banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2010, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Kupujem u HrvaCkoj.
Budimo kroativni.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 22:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ja sam kreativan kupujem vruću robu, trči čovjek za njom (kod šanera) :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Unbeliever je napisao:
Kupujem u HrvaCkoj.
Budimo kroativni.

Koliko je rizicno to radit, msm zbog garancije?? meni se to bi dalo trznut do kroacije ako se pokvari komad elektronike :D dal vi volite rizikovat i jel se desavaju problemi??

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
problem je sa dijelovima(npr ploca, memorija, cpu...) pitanje koliko se isplati ici opet u Hr da se reklamira. al npr laptop e to je vec ok. odes, kupis za 800km laptop od 1100 i ak se uzjebe isplati se odneti

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
samo pitanje da li je sve u hrvatskoj jeftinije što se tiče hardware-a (laptop, desktop i mobilni) i da li uvjek odbiju PDV kada nešto kupujete

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
lemi_93 je napisao:
samo pitanje da li je sve u hrvatskoj jeftinije što se tiče hardware-a (laptop, desktop i mobilni) i da li uvjek odbiju PDV kada nešto kupujete

da sve ti je jeftinije, nesto u manjoj a nesto u vecoj mjeri... :) a sto se tice povrata pdv-a na njihovoj granici ti valjda vrate i trebalo bi da vazi za sve, a na nasoj granici ne prijavis i jos ustedis koji dinar :D :D

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Jel' kupovao neko na www.plus.ba online prodavnici, navodno imaju dostavu brzom postom u cijeloj BiH i placanje robe pouzecem?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DJ-uro je napisao:
Jel' kupovao neko na http://www.plus.ba online prodavnici, navodno imaju dostavu brzom postom u cijeloj BiH i placanje robe pouzecem?

skupi su;)

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 08:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2009, 12:26
DJ-uro je napisao:
Jel' kupovao neko na http://www.plus.ba online prodavnici, navodno imaju dostavu brzom postom u cijeloj BiH i placanje robe pouzecem?

Ja sam narucivao do sada bezbroj puta iz Genelec-a, najcesce sutradan dostave (u zavisnosti u kom si gradu). Po meni su skoro najjeftiniji. Do sada nikakvih problema nisam imao (uzimao sam laptop, processor, plocu, cooler, ram......). Jedino kad gledas cijene, trebas paziti da su bez PDV-a (moras jos dodati 17% na cijenu koja pise na sajtu), a dostava te kosta 11,70KM.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
laptopi ubjedljivo najjeftinije u srbiji...pogledajte tipa gigatron il tako neke vece radnje koje non stop pice akcije
sto se tice modela, uzmite toshibu jer daju 2 godine garancije, koja se moze bez vecih problema ostvariti i u BiH.
na neke jeftinije (kvarljive) komponente, ako cesto ne idete u HrvaCku ili Srbiju, bolje uzeti kod nas cisto zbog garancije. licno radje platim 5-10% vise komponentu ako imam duzu garanciju 1-2 godine.
sto se tice nasih firmi po meni su tu 3 vrijedne pomena a tu su (abecedno poredano :D) east code, hgspot i infocom (cuvajte se refurbished laptopa iz USA).
CT shop mi je licno fancy prenaduvan cijenama, eventualno valja pazariti ako naprave neku bas dobru akciju za kesh.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
DIAB10 je napisao:
infocom (cuvajte se refurbished laptopa iz USA)

Šta je to i kako prepoznati i zaobići?
Je li važi samo za Infocom?

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam imao problem sa infocomom kad sam kupovao monitor pa od tad se trudim da ih zaobidjem

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Hard and Heavy je napisao:
DIAB10 je napisao:

nisam sigurna da su ima bas svi iz usa,ali to je najmanje bitno,to je recimo "polovna" roba,nesto sto je mjesecima stajalo upaljeno u izlogu,vraceno na servis,osteceno itd itd...tu imas garanciju prodavca/servisera ali ne i proizvodjaca...kod njih sam vidjela na pojedinim laptopima oznaka da nisu novi,ali ja nisam sigurna da bih takvo nesto kupila,osim ako ne bi bilo bas bas povoljno...
e sad,ima li jos neka radnja isti fazon zaista ne znam,znam da MM ima reparirane laptope i da su oznaceni ...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 01:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
Hard and Heavy je napisao:
DIAB10 je napisao:

nisam sigurna da su ima bas svi iz usa,ali to je najmanje bitno,to je recimo "polovna" roba,nesto sto je mjesecima stajalo upaljeno u izlogu,vraceno na servis,osteceno itd itd...tu imas garanciju prodavca/servisera ali ne i proizvodjaca...kod njih sam vidjela na pojedinim laptopima oznaka da nisu novi,ali ja nisam sigurna da bih takvo nesto kupila,osim ako ne bi bilo bas bas povoljno...
e sad,ima li jos neka radnja isti fazon zaista ne znam,znam da MM ima reparirane laptope i da su oznaceni ...

