banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Bez obzira na ismijavanje film jednim dijelom ilustruje ono o čemu ti govorim, četnici, partizani svejedno je ili Jasenovac to je bila pozicija Srba u NDH, a film govori i koliki su partizani bili smradovi jednako kako ismijava četnike.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Daj ne prdi eugene, partizani su bili pod Kozarom i ustanak je podigao Dr Mladen Stojanović koji je čitav život pomagao narodu i činio dobra djela i zato je izabran za komandanta , a ne zato što je bio u KPJ. Desna ruka mu je bio Osman Karabegović, a proslavljeni komandant poslije njegove pogibije i čovjek koji je probio obruč je bio Josip Mažar Šoša. Bilo je dosta i muslimana u partizanskim redovima čak ih je dosta i spaslo glave srpskoj djeci od ustaša.
Stvarno kad slažeš šleper povući ne može!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Momci ,da li vi znate ko je pobjedio 1945 ili vas lažu kući ?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mislim da ti eugene film GLUVI BARUT i inače pisca Branka Ćopića ne kužiš baš najbolje.
Ako se iko više ismijavao sa četnicima i indoktriniranim sveštenicima onda je to bio Ćopić!

Ne konta on to...Ćopić je prije svega bio partizan, a najmanje je pljuvao po drugim ljudima samo ih je opisivao onakve kakvi su bili, zato ga nisu voljeli neki.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti imaš podatke koje su partizani fabrikovali i koje su gurali kao istinu međutim činjenice su nešto drugo. eto ti odgovori na pitanje koje sam postavio:
eugene of savoy je napisao:
Jedno pitanje za sve ljubitelje partizanskih zločinaca:
Kako to da se nikad nije desilo da se partizani zajebu pa da švabu skenjaju u nekom hrvatskom ili muslimanskom mjestu pa da Njemci izvrše odmazdu nad njima, kako to da ne postoji nijedno hrvatsko ili muslimansko mjesto gdje su Njemci streljali sto za jednog, već se isključivo radi o Srbima?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljko je napisao:

Vidjeli smo 91'- 95' ko je pobjedio, a vidimo i danas :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
Ti imaš podatke koje su partizani fabrikovali i koje su gurali kao istinu međutim činjenice su nešto drugo. eto ti odgovori na pitanje koje sam postavio:
Kako to da se nikad nije desilo da se partizani zajebu pa da švabu skenjaju u nekom hrvatskom ili muslimanskom mjestu pa da Njemci izvrše odmazdu nad njima, kako to da ne postoji nijedno hrvatsko ili muslimansko mjesto gdje su Njemci streljali sto za jednog, već se isključivo radi o Srbima?

Pa ja sam ti već odgovorio!
Partizani "skenjali" švabe i ustaše u Bihaću i okolini gdje žive uglavnom Bošnjaci a onda Švabe avijacijom i topništvom satrale tadašnju BIHAĆKU REPUBLIKU.
Značim u ovom slučaju najvište stradali domicijelni stanovnici tj.Bošnjaci.
Pade ti teorija! :) .....zatim imaš AVNOJ u Jajcu, pa Sanskom Mostu,,,,
E moj eugene,,,,biće da laprdaš bezveze!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Koliko su muslimana pobili četnici u Foči, Bihać, Livno, Aržano, Jablanica, Prozor tu su bile žestoke borbe a nisu bila srpska mjesta
a evo ti malo istine...
Hasan Hušidić iz Kozarca bio je momčina kada mu, u prvom svjetskom ratu, navukoše austrijsku uniformu i poslaše ga na ukrajinski front. Svoj dvadeseti rođendan proslavio je u Rusiji, ali kao vojnik velikog Oktobra. Putanja revolucije dovede ga, jednog kišnog dana, u jedno malo mjesto kod Kijeva gdje mu mlada Ruskinja, Fidosija Kohar, zapade za oko.

Kada se rat završio, Hasan se sa svojom velikom ljubavi vratio u rodni Kozarac. Ubrzo po povratku rodi mu se prvenče, kćerkica Mina. Prođe neka godina i na svijet dođe još jedna djevojčica — Šefka. Onda se rodi i sin i dadoše mu ime Jusuf.

Pleo je Hasan velike korpe od vrbovog pruća i zarađivao toliko da je nekako sastavljao kraj s krajem. Roditelji su bili zadovoljni što su svojim trudom mogli da školuju djecu. Da ona bolje žive od njih. Minu su poslali čak u sarajevsku gimnaziju, a Šefka i Jusuf učili su školu u Prijedoru.

