banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2010, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Citiraj:
U tako obiman i složen posao, krenulo se bez iskustva i greške su bile neminovne.

Ja ne znam kako se montira klima ali sam platio ljude koji su to znaju

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kao da hidrocentralu na Amazonu grade, a ne most preko Save...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka

Evo našao sam im ja 2 radnika za most... Trajkovići legende...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_4hqVZst8bQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
ХАЛУЖАН: МОСТ НА САВИ ИМАЋЕ ПРОФИЛ АУТОПУТА

Портпарол Министарства мора, промета и инфраструктуре Хрватске Марина Халужан потврдила је да је у току припрема пројектне документације за изградњу моста и да су израдили Нацрт споразума између Владе Хрватске и Савјета министара БиХ о изградњи међудржавног моста и прикључних граничних дионица међудржавне цесте Е661, с циљем успостављања правног оквира за заједничку изградњу овог моста.

"Тренутно се проводи процедура доношења одлуке Владе Хрватске о покретању поступка за склапање споразума, што јасно говори о интересу Хрватске за изградњу моста", навела је Халужанова за "Независне новине".

У тексту се наводи да ће мост имати пуни профил аутопута, односно по двије траке у оба смјера, уз помоћну траку са обје стране, и биће дугачак око пола километра.

Осим моста биће изграђена и прикључна брза цеста, која ће мост спојити са аутопутом.

Директор "Аутопутева РС" Душан Топић изразио је задовољство што је Хрватска препознала значај тог моста и одлучила да иде у изградњу.

Он очекује да би изградња моста, требало да почне наредне године, да ће коштати 30 милиона евра, што ће РС и Хрватска платити по пола. Топић каже да је РС већ издвојила потребна средства и да чека потврду хрватске стране.

Топић је навео да ће аутопут до моста бити завршен у прољеће, а обилазница око Лакташа могла би бити пуштена у саобраћај до краја ове године. Очекује се да би градња моста могла трајати неколико година, а до тада ће се саобраћај преусмјеравати ка граничном прелазу Градишка.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 09:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Oni su rekli "pred izbore" da ce auto put do mosta biti zavrsen do NOVEMBRA. Oni nemogu napraviti 30 km aut puta po RAVNOM !!

Jebt sta ljudi rade u Hrvatskoj, sav autoput im je napravljen bukvalno NOCU .Autoput od Rijeke do Krka ovi nemogu ni nacrtati a ne napraviti :S

Pogledajte sta ljudi prave i kuda prave..

http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/for ... 39&p=15250

Bakarski vijadukt ...

http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... 80&bih=780

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 10:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kineski zid su kraće pravili nego ovaj naš autoput i to po ravnom sreća naša pa nema stijena i planina ko zna kad bi završili da moraju prokopavati tunele :roll:
Tačno treba ovu državu ukinuti komplet i pripojiti je recimo Tanzaniji bili bi napredniji sigurno... :-k

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka

20 žena sa kašikama bi ono prije završili...

Doduše trsa prolazi kroz Laktaše i Topolu... Nemate vi pojma koliko je tamo tvrda zemlja...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako je za utjehu, ima i gorih od nas. Dvadeset godina prave, i pet puta otvarali radove za 24 km autoputa, i tu u nepristupačnoj, krševitoj Vojvodini ... da bi se na kraju ispostavilo da nema glavnog projekta.
http://www.politika.rs/rubrike/tema-dan ... od.sr.html

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Pa jebg moraju odugovlaciti da bi se nakrali para, pe*e*i lopovski ...

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
E skupiti sve naše političare, gradske gazde i njihove sinove i oformiti jedan gulag i poslati ih da prave puteve i mostove, tanjir čorbe dnevno i korbač preko leđa kao stimulacija i eto ti ubrzanog razvoja zemlje i privrednog preporoda :evil4:
Nije ni drug Staljin bio blesav :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
30.11.2010
Štrajkaški odbor CPM-a (Cestovno poduzeće Maribor) do daljnjega je zamrznuo štrajk, iako oko 950 radnika jučer nije primilo dogovoreni drugi dio plaća za listopad.

Odluku su donijeli nakon što im je vlasnik CPM-a Janez Škoberne obećao isplatiti najmanje daljnjih 350 eura u utorak. Istog će dana u potpunosti biti podmireni svi obroci kredita zaposlenika, a bit će popunjena i blagajna uzajamne pomoći.

