banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Jok na Hardware, tamo se samo traze informacije za kompove .... Otvaraj ovdje, na muzici .... Mozda se jave TSM, Tiki i ostale face pa da trazimo i kupimo savjete ;)

Edit: pitanje je da li ovako jeftine gitare uopste imaju 1-2 i 2-3 pozicije, odnosno da li dva singla mogu raditi zajedno .....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
@Stratokastel

Što se sustaina tiče, tu se definitivno slažem sa NiZom, to bi trebalo da bude jedna od najbitnijih stavki za rok gitaristu. Nikakve pedale, pojačalo ili drugie karafeke ne mogu da nadomjeste prirodni sustain gitare. To znam iz ličnog iskustva, imam Washburn N4 Nuno Bettencourt, i sa manjkom sustaina mučim najveću muku, mada mi gitara poprilično odgovara. Taj manjak je posljedica floyd rosea zbog kojeg je tijelo gitare dosta izdubljeno, a sama gitara ne spada u vrhunsku klasu. Ja se dovijam na razne načine, koristim najdeblje žice koje vrat može podnijeti, kombinujem sa pedalama i onim dugmićima na pojačalu, ali osnovni ton gitare "na suvo" je nezamjenljiv i najbitniji.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 02:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
NiZ je napisao:
Unbeliever je napisao:
Gitara se ne kupuje svaki dan, loš instrument te može odbiti od sviranja, dobar privući i inspirisati.
Bitno je koju muziku sviraš.
Povedi nekog sa sobom.

Sorry sto bumpujem ali ako te los instrument odbije od sviranja onda mozda sviranje i nije za tebe ;)
Moja prva elektricna gitara, placena 100DEM je bila odlicna .... za naloziti vatru .... Nesvirljiv vrat, sjebane masinice koje su se bukvalno ljustilie prilikom zatezanja zica .... I obozavao sam je ...

Jel ti to hoćeš da kažeš da treba kupiti loš instrument da bi naučio kako je to ići trnovitim putem i kako je život surov? :)

I ja sam počeo na veslu, a prva električna gitara mi je eto, bio Fender Stratocaster i nije bio za mene i za ono što ja hoću. Vjerovao sam drugim ljudima i televiziji.
Sad imam gitaru koja je znatno jeftinija, ali mi je bolja.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 22:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja ne bih kupio bas taj squier, jer mislim da se ne isplati dati 3 stoje za tu apolutno pocetnicku varijantu kad za 4 imas gitare koje mnogo ljepse rade posao(obicno imaju manje suma, bolju mehaniku).

Ja imam ovu, sviram tako-tako, i meni fakat bolja ne treba. Sad dodje oko 600KM.
Slika

Znam da sam mjerkao i ovu jer je bila jeftinija kad sam kupovao gitaru , negdje oko 350-400KM, valja provjeriti, jer s tim vec mozes i na svirke bez da se stidis.
Slika

Ali vidi, sad imas i ove
Slika
Duncan Hamucker magneti, to po defaultu ne bi trebalo biti lose. Sve ukupno djeluje bolje od ovih prethodnih, samo jos provjeris da li ti vrat lezi, i priutitas nekog znalca za malko detaljnije misljenje.
+Ako ovo ovo nije seksi, ja ne znam sta jeste :D (dobro, crni ili bijeli LP je vise seksi a aj'...) :D .

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kažu da je Hendriks na svakoj gitari moga da postigne isti zvuk pa iz toga izvlačim zaključak da i nije toliko do gitare.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
nasmjeshiti luzer je napisao:
Ali vidi, sad imas i ove
Slika
Duncan Hamucker magneti, to po defaultu ne bi trebalo biti lose. Sve ukupno djeluje bolje od ovih prethodnih, samo jos provjeris da li ti vrat lezi, i priutitas nekog znalca za malko detaljnije misljenje.
+Ako ovo ovo nije seksi, ja ne znam sta jeste :D (dobro, crni ili bijeli LP je vise seksi a aj'...) :D .

Važno je napomenuti da su Les Paul modeli uvijek teži nego strat ili tele. Ta razlika se dobro osjeti kad stojiš i sviraš sat vremena. Slash je jedan od najvećih šmekera još od kraja osamdesetih koji uvijek svira Les Paul, samo je svaki dan malo niži, ramena će mu se uskoro spojiti sa koljenima. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
eugene of savoy je napisao:
Kažu da je Hendriks na svakoj gitari moga da postigne isti zvuk pa iz toga izvlačim zaključak da i nije toliko do gitare.

