e jbg. Utopija...
Ja sam naucio da sve gledam sve kroz vise struktura i da odlazim sve dalje i dalje u tom povezivanju radi razumjevanja nekog djela.
To slikovito mozes sebi predstaviti kao neku mrezu koja se siri iz jednog centra, socijalnu mrezu.

Salim se...
Sto je vise povezivanja izmedju cvorista, kako uzajamno tako i sa centrom rad postaje kompletniji, smisljeniji.
U ovom filmu je apsurdno traziti neke glumacke kvalitete, visoku estetizaciju i samim tim sam te aspekte iskljucio i posmatrao ga iz jednog mikronarativnog konteksta tj. njegovog biografskog. Sada ispadam kontradiktoran ali i sam autor je svjestan toga i to mu nije ni bio cilj, imam osjecaj da se koristio "strategijom" fecebooka ili ti Holivuda, u jednom socioloskom aspektu, kako da privuce sto veci broj gledalaca tj. ciljnu grupu...kao i FB zar ne. Sama ta cinjenica za mene je poprilicno konceptualan i nije mi potrebna nikakva estetizacija i sminka.
"Dobar film" sto sam napisao mozda preambiciozno zvuci tj. svako ga iscitava iz svog ugla i odatle nesporazumu. Ja sam trenutno i istrazivanju net arta, novomedijske umjetnosti, digitalne umjetnosti tako da mi je sa te tacke gledista dosta bio zanimljiv, poucan kao neki arhiv, dokumentacija, istorijska prica.
Da, ima jedna recenica sa kojom me je poprilicno dobio, kada se nalaze na onoj zurci:
"Ne mogu da gledam Nijagarine slapove koji nemaju veze sa Karibima"