banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 20:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Formula 1 (2011)
PostPoslato: 15 Nov 2010, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Forza Ferrari!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jel to neka nova ekipa? :lol:

Schumacher!!! :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Vettel!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Od juce, nakon trke, pa sve do malopre nisam posetio nijedan F1 sajt, niti sam pricao sa nekim u vezi F1... Evo polako se vracam u normalu, nekako mi sezona totalno beznacajna, kao da je nije ni bilo... Pa cu je zato brzo zaboraviti i prebaciti se na 2011.

Citiraj:
Williams je u ponedjeljak objavio da će Rubens Barrichello za njih voziti i sljedeće sezone. S druge strane, potvrdili su i da Nico Hulkenberg za njih neće voziti sljedeće sezone te da će do kraja ove godine objaviti ime njegovog zamjenika.

Citiraj:
Calderoli: Do kraja dana očekujemo njegovu ostavku

Nekoliko sati nakon velikog i totalnog Ferrarijevog i Alonsovog poraza u Ferrariju reagirao je i talijanski ministar Roberto Calderoli koji je Njegovu Ekscelenciju, uvijek elegantnog Ferrarijevog predsjednika markiza Lucu Cordero di Montezemolo pozvao da podnese ostavku.

"Unatoč sposobnostima odličnog Alonsa, Ferrari je uspio izgubiti prvenstvo koje je već osvojio," izjavio je Calderoli, inače ministar bez portfelja.

"Posramljeni smo onom ludom strategijom, a on, on je glavni krivac," naglasio je. "Odmah bi trebao otići iz Maranella kako više ne bi nanosio štet Ferrariju. Do kraja dana svi očekujemo njegovu ostavku."

Osim izravnog poraza na stazi, Red Bull je porazio i kontroverznu te kritiziranu Ferrarijevu sportsku politiku odnosno nedostatak iste.

Ekscelencija odgovorila ministru

Markiz, koji se još u subotu šepurio i sveudilj smiješio po paddocku Yas Marine je nestao nakon utrke, no preko novina Il Messaggero je ipak odgovorio Berlusconijevom ministru.

"I pobjednici katkad gube, ali mi se nedamo. Postoji malena grupa ljudi koji sistematično ruju protiv ove zemlje i njezinih simbola. Srećom, u manjini su," dodao je markiz Cordero di Montezemolo.

Prepirka između Calderolija i di Montezemola je vjerojatno politički okršaj s obzirom da markiz di Montezemolo pretendira na mjesto talijanskog predsjednika u skoro vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vec su krenuli sa tracevima oko vozaca, pa sada Hulkenberga pominju kao mogucu Ferrarijevu zamenu za Massu, ni to ne bi bilo lose

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 23:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kakve price kruze oko Renaulta? Hoce li se rijesiti Petrova ili ce izmusti Ruje za jos koju desetinu miliona $?
Mozda ova druga opcija ne bi bila losa, da im upumpaju sto vise para pa da naprave konkurentan bolid za Kubicu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 00:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nisu vise njima pare toliki problem, dobili su dobre sponzore i pare od ugovora za dobavljanje motora. Najveci je problem nedostatak sposobnih ljudi, dizajnera inzinjera. Zbog one afere su ih mnogi strucnjaci napustili i ostaje gorak okus, pa niko ne zeli da se vrati. Uz to imas nove timove kao sto su Mercedes i Red Bull koji daju dosta vise para tim ljudima, kako bi sebi izgradili ime, a ako tu dodamo Ferrari i McM koji su prestiz, malo ko bi se danas opredelio za Renault

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:
Kakve price kruze oko Renaulta? Hoce li se rijesiti Petrova ili ce izmusti Ruje za jos koju desetinu miliona $?
Mozda ova druga opcija ne bi bila losa, da im upumpaju sto vise para pa da naprave konkurentan bolid za Kubicu.

MOžda uzmu Putina.... Čini mi se da je bolji od Petrova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:

Eric Boullier je danas izjavio da su velike sanse da zadrze Petrova, narucito posle odlicne voznje na zadnjoj trci...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Ma Jenson i Hamilton naj jaci

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sad procitah u Blicu da nece biti prenosa F1 sledece sezone. RTS 1 i HrT vise nece prenositi jer im je preskupo, nez jel bih prenosio ove sezone nisam gledao. Ali ako nece gore navedeni nece onda ni siromasni BiH programi ...

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ali tnx God imamo net :D ...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 23:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Za sada se pominje kao moguce rjesenje da Arenasport otkupi prava na F1 iduce godine.

Citiraj:

U 2011. nećemo gledati trke Formule 1

Ljubitelji Formule 1 su se proteklog vikenda oprostili od sezone 2010 trkom za Veliku nagradu Abu Dabija, a još se ne zna gde će i da li će dočekati sezonu 2011 i trku za Veliku nagradu Bahreina.

