banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 18:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
меди je napisao:
@shoole:
Мислим да претјерујеш. Ако би се водили тим начином размишљања, онда не би требало да размишљамо и расправљамо ни о једној трагедији која се свакодневно дешава, и код нас и у свијету, само зато што би се жртве могле наћи увријеђене. Уосталом, нико овдје није написао ништа увредљиво, што би нарушило поштовање према свима који су остали повријеђени.

Размисли, Меди! Шта ако ово чита отац неког од тих 12 беба? Или брат? Или неки члан породице?

Мислиш да они нису покушали све за своје бебе? А овдје се цијело вријеме износи прича како је кисика ето било у Приједору! Замисли! Шта мислиш колико су ти људи тражили начин да спасу своје бебе? А сад неко износи тезу да су неспособни, да се нису ангажовали око тог проблема.

И шта уопште имаш ти да кажеш на ову тему осим сумње, Меди? Имаш ли и једни конкретну информацију? Овај је отворио тему и износи своја знања из хемије из основне школе. Шта са тим?

Ко је био 1992. на Паприковцу као медицински радник, тај и има нешто да каже на ту тему. Ми сви остали пишемо о једној тешкој ствари коју не познајемо довољно.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
@shoole
То се зове поређење. И ако ћеш тјерати мак наконац, ни једно поређење не одговара истини. А ево ти још једно поређење. Неко је пребио старца у аутобусу, и син скочи да га брани, и тај неко пребије и сина? И шта сад??? поента поређења је, како сам ти већ написао да то што ти рачунаш "да неко нешто неће допустити" није аргумент. Као што није аргумент ни то што је твоја мама доктор. То што је твоја мама доктор не доказује тврдњу да су у болници "одлучивали доктори". Нису одлучивали доктори. Одлучивао је директор болнице кога је поставила власт. А та иста власт је на сваком спрату болнице поставила наоружану војничку стражу, која није полагала рачуне никоме од медиинског особља.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајмо овако... колико си ти имао година 1992. године? Па да видим са ким причам о тим данима!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ne znam koliko cesto su letili avioni, ali ja znam da sam iz Beograda sa ocem dosao zadnjim avionom za Banjaluku, to je bilo 9. ili 10. juna 1992. Cekali smo cijeli dan na Batajnici(10-12 sati) i nije bilo sigurno da li cemo uopste otici.Tada su poletila mislim 4 vojna aviona ( ona u kojim se sjedi sa strane, kao padobranci) i nisam vise siguran, ali mislim i jedan transportni - Kikas( ime dobio po jednom Hrvatu koji je tim avionom htio prokrijumcariti oruzje u Hrvatsku na pocetku rata). Za ta ostala 4 aviona sam cuo da su otisli, ne sjecam se da li sam ih vidio kako polecu, ipak je proslo 18 godina.
Nakon toga vise nijedan nije poletio do probijanja koridora, a mozda i neko vrijeme nakon toga.
Mozda je kisonik i mogao biti dopremljen, mozda je i bio dopremljen, ali ga nije bilo dovoljno, jer nije samo to nedostajalo, nedostajalo je svega - sigurno da je bilo nekih zaliha, ali sigurno nedovoljno da se podmire portrebe bolnica u koje je svakodnevno stizalo gomila boraca.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:31 
ovde se shoole raspravlja, niko nista ne tvrdi, samo ljudi pokusavaju sklopiti neke cinjenice..

uz duzno postovanje svih ljudi koji su u bliskom srodstvu sa bebama, niko ne misli da oni nisu pokusali sve. i ja vjerujem da jesu..
ali to ne znaci da se nije moglo uciniti sve na visem nekom nivou, i to ne znaci da su ti isti sa viseg nivoa ucinili sve.. jer sto neko rece to nisu bila djeca ni karadzica ni mladica...
tema je otvorena, i mislim da svi mi saosjecamo sa tim ljudima, ali isto tako imamo pravo da iznesemo svoje misljenje o tome.. ne vidim zasto bi to nekog uvrijedilo.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
ovde se shoole raspravlja, niko nista ne tvrdi, samo ljudi pokusavaju sklopiti neke cinjenice..