Ali, kada sa okupacijom dođoše ustaše na vlast, Kozarcom zavlada zlokobna tišina, kao pred oluju. Nekako tada vrati se i Mina iz Sarajeva. Da bude na okupu u teškim vremenima. I prije nego što se Kozara digla Hasan je obilazio svoje poznanike u varoši i okolini, Muslimane i Srbe, sve u koje je imao povjerenja i koji su njemu vjerovali. Uspostavio je i vezu sa ustanicima i ljude, posebno one kojima je prijetila opasnost od ustaša, upućivao je u Odred preko Sušića kavane u Kozaruši.

I kada su partizani, januara 1942, oslobodili Kozarac, Hasan je kao odbornik imao pune ruke posla. Smještaj i snabdijevanje partizanske bolnice koja se nalazila u upravnoj zgradi pilane Alagića — bila je njegova briga. I radionica oružja u kojoj je majstor, Đuro Todorović, putnički automobil obložio željeznim pločama i tako izradio prvi partizanski tenk na Kozari. Hasanu je u svemu pomagala njegova Fidosa, ona mu je bila najbolji saradnik. Šefka i Mina uglavnom su radile sa omladinom. One su organizovale i onaj masovni zbor u Kozarcu na kojem je govorio Šoša.

U proljeće 1942, kada je čitavo Potkozarje bilo slobodno, ustaše su uhvatile Šefku. Tukli su je strahovito, a onda mučili na razne načine u prijedorskom zatvoru. Sa ruku su joj, zajedno s noktima, čupali živo meso. A ona je ćutala i nikoga nije odala. Poslije mjesec dana tamnovanja, spasili su je kozarski partizani prilikom oslobođenja Prijedora.

Početkom juna, kada je počela velika ofanziva na Kozaru i Nijemci s tenkovima prodrli u Prijedor, trinaestogodišnji Hasanov sin Jusuf nalazio se kod rođaka u selu Ćeli i, odsječen, više se nije mogao {120} vratiti u Kozarac. Tako je i ostao van obruča koji se brzo stezao oko Kozare i naroda što se pred neprijateljem povlačio iz Babića, Lamovite, Bistrice, Verića i Kozarca dublje u Kozaru, na Bijele vode i u šume oko izvora na Brestovcu.

Porodica Hušidić nalazila se u zbjegu na Bešića poljani, kada je za njom raspisana potjernica ustaške nadzorne službe: „Ko uhvati i žive privede redarstvenoj službi ili mrtve pronađe odmetnike Hasana, Minu, Šefku i Fidosiju Hušidić, biće posebno nagrađen“ — pisalo je na letku što je Kozarčanima s pozivom na predaju bačen iz aviona.

Bio je petak, 12. jun 1942. Štektanje mitraljeza sve se više približavalo. Gusti oblaci dima, od eksplozija granata, prekrivali su Mrakovicu i okolne proplanke, a polomljena stabla bila su razbacana svuda okolo. Sve se uskomješalo, čuli su se jauci i nesnosan plač djece. Pred kućom Radulja pod Krnjinom ustaše zaklaše ženu, a dijete ostaviše na njenim mrtvim grudima. Marko Palija zakopa u zemlju ženu i četvoro djece, svako ponaosob, a on se priveza za stablo u gustoj krošnji visoke omorike. Na mrtvoj straži, sve dok su prolazili streljački strojevi, odbrojavao je Marko najstrašnije trenutke u svome životu.

Tada se steže obruč i oko Bešića poljane. Gust streljački stroj valjao se po zelenom žitu. Vojnici i psi zavirivali su u svaki grm na planini. Na suncu su svjetlucali neprijateljski bajoneti.

Onda su na Bešića poljani odjeknula četiri revolverska pucnja. Hasan Hušidić, partizanski odbornik iz Kozarca, nije se dao živ u ruke neprijatelju. Imao je toliko snage da sam uništi svoje najmilije, da ubije kćerke Šefku i Minu, da puca u svoju drugaricu Fidosu i u sebe sama.

