stefan_bl_92 je napisao:
Prvo ti bolje procitaj moj post...kao sto rekoh nema sigurnije investicije od nekretnine osim ako se ne preplati...dakle ako se ne PREPLATI.. a postoje strucnjaci koji prate kretanje trzista nekretnina i znaju sta je realna sta nerealna cijena nekretnine...ne kupuju se nekretnine u momentu..nego se razmotri situacija...ja nisam navodio uopste pojedinacne vrste nekretnina kao primjer...realno kuce su ispod cijene u Banja Luci i desavaju se situacije da se kuca moze kupiti za manje pare nego sto kosta da se napravi nova iz temelja...samo zbog seljacke politike hocu ja stan od 50-60 kvadrata a za te pare a moze kupiti kucu na sprat sa 3 puta vecom kvadraturom. A zemljiste ide iz krajnosti u krajnosti..neke lokacije poput Zaluzana i Trna su izuzetno precijenjene dok su ove gore prema Saracici tj 4 5km od centra povoljne i tu treba ulagati pare jer njima vrijednost moze samo rasti...a koliko znam kamata orocene stednje se vezuje uz svajcarski franak...koji nenormalno osciluje...i opet zakljucak:
KAD SE PARE ULOZE U NEKRETNINU,KOJA JE REALNO PLACENA,NIKAKO SE NE MOZE IZGUBITI VRIJEDNOST NOVCA DOK BANKE UOPSTE NISU POUZDANE..pa mislim opste je poznato gdje svi veliki tajkuni ulazu novac...samo NEKRETNINE..Banke su institucije za sisanje naivnih...( imas primjer za to u skorijoj proslosti kako su ljudi ostajali bez cijelog novcanog imetka samo zato sto su ga ulagali u banke tj problematika stare devizne stednje )
jes ti sega momak, ajmo pricati o dvije bjele boje i ti ces mene nauciti koja je vise bjela?

generalno se slazemo ali ja sam u temi banjaluka i 100000usd- kako uloziti i zivjeti od ulaganja
Citiraj:
postoje strucnjaci koji prate kretanje trzista nekretnina i znaju sta je realna sta nerealna cijena nekretnine
evo ja sam strucnjak i vec sam objasnio bl, je l ima neki problem?
Citiraj:
samo zbog seljacke politike hocu ja stan od 50-60 kvadrata a za te pare a moze kupiti kucu na sprat sa 3 puta vecom kvadraturom
slazem se, ako si skontao temu onda ti je jasno da ne kupuje covjek kucu da bi zivio u njoj ili je izdavao za 250 maraka somwhere in trn, fuckin cesma or other satelits. on hoce da zivi od toga a to podrazumjeva neku skromnu rentu od 1500km/mjesec. koliko vidim i on je skontao da je nekretnina u banjaluci utopija u smislu rentanja.
Citiraj:
KAD SE PARE ULOZE U NEKRETNINU,KOJA JE REALNO PLACENA,NIKAKO SE NE MOZE IZGUBITI VRIJEDNOST NOVCA DOK BANKE UOPSTE NISU POUZDANE..pa mislim opste je poznato gdje svi veliki tajkuni ulazu novac...samo NEKRETNINE..Banke su institucije za sisanje naivnih...( imas primjer za to u skorijoj proslosti kako su ljudi ostajali bez cijelog novcanog imetka samo zato sto su ga ulagali u banke tj problematika stare devizne stednje )
da se vratim na tvoje insistiranje na realnom: trenutni investirori u bl su toliko u qurcu da ni realno ni nerealno ne ide a kome bas zapne i spusti mnogo cjenu ide "sjajno". takvih je premalo i treba imati spekulativni kapital za npr otkup stana od kooperanta na nacin na koji sam rekao ili kupnju jeftine kuce na srednje zalosnoj i prezalosnoj lokaciji pa da cekas bolja vremena. jer nas ce covjek radije biti gladan nego dati npr kucu u novoj varosi il na staroj autobuskoj za 250000 maraka vec ce traziti 600000 i 700000 ili stan u boriku koji na 11 spratu "iste" za 80 kvm po 1400 a realna cjena je 900 (ako je) itd. sve sto zelim da ti kazem a i njemu je da je kupovina nekih kvdrata, zemlje u bl radi skore preprodaje i zarade utopija, radi rentanja jos veca a kupovina zemlje radi proizvodnje/usluge i rada jedina prava investicija trenutno. npr sela iza celinca prema doboju su jedan dulum (1000kvm) od 250 do 500 eura i ta se cjena nece mjenjati za nasih zivota. ali npr. bezvezna ideja: kupis 40 duluma , posadis 5.000 hiljada stabala kruske viljamovke i lagano. potrosis samo pola tih para, plus se boris za poticaj od ministarstva, budes oslobodjen nameta odredjeni period itd mislim, ne mora biti kruska, ovo usput pisem: cetvrtu ili petu godinu na 5000 stabala imas oko 140- 150 tona kruskica pa x jedan kilogram (trenutno je od 0,70 -1,30 po klasi na veliko) i ti sve to sto si zaradio u usa dobijes nazad te godine. naravno, usput se krvavo naradis i nahodas al recimo da se isplati

salim se, najbolje je lezati i zajebavati se a da lova "kapa"