Које чињенице?
Да се кисеоник добија електролизом?
Да се влажност ваздуха подешава у инкубатору?
Да је Чајавец радио и ремонт опреме за тенкове?

Ово ти је тема са 4 стране чистих спекулација. Ништа више. Ни једне особе која је тада била на Паприковцу као учесник лијечења тих беба.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:
Размисли, Меди! Шта ако ово чита отац неког од тих 12 беба? Или брат? Или неки члан породице?

Ne postoji familija u nesretnoj Bosni koja nije pogodjena proslim ratom.
Ako je do toga - ni jedna tema se ne bi mogla póvesti na ovom forumu.

A razmisljas li ti koliko je glava palo zbog kojekakvih osveta (u ovom ili proslim ratovima).
Koliko je ljudi gurnuto u kojekakve bojeve, bitke ... sa ovakvim ili slicnim vijestima u "torbi".
Zamisli osvetnicku akciju za ovakvu stvar ?????

Istina, jedino to je lijek.

P.S.
breskvice - ima svakakvih komentara na ovu temu ali tvoj - tvoj je za plakanje.
curo draga, znas li razliku izmedju zrtvovani i iskoristeni ???
Citiraj:
pa ko ce gledati male bespomocne bebe kako se guse i umiru jedna za drugom, zbog npr. jacanja motivacije vojsci??

majko mila ....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
lollipop je napisao:

uz duzno postovanje svih ljudi koji su u bliskom srodstvu sa bebama, niko ne misli da oni nisu pokusali sve. i ja vjerujem da jesu..
ali to ne znaci da se nije moglo uciniti sve na visem nekom nivou, i to ne znaci da su ti isti sa viseg nivoa ucinili sve.. jer sto neko rece to nisu bila djeca ni karadzica ni mladica...
tema je otvorena, i mislim da svi mi saosjecamo sa tim ljudima, ali isto tako imamo pravo da iznesemo svoje misljenje o tome.. ne vidim zasto bi to nekog uvrijedilo.

слажем се у потпуности!

има нас још доста који смо некога изгубили(уосталом ријетка је породица која у претходном рату није макар некога изгубила) и који смо свашта проживјели, и шта сад? не смије се више то ни спомињати?

одустајем од даљег дискутовања јер се некима не може ништа доказати, не кажем ја да сам у праву, али ја и кад сам 100% сигуран у нешто опет сам вољан да саслушам другу страну, поготово кад је овакво нешто у питању гдје нико не може сигурно тврдити да је баш тако било, ви нашли да се држите једне приче ко пијан плота и свака другачија верзија је недопустива, вријеђа ваша осјећања и не знам шта још...

и читате само оно што желите да прочитате, а неке друге чињенице које су написане изоставите и онда све добије потпуно другачији облик који никоме није ни пао на памет!?

Poslednji put menjao Шајин dana 10 Dec 2010, 14:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
shoole потпис за све постове.
Зар вам није пало на памет да би родитељи покренули ту причу да је то тако било, или им је превише болно па неће једноставно да пролазе исту муку још једном.
Сад се ви нашли да тражите кривца, ако је неко крив на тај ваш начин онда је то Радован, а ено њега у хагу па му се обратите ако вам је толико стало.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
@shoole
значи теби је то главни аргумент у дискусији? колико ко има година... мени је то давно престало бити важно, па због тога мислим да сам старији од тебе...

