Sinoć mi je stigla Logitech Comfort Wave 450, još se navikavam.

Tasteri su dosta tiši od moje prethodne tastature koja je bila neka noname. Za razliku od te prethodne ova nema YU raspored a bilo bi mi zgodnije da ima, sada mi je "ž" nešto dalje nego što je bio. Najveća zamjerka je mali Enter, sve moje dosadašnje tastature su imale veliki Enter i mislim da bi to trebao biti standard na svim tastaturama, kao što je Space uvijek velik. Isto tako je zgodno da Backspace bude velik i ovde jeste, kao i oba Shifta. Ne sviđa mi se veći razmak između desnog Shifta i Delete tastera, to je kombinacija za trenutno brisanje u windowsu koju često koristim, to rastojanje je bilo manje na prethodnoj tastaturu, ali naviknuću se.
Funkcionalni tasteri imaju nešto veći otpor od ostalih tastera.
Nije mi jasno čemu služe nožice na naslonu za dlan. Inače taj toliko hvaljeni naslon na Wave tastaturama mi se dosta sviđa, napravljen od neke gume, a što se tiče nožica na samoj tastaturi najviše mi odgovara ona manja.
Neko je pominjao da se zna dešavati da se tasteri zaglave u pritisnutom položaju, meni se to desilo sinoć jednom sa "h" tasterom ali neko je rekao da se to ne dešava kada se navikne na kucanje na ovoj tastaturi, i da se to češće dešava ako se koristi najveća nožica na tastaturi.
Sve u svemu djeluje dobro, tasteri su tihi, kucanje mi zasad djeluje ugodno a biće još bolje kada se više uhodam u kucanje sa deset prstiju, naslon za dlan je ugodan, ima više media tastera od moje stare tastature, ima gumene nožice pa stabilnije stoji na stolu. Nije ni skupa, plaćena je nekih 36 KM u Beogradu.
Sad imam jedno pitanje, taster za pokretanje media aplikacije mi pokreće Windows Media Player a ja hoću da mi pokreće Aimp, kako to da namjestim? Uradio sam ono što bi valjda trebalo da podesi da je Aimp defaut player ali ga ne prihvata, ako je to što sam uradio to što je trebalo uraditi:
Control Panel - Default Programs - Set program acess and computer defaults - Custom
i pod Media Player tu imam Aimp2 i kada kliknem na njega i na OK nakon toga mi tu opet stoji da je aktivno "use my current media player" i opet mi otvara Windows Media Player. Ako neko od vas ima drugi player za default i koristi Windows 7 ako mu nije problem neka pogleda šta mu je podešeno tu u Control Panelu pa neka javi.