banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 21:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:53 
ferdinand je napisao:
dust...okani me se. Pa ti potenciras. Ti si POTENCIRAO da meni nije zao muslimanskih beba.

ne nego si ti svojatao zrtve i povezivao muslimane i srebrenicu, i tebe i 12 beba

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Skroooz pogresno. To je navedeno da se vidi kako svi imaju traume i gubitke. Nekad neko shvati samo kad mu malte ne nacrtas.

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Gdje je on to svojatao zrtve? Ovdje ljudi sve bukvalno shvataju.
Majli, naravno ne mislim na tebe. Vec generalno.

Vrh

staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Dust je napisao:
ferdinand je napisao:
lollipop je napisao:
ferdinand, pa niko nije tebe osudio ni za sta, kao ni rodijtelje ni doktore, niti ikog na forumu .. ljudi su samo pitali da li je tadasnji drzavni vrh ucinio sve da se ova katastrofa sprijeci? ne vidim problem tu.

Pa ja nisam ni zamjerio da li je neko osudio mene. Ja samo kazem da to mene vrijedja kao kad neko muslimanima blati sjecanje na srebrenicu.

Medju tim bebama, barem troje je bilo muslimansko (jedno je i dijete moje polusestre). Jel' ti places nad svih 12 ili 9?

jel mozes iznjeti neka desavanja vezano za bebe, ako kazes da je jedno bilo od polusestre..ona i muz jesu li pokusali nabaviti koju bocu..da li su bili u kontaktu sa roditeljima drugih beba..jesu li zajednicki nesto pokusali uciniti za bebe?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dust je poznata po tim šovinističko-provokatorskim pitanjima.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
A ja se budala jos pravdam.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
ferdinand je napisao:
Pa zasto mi onda dozovljavamo da neka budala iz pizdica vrijedja nasa osjecanja i zrtve???

Ево овдје својаташ. Каква твоја осјећања? Шта причаш ти? у ком филм живиш ти, наши, њихови.... ало бураз??? 12 дјеце је умрло, кисеоника је било довољно? Ко је одговоран?

Јел то она прича: "ево га, он не мисли исто као ми, вријеђа наша осјећања, убијмо га"? Ајде да ти мало будеш издајник српског рода, па да ја кажем:" Овај зна ко је одговоран за смрт беба, али покушава да га заштити и превари нас Србе, игра се нашим осјећањима"...

Тако можемо пребацивати један на другога до сутра, поента је да немаш шта да кажеш вези теме, тако да можеш да отпилиш. Свакако не знам што дискутујеш са будалама из пиздића, зар немаш неко своје друштво у тој метрополи одакле си већ...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
djesburaz je napisao:
Rocker je napisao:
djesburaz je napisao:
@ferdinand
bla bla ....

Sad pricas kako zelis da znas istinu, a na prvom postu si iznosio insinuacije. Ma more mrs !

U prvom postu sam napisao razloge zbog kojih sumnjam u pricu, i pitao ostale da li imaju dodatnih informacija o tome. I vjerovatno ima ljudi koji bi napisali nesto, da nam drustvo nije puno neuracunljivo nekonstruktivnih frikova poput tebe.

U prvom postu si na izrazito uvredljiv nacin izrazio svoje "sumnje", prakticno dajuci svima na znanje da za neonatalnu njegu beba u inkubaturu nije potrebno 20 godisnje skolovanje i specijalizacija, nego tek par lekcija iz hemije za osmi razred.

Na takav posprdan pristup, na tako uvredljive opaske na temu necije tragedije ja (neuracunljivi freak) moram reagovati. I vjerujem svako ko je roditelj.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
12 дјеце је умрло, кисеоника је било довољно? Ко је одговоран?

A ti znas da je bilo dovoljo kiseonika, tako sto...
[dopunite odgovor]

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
golden_brown je napisao:
DELLBOY je napisao:
I šta ako je ''ISTINA'' to što je ovaj implementirao...
Hoće li ta istina vratiti te bebe u život? Hoće li se poboljšati život tih ljudi koji su izgubili bebe? Hoće li dobiti neku satisfakciju čak i ako osude na smrt 1, 5 ili 200 ljudi koji su to ''uradili''?

NEĆE!!!
Čak naprotiv biće im još gore.

Ako nisi izgubio nikog na takav ili bilo kakav način, ne znaš o čemu pričaš.

Je li ti to izmedju redova zelis reci kako je onaj spomenik greska sto je napravljen ... jer on nece vratiti bebe u zivot i roditeljlima ce biti jos gore sto podsjeca na davnu godinu?

To moje riječi nisu.