Ne vjeruj svemu što čuješ...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 00:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
STRATOKASTEL je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:
Ali vidi, sad imas i ove
Slika

Važno je napomenuti da su Les Paul modeli uvijek teži nego strat ili tele. Ta razlika se dobro osjeti kad stojiš i sviraš sat vremena. Slash je jedan od najvećih šmekera još od kraja osamdesetih koji uvijek svira Les Paul, samo je svaki dan malo niži, ramena će mu se uskoro spojiti sa koljenima. :lol:

Znaci taj stav savijene kicme i pognutih koljena zapravo nije fejk :D .
Znam da sam poceo na drugovoj LP kopiji( Crni LP, rafinirani seks :D ). Tadasnja cura mi je stalno govorila da super izgledam s gitarom na bini al' ja sam bio premlad(+streber) da bih mogao da shvatim o cemu se tu zapravo radi :D .
Al' znas kako...ja imam tog collage telca koji mi takodje odvljuje kicmu k'o da ima tijelo od gvozdja je-- sliku svoju. I ja bih volio laksu gitaru, al' se ipak ne bih bunio da mi neko doda jednog LP-a pa makar bio i laznjak.
Il' explorera, bijelog ili boje drveta, pa da obucem obicnu potkosulju, pocjepane farmerke i izigravam klosara. Poceo bih i da pljujem po bini po stare dane :D .

Evo, foliranti do bola, al' zanemari...
Ko gleda u ribe u ovom spotu misleci na seks ne gleda kako treba :D . Pravi seks je u toj bijeloj LP gitari i zvuku iste.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9VlSE4OpKDU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Nego, pade mi na pamet jedna stvar, mogli bismo otvoriti jednu temu na podforumu Hardware, gdje bismo iznosili iskustva, dobre i loše strane, gitara, pojačala, efekata i slično, da malo podijelimo iskustva, a i da olakšamo drugima da se odluče u ovakvim situacijama.

Haj kad smo zakuvali, da pretvorimo ovu temu u to :D

Ja imam Washburn WI-64 sa njegovim, 6300 magnetima i prezadovoljan sam gitarom s obzirom koliko sam je malo platio (u Artistu 500 KM na snizenju, sad je 639KM). Humbovi mogu da rade kao singl a bez split opcije, tj. "tanak" kao singl ali bez suma i krcanja (Volume Counter Control .... Washburnov patent ..... kome se da neka gugla). Gitara je fleksibilna i meka, mek ton (topliji, tamniji, onako kako volim), washburnov vrat koji mi praaavo odgovara ..... Jedini minus mi je pozicija volume potenciometara .... Nemam expression pedalu, pa je malo tesko fazonirati na potenciometru fade in/out kad radi bridge magnet ali i to se nekako smrlja .... Naravno, ima jos jedan minus .... NIje Les Paul :D Ali, sve u svemu, pravo fino radi ....
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidim počeli se hvaliti...
Ovoj mojoj ima jedno 20+ godina
Nije ova, ali je identična
Hohner SL400G Marlin
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Guglao ovog Hohnera i nasao ovo :D Si sredjivao to? Koji/kakvi magneti? Ne nadjoh spec na netu, a da nije na poljskom :-?
Pretpostavljam da vrat podsjeca na Fenderov (takva je bar bila neka Hohnerova gitara koju sam sviruckao kod komsije, mada ono komsijino veslo sigurno nije mjerodavno)

P.S. Nemoj da se javi Molotov pa da vidis cime se hvali .... :D Ovo moje je samo solidna, prelazna varijanta ka boljem (a koliko se para nema, potrajace joooos .....)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 00:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
Guglao ovog Hohnera i nasao ovo :D Si sredjivao to? Koji/kakvi magneti? Ne nadjoh spec na netu, a da nije na poljskom :-?
Pretpostavljam da vrat podsjeca na Fenderov (takva je bar bila neka Hohnerova gitara koju sam sviruckao kod komsije, mada ono komsijino veslo sigurno nije mjerodavno)

P.S. Nemoj da se javi Molotov pa da vidis cime se hvali .... :D Ovo moje je samo solidna, prelazna varijanta ka boljem (a koliko se para nema, potrajace joooos .....)

