banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2010, 00:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
1. Anatomija i hista su se mogle prenijeti, msm da ce tako biti i ove godine, ako ne budu nista mijenjali.
2. Parcijale sluze da bi olaksale studentu. Lakse je , barem je meni bilo, spremiti po nzm 4 knjige za svaku parcijalu, nego da polazes sve zajedno. Ako okines na prvoj parcijali, polazes obe parcijale zajedno u junu/julu... septembru :D
3. Polagala sam ja sva tri integralna kod njega. Nije tesko poloziti, samo treba dobro spremiti, i obratiti paznju na sitnice... U sustini ne razlikuje se to puno od kolokvija, mozda trazi malo vise da pricas, dobijes desetak pitanja, ali je ok...
4. Hm, genetika, mi smo prosle godine imali dva testa kod profesora i dva prakticna testa kod asistenta, plus prakticni ispit. (pisem test, jer se ne sjecam kako su to zvali, kolokviji , testovi, sve je to isto :) ) Sad ne znam da li ce i kod vas tako biti, cula sam da je kod vas mijenjao bodovanje. Testovi nisu bili pretjerano teski, ko je ucio mogao je 'ladno poloziti sve. :cat:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 01:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
Za genetiku imaš slajdove + knjiga iz koje se uči je Biologija sa humanom gentikom (Diklić, Kosanović, Nikoliš). Nema bas sve u knjizi, ali većina je tu.
dr_Kay je napisao:
Testovi nisu bili pretjerano teski, ko je ucio mogao je 'ladno poloziti sve.

Apsolutno tačno :)

Ovo je sa onog cd-a što kruži po fakultetu :D, ja sam to uploadovao davno. Ne studiram medicinu pa ne znam da li su se u međuvremenu pojavili neki noviji slajdovi:
http://www.4shared.com/dir/EQ8kE_N3/Bio ... etika.html

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 10:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 21:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
Ovo je sa onog cd-a što kruži po fakultetu :D, ja sam to uploadovao davno. Ne studiram medicinu pa ne znam da li su se u međuvremenu pojavili neki noviji slajdovi:
http://www.4shared.com/dir/EQ8kE_N3/Bio ... etika.html[/quote]

po ovim slajdovima nam profesor predaje.....hvala punoooo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2010, 09:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2010, 23:27
Pozdrav svima! Imam pitanje u vezi profesora Stojka :) Na prvoj sam godini, farmacija, pa me zanima moze li mi iko reci nesto o testovima kod prof., mogu li se poloziti, jesu li mnogo teski...!? Posto nas plase sa svih strana, ukljucujuci i asistenticu, kako on daje zapetljana pitanja... Ne tezim sad nekim iznadprosjecnim rezultatima, daleko od toga, samo bih voljela imati predstavu otprilike kako to izgleda. I jos jedno pitanje, da li on daje mogucnost popravnog testa? Hvala unaprijed!

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 02 Dec 2010, 10:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Нама на општој нису били претјерано тешки тестови, чак и испод мојих очекивања. Нарочито они тестови код асистентице из практикума, то је прилика за набијање поена и повећавање оцјене... На крају практични мало зеза ако ти не иду они задаци, али и то је лако, да се научити за један дан.
И не вјерујем да се и вама ишта разликује. У суштини, уз одређени труд да се то лако ријешити...

Poslednji put menjao јан_де dana 02 Dec 2010, 10:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2010, 10:42 
Početnik
Početnik

Hvala ti puno! Napokon malo ohrabrenja :D Nece to onda biti toliko strašno...

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 02 Dec 2010, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јан_де je napisao:
MurierNoir je napisao:
Pozdrav svima! Imam pitanje u vezi profesora Stojka :) Na prvoj sam godini, farmacija, pa me zanima moze li mi iko reci nesto o testovima kod prof., mogu li se poloziti, jesu li mnogo teski...!? Posto nas plase sa svih strana, ukljucujuci i asistenticu, kako on daje zapetljana pitanja... Ne tezim sad nekim iznadprosjecnim rezultatima, daleko od toga, samo bih voljela imati predstavu otprilike kako to izgleda. I jos jedno pitanje, da li on daje mogucnost popravnog testa? Hvala unaprijed!

