filozof sa vrbasa je napisao:
Poštujem ove Kavkazce, ljudi, kada im se nešto ne sviđa sjednu na voz i pređu 2000 km.
Kada smo mi Srbi zadnji put išli za Sarajevo pred zgradu OHR ili neke ambasade, zbog njihove trule politike?
Nikad.
О каквим ти километрима?
Причамо о људима који су заселили Москву, раде и зарађују ту, а многи из њих и подржавају сепаратистичке и терористичке покрете на сјеверном Кавказу.
Проценат муслиманског становништва у Москви је огроман. Интересантно је да проблеме праве само ови са Кавказа, значи грађани Руске Федерације.
Један од приоритета вањске политике Русије је зближавање са исламским свијетом и ради тога и допуштају превише, а то наравно огорчава локално становништво и ради тога и јесу јаки националистички покрети. Довољан је податак да су за последњи Бајрам блокирали центар Москве испред највеће џамије и тамо продавали а неки чак и клали овнове. Замислите слику од 70000 људи који клања у центру града у по бијела (радна) дана, и то у граду који је ионако у сталним саобраћајним застојима. И онда он може да коље овна у центру града а ја не могу ни роштиљ у парку да поставим а да се не појави нека милиција и паламуди о законима и правилима. Као што овдје на једном форуму рекоше:
Citiraj:
Ми Руси смо веома толерантни и они то користе до изнемоглости. Кад ћемо доживјети да православни иду у центар муслиманског града и на Божић кољу свиње?!?!
Неко рече само руска полиција може да ухапси 700 људи без разлога.
Па да, може. Ал да није то урадила било би нешто слично као 10.10. у Београду. Боље спријечити него лијечити.
Момак којег су кавказци убили је један од вођа навијача Спартака, а истовремено и једне од националистичких група, веома добро познат полицији и тужилаштву. Вјерујете да нису случајно њега убили, и вјерујте да ће и освета бити. Али надам се у позадини а не на неким великим демонстрацијама гдје страдају невини.