banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2010, 10:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U sjeni priče od demarkiranju linije razdvajanja između entiteta nekako se provukla priča o ekonomskoj politici RS za 2011. godinu.Na osovu te politike je kreiran budžet.Da vidimo šta se to provuklo ispod radara:
-povećanje doprinosa za zaposlene sa 30.6 na 33% i ukidanje neoporezivog dijela plate ( koji je i uveden da bi se stimulisali poslodavci da prijave već zaposlene radike)
-ukida se borački dodatak u iznosu od 12 miliona KM (oko 40 000 boraca ostaje bez penzije),ukida se dodatak za odlikovane borce u iznosu od 2,5 miliona KM.Iako se time štedi 14,5 miliona penzije neće biti veće nego se taj novac koristi da se pokrije deficit u fondu PIO za koji se priča da je dostigao 200 miliona maraka.
-ukida se subvencija vlade za električnu energiju socijalno ugroženim kategorijama.
-ukida se grant preduzećima iz oblasti tekstila i kožarstva
-podsticaj poljoprivredi se smanjuje za 20 miliona maraka
-smanjenje plate od 15% radnicima u državnoj upravi i 10% visokim državnim funkcionerima
Uprkos povećanju doprinosa,budžet već treću godinu dolazi isti,1.6 milijardi maraka....Svi korisnici će dobiti isto ili manje sredstava....Svi osim jednog.Budžet Predsjednika RS se sa 5,9 miliona maraka povećava na 10.9 miliona.Kažu da je tih 5 miliona za podršku humanitarnim akcijama i izgradnju objekata za djecu i omladinu.Dok se ukidaju penzije i smanjuju plate "čuvar Srpske" će kupovati popularnost državnim parama.

Dakle gospodo,Sretna vam Nova 2011.godina u kojoj će još više penzionera utjehu potražiti oko kotlova javnih kuhinja Crvenog krsta,u kojoj će veliko broj naših sugrađana biti ponovo na birou jer poslodavci neće moći da plaćaju doprinose,u kojoj će umjesto rasta,plate padati....

Živio referendum!Živjelo demarkiranje entitetske linije!živjela nezavisna Republika Srpska!!!

P.S.

Od januara grijanje poslupljuje za 30 feninga po kvadratu.Da pitam još jednom.
Odbrojavate li?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
to za grijanje apsolutno podrzavam. samo bi ja digao cijenu na 2KM po kvadratu. narod odlicno zivi.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Гласали сте, добили сте.
Ко преживи причаће.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 11:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Upravo.Ja prvi put mogu mirno da posmatram kako tonemo sve dublje.....Hvala Bogu,ne dadoh glas ni na jednoj listi za sadašnju vladajuću garnituru....

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_zoka je napisao:
Upravo.Ja prvi put mogu mirno da posmatram kako tonemo sve dublje.....Hvala Bogu,ne dadoh glas ni na jednoj listi za sadašnju vladajuću garnituru....

Sve je to tačno Zoka, ali i ovi koji su dali glas vladajućim (nisam jedan od tih, ne glasam), koje su opcije imali? Bosića, Mihaljicu, Ivanića, Lagumdžiju Tihića, koga su mogli birati?
Ja ipak mislim da je ovo što imamao najbolje od najgoreg i prema tome dobro smo prošli.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 11:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Ako ti tako kažeš....

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
E SAD ĆEMO DA OSJETIMO ČARI TE DOBROTE MOJ EUGENE :(

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
E SAD ĆEMO DA OSJETIMO ČARI TE DOBROTE MOJ EUGENE :(

Nedo bog da sad osjećamo čari SDS-a i mihaljičinih radikala povezanih sa Šrekom :roll:
Kad čovjeku daš pun džak pokvarenih jabuka da sebi izabere jednu, izabraće najveću i onu koja bolje izgleda od ostalih, dakle, ne kažem da su ovi dobri već da su bili najbolji od ponuđenih.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...e jebem ti logiku...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
A koje se to boracke penzije ukidaju ? Ako neko zna tacnije o cemu se radi, da malo pojasni, hvala.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Ukidaju se boračke penzije za borce iz WWII i zaštićena boračka penzija za ovaj rat(prosječan LD iz 2006. +30%)Penzije za ove građane će se obračunavati na osnovu staža.-

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
I sta je problem da se penzija obracunava na osnovu staza ? Kako drugacije ?

Znaci ja bih ladno mogao u neku penzijicu, na osnovu ratnog staza i visekratnog ranjavanja ? A imam radnog staza samo 4 godine, i to predratnog.

Ja jos ponekad sretnem nekog od mojih bivsih vojnika, cekaju ko ce da im plati pivo ili da marku, umjesto da traze posla. I tako 15 godina.
Necu reci da je tih 40K bivsih boraca takvih, ali moram izraziti svoje negodovanje zbog cinjenice da neki misle da bi smo trebali zaduziti nasu djecu da bi neko dobijao penziju samo na osnovu ratnog staza.
Ljudi para za takve vratolomije nema, bivsa juga je imala 200K partizana na 20 miliona stanovnika, a mi smo imali 200K boraca na milion stanovnika, koja ekonomoja to moze poplacati ?

Naravno da ce mnoge budzetske korisnike ovo razocarati, ali tako mora i drugog izlaza nema.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
_zoka je napisao:
Ukidaju se boračke penzije za borce iz WWII ...