Ja sam fino napisao da se ne treba uopšte otvarati ovakva tema ako se nema bar jedan dokaz da je to sve iscenirano.

Očigledno je da je klinac koje se registrovao na forum i otvorio ovakvu (jedinu) temu previše gledao CSI ili neke druge serije pa došao da pametuje ovdje.

djesburaz je napisao:
@golden_brown
ne dellboy zeli da kaze da svakog ubicu treba slobodno pustiti da hoda, jer nije moguce vratiti zivot ubijenog, pa sta tu dalje ima da se cacka...

Ajd ganjaj Dudakovića ako ti je do pravde, nemoj prosipati pamet ovdje sinak...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:

U prvom postu si na izrazito uvredljiv nacin izrazio svoje "sumnje", prakticno dajuci svima na znanje da za neonatalnu njegu beba u inkubaturu nije potrebno 20 godisnje skolovanje i specijalizacija, nego tek par lekcija iz hemije za osmi razred.

Na takav posprdan pristup, na tako uvredljive opaske na temu necije tragedije ja (neuracunljivi freak) moram reagovati. I vjerujem svako ko je roditelj.

izvlacis iz konteksta, ali ne iznenadjuje me to od tebe. Nisam govorio o neonatalnoj njezi, vec da je proces proizvodnje kiseonika vrlo jednostavan. Potrebni su voda i struja. Problem upravo i nastaje kad obican gradjanin pocne sakrivati mnoge stvari iza fame o 20-godisnjem skolovanju... ali zato pricu o tome kako neko nije dao da se pronese kiseonik za bebe popije iz prve. Jos jednom kazem, u citavoj RS nije ni jedna beba umrla, jedino na Paprikovcu.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Ne znam pretjerano mnogo o medicinskom gasu ali znam nešto što sam pročitala za jedan ispit. Ne može se koristiti gas za zavarivanje ili bilo koji industrijski gas za medicinske svrhe pogotovo za inkubatore. Ti medicinski gasovi mogu da se pune u industrijskim postrojenjima gdje se pune i industrijski gasovi ali moraju da postoje posebni uslovi za njihovu proizvodnju i punjenje, uslovi koji su strogo kontrolisani. To prvo. Drugo, ljudi moji, sve što se daje bebama (i trudnicama) mora da bude pod naročito strogom kontrolom jer su bebe najosjetljivija populacija, a nedonoščad i pogotovo.

eugene of savoy je napisao:
U cijeloj toj priči bitna je samo jedna stvar, a to je da se tražilo odobrenje za uzlijetanje helikoptera da bi se spasile bebe i to uzlijetanje NIJE ODOBRENO,

eugene of savoy je napisao:
Svaki helikopter koji bi uzletio bez dozvole bio bi oboren od strane NATO

Jedan profesor nam je pričao o ovome. Čovjek je u to vrijeme bio direktor farmaceutskog odsjeka na VMA ili nešto slično, ne mogu tačno da se sjetim pozicije (ima više od 2 godine od toga). Znate da na VMA ima dio gdje se prave određeni farmaceutski oblici potrebni za bolnicu. Oni su poslali helikoptere sa bocama kiseonika, infuzijama i ostalom medicinskom opremom za BL u tim danima, rizikovali su glave u pokušaju da dopreme kiseonik. Helikopteri su bili označeni znakovima crvenog krsta i računali su na ljudsku etiku. Nisu im dopustili da slete u BL kada su ih primjetili. Bilo je ili se vratite ili ćemo vas srušiti. Nije patetika, ali čovjek je sa suzama u očima pričao o tome, o frustraciji i nemoći da pomogne, o tome koliko ga i danas to tišti. Čovjek se zove Dragan Stupar, porijeklom je iz Prijedora i trenutno je u penziji. Inače, predavao je predmet Farmaceutska istorija sa etikom na Farmaceutskom fakultetu u BG-u i kod nas.

Poslednji put menjao Phoenix dana 10 Dec 2010, 16:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se mene tice, ovo sto nam Finix isprica je sasvim dovoljno. A ne ko sto djesburaz kaze: "kiseonik je kiseonik, a vlaga je vlaga". Pa i uran je uran, pa ne mozes od svakakvog A-bombu napraviti.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
djesburaz je napisao:
izvlacis iz konteksta, ali ne iznenadjuje me to od tebe. Nisam govorio o neonatalnoj njezi, vec da je proces proizvodnje kiseonika vrlo jednostavan. Potrebni su voda i struja. Problem upravo i nastaje kad obican gradjanin pocne sakrivati mnoge stvari iza fame o 20-godisnjem skolovanju... ali zato pricu o tome kako neko nije dao da se pronese kiseonik za bebe popije iz prve. Jos jednom kazem, u citavoj RS nije ni jedna beba umrla, jedino na Paprikovcu.

