banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Srbi u BIH
PostPoslato: 23 Dec 2010, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
E ova me pitanja odavno zanimaju i zbunjuju me...A ovaj forum mi izgleda kao jako dobro mjesto gdjae mogu postaviti to pšitanje i dobiti informacije iz prve ruke...Ne volim kada mi neko prenosi, tipa mediji, jer dobijam sliku pogresnu sliku...Bas neki dan prica covjek, njegov sin se zenio i prolazili kroz BL da odu po mladu, i kada su prolazilči bila im zastava BIH(plavo-zuta), izbacena i gadjali ih kamenjem sva im stakla porazbijali xD, ili kada sam bio u srednjoj skoli, i pita nas prof u koji grad zelimo a idemo, sa geografskom sekcijom, jer znate ono upoznajte domovinu da bi je vise voljeli, i mi glasamo svi za BL, jer smo culi da je jedan od ljepsih gradova u BIH, i prof odbije prijedlog jer ga je strah da nas vodi u BL, e to me zabrinjava, ali ozbiljno, pa bi vas sada htio pitati jel stvarno u BL odnosno RS postoji toliki animozitet prema Bosnjacima, tacnije svemu sto nije srpsko? Da li se Srbi iz RS-a osjecaju imalo kao Bosanci, jer na Survoveru Srbija kad je bio onaj momak iz RS-a rekao je "oni misle ja glupi bosanac", ili DJ Krmak xD koji ej iz BL pjeva "Eros Bosanceros napravit ce lom", "...lova leti svud okolo veseli bosanac...", onda onaj Djorjde u Velikom bratu stalno je govorio da je bosanac??? Nadam se da vas ovo pitanje nece uvrijediti i da cu dobiti odgovor :D a izvinite za naslov teme nisam znao sta da stavim pa stavio ovo xD

Vrh

Tema posta: Re: Srbi u BIH
PostPoslato: 23 Dec 2010, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
We are Serbs and we kill people.

Прво, докажи ми да је неком разбијено стакло због те заставе.
По БЛ за вријеме Бајрама на џамијама висе зелене заставе за полумјесецом, у неким насељима изнад пута стоје бајрамске честитке и никад није био ниједан инцидент.

Друго, како неко може знати одакле сте ви кад дођете као група у Бања Луку?
У сезони се на улицама БЛ чује милион језика и нагласака, апсолутно не обраћам пажњу ко је и шта је..
Нек дође, нек види, нек потроши паре у нашем граду.
То је плус за нас.

Треће, тај Ђорђе о коме ти причаш је дечко којег ја лично познајем и велики је патриота, српски патриота, не некакав босански. :D

И четврто, имаш ли ти живот дечко?
У чему је фазон доћи на бањалучки форум, ставити џамију за аватар, ставити неки великобосански потпис, отворити тему о поскупљењеу хљеба и као линк поставити .ir домен а онда отворити другу тему пуну предрасуда и лажи?

Yes, we are Serbs and we kill people.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Svaki Srbin odavde je bosanac...Bosna je geografska regija...Međutim većina ljudi ovdje poistovjećuje bosanac i bošnjak...
Da ima neprijateljstva, ima. Da li je BL, ili RS izolovani slučaj po tome u BiH? Nije. Da li je to normalno? Nije. Da li u daljoj budućnosti možemo očekivati isto? Naravno. Jer, ako ćemo iskreno ovde se fabrikuje međusobna mržnja radi veličanja pojedinaca...tako je bilo tako će i biti...
Mene lično zabole ko je kakav...U većini slučajeva...Nisam ni ja toliko savršen koliko ljudi ovde misle...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 13:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
We are Serbs and we kill people.

Прво, докажи ми да је неком разбијено стакло због те заставе.
По БЛ за вријеме Бајрама на џамијама висе зелене заставе за полумјесецом, у неким насељима изнад пута стоје бајрамске честитке и никад није био ниједан инцидент.

Друго, како неко може знати одакле сте ви кад дођете као група у Бања Луку?
У сезони се на улицама БЛ чује милион језика и нагласака, апсолутно не обраћам пажњу ко је и шта је..
Нек дође, нек види, нек потроши паре у нашем граду.
То је плус за нас.

Треће, тај Ђорђе о коме ти причаш је дечко којег ја лично познајем и велики је патриота, српски патриота, не некакав босански. :D

И четврто, имаш ли ти живот дечко?
У чему је фазон доћи на бањалучки форум, ставити џамију за аватар, ставити неки великобосански потпис, отворити тему о поскупљењеу хљеба и као линк поставити .ir домен а онда отворити другу тему пуну предрасуда и лажи?

Yes, we are Serbs and we kill people.

