banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 14:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: kreten sam :DD
PostPoslato: 18 Dec 2010, 13:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2010, 13:14
kreten slucajno sam postavio temu van ove kategorije

ee ljudi ovako mozete mi ukratko reci sa kog ebaya najbolje da narucujem?
ostalo sve znam citao sam i raspitao se.....samo me zanima domena....com.. mi je malo daleko ipak to treba preko okeana da dodje ))

Vrh

Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 18 Dec 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
narucujes s onoga na kom je najjeftinije i na kome nadjes ono sto ti najbolje odgovara. kvalitet+cena. domeni su nebitni

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
прије неколико страница се причало о томе да ли се наплаћује 2 марке за вођење рачуна у Рајфајзен банци, уколико нема никаквих трансакција.

100% се наплаћује. ево сад ми дође извод за прошли мјесец. нисам имао ниједну трансакцију, али ми је наплаћено двије марке за одржавање рачуна

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 16:30 
Nije puno. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nije istina, skidaju samo 1.99, a ne cak 2 kao sto neki tvrde, nije :-D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
извињавам се, погријешио сам. не знам како сам могао написати толику већу цифру него што стварно јесте :D

само се надам да ме неће Рајфајзен банка тужити, јер износим лажи о њима :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Time trek je napisao:
FLASH je napisao:
Bigmaster, da se malo bolje razumijes, ne bi to pisao.
Prva stvar, na eBay-u postoji maximum bidding, iliti, automatsko povecavanje, da te neko ne pretekne. Stavis limit i onda ide.

@djesburaz, pocetkom godine knjigu koju sam narucio iz USA za BiH mi nisu isporucili, zalio se prodavcu i odmah mi vratio novac.

Meni je dosad sve uredno stizalo sa eBay-a. Doduse, trenutno mi treba stici 5 stvari, a putujem za BiH 20og, pa se nadam da ce stici.
Inace, dosta cesce narucujem sa Amazona i oni su stvarno super brzi sto se tice dostave. Samo, lako se navuci... :)

Ako nisi znao, Amazon Prime 1 year free imas za studente, 2 day delivery, 1 day za 4$ :)

False. Free je bilo 1 mjesec, ja sam to vec iskoristio. :/
Kako uopste tamo stavis da si student (pa da produzim jos 11 mjeseci :) )?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 22:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2008, 16:27
Da i ja upitam nesto

Ovako planiram naruciti transformator od jedne Njemacke firme. Cijena transformatora je 50 eura postarina 17 eura, kolika bi mogla biti carina ? 8) i jel ja paket preuzimam negdje ? dobijem obavjest stiglo dodji :D ? paket je tezak 2.5kg

Znaci paket je osiguran dobije se onaj kod za pracenje...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ako ti stiže poštom, sve preko 50KM podliježe carinjenju. Meni je u ponedeljak stigla knjiga čija je cijena 51KM i pošto je stigla preko SA aerodroma a tamo rade etaloni poštenja otresli su me po ušima sa 34KM na ime carine, špedicije ovoga onoga..

Ako ti unosiš neku robu onda je prag 200KM.

Za iznos koji ti navodiš nema pravila. Ako naiđe na korektnog carinika, biće pušteno. Ako naiđe na nekog titinog generala koji grb BiH drži na zidu, sa mobilnog piči bosanska himna onda si j**** ježa u leđa.

Moja knjiga se recimo 5 dana kiselila u sarajevu. Prvo su mi rekli 34KM za carinu i ja pristanem. Nakon toga se informišem u carini i rekoše mi da nema carine na takvu robu da bi me kasnije nazvao kao neki šef i rekao kako ima carina i da košta 49KM. Ja im rekao da to neću platiti na šta je on popizdio, tvrdio kako će mu firma biti blokirana zbog mene jer sam rekao da ću platiti.

Ja sam bio jasan: 34KM DA, 49KM NE.

Onda su tamo nešto mućkali, prevrtali i donijeli knjigu i račun na 34KM.

Za lijeka im bilo dabogda...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 00:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ako ti stiže poštom, sve preko 50KM podliježe carinjenju. Meni je u ponedeljak stigla knjiga čija je cijena 51KM i pošto je stigla preko SA aerodroma a tamo rade etaloni poštenja otresli su me po ušima sa 34KM na ime carine, špedicije ovoga onoga..

