12:11 
Mozda se moze spojiti sa paypalom pa onda?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Nasao sam da s ovom karticom mozes placati preko neta.

http://www.kombank-bl.com/srp/tekst.asp?id=191

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drizzt je napisao:

a dodatne informacije? :roll:
izdvajam:
Citiraj:
naknada koja se naplaćuje prilikom prodaje/kupovine kartice definisana je Tarifom naknada Banke, i iznosi 5 KM bez obzira na visinu uplate na namjenski račun

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Sta se desava sa robom za koju ne zelim da platim carinu? Na primjer roba niske cijene, do 10$. Dobijam poziv da se javim u postu carinjenja u Banjaluci, treba mi bar 10km da odem do BL. Odlazim u BL, dostavljam carinicima izvod sa PayPala da je roba stvarno 10$, prvo mi ne vjeruju (jer korumpirani ljudi nikad ne vjeruju postenima), ali nakon kraceg pregovaranja prihvataju cijenu. Naplacuju mi 8km za poziv, 3,2km za pregled... kad uracunam i prevoz do i od BL 10km, sve zajedno 21,3 KM. Demonstrativno uzimam robu sa stola, polazem je na pod i energicnim udarcom teskog djona drobim sve sto je u kutiji, uz eksplicitno psovanje majke i napustanje prostorije. Da li je ovakav scenario moguc? Ukoliko robu ne unistim, sta se desava sa njom?

Neko je spominjao robu koja dolazi preko aerodroma u Sarajevu, pa da treba ici do tamo. Ja mislim da sva roba iz inostranstva dolazi preko tog aerodroma, ili ako ima u Tuzli aerodrom. Ali onaj prodavac je platio postarinu da taj artikl tebi dodje na vrata? Carina prekida taj lanac, praveci mnogima dodatni trosak.

Takodje, mislim da nemaju pravo da naplacuju carinski pregled. To ne stoji u zakonu. Zamislite, naplacuju vam nesto jer pregledaju. To je klasicni primjer pljacke. Zakon propisuje carinu i porez, a ovo nije ni jedno ni drugo, vec usluga koju ne mozes izbjeci, mostarina, kao u srednjem vijeku, placas dukat da predjes preko mosta. Zamislite da vam carinik koji vam je pregledao gepek auta kaze, eh majstore, ajde sad 3,2km uplati jer sam ti pregledao gepek.

I jos jedno pitanje, citao sam skoro da se ukida carina na dosta proizvoda, inace se o tome ovih dana u medijima dosta pise. Zna li neko hocemo li mi koji kupujemo na ebayu imati ikakve koristi zbog ukidanja tih mjera?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Šajin je napisao:
nemz je napisao:

куд то нисам знао прије

мада ако будем имао живаца отићи ћу и отворити рачун у Комерцијалној банци и узети њихову картицу. зашто бих плаћао 2 марке уколико не морам. није то нека пара, али ми је обавеза, пошто углавном имам мало пара на рачуну па морам увијек пазити дали имам ишта на рачуну
знаш ли можда шта је потребно од докумената?

Колико се сјећам само лична карта. Попуни се њихов образац, и добијеш картицу.
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ја имам картицу комерцијалне банке и не може на ибеј..
не знам какву си ти узео?

VISA GIFT картица, тако се зове. Ја је користим преко РayРal-а.

Juliette je napisao:
Drizzt je napisao:

a dodatne informacije? :roll:
izdvajam:
Citiraj:
naknada koja se naplaćuje prilikom prodaje/kupovine kartice definisana je Tarifom naknada Banke, i iznosi 5 KM bez obzira na visinu uplate na namjenski račun

Ја сам је платио 5 КМ, и то је било то. То се само једном плаћа, када купујеш картицу.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovako ljudi, prošlo je 45 dana i ja sam se žalio. Trgovac mi kaže da čekam do 14. januara i oni mi predlaže ako i tada ne stigne da mi pošalje ponovo.

Kada bih izabrao ovu opciju, kakve garancije imam ako i ta stvar ne stigne? Šta da radim?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 18:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
filozof sa vrbasa je napisao:
Ovako ljudi, prošlo je 45 dana i ja sam se žalio. Trgovac mi kaže da čekam do 14. januara i oni mi predlaže ako i tada ne stigne da mi pošalje ponovo.

Kada bih izabrao ovu opciju, kakve garancije imam ako i ta stvar ne stigne? Šta da radim?

Pa koliko se ja razumijem u pravila (a sve sto znam, znam sa ovog foruma), kada prodje 45 dana, ne mozes se vise nikom zaliti. Prije isteka 45 dana mozes pokrenuti zahtjev na paypal-u, to sam ja skoro pitao ovdje, a odgovorio je Sajin par postova unazad kako se to pokrece.

U svakom slucaju, ako postoji nacin da vratis pare, vrati ih. Uvijek mu mozes poslati novac ako ti stigne roba. Ako ne mozes vratiti pare, budi fini, i igraj po njegovim pravilima.

Meni zadnja posiljka jos nije stigla, oko 100$ je u pitanju, kontaktirao sam Kineza i predlozio mu da mi vrati pare, on je isto rekao da pricekam jos, da ne brinem. I ja nisam pokrenuo zahtjev za vracanje para na PayPal-u, jer necu da se zamjeram covjeku, trebace mi jos, a i najjeftiniji je za ovo sto ja ganjam. U medjuvremenu, broj za pracenje posiljke koji mi je poslao je pokazao da je posiljka stigla u BiH, sto znaci da sam bio u pravu sto se nisam zalio na PayPal-u, medjutim vjerovatno ce to sad trajati jos mjesec dana sa ovim nasim praznicima, aerodromima, carinicima...

Inace, ovo vrijeme je najgore za kupovinu na ebay-u, i zbog vremenskih prilika i zbog praznicnih guzvi.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 17:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
U vezi GIFT kartice... Znam da je u ponudi ima i Hypo banka, bas je reklamiraju za upotrebu na netu... Placas 5KM za karticu... i taj iznos koji uplatis prilikom izdavanja te kartice, ne mozes kasnije dopunjavati, vec ga imas dok ne potrosis, pa onda uzmes novu karticu, ako sam dobro ukapirao... ;]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]