banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 10:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Nov 2010, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Svi ostali podaci su zanemarljivi u odnosu na poslednji... :D
Mene je iskreno strah trenutnih zbivanja u Aziji. Na jednoj strani kuvaju Korejanci, na drugoj Iran i njihov nuklearni program. Pored Irana Izral sa svojim vojnim potencijalom i oko Izraela okean Arapa spremnih na svašta...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2010, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da su neka druga vremena rekao bih da komunisti seru, medjutim poznavajuci prljavu igru Amerike, nista me ne bi cudilo da su sjevernjaci isprovocirani.

Amerika mi se gadi vise od svih sadasnjih totalitarstickih rezima svijeta.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Ким је јуче именован на место Кима Тае-јоунга, који је у четвртак поднео оставку због критика да није адекватно реаговао на севернокорејски напад на Јеонпјеонг.

Локална штампа је пренела да је влада предложила повећање војног буџета за 5,8 одсто за наредну годину, а део новца од планираних 27 милијарди долара био би намењен куповини артиљеријског наоружања и бомбардера-ловаца.

Biće posla za vojnu industriju.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Za malo promašili

SlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 22:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Citiraj:
SVIJET je u strahu od mogućeg novog velikog rata, jer će za nekoliko sati početi zajednička vojna vježba američkih i južnokorejskih vojnih snaga, a sve nakon što se ovog tjedna dogodio oružani sukob između dviju Koreja.

Sjeverna Koreja je već najavila da neće tolerirati ulazak američkog nosača aviona u Žuto more. No, Amerikanci su tvrdoglavo odlučili održati vježbu, iako bi posljedice nje mogle biti katastrofalne. Treba podsjetiti da je Sjeverna Koreja nuklearna sila, a moguća eskalacija sukoba mogla bi natjerati i Kinu da stane u zaštitu Sjeverne Koreje. Ne može se niti zamisliti što bi se dogodilo, ako bi se zaratile SAD i Kina.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sad- ... 25627.aspx

Pretjerase ga za Kinu al ajde, za Sj.Koreju ne sumnjam da ce odgovoriti na ulazak americkog nosaca u Zuto More, moguce sa onim njihovim mini podmornicama pokusati napad, mada kontam da upravo to ameri i ocekuju....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 22:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ameri su poslali taj nosač jer u slučaju sukoba jedino vazdušnim napadima iz blizine mogu nešto postići, tj pokušati presretanje raketa u početnoj fazi leta odmah nakon lansiranja.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Cuj poslali nosac u slucaju sukoba, pa upravo ce taj nosac da izazove sukobe.
"Nitko neće moći zamisliti posljedice koje će uslijediti ako SAD dovede svoj nosač aviona u Žuto more", objavila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.
Ili namjerno rade provokaciju radi izbijanja sukoba i ostvarivanja dugorocnih planova ili nece da otkazu unaprijed isplaniranu vjezbu i tako popuste Sj.Koreji.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 23:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sumnjam da toliko žele sukob, jer nemaju veliku podršku naroda. Hiljade vojnika je poginulo u Avganistanu i Iraku, ali tad su imali šta da poture kao razlog. Posle jedanaestog septembra nije nikakav problem bio napasti bilo koga, ali sad slanje američkih vojnika da ratuju za tamo neku Koreju definitivno nije nešto što bi dobilo veliku podršku.

Ovaj cirkus koji sada izvode i jedni i drugi je samo poređenje čiji je veći.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 23:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tacno, nemaju nikakvu podrsku ali ako me sjecanje dobro sluzi 1941 prije napada na Pearl Harbor 12% amerikanaca je podrzavalo ulazak SAD u rat, poslije napada preko 90%.
Isti slucaj sa 11.septembrom...citam maloprije na bbc.com da su prije napada na ovo ostrvo sj.korejanci telefonom kontaktirali juznjake i trazili da prekinu vjezbe i ne traze reakciju sa sjevera. Svi znamo sta se poslije desilo, sada isti scenario, "miroljubiva" u "odbrambene" svrhe pokrenuta vjezba ce postati zrtvom "osovine zla" pod imenom Sj.Koreja.
Medijska manipulacija cini cuda.
A da ne treba napominjati da su za Pearl Harbor dobili podatke 3 dana unaprijed da ce biti napadnut, 11.sep. necu ni komentarisati. Sve mi to smrdi na jednu gadnu provokaciju SAD i J.Koreje, a povrh svega pazi izjave njihove molim te:
Citiraj:
"Južnokorejski aktivni marinici i postrojbe u rezervi će utisnuti ovaj bijes u svoje kosti i učinit ćemo sve kako bismo se osvetili Sjevernoj Koreji"

Ovakav ratohuskacki govor nije vidjen jos od pocetka 90-tih

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja sam dva puta bio u novoj topoli i jednom u srbcu na ispracaju u vojsku al to me ne sprijecava da vam se uljudno obratim i saopstim svoje misljenje o sjevernoj i jOOzonoj koreJi onomad ja sa dragenom zorenom i milenom povedem razgovor oko sranja u nasoj avliji i veli meni milen moj ti cilenzijo nije to nista sta se desava u koreJi tamo ljudi odaju brezposleni i gladni a prve komsije na istom ostrvu (vako ko kod nas sto ima granica sa hercegovinom i federimacijom i tromedjom sa Likom i GlamoCem ) isto tako i oni imaju sa tom nekom JOOznom koreJom i oni vele prave televizore a ovi veli ne gledaju i ima tu i neki kobalt ko onaj sto se nekad u one crne iskrine telefone trpo i on je bitan uglavnom veli milen a i zoren i goren vele da je tako da smo mi najebali jer kad taj koBelt dodje na na naplatu ima da budemo siromasni isto ko i onaj kuvajt koji jos uvijek u dinarima vrti tu tranZiciju jos se nisu iskobeljali iz sraNJA

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Poceo je "Opstanak", trenutno se paunovi sepure i pokazuju ko ima vece perje.