Jel nemam pravo dodji na forum banjaluka i staviti na avatar dzamiju??
Jesam ja govorio o nekim predrasudama samo pitam ljude jel istina to sto se prica jer necu da budem pijun kojem se samo serviraju inf, jel bolje to nego da imam predrasude da mislim da je stvarno tako kako se prica...
A sta ako sma napisao da je hljeb poskupio????Jesam napisao u forumu novosti? jel to novost? Pa sta imas protiv?
da sam igdje na forumu vidio da pise ne mogu se registrirati i objavljivati postove muslimani ne bi se ni prijavljivao ali nisam vidio tako da imam pravo da pisem sta god hocu :D dpk me ne banuju a ja nikog ne vrijedjam :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Имаш.
Само из разлога што смо ми толерантнији од вас.
Да ја одем на неки ваш форум са мојим аватаром и мојим потписом био бих банован у року ОДМАХ.

Зашто си поставио ирански линк све на "босанском"?
Да ми видимо како су браћа иранци заинтересовани за вас?
Зар ниси могао наћи неки домаћи медиј?

Говорио си са предрасудом у овом посту и изнио си лажи.
Уосталом, сједи у ауто, дођи у БЛ и све ће ти се само казати.
Само не знам како ћеш се навићи на ВЦ, немају чесме крај клозета. :D

Бановаће те врло брзо, бар се надам. :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

aaa bas si tolerantan svaka cast...evo ti dodji an bilo koji bosnjacki forum da vidimo da li ce te banovati, a tim potpisom i vataarom a da ne psujes, vrijedas i ostalo :)
joj tebe jbm link prvi link Bgm koji sam nasao...kakva braca sa Iranom??? sta mi je akd Iran dao...eto ti ga slobodno da znas sto se meni .... za Iran...bitniji si mi ti ako ces iskreno s tobom djelim drzavu, mozda sutra radno mjestu, skolu a ne sa njima...
ali eto ako ti tako mislis uredu je, nastavi da zivis u teoriji zavjere, jeste svi mi samo zelimo tebe da otjeramo da ti nista ne damo...ali eto ja sam pokusao razgovarati ali ocito nije moguce samo ti nastaviti tako pa cemo vidjeti dokle cemo...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

how yes no :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Džontra je napisao:
Svaki Srbin odavde je bosanac...Bosna je geografska regija...Međutim većina ljudi ovdje poistovjećuje bosanac i bošnjak...
Da ima neprijateljstva, ima. Da li je BL, ili RS izolovani slučaj po tome u BiH? Nije. Da li je to normalno? Nije. Da li u daljoj budućnosti možemo očekivati isto? Naravno. Jer, ako ćemo iskreno ovde se fabrikuje međusobna mržnja radi veličanja pojedinaca...tako je bilo tako će i biti...
Mene lično zabole ko je kakav...U većini slučajeva...Nisam ni ja toliko savršen koliko ljudi ovde misle...

Potpisujem. Osim zadnje rečenice, naravno :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Istorija se sa svima nama tako poigrala i jos se poigrava da je pojasnjavanje tog fenomena postalo besmisleno.Bosna i Hercegovina su cisto regionalni pojmovi( bez obzira na price o nekim srednjevjekovnim kraljevinama) koji su spletom okolnosti postali drzavni i tu nema mistifikacije.Slicno se moglo dogoditi npr. sa Dalmacijom koja je u 19 vijeku imala svoj sabor i bila pokrajina u okviru AU.Sad zamislite da je neko odlucio da Dalmacija 1945 bude federalna jedinica ,sad bi imali mozda drzavu Dalmaciju i isforsirani narod Dalmatince od pokrajinskog identiteta tamosnjih Hrvata i Srba.Slicno se moglo dogoditi i sa Vojvodinom koja je u okviru SFRJ imala cak i akademiju nauka tzv. VANU( doduse u okviru SANU).Pa ti onda dokazuj za 150 godina sta je starije kokos ili jaje.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
sledeci put neka stavi dve zastave, jednu od BiH a drugu od RS :D

a sad ozbiljno .... moguce je da se to desilo , ali eto sa druge strane ljetos sam vidio momka na biciklu u BH dresu (isao je u pravcu Vrbanje), nije mu niko rijeci rekao ..

a sto se tice odlazaka srednih skola u obilazak gradova u ovoj nasoj napacenoj drzavi takav bi slucaj bio i ovdje... ljudi imaju velike predrasude prema SA, mi smo za vas genocidni cetnici .