Ako ti unosiš neku robu onda je prag 200KM.

Za iznos koji ti navodiš nema pravila. Ako naiđe na korektnog carinika, biće pušteno. Ako naiđe na nekog titinog generala koji grb BiH drži na zidu, sa mobilnog piči bosanska himna onda si j**** ježa u leđa.

Moja knjiga se recimo 5 dana kiselila u sarajevu. Prvo su mi rekli 34KM za carinu i ja pristanem. Nakon toga se informišem u carini i rekoše mi da nema carine na takvu robu da bi me kasnije nazvao kao neki šef i rekao kako ima carina i da košta 49KM. Ja im rekao da to neću platiti na šta je on popizdio, tvrdio kako će mu firma biti blokirana zbog mene jer sam rekao da ću platiti.

Ja sam bio jasan: 34KM DA, 49KM NE.

Onda su tamo nešto mućkali, prevrtali i donijeli knjigu i račun na 34KM.

Za lijeka im bilo dabogda...

Ala ako ovo moje bude islo u Sarajevo, onda radije necu ici. Moram jos da se raspitam, dolazi iz Berlina sumnjam da ce slati avionom pa da zavrsi u Sarajevu.
Je**e nije mi jasno da "nasa carina" iznosi isto koliko i roba.....

Da li postoji neki obrazac po kojem se racuna carina ?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Meni nije jasno sta je sa onim "Zakonom" da carina i porez ne idu na knjige i na tehnicke proizvode iz EU? Kako onda oni mogu na to naplacivati i carinu i pdv?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 09:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako se dobro sjećam, carina se naplaćuje po manjij stopi ako je roba proizvedena u EU. Pošto većina robe vodi porijeklo iz PRC...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 10:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ako se dobro sjećam, carina se naplaćuje po manjij stopi ako je roba proizvedena u EU. Pošto većina robe vodi porijeklo iz PRC...

Tacno! samo sto nigdje ne mogu da dobijem odgovor kolika je ta stopa ili procenat :lol: e sad koga pitati kolika je stopa ...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 11:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2010, 08:39
pozzz drustvo ,jedno kratko pitanjce,moze li se na amazon.com registovati sa visa karticom kojom sam se registovao na ebayu,jer na amazom .com traze isti sistem registracije kartice kao na ebayu,hvala unaprijed,pozzzzz

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 13:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2008, 00:39
FLASH je napisao:
. Doduse, trenutno mi treba stici 5 stvari, a putujem za BiH 20og, pa se nadam da ce stici.

Stigose li? :)

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
richa je napisao:
Meni nije jasno sta je sa onim "Zakonom" da carina i porez ne idu na knjige i na tehnicke proizvode iz EU? Kako onda oni mogu na to naplacivati i carinu i pdv?

i mene to zanima.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ne znam da li je negdje na ovoj temi neko postavljao dokument o robi koja se carini i koliko. Ne mogu da ga nadjem na racunaru, postavio bih ga opet.
Uglavnom ono sto sam ja tamo zapazio da je stopa carine na sve proizvode tehnicke robe iz EU bila 0, tako da nemaju pravo da naplacuju carinu na to, a pogotovo ne na knjige na koje od kad znam nije bilo poreza i carine.

Edit. Evo i linka nadjoh ga na temi... http://www.uino.gov.ba/download/Dokumen ... -CTBiH.pdf

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Na knjige je najveća moguća carina: 10 + 1%

Boje se da nešto ne naučimo... Zaboga štitimo domaće autore (Islamska Deklaracija, Čuvar Srpske, Radovan Karadžić - Kad sam bio mali)

A tamo neki mangia naručuje Javu,,, Malo sutra..

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 01:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
@mangia, meni je prije iz Irske stizao iPod za 160 Eura. Dosao u mostarsku postu (jer sam tu zivio tad). Nisam platio nista carine. :)

@curious, vec znas. :P

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 11:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2010, 08:39
plz,znam da sam dosadan ,ali je pitanje jednostavno,da li mogu sa viza karticom sto sam se registovao na ebaya,da se sa tom istom karticom registrujem na amazon.com,i uzimaju li tu proviziju,nista vise,hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]