banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 17:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo kako bi trebali izgledati novi/stari stadioni u Rusiji.

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
I Borcev stadion je planiran nesto kao ovaj sa slike, 3 red 4 slika na desno :D

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Samo jedan od gradova domaćina u Rusiji je smješten u Aziji (Yekaterinburg). Mogli su barem domaćinstvo dodijeliti još kojem gradu u Aziji.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Samo jedan od gradova domaćina u Rusiji je smješten u Aziji (Yekaterinburg). Mogli su barem domaćinstvo dodijeliti još kojem gradu u Aziji.

Ma najbolje da igraju u svih 9 vremenskih zona :)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

^^piZZdek^^ je napisao:
I Borcev stadion je planiran nesto kao ovaj sa slike, 3 red 4 slika na desno :D

Ne znam u kojem gradu. Ne da mi se tražiti, ali znam da prave stadion od 45k mjesta, u gradu od 300k stanovnika. Taman kao za nas :)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
gledao sam prezenaciju rusije, i svi stadioni ce biti gotovi za 2-3 godine, vecina ih je u fazi izgradnje, tako da ce ih oni svakako napraviti. ko bude imao kartu za neku od utakmica, on ne mora da vadi vizu za rusiju, takodje, javni prevoz ce biti besplatan za one koji budu imali karte za utakmice. tako su bar rekli na toj prezentaciji kandidature.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Da li je ikome palo na pamet zbog čega je engleska kandidatura propala (samo dva glasa, ispali u prvom krugu glasanja)? A imaju kompletnu infrastruktutu da SP organizuju iduće sedmice, ako treba!
Meni se sve čini da FIFA čuva Englesku, kao keca u rukavu. Iduće prvenstvo bi trebalo da bude u Brazilu, ali možda gospoda koja sjede iza FIFA zatvorenih vrata, možda već znaju da Brazil iz nekog razloga neće moći da bude domaćin. Razlozi mogu biti razni: ekonomske poteškoće, unutrašnji nemiri ili nešto treće. U tom slučaju bi Engleska ili SAD mogle "ekspresno" da dobiju organizaciju. Ne bi bilo prvi put, već 1994. se desila ista stvar, SAD nisu bile uopšte u kombinaciji, ali nakon kraha južnoameričkog organizatora su dobile SP kao na dlanu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Volio bih da sledece prvenstvo bude u Iraku :D

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bas bi bilo zanimljivo :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 22:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma englezi nisu sredili infrastrukturu za olimpijadu.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa možda je i problem to što imaju gotovu infrastrukturu. Nema gradnje, nema para. Treba nadgledati izgradnju i pratiti napredak, a to koooštaaa :)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Olimpijada je mnogo zahtjevnija. Za SP u fudbalu imaju više nego dovoljno prvoklasnih stadiona, a što se tiče hotela, transporta i ponude ostalih sadržaja za navijače i ostale turiste, tu niko ne može da stavi bilo kakvu zamjerku.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
СП ће бити у Бразили и немојте да се бринете за то. Бразил себи неће дозволити ту бламажу. Привредно стоје сасвим добро + знамо шта им значи фудбал.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
STRATOKASTEL je napisao:
spavac je napisao:

Olimpijada je mnogo zahtjevnija. Za SP u fudbalu imaju više nego dovoljno prvoklasnih stadiona, a što se tiče hotela, transporta i ponude ostalih sadržaja za navijače i ostale turiste, tu niko ne može da stavi bilo kakvu zamjerku.

:lol: :lol: :lol:

transport u 2pm koliko je jeftin, takodje M25 se ne zove dzabe "groblje"..nek su Rusi uzeli, i ova Olimpijada kosta narod a da nisu ni svjesni..

odgovor gradonacelnika Londona FIFIJU... :lol: :lol: :lol: to Borise srbine..- http://uk.eurosport.yahoo.com/05122010/ ... rooms.html

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
СП ће бити у Бразили и немојте да се бринете за то. Бразил себи неће дозволити ту бламажу. Привредно стоје сасвим добро + знамо шта им значи фудбал.

