Fahrenheit 451 (1966) - nije mi nešto, mada tema nije loša, slično kao u Equilibrium koji je bolji
The Red Violin (Le violon rouge) (1998) - gledao sam ga i ranije, dobar, sa finom muzikom (ko voli violinu), prati "život" jedne violine kroz 300 godina, prikazuje ljude koji su posjedovali tu violinu i okolnosti u kojima su živjeli, interesantna ideja za film koja je i dobro realizovana
The French Connection (1971) - solidan
The Messenger (2009) - dobar, o dvojici vojnika kojima je posao da javljaju roditeljima/ženama da im je sin/kćerka/muž poginuo u Iraku, gadno
Munich (2005) - dobar, o odmazdi za olimpijadu 1972. kad su Palestinci pobili Izraelske olimpijce u Minhenu
Belle de jour (1967) - dobar, o ženi koja je hladna prema mužu a uzbuđenje traži (i nađe) radeći u bordelu
Brief Encounter (1945) - solidan ljubavni (bolje rečeno preljubnički

)
A Passage to India (1984) - solidan mada sam očekivao da bude nešto bolji ali rađen je po noveli pa priča nije ni mogla da bude drugačija
Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) - odvaljen, cijeli film se muž i žena svađaju, dobra gluma ali nije naročito prijatan za gledanje, bar meni, oskarovska uloga za Elizabeth Taylor koja je tu imala 34 godine a meni je djelovala kao da ima 20 godina više
The Deer Hunter (1978) - gledao sam davno cijeli ili dijelove, solidan a i to tek u drugom dijelu, ono prije odlaska u Vijetnam je za mene suviše sporo i nesadržajno, ne volim to u filmovima ma kako se neki takvi filmovi smatrali kultnim i "umjetničkim"
The Constant Gardener (2005) - dosta dobar, o zavjeri farmaceutske industrije i nelegalnom testiranju kojekakvih lijekova na jadnim afrikancima (što se vjerovatno i radi), oskarovska uloga za Rachel Weisz
The Russians Are Coming (1966) - ništa posebno mada nije bez smisla i poruke, posebno u vrijeme hladnog rata, komedija o ruskoj podmornici koja se nasuče blizu američkog ostrva pa traže čamac da ih povuče prema pučini a svi na ostrvu dignu frku kao da su Rusi napravili invaziju
Das Experiment (2001) - dosta dobar njemački film, još je više upečatljivo ono što film prikazuje kad se zna da je baziran na istinitom događaju,
Stanfordskom eksperimentu održanom 1971. godine, vidim da su Amerikanci ove godine izbacili remake koji je dosta slabije ocijenjen