Jesam. Sređivao sam baš tu gitaru. Ubacio sam Di Marzio Fred. Dva singla su fabrički njena.
Vrat nije kao u Stratocastera nego je ravan. Razmišljao sam o nabavljanju još jedne gitare, ali što god pogledam na netu, slabo šta mi se sviđa, u nekim ljudskim okvirima do 1k maraka.
Kakav je Washburn Idol ovaj novi "suženi"?
Molotov je, čini mi, se imao Peavey Rotor, znam da je o njemu drobio po forumu sa Tikijem, šta ima sada?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Imas S520 na usa ebay-u, oko 460 usd. Jako jeftino za gitaru te klase - wizard II neck, ZR tremolo, lagana ko pero :)
Ako imas nekog u cikagu :D da ti je kupi i prepakuje za bosnu, neces se pokajati.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Molotov je, čini mi, se imao Peavey Rotor, znam da je o njemu drobio po forumu sa Tikijem, šta ima sada?
Istog tog Rotora....za ono sto njemu treba taj rotor je extra gitara....jos kad se stekne u onog svog randala....sto bi rekao Oli "pustoshi"....

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Jedva nađoh sliku, ovo nije moja gitara, ali je identična.
Prema serijskom broju, proizveden 1986. Imam ga već pet godina, kupio sam ga u prilično jadnom stanju, ali sam ga renovirao koristeći originalne dijelove, do posljednjeg šarafa. Zvuk mi se svidio ali su mikrofoni imali poprilično šuma, pa sam ih zamijenio za DiMarzio HS2, HS3 i Class of '55, tako da ima solidan zvuk, bilo koju vrstu muzike da sviram. Lično preferiram malo žešći zvuk, mada i rockabilly zvuči dobro na njemu. Vrat mi odgovara više nego kod Les Paula (doduše, bila je kopija, ali sam probao mnoge), od kojeg sam dobijao grčeve u lijevoj ruci. Nisam samo siguran koji je profil vrata (imaju različite oznake), ali se razlikuje od drugog "strata" kojeg imam (takođe "posuđena slika" ali identična gitara):

Slika
Srce mi se cijepa dok pišem, ali što duže sviram na ovoj gitari, sve više me nervira. Zvuk preko pojačala ili razglasa je OK, bolji nego kod mnogih drugih gitara koje sam probao, ali "unplugged" ne zadovoljava baš. Možda nisam još potrefio žice, probao sam sa originalnim (.012-.052), bila je tvrda, a sa .009 je prviše mekana i raštimava se. Ostaje da probam još .010 i .011 pa da vidim da li da je zadržim ili da je se riješim. Ionako sada ima mnogo boljih a jeftinijih gitara.
Probavao sam neke Washburn, Ibanez i Epiphone, sve zvuče dobro i odgovaraju mi pod rukom, pa ćemo da vidimo.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Pa dobro, po meni i ne mozes bas previse ocekivati u unplugged-u jer je korpus dosta malen...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I Ovation ima malu "kutiju" pa još zaobljenu pozadi, kao bubreg, pa opet zvoni. U stvari, i ova gitara ima vrlo sličan zvuk, ali nema jačinu, nije za sviranje na dernecima vani, u kući može da prođe.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

?? Ne bi valjda to nosio na zuraje, da se napijes k'o majka, ostavis drugu gitaru i onda je sutra gledas krvavu(bukvalno) kao sto se desilo "nekima" koje necemo imenovati, tj. meni :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dosad sam imao sreće, nosio sam razne gitare po raznim dernecima, ali osim ogrebotine na jednom dvanaestercu (uzrokovana dvolitrom jeftinog vina, jednom davno), nisam imao nikakvih problema. Stvar je samo u tome da neđeš pouzdanu žensku osobu za koju si 100% siguran da ne pije i problem riješen. Gitara će biti branjena životom. (Takvu sam na kraju oženio) :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da ne zaboravim,

Ja nekidan klincu kupih onu kinesku kopiju JEM-a u No1 shopu, da ne povjerujete, gitara ima preodlican vrat.
Medium jumbo pragovi, vrat je ravan, action bas nizak moze da se podesi, i prilicno dobro zvuci obzirom ko je gitaru pravio.
Osim sto je floyd totalni shrot, sve ostalo djeluje ok, kontam pomijenjati hardwer i napraviti pravu gitaru od toga kad budem imao vremena.
"Tree of life" izgleda odlicno, cak je i fretboard dobro nivelisan i izbrusen. Ko bi se nadao od kineza -,))
Gitara inace kosta u Kini oko 140 usd, ja sam platio 330KM. Obzirom koliko me vrat prijatno iznenadio, nisam nimalo zazalio sto je kupih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]