Ne znam sta bih rekao za tebe ? Da si nevaspitana baraba, da si provokator, da si glup ?
Necu reci nista, neka moderacija prosudi.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
djesburaz je napisao:

[dopunite odgovor]

Tako sto se ovo deslilo samo na Paprikovcu. Ni u Doboju ni u Prijedoru ni Dubici, ni Gradisci, ni Drvaru, ni Kninu... naravno sad se pokrece ona prica kako je Banjaluka centar svijeta, jedina ima inkubatore (al za malo), pa u nju dolaze samo komplikovani slucajevi prijevremenog poroda. NETACNO!! Trudnice sa prijevremenim porodom ostaju u bolnici maticne opstine i bebe se tamo polazu u inkubatore.
I sve te bolnice kad saberes imaju duplo vec potrebu za kiseonikom nego Banjaluka, i ni u jednoj nije zabiljezen smrtni slucaj bebe zbog nedostatka kiseonika. Zasto? Zato sto ga je bilo!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
djesburaz ok znaci ti znas bilo je dovoljno kiseonika, a roditelji i medicinsko osoblje su tada znaci sjedili skrstenih ruku iako se znalo da ima dovoljno da se spasi zivot djece??!!
I kolika god gofna bili neki politicari, i koliko god da su cinili stetne poteze za narod (pad krajine, zrtve pred kraj rata, bjezanje itd) smatram da ovo tada nijedan nas politicar ne bi dozvolio i prepustio neduznu djecu na milost i nemilost da se moglo nesto tek tako uraditi..A poznato je koliko su svi bili na nasoj strani tada :roll:
Krivi su oni koji su zabranili avione i prevoz kiseonika, koji su prijetili rusenjem helikoptera..

Phoenix hvala na komentaru..

Razumijem da se u javnosti pokrene prica sa nekim konkretnim dokazima, izjavama ljudi koji su bili involvirani tada itd..a ovako sta se moze postici ovom temom?

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 10 Dec 2010, 17:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
djesburaz je napisao:
TaškoBL je napisao:
djesburaz je napisao:

[dopunite odgovor]

Tako sto se ovo deslilo samo na Paprikovcu. Ni u Doboju ni u Prijedoru ni Dubici, ni Gradisci, ni Drvaru, ni Kninu... naravno sad se pokrece ona prica kako je Banjaluka centar svijeta, jedina ima inkubatore (al za malo), pa u nju dolaze samo komplikovani slucajevi prijevremenog poroda. NETACNO!! Trudnice sa prijevremenim porodom ostaju u bolnici maticne opstine i bebe se tamo polazu u inkubatore.
I sve te bolnice kad saberes imaju duplo vec potrebu za kiseonikom nego Banjaluka, i ni u jednoj nije zabiljezen smrtni slucaj bebe zbog nedostatka kiseonika. Zasto? Zato sto ga je bilo!

djesburaz a gdje je tvoj podatak ili neki dokaz, koliko je u drugim navedenim gradovima i bolnicama bilo prijevremeno rodjenih beba u inkubatoru kojima je bio potreban kiseonik , i koje su ga dobile za razliku od beba na Paprikovcu, jer ga je po tebi eto bilo ali ga medicinsko osoblje namjerno nije htjelo dati ?!...ali tacno u tom periodu kada je bio zabranjen prevoz helikopterima/avionima i dok Koridor nije bio probijen?
Valjda si ozbiljno istrazivao, kada si vec imao namjeru pokrenuti ovako ozbiljnu temu?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
djesburaz je napisao:
TaškoBL je napisao:
djesburaz je napisao:

[dopunite odgovor]

Ti si tad imao 11 godina i tacno znas da je i u Doboji i Prijedoru i Gradisci i Drvaru i Kninu bilo kiseonika koji se mogao dopremiti u BL?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
breskvica je napisao:
Valjda si ozbiljno istrazivao, kada si vec imao namjeru pokrenuti ovako ozbiljnu temu?

Није он ништа истраживао.

На форуму "СДП - икс" има тема о 12 бањалучких беба. Он је један од дискутаната са те теме или му је та тема била извор информација. Све те аргументе које он користи имате тамо.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kad moram da idem off teme...u Srebrenici nije poginulo 8000 jer ni u jednom drugom gradu muslimanskom nije poginulo 8000..

nisu bebe bile zeleno svijetlo za koridor vec citava situacija u RS..

djesburaz je napisao:
Rocker je napisao:

struje bilo na izvoz 92', mogli smo i Iraku pozajmiti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]