Srpski ljubitelji auto-moto sporta će 2011. godine morati da se dovijaju kako bi gledali trke Formule 1 - nakon što je novi šampion Sebastijan Fetel podigao pobednički trofej Velike nagrade Abu Dabija i stekao ugovor koji je na ove prostore donosio sliku najbržeg cirkusa na svetu.

“Prva srpska televizija” koja je prava preuzela kao naslednica “Foksa” odradila je sezonu 2010, ali novi ugovor nije potpisan.

- Naš ugovor je istakao, a nije potpisan novi. Nemamo više informacija - rečeno nam je u “Prvoj”.

Iz “Pinka” su kratko poručili da nisu zainteresovani, a isti odgovor je stigao i iz sportske redakcije RTS-a.

Kao potencijalni vlasnik prava na TV prenose Formule 1 pojavila se Televizija “Arena sport”.

- Vrlo moguće da će naša televizija preuzeti prava. Arena je zainteresovana za sve vrhunske događaje, što pokazuje naš program i sigurno ćemo pregovarati kada prava za Formulu 1 budu bila na tenderu - rekla je PR “Arene sport” Višnja Banković.

“Sport klub” je bio zainteresovan za prava i pre tri godine, ali je odustao zbog previsoke cene.

- Naravno da smo zainteresovani za sve velike sportske događaje, ali je Formula 1 bila preskupa. Do sada smo smatrali da trogodišnji ugovor, kakvi se obično sklapaju, za onakvu cenu ne donosi dovoljno. Sada čekamo šta će biti, a procena je da se ništa neće znati do januara ili februara - rekao je koordinator programa “Sport kluba” Ivan Banjeglav.

Inače, ni u Hrvatskoj neće biti prenosa sledeće godine, a razlozi su isti kao i u Srbiji. Ugovor koji je HRT imao sa FIA istekao je, a kako je teško zatvoriti finansijsku konstrukciju tako skupog programa, odluka je da se odustane od prenosa Formule 1.

Prenosi Formule 1 su jedan od najgledanijih sportskih programa na svetu i po brojnosti publike su odmah iza Svetskog prvenstva u fudbalu i Olimpijskih igara. Svaku trku prati više od 600 miliona ljudi širom sveta, a zvanični podaci pokazuju da svake sezone prenose proprati 58 milijardi gledalaca.

http://sport.blic.rs/Ostali-Sportovi/Au ... -Formule-1

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Međunarodna automobilistička organizacija FIA, danas je objavila popis prijavljenih timova i vozača za natjecanje u predstojećoj sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1.

Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes, Sauber i Lotus potvrdili su kompletnu vozačku postavu. Renault i Williams potvrdili su ime samo jednog od svojih vozača, dok preostala 4 tima - Force India, Toro Rosso, HRT i Virgin - tek trebaju objaviti imena svojih vozača.

Zanimljivo je kako se momčad Tonyja Fernandesa, usprkos pravnoj borbi s Protonom (vlasnikom tvrtke Lotus Cars), za novu sezonu prijavila s imenom Team Lotus.

Red Bull Racing

1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber

Vodafone McLaren Mercedes

3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton

Scuderia Ferrari Marlboro

5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa

Mercedes GP Petronas F1 Team

7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg

Renault F1 Team

9. Robert Kubica
10. nepotvrđen

AT&T Williams

11. Rubens Barrichello
12. nepotvrđen

Force India F1 Team

14. nepotvrđen
15. nepotvrđen

Sauber F1 Team

16. Kamui Kobayashi
17. Sergio Perez

Scuderia Toro Rosso

18. nepotvrđen
19. nepotvrđen

Team Lotus

20. Jarno Trulli
21. Heikki Kovalainen

HRT F1 Team

22. nepotvrđen
23. nepotvrđen

Marussia Virgin Racing

24. nepotvrđen
25. nepotvrđen

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Alonso je ove sedmice izjavio da očekuje desetogodišnju saradnju sa Ferrarijem, a nakon toga u kasnim tridesetim odlazak u penziju.

Takođe iz zanimljivog intervijua za španski radio Onda Cero, dvostruki šampion je rekao da će "verovatno" ponovo sarađivati sa Flaviom Briatoreom, ali i obećao da se nikad više neće naći u McLarenu.

Dvadesetdevetogodišnji Alonso je izjavio da ne bi ostao sa McLarenom i Lewisom Hamiltonom čak i da je osvojio titulu te 2007. godine.

On je rekao da je "veoma teško" raditi sa Ronom Denisom, kao i sa trkačkim direktorom, Charlie Whitingom.

Na pitanje kakva je bila prva sezona sa Ferrarijem, Alonso je odgovorio: "Bilo je to prelepih godinu dana. Sve u svemu za nama je vrhunska sezona".

On je takođe upitan da li Ferrari planira promenu osoblja zbog loših rezultata u 2010. godini.

"Ne znam da li će isti ljudi raditi ili ne. Ono što mogu da kažem da smo mi ujedinjeni i nadam se da ćemo imati konkurentan bolid sledeće godine

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
16. decembar je označen kao potencijalno značajan dan u karijeri Luce di Monezemola.