I ja se tome iskreno nadam, posebno sam alergičan na američke lešinare kojima puca prsluk za nogometom (jer riječ fudbal je rezervisana za njihov nacionalni sport koji je verzija ragbija za male curice). Sve koriste samo da zarade pare (što nije loše samo po sebi, ali ne bi trebalo da bude JEDINO što je važno).

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Treba Arapima pruziti sansu, a ja vjerujem da su oni svjesni u sta se upustaju, da SP podrazumjeva slobodu i fair game i da nece tvrdokorne muslimanske zakone primjenjivati na nemuslimane. Pa kakav bi to bio skandal da tamo nekom Njemcu na SP odsjeku desnu saku zato sto je prevario zenu sa tamo nekom Brazilkom.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Ne vidim problem sve dok ljudi glasuju za zemlju koju smatraju najboljim domaćinom. Međutim, problem je kad ljudi kažu da će glasati za jednu zemlju, a onda to ne učine. Trebali bi biti iskreni i ne bi trebali jedno govoriti, a drugo raditi."

Na tragu ovih izjava "jedno govoriti, a drugo raditi" je i nedavno otkriće Daily Maila. Tabloid je objavio imena članova Izvršnog odbora Fife koji su Engleskoj obećali glas, a kad je bilo glasovanje su napravili drugačije.

To su Jack Warner iz Trinidada i Tobaga, Korejac Chung Mong-joon, Jacques Anouma iz Obale Bjelokosti, Cipranin Marios Lefkaritis i Turčin Senes Erzik.

Warner je nekoliko minuta prije glasovanja u Zurichu zagrlio princa Williama i rekao mu "Imate moj glas", a engleskom premijeru Davidu Cameroonu je obećao osigurati još dva glasa. Vjeruje se da je na kraju glasao za Ruse. Turčin Erzik je sat vremena prije glasovanja Englezima obećao da će im dati povjerenje.

Sva sreća pa su Englezi iskreni...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Moguće je da se SP u Kataru igra u januaru"
Iako je prije nekoliko dana tvrdio da će se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. održati u normalnom terminu, glavni sekretar Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke ipak je otvorio vrata i drugačijoj opciji.

Valcke je, naime, u četvrtak izjavio kako ipak postoji mogućnost da se katarski Mundijal zbog problema velikih vrućina održi u zimskim mjesecima premda bi to, dodao je, bio ogroman izazov.

"Nije lako održati SP tokom zime jer bi to zahtijevalo promjenu međunarodnog kalendara i saglasnost domaćih liga i nacionalnih saveza", izjavio je Valcke.

Temperature u Kataru tokom ljetnih mjeseci prelaze i 40 stepena Celzijusa zbog čega su organizatori ambiciozno najavljivali da će izgraditi klimatizirane stadione, premda je u posljednje vrijeme postoji sve više sumnji u izvedivost takvog projekta. Zato su sve glasnije priče o mogućnosti održavanja SP-a u januaru, a takav je prijedlog načelno podržao i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini.

Spomenimo još i kako je Valcke dodao da će Katar sam odlučiti želi li proširiti Mundijal i na neku od susjednih država kao što je to nedavno predložio prvi čovjek FIFA-e Sepp Blatter.

Balon koji će da pukne prije nego što je pušten. Sumnja u klimatizovane stadione, pa predloži SP u januaru :roll:
Mogao je predložiti i podvodne stadione.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Predsjednik UEFA Mišel Platini ne odustaje od ideje da Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru bude održano na zimu - ili bar na jesen.

Poslije izjave predsjednika FIFA Sepa Blatera da od "zimskog Mondijala" neće biti ništa, činilo se da je ta priča konačno završena, ali Francuz ne odustaje.

"Trenutno se priča mijenja između zime i ljeta, pa će možda na kraju Mondijal biti odigran na jesen. Ipak, mislim da će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti održano na zimu. Dobro je svakako što imamo još 10 godina da vidimo kad bi bilo najbolje da se organizuje ovo takmičenje", rekao je Platini.

(BLLIVE)

Mislim da bi im jesen bila najgora opcija. Tada duvaju pješčane oluje, koje parališu državu, a kamo li neke događaje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]