Hvala na objašnjenju! :wink: Vidio sam i na Wikipediji da se to odnosi i na ''probna korištenja'', recimo uzme Amerikanac (ili neko drugi :) ) laptop na mjesec dana isprobavanja i ako mu se ne svidi, vrati ga. Piše da dosta ljudova u Americi to radi. :) Postoje i druge vrste refurbished-a k'o što si ti navela...

U svakom slučaju je bitno da se to označi, a ne da se podvaljuje pod novo!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 02:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
ajde recimo da su oni od skora poceli to oznacavati dole sitnim slovima "refurbished" :) ko zna koliko ljudi konta sta to znaci, ali to je opet korektno sa njihove strane...
a do sada su te laptope prodavali kao nove, sto ti u neku ruku dodje kao najobicnija prevara.
vjerovatno se neko zalio pa im navukao inJspekciju na vrat, citao sam u blicu tekst, neka cura kako je kupila nekog paviljona koji je imao serijsku gresku pa su joj ga popravljali dok nije istekla godina dana garancije....sigurno su dosli iz usa za dz para sa specijalnim popustom na povucenu seriju :D
generalno ako kupujete kod nas izbjegavajte laptope koji nemaju nasu tastaturu - ČĆŠĐ

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DIAB10 je napisao:
ajde recimo da su oni od skora poceli to oznacavati dole sitnim slovima "refurbished" :) ko zna koliko ljudi konta sta to znaci, ali to je opet korektno sa njihove strane...
a do sada su te laptope prodavali kao nove, sto ti u neku ruku dodje kao najobicnija prevara.
vjerovatno se neko zalio pa im navukao inJspekciju na vrat, citao sam u blicu tekst, neka cura kako je kupila nekog paviljona koji je imao serijsku gresku pa su joj ga popravljali dok nije istekla godina dana garancije....sigurno su dosli iz usa za dz para sa specijalnim popustom na povucenu seriju :D

Haha, vrlo interesantno, hvala na informaciji. Pazi koji su to lopovi, sitnim slovima označavaju... :D
DIAB10 je napisao:
generalno ako kupujete kod nas izbjegavajte laptope koji nemaju nasu tastaturu - ČĆŠĐ

Ovo nisam znao, hvala i na ovome. :D A zašto to? Zar ne bi trebali biti kvalitetniji laptopi za strana tržišta, odnosno bez ČĆŠĐŽ?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 01:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Kada proizvodjač distribuira laptope onda ih distribuira po regijama sa odredjenom tastaturom, a ako na našem tržištu nadješ laptop sa stranom tasturom onda znaš da nije tu namjenjen da se prvobitno proda i da je s nekim konkretnim razlogom dospio do nas, baš kao ti "refurbished".

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 17:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008, 22:00
Kakva je situacija po pitanju prelaska granice sa racunarom?
Npr. ja odem u Srbiju kupim komp., znaci kuciste,a onda kako na granici
je li se prijavljuje ili da cutis pa ako te uhvate oderu te?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Freddy je napisao:
Kakva je situacija po pitanju prelaska granice sa racunarom?
Npr. ja odem u Srbiju kupim komp., znaci kuciste,a onda kako na granici
je li se prijavljuje ili da cutis pa ako te uhvate oderu te?

Opcija 1: Ako prijaviš, imaš pravo na povrat PDV-a (čini mi se da je 8% u Srbiji na računarsku opremu), ali zato plaćaš carinu. Totalno neisplativo, savršeno legalno (računajući i potpunu garanciju).
Opcija 2: Kupiš kompletno sve tamo pa okušavaš sreću na granici. Potpuno isplativo, većim dijelom nelegalno. Legalno je jedino okušavanje sreće, ali i ta legalnost prestaje ukoliko te klepe. A sa kabastim kućištem šanse za klepanje su veoma solidne. Potpuno isplativo, savršeno nelegalno, veoma rizično.
Opcija 3: Kupiš "samo" sve komponente tamo, riješiš se sve ambalaže tamo (samim tim nažalost i garancije) potrpaš to u putne torbe, sjedneš na bus i lagano nazad bez brige (osim ako nisi baš teški bakzus). Kućište kupiš kod nas, tako da nećeš baš biti na nekom gubitku. U suštini najrentabilnija varijanta pogotovo jer se ide autobusom. Postaj extra isplativa varijanta ako ti to neko tamo kupi i pošalje busom (ova je varijanta njčešće korištena u praksi). Rezime: veoma isplativo, legalnost se zagubi negdje u putu, vjerovatno na pauzi za kafu kad šofer troši pošteno zarađeno od onoga što mu je i dato "na kafu" kad je uzeo torbu na stanici.

Elem: opcija broj tri trenutno ima najviše glasova naših čitalaca, gledalaca i slušalaca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Gubi se garancija kad se riješiš ambalaže? Dakle i kad ovde kupim ali bacim ambalažu (ko će je čuvati, pogotovo onako pocijepanu, pokidanu) i kasnije kad bih želio vratiti ne mogu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]