Sramota!
Niko od ovih ljudi nije mlađi od osamdeset godina. Hoće li im država bar ponuditi eutanaziju, da ne skapavaju od gladi? Oni su ionako izumiruća vrsta (bukvalno). Moglo se pričekati još par godina, da priroda učini svoje, da umru kao ljudi...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tim borcima, partizanima iz ww2 i trba ukinuti, neka im boračku penziju da ona država za koju su se borili i koju su stvorili,dakle, treba im dati peMziju na osnovu radnog staža tj. starosnu, a nikakve boračke zasluge i prinadležnosti.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
I sta je problem da se penzija obracunava na osnovu staza ? Kako drugacije ?

Znaci ja bih ladno mogao u neku penzijicu, na osnovu ratnog staza i visekratnog ranjavanja ? A imam radnog staza samo 4 godine, i to predratnog.

.

Nije problem.Problem je što su ljudi sa 20-ak godina radnog staža otišli sa radnih mjesta u rat,a vratili se u propale firme bez izgleda da će ih neko sa 50 godina zaposliti i da će namiriti staž za neku pristojnu penziju.Plus,ta zaštićena boračka penzija je bila vid nagrađivanja ljudi koji su od prvog dana rata bili u zoni neposrednih ratnih dejstava (jer samo su oni imali pravo na tu vrstu penzije,ne svi borci) i način da ih se razlikuje od onih koji su rat proveli na raznim dežurstvima i radnim obavezama koja su Bog zna kako izboksovali.
Vlast će našu djecu zadužiti i ovako i onako.Bilo za penzije i subvencija za socijalno ugrožene,bilo za skupe automobile i preskupe pepeljare...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 21:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Tim borcima, partizanima iz ww2 i trba ukinuti, neka im boračku penziju da ona država za koju su se borili i koju su stvorili,dakle, treba im dati peMziju na osnovu radnog staža tj. starosnu, a nikakve boračke zasluge i prinadležnosti.

To što su je takvi kao ti razHebali za jednu noć, oni su je gradili 50 godina i uložili sve u nju zato molim te malo poštovanja prema tim ljudima. Imam prijedlog za tebe promijeni nick u Jozef Gebels kad već imaš fašističke prijedloge.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 21:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Problem je što su ljudi sa 20-ak godina radnog staža otišli sa radnih mjesta u rat,a vratili se u propale firme bez izgleda da će ih neko sa 50 godina zaposliti i da će namiriti staž za neku pristojnu penziju.Plus,ta zaštićena boračka penzija je bila vid nagrađivanja ljudi koji su od prvog dana rata bili u zoni neposrednih ratnih dejstava (jer samo su oni imali pravo na tu vrstu penzije,ne svi borci) i način da ih se razlikuje od onih koji su rat proveli na raznim dežurstvima i radnim obavezama koja su Bog zna kako izboksovali.
Vlast će našu djecu zadužiti i ovako i onako.Bilo za penzije i subvencija za socijalno ugrožene,bilo za skupe automobile i preskupe pepeljare...

Upravo to je problem, ljude preko 40 godina niko ne zapošljava i kad im to ukinu šta onda? E sad ima buljuk pozadinskih prišipetlji koji su rat vidjeli u novinama i oni su izjednačeni sa ovima koji su nastradali u ratu. A dugove naših ljubljenih vladara teško da ćemo da otpisati tako lako jer ni za kamatu ne može cijela država da skupi da radi punom parom što je bukvalno nemoguće.
Citat iz "Srpske triologije" : Kada je bio rat prvo ide pješadija, pa konjica, pa artiljerija, a onda štabovi, vlada i špekulanti. Kad je probijen front pala je komanda nalijevo krug! Istorija nas nije ništa naučila...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
eugene of savoy je napisao:

To što su je takvi kao ti razHebali za jednu noć, oni su je gradili 50 godina i uložili sve u nju zato molim te malo poštovanja prema tim ljudima. Imam prijedlog za tebe promijeni nick u Jozef Gebels kad već imaš fašističke prijedloge.

Sve što su izgradili oni su i razjebali, nisam ja bio general JNA niti neki predstavnik vlasti bilo gdje, ja sam tad 91 bio balavac, a svoju nakaradnu državu su razjebali upravo ti koji su je takvom nakaradnom i napravili.
Što se tiče njihovog radnog staža i onoga što su uplaćivali to im niko ne osporava, ali boračke prinadležnosti neka traže od države za koju su se borili, neka se žale Mesiću on im je zadnji preCjednik hebo ih on :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
a svoju nakaradnu državu su razjebali upravo ti koji su je takvom nakaradnom i napravili.

Ajde? Toliko je bila nakardna da je se većina rado sjeća po svim bivšim republikama i kuka za njom...to što ti nisi u njoj živio ne daje ti pravo da pljuješ po njoj....vjerujem da ti je čarobno u ovoj banana državi i Loto gradu!

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Ajde? Toliko je bila nakardna da je se većina rado sjeća po svim bivšim republikama i kuka za njom..

Pa kad je većini valjala i kukaju za njom, zašto je ta većina tako krvavao razjeba? Sjeti se prvih izbora, mitinga i referenduma tamo je bila upravo ta većina o kojoj ti govoriš, dok ja nisam posjećivao takva mjesta niti sam znao o čemu oni to pričaju, odjednom sam se našao u vojsci države koja ne postoji i koju niko ne želi, a ostalo je legenda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]