Mali Jusuf je ostao sam. I dugo je obilazio poznanike, raspitivao se kod onih što su se vratili iz kozarskog zbjega, ali mu niko nije mogao pomoći. Ljudi koji su nešto i znali o događaju na Bešića poljani nisu imali snage da dječaku kažu strašnu istinu. Čekali su da odraste, da ojača.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ti mladiću zaista nemaš pojma ,ali nimalo.Da li si čuo za pokolj civila Hrvata u selima sinjskog kraja ( ako se ne varam to je bilo 1943) od strane njemačkih jedinica gdje je likvidirano oko 1600 ljudi ,zato što su partizani napali Švabe, te su Švabe imale neke gubitke.Inače po relativno nedavno štampanim dnevnicima Gleza fon Horstenaua omjer sto za jednog se poćeo primjenjivati od početka 1943 na teritoriji cijele Jugoslavije i važio je za sve.U početku je to bilo samo u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

veljko je napisao:

Vidjeli smo 91'- 95' ko je pobjedio, a vidimo i danas :wink:

Ko ,naši , njihovi ili njihovi prištavi potomci koji pojma nemaju ?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talha je napisao:

Pa ja sam ti već odgovorio!
Partizani "skenjali" švabe i ustaše u Bihaću i okolini gdje žive uglavnom Bošnjaci a onda Švabe avijacijom i topništvom satrale tadašnju BIHAĆKU REPUBLIKU.
Značim u ovom slučaju najvište stradali domicijelni stanovnici tj.Bošnjaci.
Pade ti teorija! :) .....zatim imaš AVNOJ u Jajcu, pa Sanskom Mostu,,,,
E moj eugene,,,,biće da laprdaš bezveze!

Malo si se zeznuo, već sam ti napisao šta se tu desilo ko je koga i od koga oslobodio i kako je u tim gradovima bilo prije oslobađanja, pitanje je jasno i precizno definiše na šta se ono odnosi i odgovori na njega.

@nepokoreni
Pišeš glušost čuj četnici pobili u Livnu, Bihaću, aržanu :lol:
Bio je samo jedan četnički pohod dolinom neretve i tad su četnici došli skoro do Makarske krenuvši u osvetu kad su vidjeli šta su muslimani i Hrvati uradili, ali to je bio osvetnički pohod kroz NDH i ustaška mjesta čiji su stanovnici počinili nezamislive zločine nad srbima.
Četnici su bili gerila i nisu imali nikakav aparat ratovali su u ilegali u državi NDH koja je imala konačno riješenje za Srbe, prema tome stavljati četničku gerilu iu isti kontekst sa ustašama regularnom vojskom NDH iza koje stoji treći rajh je krajnje bezobrazno i provokatorski.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nisi skontao vidim. Četnici su poharali Foču , a u ovim gradovima što sam pobrojao ti je bio front Pete dalmatinske brigade, i tu je stradalo stanovništvo a tu skoro da i nije bilo Srba.
Prijatelju ne poznaješ istoriju, a znaš šta je istina a šta laž, mislim stvarno...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tvoj problem je što imaš podatke iz partizanskih udžbenika, a ja iz prve ruke.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 16:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tvoj problem je što imaš podatke iz partizanskih udžbenika, a ja iz prve ruke.

Ajde? Da nisi učestvovao u NOB-u bogati?
Ako su moj deda i pradeda koji su bili u partizanima, i prededa sa majčine koji je bio četnik partizanski uždbenici slažem se s tobom. U pravu si.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Slika

А шта ћемо са четницима муслиманима?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ovdje je problem sto svi kvalifikuju odredjene strane ili kao dobre ili kao lose... Sem Unbeliever-a. Jedni su lafo cinili zlocine, a drugi nisu. Jok, ja sam ih cinio... Jednima su cetnici dobri, a partizani zlo, a drugima kontra... Rat je rat. Uvjek se ubijalo i klalo, nazalost. Odmazda je cudna pojava.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
ustanak je podigao Dr Mladen Stojanović koji je čitav život pomagao narodu i činio dobra djela i zato je izabran za komandanta , a ne zato što je bio u KPJ.

Ubise ga u Josavci kraj Celinca...sto rece jedan momak kojeg znam iz Celzija `sta je htjeo meni pricao deda dosao se nama seljacima poderanim kurcit u koznom mantilu` :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 17:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ubili ga četnici Rade Radića, inače njegovog prijatelja iz Mladobosanskih dana. Tipično Srpski...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
или га је убио љубоморни муж?
ја сам тако чуо од људи из Челзија.. волио се курват кажу :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bilo kako bilo, ali kad srpski patriota skenja nekog komunjaru onda je on zločinac, a kad komunjara rokne srpskog patriotu onda je on narodni heroj :roll: . To treba mijenjati i staviti stvari na pravo mjesto, danas kad smo se oslobodili komunističkih okova treba se osloboditi i mentalnih okova koje su nam komunisti nametnuli, punih pedeset godina ispirući ljudima mozgove..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]