banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Dec 2010, 10:57 
Brate za to pivi ziva istina, nektar je valjao, ali kad se pokvario tad svi presli na puno kvalitetniji jelen...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
Da bi neka domaca kompanija mogla poboljsati kvalitet svog proizvoda ili uvesti neke nove proizvode, ona mora ulagati u R&D tj. istrazivanje i razvoj.Da bi mogla ulagati u R&D mora imati veliku dobit. Za ostvarenje velike dobiti treba imati veliki promet!
Za veliki promet treba imati zrava svijest kod gradjana za podrsku domaceg proizvoda ali i subvencija drzave da se zastiti i unaprijedi domaca proizvodnja.
Gdje smo mi u svemu tome, prosudite sami.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I šta sad trebamo konzumirati domaće smeće da bi firma u vlasništvu domaćeg guzonje imala veliku dobit, i opet on ne bi uložio marke u istraživanje jer mu ionako dobro ide dok je "debilnih" patriota :roll:
Kad je moj novac u pitanju ne zanima me ničija dobit ni domaća ni strana, već isključivo odnos cijene i kvalitete onoga što kupujem, dakle, ako mi cijena, kvaliteta i izgled proizvoda odgovara zaboli me jeli strani ili domaći taj dio etikete niti gledam niti čitam niti me interesuje.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 11:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Domaću guzonja zapošljava tebe ili tvoga tatu,mamu,brata....Njemački guzonja ne zapošljava nikoga do koga je tebi stalo.KontaŠ?Ili miraš biti antiprotivan svemu?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 11:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ma normalno, ako je domaći proizvod nekvalitetan ne treba ga ni uzimati ako ima kvalitetniji.
A što se tiče piva, ja pijem uglavnom Nektar, meni je on bolji od Jelena i Lava, Jelen mi je kiselkast i pomalo bljutav, a Lav je nekako i kad je hladan imam osjećaj kao da pijem mlaku vodu.
Tržište je slobodno, to smo svi htjeli,a naročito naši dobri prijatelji iz inostranstva, tako je kako je.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Domaću guzonja zapošljava tebe ili tvoga tatu,mamu,brata....Njemački guzonja ne zapošljava nikoga do koga je tebi stalo.KontaŠ?Ili miraš biti antiprotivan svemu?

Domaći guzonja uglavnom zapošljava na crno ne plaća državi obaveze mulja i petlja na sve strane.
Ali svejedno ta je priča šupljak, jer mnoge strane kompanije proizvode ovde, skoro sve strana piva se pune kod nas, pepsi, cocacola, megle perutnina itd. itd., a da ne pominjem da se u državi ubire više para od indirektnih poreza i uvoza nego iz tzv domaće proizvodnje.
Šta trebamo kupovati "Bira" proizvode da bi nam bilo dobro, eno ti sebi kupi "bira" TV, ja ga neću ni džaba, eno ti "Akova" paštetu ili narezak ali ja preferiram "Gavrilović", ko je patriota neka izvoli, a ja za svoje mukom zarađene novce biram sebi najbolje pa ako je to domaće nek bude, a ako nevalja odjebaus pa da mi je ćaćino.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:02 
Administrator
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Šta trebamo kupovati "Bira" proizvode da bi nam bilo dobro, eno ti sebi kupi "bira" TV, ja ga neću ni džaba, eno ti "Akova" paštetu ili narezak ali ja preferiram "Gavrilović", ko je patriota neka izvoli, a ja za svoje mukom zarađene novce biram sebi najbolje pa ako je to domaće nek bude, a ako nevalja odjebaus pa da mi je ćaćino.

Bira nije domaći proizvod,proizvodi se u Kini.....Domaći proizvod je proizvod koji se proizodi na tlu BiH.Nebitno kako se zove....Ako je Meggle,ok,proizvodi se kod nas,a pare ne idu "domaćem guzonji".To o porezima je debilizam i čist pokazatelj kakva smo mi rupa od države....

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Da dodam....Kažeš Gavrilović narezak?Skoro je bilo na Nov@ tv,ispovjest radnika jedne renomirane hr mesne industrije....Kaže da su tehnolozi te firme namjenski kreirali par proizvoda da bi mogli kroz njih da se rješavaju starog mesa i ostalim mesnih prerađevina kojima je istekao rok.Pa ti vidi je li domaće smeće ili je smeće i strano koje dođe kod nas....

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
_zoka je napisao:
Da dodam....Kažeš Gavrilović narezak?Skoro je bilo na Nov@ tv,ispovjest radnika jedne renomirane hr mesne industrije....Kaže da su tehnolozi te firme namjenski kreirali par proizvoda da bi mogli kroz njih da se rješavaju starog mesa i ostalim mesnih prerađevina kojima je istekao rok.Pa ti vidi je li domaće smeće ili je smeće i strano koje dođe kod nas....