Valjalo bi da se tako neke ekskurzije organizuju ... ne trebamo se voliti ali da nam se ne desi opet u buducnosti neki rat .... jer ove mlade generacije koje dolaze polako se kljukaju od roditelja mrznjom a mi zivimo u svojim torovima lajuci jedni na druge.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 17:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
A šta bi sad, tako je kako je, ne možemo silom natjerati ljude i narode da se vole.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Znači ja jesam savršen, kako drugi i misle :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
@samir825

jeste, u banjaluci zive samo pavijani koji nemaju nikakvog drugog posla nego da genocidisu sve one koji nose zastavu bih. zadovoljan? sad mozes da odje*es u koracima...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 23:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nesto ne bih da od***m xD
rekoa sam vam kada bude u pravilima pisalo da bosnjaci ne smiju pisati postove necu ihz pisati do tad psssstttt :)
a aleksej i ja kazem treba organizovati izlete, ali eto valjda ce i to doci na svoje :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
у вези толеранције, ја бих навео један спортски примјер. Док се играчи Широког и Жељезничара лежерно и слободно шетају центром БЛ и то све у клупским тренеркама, и нико их и ни не погледа косо, у исто вријеме играчи Борца своје вријеме у Сарајеву проводе у хотелу. баш би ме занимало шта би било кад би се прошетали баш ћаршијом у клупским тренеркама које на себи имају грб са тробојком

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
rekoa sam vam kada bude u pravilima pisalo da bosnjaci ne smiju pisati postove necu ihz pisati do tad psssstttt

ma to jesi li ti bosnjak ili kinez mi je potpuno svejedno. sama tema je otvorena provokacija i, ustvari, jedna nevidjena glupost

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Majku mu jel vas 2-3 uvijek zapadne dezurstvo u vezi ovih letecih? :lol: :lol: :lol:

Eo, da mu ga ja probam odgovoriti na ovih par pitanja...
Stos tice zastave, bio, vidio na desetine i to ne ovih novih,vec i onih malo starijih, i ne bi frcanja stakala po autima...
Stos tice profesora i straha, ako ste kontali ici okolo i kurciti se , ne morate bas do Bl spucati, blize vam je u ta Hr mjestasca, isto mozes proci....
Stos tice toga kako se ljudi osjecaju, nazivaju, pa barem mi koji nismo imali pravo na sopstveni naziv i opredjeljenje u proslim zajednicama bi trebali razumjeti i uvaziti njihovu zelju da budu ono sto hoce i da im se ne namece, kako kaze pjesma;"od nameta nema selameta" jel tako?

Kako god, ja sam Bosnjak, musliman, i iako ponekad bude izleta od par pojedinaca, a normalno je, posto su neke teme malo "vruce", barem na ovom forumu se moze reci da vlada red i tolerancija, da administracija radi svoj posao bez obzira s koje strane se vrijedjalo i krsilo pravila.
Ako bas hoces da diskutujes, da saznas sta ovi ljudi misle i kako razmisljaju, pokusaj s malo respekta, a ta dzamija koju si stavio na avatar mu dodje ko reci "selam alejkum" ljudima druge vjere pred birtijom, ono ne mislis nista lose i to je tvoje, al brate malo respekta nije na odmet ako cemo ozbiljno....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 01:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Hmm, ja cu iz svog licnog primjera...

Isao na Deep Purple u Sarajevo, i naravno prije koncerta otisli u bashcharshiju, i u onu cevabdzinicu preko puta antikvarnice (nas 5-oro, 6-oro), unutra bili konobarica, lik sto sijece donere (nesto kao giros) i kolko sam mogao skontati gazda) i ide super prica, kao nismo probali nikad Sarajevski cevap, pa onda njihove pohvale kako je to dobro, znaci zajebancija, sve dok nas gazda? ne upita odakle smo, kad su culi odgovor BL, nastao je muk u cevabdzinici, naravno cevapi nisu bili losi ali stvarno je bio ruzan osjecaj kad su nas onako poprijeko gledali...
Bilo je jos par primjera tog dana dosta slicnih, ali i drugacijih reakcija, naravno mladje populacije, ali bar ja nikad nisam krio ni ko sam ni odakle sam...

Sarajevo kao grad zanimljivo izgleda, i stvarno bi trebali otici tamo....(sreli smo i Zeljka Pervana u gradu :)))) )

Bio sam u S. Mostu, Travniku, Zenici i nisu me nigdje lose docekali osim u Sarajevu, i planiram posjetiti i ostale gradove kad mi se pruzi prilika i razmijeniti iskustva.....

I nemam problema kada neko cijeni nesto svoje ali kada pocnu ovakva preseravanja stvarno me zeludac zaboli...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 01:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Jbga jarane, da ti je samo znati sta sam puta tako poprijeko gledan po RS, na pitanje koje je meso u cevapima ili bureku, jer ne jedem svinjetinu.... pa me opet libo tuki i mislim da je ok vecinom i to je najbitnije...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 05:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
samir825 je napisao:
Da li se Srbi iz RS-a osjecaju imalo kao Bosanci

Ovo ti je dobro pitanje, ali ga ja ne razumijem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]