ако ни у једној другој болници није пријављен случај нестанка кисеоника, значи да га је било. Јел ви стварно мислите да нико није одговоран ако у Добоју у болничком подруму лежи па макар и једна боца кисеоника, а у бањалучкој болници умире 12 беба?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ezan ne lupaj, i placi dalje ako ti je moj komentar za plakanje
i meni je ova citava tema za plakanje pa sta sad?? ja bi je pod kljuc odmah ali nisam mod...ovo je cista glupost i samo spekulisanje
ja se slazem sa shoole!jel neko od vas tada bio na Paprikovcu i ucestvovao u lijecenju tih beba??
ma najbolji su ovi sto su tada imali 2,3,4,5 godina pa znaju tacno kako se sve odigralo i sta se desilo
A usporedjenje nekih sa Marakalama, Srebrenicom ne stoji jer za ovo postoje DOKAZI da nije onako kako se Srbima stavlja na teret, a jel ima za ovo ijedan dokaz??
I mislite li bi da se ne bi nasao barem jedan radnik tada , koji ne bi mogao zivjeti dalje sa griznjom savjesti i barem anonimno nakon rata rekao istinu i sta se desilo?
Ponavljam ako neko postoji i zna da se tragedija mogla sprijeciti a suti, njemu na dusu i savjest! Mi ne mozemo na ovakav nacin saznati istinu niti ista dokazati, samo mozemo otvoriti stare rane i povrijediti nekoga

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ezan1 je napisao:

Ајмо овако... да ја сад отворим тему о Маркалама, почела би полемика, спекулације, вјероватно вријеђања. Одмах би имали 10 или 15 страна са причама о "ћетницима" или о "Турцима који су то сами урадили".

Да би се разумјела истина о Маркалама, потребно је да неко зна:
1. географију Сарајева (гдје се налази та мала пијаца, у каквом окружењу, гдје су били Срби)
2. знање балистике
3. добро знање војног наоружања (познавање артиљеријског оружја и разорних дејстава граната)

Шта мислиш, колико би дискутаната на теми о Маркалама имало знање о све три ове горње ствари? Нико, пријатељу.

Као и око ових 12 беба... сви би спекулисали, а нико нема појма о том догађају. Ја бих волио да се неко јави на овој теми и изнесе нешто конкретно.

То до сад нико није учинио.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
_zoka je napisao:
Shvatio sam ja poentu.Shvatam da ti i smeta i vjerovatno boli preispitivanje onoga u šta si vjerovao tada i vjeruješ sad....Tema jeste osjetljiva i forum nije mjesto na kojem se o tome treba raspravljati,naročito na ovakav rekla-kazala način ali jbg....

Moji i tvoji politicki stavovi takodje nemaju veze sa ovom temom. Ja sam iz tog vremena, a ti o tom vremenu citas ili slusas price starijih. Fino je to sto nisi kontaminiran nacionalizmom, za svaku pohvalu cak sta vise, ali sinko, stvari nikad nisu crno bijele.

меди je napisao:
Очигледно ниси схватио поенту. Постоји пропаганда, која нам свима намеће мишљење и ствара друштвени стереотип. У случају Сребренице стереотип је тај да је тамо побијено 10000 људи, све живо и мртво што се нашло на том простору. Нико не спори да су људи у Сребреници погинули, исто као што нико не спори да су мале бебе умрле у овом случају. Међутим, чим се појави неко ко размишља, ко се пита, ко се заинтересује, ко сумња ... у детаље, околности, мотиве ... он је опасан, ненормалан, безосјећајан, суров, паметњаковић.

Је ли сада јасније?

.

Nisu ljudi u srebrenici poginuli, nego su pobijeni ko psi, i oni koji su to uradili - organizovali, izvrsili, prikrivali zasluzuju najcrnje mjesto u istoriji. Pogotovo nasoj, srpskoj. To nije nikakav stereotip, potrpati 1000 ljudi u akumulatorsku stanicu i pobiti ih PAT-om je ravno klanju srba u glinskoj crkvi.
Ja nisam nicim zasluzio da me se trpa u isti kos sa tim i takvim ljudima, a ako pazljivije procitas neke postove na forumu i to mozes naci. Ovo "ja" trebas shvatiti uslovno, kao nekakav pandan svima nama koji smo bili pripadnici VRS. Bilo nas je i sa postenim namjerama.

Nije problem ako neko razmislja. Problem je ako taj koji razmislja polazi od pogresnih pretpostavki, bez dovoljno tacnih informacija i sa namjerom da svojim razmisljanjem na glas dodje do vec unapred zamisljenog zakljucka.