Нама на општој нису били претјерано тешки тестови, чак и испод мојих очекивања. Нарочито они тестови код асистентице из практикума, то је прилика за набијање поена и повећавање оцјене... На крају практични мало зеза ако ти не иду они задаци, али и то је лако, да се научити за један дан.
И не вјерујем да се и вама ишта разликује. У суштини, уз одређени труд да се то лако ријешити...

ни мени то није било претјерано тешко. ја сам за тестове код Стојка стварно мало учио и лоше сам урадио, али тестови нису били тешки, а за практични сам мало вјежбао задатке са пријатељицом и научио ону теорију из практикума за 1 дан. и на крају из борбе да добијем само неку шестицу за пролаз, ја сам добио максималних 15 бодова на прасктичном и седмицу у индекс :D
то је била моја прва оцјена и добро се сјећам кад сам дошао код профа да ми упише оцјену, а он погледа моје лоше резултате из тестова и онда ме погледа попријеко и рече: "Је ли тако да никад ниси мање учио, а добио бољу оцјену?" :lol:
шта ћу ја се покуњио и признао да је тако. :lol: :D

углавном уколико није ништа мјењао, генетика није толико тешка за положити преко тестова

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 21:36 
Početnik
Početnik

Kod nas je malo drugačiji sistem bodovanja.
Dva testa su po 30, dva kolokvija po 10, 10 je praktični, a 10 je dolazak + aktivnosti. Iako on nas na predavanjima zna pitati pa oduzima i smanjuje bodove.
I nas su dosta istrašili sa tim testom, jer koliko god da učiš uhvati te na sitnicama, tako je i na kolokviju bilo kod asistentice. Na glupostima smo svi izgriješili.
A ako je ovako iz genetike, mogu misliti šta je tek sa histologijom, tj. kakav će on tek test dati..

Btw, da li iko zna je li istina da s obzirom da je novi asistent iz biofizike više nema učenja iz skripti, da daje zeznuta pitanja i da ih ne prolazi puno :-?

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 05 Dec 2010, 09:59 
Početnik
Početnik

Šajin je napisao:
јан_де je napisao:
MurierNoir je napisao:

ни мени то није било претјерано тешко. ја сам за тестове код Стојка стварно мало учио и лоше сам урадио, али тестови нису били тешки, а за практични сам мало вјежбао задатке са пријатељицом и научио ону теорију из практикума за 1 дан. и на крају из борбе да добијем само неку шестицу за пролаз, ја сам добио максималних 15 бодова на прасктичном и седмицу у индекс :D
то је била моја прва оцјена и добро се сјећам кад сам дошао код профа да ми упише оцјену, а он погледа моје лоше резултате из тестова и онда ме погледа попријеко и рече: "Је ли тако да никад ниси мање учио, а добио бољу оцјену?" :lol:
шта ћу ја се покуњио и признао да је тако. :lol: :D

углавном уколико није ништа мјењао, генетика није толико тешка за положити преко тестова

Hvala puuunoo!!! :) I svaka cast, hehe :D Dobro je ispalo! ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Dec 2010, 11:03
Zdravo,ja planiram da upisem medicinu sledece godine pa me zanima koliko je imao bodova posljednji na budzetu ove godine.Da li je prijemni bio tezak?Mene polako pocinje hvatati panika...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:30 
Početnik
Početnik

Prelistaj malo prethodne stranice, ima dosta na tu temu, pa ako ti ne bude šta jasno pitaj :)

Ali to za budžet ja ne bih znala, znam da je konkurencija ove godine bila dosta jaka. 200 ih se bilo prijavilo.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Bezimena ja je napisao:
Zdravo,ja planiram da upisem medicinu sledece godine pa me zanima koliko je imao bodova posljednji na budzetu ove godine.Da li je prijemni bio tezak?Mene polako pocinje hvatati panika...

Отприлике ти треба 90 бодова за буџет...
Ја сам прије пар година имао 89.5 и био предзадњи на буџету...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:39 
Voajer
Voajer

Ja cu iz srednje imati oko 46 bodova.Prijemni sam pocela polako spremati pa se nadam da ce biti dosta.Hvala ti na odogovoru.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:47 
Voajer
Voajer

Smijalo je napisao:
Prelistaj malo prethodne stranice, ima dosta na tu temu, pa ako ti ne bude šta jasno pitaj :)

Ali to za budžet ja ne bih znala, znam da je konkurencija ove godine bila dosta jaka. 200 ih se bilo prijavilo.

