banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 02:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Za takve stvari, shabane jedan rockerski, postoji inkubator, u kom ce se dodati odredjeni procenat vodene pare H2O, dostici vlaznost, i u kom ce se zagrijati na odredjenu temperaturu. Da ne mislis mozda da fabrika isporucuje kiseonik specijalno zagrijan na 37 stepeni...
Kiseonik je kiseonik, vodena para je vodena para, vlaznost je vlaznost. Potpuno jasne stvari bilo kome ko je zavrsio osnovnu, i ne ostavljaju ni malo mjesta za manipulisanje. Ovdje nije rijec o nabavci uranijuma, platine... rijec je o vodi i njenim derivatima, malo improvizacije i dobre volje... stim da sumnjam da je i bilo potrebe za improvizacijom, pored tolike industrije i ljudi koji se razumiju u istu.

Svejedno, drago mi je da si poceo istrazivati, bar na kratko.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 03:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Improvizacija i dobra volja u medicini ? Daj bre, pa nije to neki B film i infuzija na kokosov orah.
Valjda ima neko ko studira medicinu, ili neko ko je vec zavrsio i radi na porodilistu, pa da radoznalim majmuncicima objasni kako stvari funkcionisu.
Ovako laicki gledano, za pretpostaviti je da je to ipak dosta kompleksnije nego prosto mijesanje pare, azota i kiseonika iz boce za autogeno zavarivanje.

Mozda postoje neki uslovi vezani za sterilnost, konstantan pritisak, koncentraciju, filteri, ventili itd koji se moraju mijenjati itd. Opet kazem, treba pitati strucnjake a ne blebetati na forumu.

Da je postojala nekakva zavjera, zamislite koliko bi ljudi trebalo biti upleteno, ljudi koji bi trebali cutati o tome sve ove godine ? Ali ne, tu je shaban iz omarske da nam objasni.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 08:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Previse danas djeca gledaju filmove, a koridor je svakako trebalo probiti. Sjecam se ja dobro da je bila nestasica svega i svacega, rafe u prodavnicama su bile skoro prazne. Ne znam da li su namjerno iscenirali taj dogadjaj, ali da je vladala nestasica.

Slava nasim borcima koji su nam obezbjedili put zivota !!!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kupovalo se i trgovalo se sa svim i svačim sa muslimanima i Hrvatima.Municija,hrana,cigare....Nemojte mi reći da se nije mogao kupiti prolaz za helikopter sa kisikom?Ili sam kisik?
Nažalost,ta djeca su žrtvovana,barem je moje mišljenje takvo.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 08:58 
nisam nikad razmisljala o tome u ovom smislu, mada sad kad ovo citam vrlo je moguce da je uistinu bilo tako... potpisujem zokin post

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
U cijeloj toj priči bitna je samo jedna stvar, a to je da se tražilo odobrenje za uzlijetanje helikoptera da bi se spasile bebe i to uzlijetanje NIJE ODOBRENO, a po zemlji se nije moglo od ustaša, kraj priče.
Dakle obratite pažnju na' nije odobreno', a to da li se moglo nešto improvizovati je druga teme, izgleda da mnogi ovde puše muslimansku spiku.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Eugene,tvoja indoktriniranost me nekada začuđuje....Tražilo se odobrenje od Butrosa Galija....Je li on odobrio sve vojne letove koje je izvelo RV i PVO VRS?Sve vojne operacije VRS?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_zoka je napisao:
Eugene,tvoja indoktriniranost me nekada začuđuje....Tražilo se odobrenje od Butrosa Galija....Je li on odobrio sve vojne letove koje je izvelo RV i PVO VRS?Sve vojne operacije VRS?

Svaki helikopter koji bi uzletio bez dozvole bio bi oboren od strane NATO, dakle, da li se mogao izvesti u to vrijeme let iz BL i nazad neprimjećeno ne znam, ali mislim ako bi letili dovoljno nisko da izbjegnu nato radare ustaše bi ih oborili, a ako bi izbjegli ustaše nato bi ih skenjo, ipak je taj dio prilično ravan, nije to istočni dio da se može prošunjati kroz kanjone.
Opet kažem u svemu tome bitna je neljudskost onih koji nisu odobrili taj let i u tome je sva poenta priče.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 10:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@_zoka

Samo racunaj da je to bilo na pocetku rata, da se bas moglo tad svercovati ne vjerujem. Pravi sverc je nastupio kasnije, kad su se uspostavile linije sa jedne i druge strane. Pa odsjecanje Krajine od ostatka prostora i jeste bas napravaljen da se taj prosto okruzi, a poslije postepeno sabija zbog katastrofalnih uslova za zivot koji su nastali kao posledica okruzenja. Mislim da gardijske jedinice iz Hrvatske nisu 1992 upali na podrucje BiH radi sverca, vec su imali jasan plan da zajedno sa muslimanima okruze Krajinu i da je polako iznurivanjem oslobode od srpske populacije.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 10:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Možda.Ali kako ja vidim,sve se moglo tokom proteklog rata,samo ako se htjelo...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Baja iz Marićke (ako je uopšte iz Marićke) se logovao na forum i 6 postova napisao u svom prvom i jedinom postu.

Svaka ti čast. Post ti je originalan to ti se mora priznati.

