http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... pima!.htmlDečji sud u američkom mestu Stokton doneo je odluku da razdvoji brata i sestru Damjana (8) i Nastasiju (5), koje je pre šest meseci oduzeo bračnom paru Nastić, srpskim iseljenicima u SAD! Ovom neshvatljivom odlukom deca će sada biti odvojena u dve arapske porodice i neće moći da međusobno komuniciraju sve do konačne odluke u ovom dramatičnom sudskom postupku, koja se očekuje krajem januara.
Ovo nas je potpuno ubilo. Ne možemo da verujemo šta nam se dešava i da će nam sada razdvojiti i decu. Mi smo ih ceo život učili da jedno drugom budu najbitniji i jako su vezani. Ne znam kako će podneti razdvojenost. Ionako su oboje već istraumirani. Američka Agencija za zaštitu dece se stvarno ponaša kao Hitler. Ma, ni Hitler se ne bi tako ponašao! - plače i priča Verica.
Ona se sada plaši i da će nadležni iz Agencije za zaštitu dece vršiti pritisak na njene mališane i predstaviti im roditelje u potpuno pogrešnom svetlu.
- Plašim se da će neko mojoj rođenoj deci pričati da ih mama i tata više ne vole i da zato ne dolazimo da ih vidimo. Čula sam ovde od ljudi da te porodice kod kojih deca borave moraju da se ponašaju onako kako im Agencija kaže, a oni nisu normalni. Uništavaju nam decu, ispiraju im mozak i jako se plašim za njih - rekla nam je Verica.
Ona kaže da su deca već počela da menjaju odnos prema njoj i mužu.
- Kada sam videla ćerku poslednji put, nije me ni zagrlila ni poljubila, što inače stalno radi. Mnogo se plašim da im ne pričaju protiv nas i da pokušavaju da ih udalje od rođenih roditelja. Takođe, vodili su ih šest meseci u katoličku crkvu, a našeg sveštenika nisu hteli ni da prime.