Sve sam ja to vec procitala po par puta... :oops: Cula sam da je ove godine konkurencija bila posebno jaka da je trebalo preko 98 bodova za budzet to me je bas zabrinulo....Hvala ti na odgovoru :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 00:04 
Početnik
Početnik

To nije istina. Pričaju gluposti. Otprilike 90, ali ne manje.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

теоретски гледано, могуће је да сви имају 5.0 просјек из средње и да савршено ураде пријемни па да имају више од 98 бодова :D :lol:

шалу на страну, свако ко узме више од 90 бодова мислим да скоро па сигурно упада на буџет.

мада мени није јасно зашто сви трче на медицински факс у БЛ, кад има и у Фочи. поготово људи којима је и Фоча и Бл отприлике исто удаљена.
Знам да је Бања Лука већи град и има више занимација за једног студента, али овдје је теже уписати се на факс и теже је положити испите у прве три године него у Фочи.

Да не живим у БЛ, дефинитивно бих радије ишао у Фочу прве 2-3 године и онда се пребацио у БЛ.
у Фочи пуно лакше се уписати на факс, лакше положити ове тешке испите јер професори нису ћурани као у БЛ, а да не причам колико је тамо јефтиније за живот него овдје.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 13:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2011, 13:09
Bila bih zahvalna kad biste mi odgovorili na ovih nekoliko pitanja :)
Koliko studenata primaju na farmaciju?
Koliko na budzet koliko na samofinansiranje,i koliko kosta samofinansiranje?
Da li mogu dokumenta da se predaju istovremeno na dva fakulteta,tj.da li moze overena kopija ili mora original?
Da li djaci iz Srbije nisu stranci kad dodju u BL?
I kako se racunaju bodovi,odnosno,koliko nosi skola,koliko prijemni?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pojzn ajvi je napisao:
Bila bih zahvalna kad biste mi odgovorili na ovih nekoliko pitanja :)
Koliko studenata primaju na farmaciju?
Koliko na budzet koliko na samofinansiranje,i koliko kosta samofinansiranje?
Da li mogu dokumenta da se predaju istovremeno na dva fakulteta,tj.da li moze overena kopija ili mora original?
Da li djaci iz Srbije nisu stranci kad dodju u BL?
I kako se racunaju bodovi,odnosno,koliko nosi skola,koliko prijemni?

поздрав. ја ћу ти одговорити на оно што знам па нека ме неко допуни

нисам сигуран али чини ми се да примају 40 или 50
мислим да од тога броја, пола иде на буџет, али стварно нисам сигуран, самофинансирање кошта 770 марака, бар је толико на општој медицини, не вјерујем да је јефтиније на фармацији плус 2 пута по 40КМ за овјеру семестра

уколико се не варам не може се пријавити на 2 факса одједном, потребни су оригинали, бар је тако било у моје вријеме :)

хмм имам једну колегиницу из Србије и чини ми се да се она водила као странац,али она је узела и држављанство БиХ, тако да нема тих проблема(а држављанство БиХ и личну карту може добити било који грађанин Србије без проблема) такође знам да је узела и нашу личну карту да би могла путовати преко Хрватске без пасоша. не знам како је сада тј. да ли су Хрватска и Србија побољшале међукомшијске односе.

школа носи 50 бодова, и пријемни исто 50.

ја сам ти одговорио онако штуро, нисам баш сигуран, али ето било шта за почетак, надам се да ће наићи неко са фармације па ти дати квалитетније одговоре ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2011, 13:09
E ovako, najpre hvala :)
Inace,nisu Srbija i Hrvatska poboljsale to,i dalje je potreban pasos :)
Ja sam u nekoj dilemi,da li da upisem u BL ili BG.
Pa sakupljam za i protiv :D
Samo,steta sto ne mogu na oba prijemna. I reci mi da li mozda znas koliko je bodova imao poslednji upisani? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]