Imam rodjake koji rade u Gavrilovicu,i mogu vam reci iz prve ruke da je i on otisao u k...c.Novokomponovani vlasnik je smanjio plate radnicima ,a sebi je napravio dzakuzi u krugu fabrike.Ima li sta ljepse ?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Stric moje mame je radio u Gavriloviću još prije rata...Čovjek nikada nije jeo industrijske suhomesnate proizvode.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Kaže da su tehnolozi te firme namjenski kreirali par proizvoda da bi mogli kroz njih da se rješavaju starog mesa i ostalim mesnih prerađevina kojima je istekao rok.

Industrija konzervi je i kreirana zbog toga, ali i takav "Gavrilović" je za pet klasa bolji od svih dobaćih prerađivača.
I "bira" je domaći proizvod i tako se klasifikuje, a gdje nabavljaju komponente nebitno.
veljko je napisao:
Novokomponovani vlasnik je smanjio plate radnicima ,a sebi je napravio dzakuzi u krugu fabrike.Ima li sta ljepse ?

Takvi su kod nas skoro svi.
E da, nemam problema uzeti domaće ni kad je među najskupljim ako valja i ako je firma čestita, npr. "Vukoja" vino koje je preko 20 KM o,70l ili "Herceg med" koji je preko 20KM po kili ali su to vrhunski proizvodi kao što je i "Tvrdoš" vina i rakije, itd. itd., a ono što ne valja neću ni da je džaba pa da mi je i ćaćino kao što sam već rekao, a kamoli da kupim samo zato jer je domaće i što će neko domaći zbog toga imati hajra, ma zzdrrravo.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Talha je napisao:
Da bi neka domaca kompanija mogla poboljsati kvalitet svog proizvoda ili uvesti neke nove proizvode, ona mora ulagati u R&D tj. istrazivanje i razvoj.Da bi mogla ulagati u R&D mora imati veliku dobit. Za ostvarenje velike dobiti treba imati veliki promet!
Za veliki promet treba imati zrava svijest kod gradjana za podrsku domaceg proizvoda ali i subvencija drzave da se zastiti i unaprijedi domaca proizvodnja.
Gdje smo mi u svemu tome, prosudite sami.

Pa neka domaca kompanija (pivnica u ovom slucaju) je nekad imala odlicno pivo i bukvalno su svi u BL samo i pili Nektar, ali vremenom su prestali ulagati u razvoj, mjenjali nesto sta vec i vopi im je postalo smece.. I sad bi mi trebali piti to samo zato sto je domace? Kako da znamo da ce ovaj put ulagati u razvoj i istrazivanje kad vec jednom nisu a imali su ogroman promet?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:26 
Administrator
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
I "bira" je domaći proizvod i tako se klasifikuje, a gdje nabavljaju komponente nebitno.

Ne nabavljaju.Sve se radi tamo.Samo lijepe naljepnice Bira....Bira je sada trgovačko preduzeće,kao Merkator....

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Stric moje mame je radio u Gavriloviću još prije rata...Čovjek nikada nije jeo industrijske suhomesnate proizvode.

Zoka ,znam detalje i od prije.Sve mi je poznato.Mnogi bi se sokirali kad bih poceo da pricam u vezi kulena ,pasteta ,konzervi ovih, onih.Sad zamisli ostalu mesnu industriju kod nas ,kad je cijenjeni Gavrilovic bio takav.Kad se samo sjetim konzervi Sirmiuma iz Sremske Mitrovice ,dodje mi da povracam ili Carnex.Bljakkk...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
I šta sad kad sve to znam?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
I šta sad kad sve to znam?

Ma nista.Zivot je tako prolazan.Mi smo ionako samo neke male tacke u svemiru.Sve ce ovo danas ,jednom biti juce,i pokoljenja koja dolaze nakon nas ce pricati price i snivati snove.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ко год крене радит у тим неким фирмама које се баве било каквом производњом хране сви одмах престану јести те производе.
До сад сам се увјерио у то више пута.
Бира је кинеска, ради се у Кини, не увозе се компоненте него се све саставља тамо.
Исти је случај и са неким производима Горења. Људи контају Горење, квалитетно ово оно, а добар дио се производи у Кини.
Словеније није ни видјело.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ко год крене радит у тим неким фирмама које се баве било каквом производњом хране сви одмах престану јести те производе.
До сад сам се увјерио у то више пута.
Бира је кинеска, ради се у Кини, не увозе се компоненте него се све саставља тамо.
Исти је случај и са неким производима Горења. Људи контају Горење, квалитетно ово оно, а добар дио се производи у Кини.

Kad se kupuju proizvodi Gorenje obrati se paznja na oznaku PRC(people republic china) :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
АЛЕКСАНДАР je napisao:

jel ti to ozbiljno?nemoj me tripati,ja komplet kuhinju imam gorenje,ima 5 god garancije,valjda nece riknuti?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
не трипам, радио сам са тиме, добар дио производа је из ПРЦ.
обично је на те гаранција три године.. ако си добио пет онда вјерујем да је Словенија.
имаш декларацију па погледај одакле је.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]