Valjda su Amerikanci smislili nesto originalno ovaj put, a ne ko u Iraku i Vijetnamu. Pretpostavljam da su mediji u prvom stepenu lagacke gotovosti, bas me zanima kako ce to S.Koreja "zapoceti" incident.

Interesantno da su se Amerikanci prije kraceg vremena povukli iz Iraka.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Spacedwarf je napisao:
Tacno, nemaju nikakvu podrsku ali ako me sjecanje dobro sluzi 1941 prije napada na Pearl Harbor 12% amerikanaca je podrzavalo ulazak SAD u rat, poslije napada preko 90%.
Isti slucaj sa 11.septembrom...citam maloprije na bbc.com da su prije napada na ovo ostrvo sj.korejanci telefonom kontaktirali juznjake i trazili da prekinu vjezbe i ne traze reakciju sa sjevera. Svi znamo sta se poslije desilo, sada isti scenario, "miroljubiva" u "odbrambene" svrhe pokrenuta vjezba ce postati zrtvom "osovine zla" pod imenom Sj.Koreja.
Medijska manipulacija cini cuda.
A da ne treba napominjati da su za Pearl Harbor dobili podatke 3 dana unaprijed da ce biti napadnut, 11.sep. necu ni komentarisati. Sve mi to smrdi na jednu gadnu provokaciju SAD i J.Koreje, a povrh svega pazi izjave njihove molim te:
Citiraj:
"Južnokorejski aktivni marinici i postrojbe u rezervi će utisnuti ovaj bijes u svoje kosti i učinit ćemo sve kako bismo se osvetili Sjevernoj Koreji"

Ovakav ratohuskacki govor nije vidjen jos od pocetka 90-tih

receno kao pravi junior iz skole frisky_dinga :wink:

ja sam se vec svrstao tako da necu da se izjasnjavam, a i sve sto sam napisao zadnjih par nedelja se ostvarilo
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=50&t=52898&start=20

Americki obavjestajci vec danima ne mogu da shvate zasto sj.koreanci non stop idu na pecanje i vrijeme provode na ribnjacima. E pa bice im jasno vrlo brzo...

Za siromasnije zemlje uputstvo za pravljenje kobalta 60 je vrlo jednostavno Napraviti bazen ili vec postojeci ribnjak ili vjestacko jezero, recimo u jemenu somaliji ili siriji, nije bitno, sto dalje od americkih spijuna, staviti male kolicine obogacenog uranijuma koga sjeverna koraja pravi u ogromnim kolicinama , ubaciti kobalt, sacekati malo, onda uzeti udice sa magnetima koji naravno privlace kobalt 60. I upecali ste kobalt 60 koga dalje mozete posipati po gradovima na zapadu. Znaci, vrlo jednostavno samo treba da se organizuju sa dragim liderom oko isporuke.

posto je ostalo jos malo vremana, vrijeme je da se prebrojimo kad pocne nabavka gas maski, ciste vode i slicno.

ovi na celu sa zokom, znaci satnisticki-muhamedanci-laoce, kabalisticki-cionisti-chils, hriscanski-kanibalisti-hristov, satanisticki-kreacionisti-izzard, neka se ne javljaju kriznom stabu ujedinjene republike koreje koji je danas osnovan 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 11:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Popravi mi dan. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 11:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Frisky_Dingo je napisao:
ovi na celu sa zokom, znaci satnisticki-muhamedanci-laoce, kabalisticki-cionisti-chils, hriscanski-kanibalisti-hristov, satanisticki-kreacionisti-izzard, ili oni koji su jednostavno glupi-evfenije savojski, neka se ne javljaju kriznom stabu ujedinjene republike koreje koji je danas osnovan 8)

Vi Koreanci da znate bilo šta raditi osim praviti telefone i televizore do sada bi vladali svijetom....Ovako,ako i napravite kakvo sranje jedino što ćete uspjeti je da spržite sami sebe....

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky, ti si neki cudan tip. Sad znam zasto citas romane o vampirima.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Koliko se sjećam to je čovjek koji je najavio katastrofalni zemljotres u Banjoj Luci. :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Nek se zarati vise ko ga jebe, mrzim ova prepucavanja hoce nece ...
Valjda nece do nas stici ...

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo zbog onog napada u utorak je uzdrmano trziste i berza u svijetu. Ako krene pa se jos i Kina i Rusija ukljuce, te budemo gledali reprizu Koreanskog rata, itekako ce se osjetiti. Ovo samo pokazuje koliko je stanje mira u svijetu prividno, i koliko je lako promijeniti svijest ljudi i gurnuti ih u ratni kotao. Mi jesmo naucili nesto iz istorije, ali samo teorijski.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja znam samo jedno da bi bilo pošteno da ratne zločine iz Koreja procesuiraju Srbi, time bi kompenzovali to što nas je Hag najviše osudio.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Какве везе има Хаг са Корејом, да си ми жив и здрав?
Много су нам Кореанци скривили.. :/

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]