Spacedwarf je napisao:
Isto tako S.Koreja u zap.drustvu predstavlja neku vrstu "osovine zla" i zapitajte se sta bi Ameri radili da nema njih. Morali bi izmisliti neku novu koreju

Jer kako onda opravdati toliki novac za finansiranje tajnih sluzbi, spijunskih aktivnosti i vojne industrije uopste. Ponekad imam uvjerenje da Amerika zeli Sj. Koreju takva kakva jeste.
A opet kod mene izazivaju osjecaj zadovoljstva i simpatija, jer postoji bar neko da se suprotstavi zapadnoj kvazi-demokratiji i procesu globalizacije koji sve vise prerasta u ideologiju mocnih sila.
Zapravo, za to im sluze zemlje kao sto su Kuba ili Venecuela, a kada je u pitanju S. Koreja ona je potpuno van kontrole i sada imamo situaciju da je Koreja ta koja moze da postavlja uslove. Mi cemo sledecih nekoliko mjeseci dobiti potpuno novu geopoliticku situaciju i to sve zahvaljujuci cinjenici da S. Koreja proizvodi kobalt 60.
Kada imate kobalt 60 nuklearno oruzije postaje nepotrebno. Nacin ratovanja se potpuno mijenja. Male takticke grupice od 2-3 covjeka na strateskim mjestima po nekoliko grama kobalta prave vecu stetu od nuklearnog oruzja. Ovo potpuno unistava americku ideju bezbjednosti koju su gradili 50 godina zaboravite na nuklearni stit i bajke o nato paktu, vojska na terenu vise nije potrebna. Jedino efikasno I ubojito oruzje je terorizam sa radioaktivnim kobalt izotopom. Nakon sto je amerika priznala da ne smije da napadne Iran njihova „globalna sigurnost“ vise ne postoji.
Takozvanoj "Juznoj Koreji" nato nece pomoci, morace da se sele u Japan ili ko ih vec primi, za to vrijeme ce moj omiljeni politicar "dragi vodja" da prodaje okolo kobalt, i gleda preko satelita kako Izrael, Amerika i ostali nestaju.