banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pih.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Phoenix je napisao:
Ne znam pretjerano mnogo o medicinskom gasu ali znam nešto što sam pročitala za jedan ispit. Ne može se koristiti gas za zavarivanje ili bilo koji industrijski gas za medicinske svrhe pogotovo za inkubatore.

Феникс, може се користити! Нећу да улазим у то зашто се пакује и дистрибуише као медицински или као индустријски, али сам сигуран да се кисеоник који је депонован у било какве боце може користити за инкубаторе. Може се користити и за операције, гдје се даје директно, заједно са анестетичким средствима.

У сваком случају хвала за пост, јер носи доста конкретних информација.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
eh, najbolje je sad pametovati kad je sve proslo.... haos i ludilo rata porediti sa danasnjim vremenom.

jos mi koji smo imali 11-12 god. kad je rat bjesnio da prosipamo pamet, a tad nismo znali gdje smo suplji.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
breskvica je napisao:
djesburaz je napisao:
Tako sto se ovo deslilo samo na Paprikovcu. Ni u Doboju ni u Prijedoru ni Dubici, ni Gradisci, ni Drvaru, ni Kninu... naravno sad se pokrece ona prica kako je Banjaluka centar svijeta, jedina ima inkubatore (al za malo), pa u nju dolaze samo komplikovani slucajevi prijevremenog poroda. NETACNO!! Trudnice sa prijevremenim porodom ostaju u bolnici maticne opstine i bebe se tamo polazu u inkubatore.
I sve te bolnice kad saberes imaju duplo vec potrebu za kiseonikom nego Banjaluka, i ni u jednoj nije zabiljezen smrtni slucaj bebe zbog nedostatka kiseonika. Zasto? Zato sto ga je bilo!

djesburaz a gdje je tvoj podatak ili neki dokaz, koliko je u drugim navedenim gradovima i bolnicama bilo prijevremeno rodjenih beba u inkubatoru kojima je bio potreban kiseonik , i koje su ga dobile za razliku od beba na Paprikovcu, jer ga je po tebi eto bilo ali ga medicinsko osoblje namjerno nije htjelo dati ?!...ali tacno u tom periodu kada je bio zabranjen prevoz helikopterima/avionima i dok Koridor nije bio probijen?
Valjda si ozbiljno istrazivao, kada si vec imao namjeru pokrenuti ovako ozbiljnu temu?

Ma njegova istraživanja su tipa rekla-kazala....

Što se tiče inkubatora.. jedan moj kolega iz Doboja je dobio sina i kćerku.
Rođeni su u 7,5 mjesecu trudnoće. Njegova supruga je morala da se porodi jer su bebe počele da joj pritiskaju bubrege i bubrezi su joj polako prestajali da rade. Iz Doboja su hitno prebačeni u BL. Porođena je na carski rez. Bebe su bile u inkubatoru.
Ovo se nije desilo 1992. za vrijeme rata kad je svega bilo u izobilju, nego za divno čudo prije samo mjesec dana.

u Doboju nemaju inkubatore pa su zato prebačeni u BL.
A imali su ih '92. kako reče upućeni :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]