Upravo takav primjer imamo ovdje, dakle pojedinci pokusavaju "zakljuciti" "razmisljanjem" da su bebe namjerno ugusene.
Drugi, mladji i naivniji, i indoktrinirani kojekakvim vasicima i lukovicima vjeruju i mracnjacke namjere tadasnjeg rukovodstva da naudi svima, pa i nama srbima zbog "nebeskih" ciljeva.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
@shoole
значи теби је то главни аргумент у дискусији? колико ко има година

Да, то је битан аргумент.
Јер ти говориш како је било 1992. године и то износиш као чињенице. А тад си имао... колико?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
морам још нешто да напишем.
аман људи јесте ли ви нормални??? одведосте тему скроз у другом смијеру!
па на крају испаде да је смрт ових 12 беба наручено убиство у којем је учествовало особље на Паприковцу?!
нико не спомиње нешто такво, знамо да су доктори учинили све што су могли да помогну, ради се о томе што неки од нас сматрају да је било људи на врху који су могли више урадити а нису

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Šajin je napisao:
морам још нешто да напишем.
аман људи јесте ли ви нормални??? одведосте тему скроз у другом смијеру!
па на крају испаде да је смрт ових 12 беба наручено убиство у којем је учествовало особље на Паприковцу?!
нико не спомиње нешто такво, знамо да су доктори учинили све што су могли да помогну, ради се о томе што неки од нас сматрају да је било људи на врху који су могли више урадити а нису

Koji ljudi, i sta su to mogli uraditi ?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ма ову тему треба закључати. Неко се поставља са позиције саосјећања са родитељима, неко са аспекта међунационалне нетрпељивости, неко са аспекта теорије завјере, а успут свако помало лупи неку глупост због које се покрену мини-расправе које потпуно скрећу тему у страну.

Не води ово нигдје, ја се искључујем. Идем расправљати о лошем гријању, кабловској и интернету ...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Закључај тему и довиђења ово су све провокације и ударци испод појаса.
Ви мислите да су 24 родитеља и особље кбц-а слијепа говеда па да им ви требате вратити вид и показати прави пут.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
i sta cemo na kraju zakljuciti sa ovom temom? Nista! samo je ljudima potrebno malo senzacije i to je to
Ako je neko bio na vlasti ko je mogao zaista sprijeciti njemu na dusu, dokazi ne postoje..a ako postoje nek ih neko iznese na javnost u sta cisto sumnjam. mi nista ne mozemo uraditi sem sto neki spekulisu...
Uglavnom vise nista ne moze vratiti ta mala bica..

Slazem se sa Rikas

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
shoole je napisao:
ezan1 je napisao:

Ајмо овако... да ја сад отворим тему о Маркалама, почела би полемика, спекулације, вјероватно вријеђања. Одмах би имали 10 или 15 страна са причама о "ћетницима" или о "Турцима који су то сами урадили".

Да би се разумјела истина о Маркалама, потребно је да неко зна:
1. географију Сарајева (гдје се налази та мала пијаца, у каквом окружењу, гдје су били Срби)
2. знање балистике
3. добро знање војног наоружања (познавање артиљеријског оружја и разорних дејстава граната)

Шта мислиш, колико би дискутаната на теми о Маркалама имало знање о све три ове горње ствари? Нико, пријатељу.

Као и око ових 12 беба... сви би спекулисали, а нико нема појма о том догађају. Ја бих волио да се неко јави на овој теми и изнесе нешто конкретно.

То до сад нико није учинио.

Ne mozemo mi konkretno nista reci o ovom slucaju, ali ne znaci da ne smijemo da diskutujemo ili sumnjamo.
Mi ni ne moramo konkretno nista znati ali mozemo i moramo da istrajemo i trazimo od onih koji tacno znaju (a takvi jos i danas zive) da iznesu istinu na vidjelo.
Naravno - ne samo za ovaj slucaj nego za sve.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]