Da li će tvoje ''razmišljanje'' vidjeti bilo ko od onih porodica koje je izgubilo dijete tih dana i pokrenuti na razmišljanje i tragediju ponovo otvoriti na sto.. o tome, čisto sumnjam, da si razmišljao.

Šta misliš da se pokrene nekakva istraga pa da opet te porodice proživljavaju ono što su proživjeli ''92.??

I da se na kraju opet dokaže da je ipak onako kako i jeste bilo???

Kako bi se oni osjećali???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:18 
niko ne misli da je tim ljudim lako, ali zar ne mislis da bi oni isti voljeli da znaju istinu kako je doslo do toga.. ukoliko je uistinu sve ovo istina o prici da postoje oni koji tad nisu zeljeli pomoci...
ja sam sigurna sam da se mogao iznaci neki nacin..

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
@_zoka

Ja koliko mogu zakljuciti iz tvojih postova, indoktriniran si upravo ti. Vjerovatno radis u nekoj shabanskoj firmi ili nesto slicno.

U ta vremena su nam ranjenici umirali po hodnicima na hirurgiji, svako ko je bar jednom navratio tamo mogao je da se uvjeri. I nije bila samo "zapadna RS" nego kompletna kninska krajina, zap. slavonija, plus sve krajiske opstine koje su tad bile u sastavu RS-a. Sve do bugojna, livna i bihaca.
A sve se snabdijevalo iz banjaluke.
Sram vas bilo, jos jednom.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:29 
odakle tebi pravo da nekog vrijedjas toliko , i znas li ti ijedan termin osim "saban i sabansko"??

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 12:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Uf, kad moram da se ukljucujem u ovakvu temu...Citiram osobu koja je tada radila na Paprikovcu: "Ta djeca bi umrla i da je bilo kiseonika...". Ne ulazim u detalje sta i kako.

Moje saucesce roditeljima 12 beba.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 12:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
@_zoka

Ja koliko mogu zakljuciti iz tvojih postova, indoktriniran si upravo ti. Vjerovatno radis u nekoj shabanskoj firmi ili nesto slicno.

Ti negdje napisao da si odrastao čovjek.Ovo je izražavanje odrasle osobe?Vrijeđanje u nedostatku argumenata?Misliš ako imaš cool "urbani" nick da nisi šaban,kako ti kažeš?"Šabanština" ti izbija iz svakog posta....
Btw,Šaban je car....I pokojni,a i ovaj što je još živ...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Зашто се свака особа која размишља својом главом на овом форуму етикетира на најпогрдније начине? Дајте људи, наравно да је свима жао тих беба и њихових родитеља. Али то није препрека да се о томе размишља и расправља.

Ајмо поћи од једноставног питања. У просјеку, колико новорођенчади има потребу да буде у инкубатору након рођења? Колико је мени познато, те бебе су рођене у исти дан?! Зар је могуће да за толико новорођенчади рођених у исти дан постоји потреба да се ставе у инкубатор?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 12:55 
Administrator
Korisnikov avatar

To u isti dan se spominje,čini mi se,samo u pjesmi koju je otpjevao Saaša Nikić....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Dušanka Đukić bez imena muško 22.5.1992. 22. 5.1992.
Živka Knežević bez imena muško 22.5.1992. 22. 5.1992.
Fatima Dedić bez imena muško 23.5.1992. 27. 5.1992.
Željka Tubić bez imena muško 28.5.1992. 28. 5.1992.
Zilha Murica-Delić bez imena žensko 1.6.1992. 1. 6.1992.
Safeta Medić bez imena žensko 26.5.1992. 2. 6.1992.
Nađa Puška bez imena žensko 29.5.1992. 1. 6.1992.
Dragoslava Marić bez imena žensko 3.6.1992. 5. 6.1992.
Milena Sandić bez imena žensko 15.6.1992. 16. 6.1992.
Dragica Komljenović bez imena žensko 1.6.1992. 19. 6.1992.
Majda Đuran bez imena muško 17.6.1992. 17. 6.1992.
Grozda Rauš Vladimir muško 28.5.1992. 19. 6.1992.

Borislav Jović,Miloševićev čovjek,je rekao da su za vrijeme te krize u neposrednoj blizini Banjaluke postojala dva postrojenja za proizvodnju medicinskog kiseonika.
Evo šta piše Miloš Vasić u časopisu Vreme,tekst o medijskim manipulacijama u prethodnom ratu :
Citiraj:
Rat u Bosni i Hercegovini i prateći politički događaji u SR Jugoslaviji oterali su taj trend još dalje. Paradigmatičan je slučaj "banjolučkih beba" iz juna 1992: za "smrt 13 beba u banjolučkoj bolnici zbog nedostatka kiseonika" optužena je međunarodna zajednica i njene sankcije. To što je ceo slučaj bio izmišljen (kako lepo objašnjava dr Borisav Jović, jedan od aktera, u svojim memoarima), to što su u neposrednoj blizini Banjaluke postojala dva aktivna postrojenja za proizvodnju medicinskog kiseonika - nije pomoglo; vera u "nebesku misiju" i "zaveru protiv Srba" bila je j

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@_zoka:
Хвала на информацијама. Евидентно је да се ради о периоду од скоро мјесец дана.

Ко је Борисав Јовић? Претпостављам да није ОВАЈ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]