Najkasnije do sljedećeg ponedjeljka uprava će u potpunosti isplatiti i eventualni ostatak neto plaća. Prošli je tjedan uprava zaposlenicima isplatila po 400 eura plaće za listopad te povukla i uništila sve uručene kreditne ugovore.
(http://www.finance.si)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 00:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Koliko znam, najveci problem je eksproprijacija zemljista. Tj, zakon je u ovom slucaju na strani vlasnika tog istog zemljista...
Ne opravdavam ja nikoga...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 06:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znas. Nema to veze.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka

Problem je što su projektanti "skrenuli" trasu malo u privatnu zemlju. A zna se da u vrijeme Tita ljudi iz Topole nisu mogli biti ni svjedoci na sudu... Toliko o njima...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
mangia je napisao:
Problem je što su projektanti "skrenuli" trasu malo u privatnu zemlju. A zna se da u vrijeme Tita ljudi iz Topole nisu mogli biti ni svjedoci na sudu... Toliko o njima...

Pouzdano znam da se gradi povecan broj prelaza auto-puta(nadvoznjaka i podvoznjaka) u odnosu na projektovani broj prelaza

Ja sam cuo slicnu pricu o svjedocenju na sudu ali vremenska priloska odredba je za vladavine kralja. Nije se uvazavalo svjedocenje na sudu ljudi koji su porijeklom iz Lijevca polja :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
fantastikus1 je napisao:
Pouzdano znam da se gradi povecan broj prelaza auto-puta(nadvoznjaka i podvoznjaka) u odnosu na projektovani broj prelaza
Није било неких драстичних промјена. Промјене у односу на првобитни план:
- На Лоту 1 није направљен један надвожњак.
- На Лоту 3 је направљен додатни подвожњак.
- На Лоту 3 је било неких планова да се један од надвожњака замијени петљом, али ствари на терену говоре да од тога нема ништа. Мислим да су двије планиране петље од Маховљана до Градишке сасвим довољне.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mangia je napisao:

Povuci to što si napisao ili ćeš morati biti ubiven..... sa tonu eksploziva :)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
меди je napisao:
fantastikus1 je napisao:
Није било неких драстичних промјена. Промјене у односу на првобитни план:
- На Лоту 1 није направљен један надвожњак.
- На Лоту 3 је направљен додатни подвожњак.
- На Лоту 3 је било неких планова да се један од надвожњака замијени петљом, али ствари на терену говоре да од тога нема ништа. Мислим да су двије планиране петље од Маховљана до Градишке сасвим довољне.

Moji navodi se odnose na dionicu od mahovljanske petlje do romanovackog nadvoznjaka.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
The_new_Statesman je napisao:
Ne znas. Nema to veze.

Znaci nije problem na sudu uzeti nekom zemlju i dati mu novcanu nadoknadu za to... Sjajno.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Koliko znam, najveci problem je eksproprijacija zemljista. Tj, zakon je u ovom slucaju na strani vlasnika tog istog zemljista...
Ne opravdavam ja nikoga...

TaškoBL je napisao:

Znaci nije problem na sudu uzeti nekom zemlju i dati mu novcanu nadoknadu za to... Sjajno.

Odluci sta hoces da napises.

Ali evo laicki, NSRS je pre nekoliko godina donijela Zakon (cini mi se i da je sam Ustav mjenjan radi toga) o eksporprijaciji gdje su korisnika zemljista (u ovom slucaju Republika) stavili iznad vlasnika istog (ti, ja itd.).

Zakon je donesen radi izgradnje mreze autoputeva, ali nekako se u njemu nasao dio da se privatno zemljiste moze izuzeti i za, PAZI SAD, poslovno stambenu izgradnju.

U prevodu, ja imam dobre veze, a ti kucu na dobrom komadu zemlje u gradu... A meni se taj komad svidja... I onda je tebe legalno istjeram na ulicu, ok isplatim ti naknadu po cjenovniku Poreske uprave plus nesto uvecanja...

I preuzem tvoj plac :) Ogradim i prodam za pet godina... Poslovno stambeni objekat? :lol:

Pre nekoliko sedmica je taj Zakon oboren na Ustavnom sudu, ali ne znam da li je ta odluka objavljena u Sluzbenom glasniku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]