Prema pisanju francuskog komentatora Jaen-Louis Monceta, Ferrarijev predsednik je pozvao novinare u Fiorano tog dana.

"Šta li će nam reći?", napiso je Moncet.

Špekuliše se da će predesdnik Ferrarija pričati o poznatom timu iz Maranela, a nakon toga izneti ključne promene u timu.

"Možda će pričati o politici tog dana", dodao je Moncet.

Zista, u poslednjih nekoliko dana Montezemolo se u italijanskoj štampi pojavljuje sa izjavama o padu italijanske vlade i premijera Silvia Berlusconia, a mnogi mediji ga navode kao potencijalnog kandidata za sastav nove vlade.

"On bi mogao da iskoristi svoj visoki položaj u biznisu kao odskočnu dasku ka politici, na isti onaj način kako je to uradio Berlusconi početkom devedesetih", stoji u izjavi jednog časopisa.

Po pisanju New York Timesa, fascinantno je što je Montezemolo izabrao 16. decembar za susret sa novinarima, samo dva dana pre nego što će se Berlusconi součiti sa izglasavanjem poverenja u italijanskom parlamentu, kada se i očekuje da će italijanska vlada pasti.

"Šou jednog čoveka je završen", izjavio je Montezemolo prošle sedmice za Daily Telegraph.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pastor Maldonado će debitovati u F1 2011. godine sa Williamsom, stoji u zvaničnom saopštenju britanskog tima.

Venecuelanski vozač, koji je ove godine postao šampion GP2 serije, sledeće godine će se naći u britanskom timu gde će mu timski kolega biti veteran Rubens Barrichello.

"Veoma se radujemo razvoju njegovog talenta tokom zime i nadamo se plodnoj sezoni sa njim sledeće godine", rekao je vlasnik i šef tima Frank Williams.

Poslednji venecuelanski vozač u Formuli 1 je bio Johny Cecotto, 1984. godine.

"Ja se nadam da ću svojim dobrim rezulatima opravdati podršku moje zemlje, koja mi je pomogla da pristupim legendarnom Williams timu", rekao je Maldonado.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Robert Kubica tvrdi, da odluka o tome ko će mu biti timski kolega, sledeće godine, nije njegova briga, već da je to na timu da odluči.

Poljak je osvojio preko 100 poena više, od svog timskog kolege, ove sezone, ali veruje da će Rus ostati i sledeće godine u timu, posebno zbog njegove finansijske podrške.

Ali, ime mladog početnika, nije osvanulo na najnovijoj listi, koju je FIA objavila, pre nekoliko dana, dok se nekoliko imena povezuje sa ovim timom, za sezonu 2011., i to imena Nicka Heidfelda, Adriana Sutila i Nica Hulkenberga.

Holandski magazin, formule1.nl, upitao je Kubicu da li smatra da Petrova treba zameniti, u sledećoj sezoni.

„Teško je reći šta je ispravno, po tom pitanju“, rekao je Kubica.

„Sigurno je da bi tim više napredovao, sa iskusnijim vozačem. Kao početnik u Formuli 1, shvatiš da stvari nisu lake, kao što se možda čine, kada gledaš sa strane.“

„Takodje, postoje i drugi početnici u F1, koji su se pokazali mnogo bolje, od samog starta.“

„Što se tiče mog timskog kolege, za sledeću godinu, tim je u najboljoj poziciji da odluči šta želi.“

„Sve što ja mogu reći je, da smo izgubili mnogo poena, ove sezone, ali pod drugim okolnostima, mogli smo da pružimo više u svojoj nameri da preskočimo Mercedes.“

„Gledano sa druge strane, moramo sagledati činjenice, sa početka sezone. Moramo poštovati odluke, koje su donešene, i mislim da su one bile dobre.“

„Ali, ako želite da sagledate vozačku postavu, morate znati gde se tačno nalazite tog momenta“, završio je Poljak.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Genii Capital, većinski vlasnik Renault F1 tima, prodao je udio u momčadi kompaniji Group Lotus, te potvrdio početak suradnje s novim partnerom i preimenovanje momčadi u Lotus Renault GP Team.

Group Lotus je Malezijska grupacija koja objedinjuje Lotus Cars i Lotus Engineering, a bavi se proizvodnjom sportskih automobila. Suradnja s F1 timom počinje već iduće sezone, kada će Group Lotus postati glavni sponzor momčadi. Sponzorstvo je potvrđeno do kraja 2017. godine, a Renault se također obvezao na višegodišnje dobavljanje svojih motora.

Group Lotus nije povezan s Lotus F1 timom, momčadi Tonyja Fernandesa koja je debitirala prošle sezone. Štoviše, Fernandes i Group Lotus već duže vrijeme vode pravnu borbu oko prava na korištenje naziva Team Lotus, pod kojim je Fernandes nedavno prijavio svoju momčad za novu sezonu.

No, osim što ćemo, naizgled, iduće godine na gridu imati dva različita Lotusa s Renaultovim motorima, novi Lotus Renault GP Team odlučio se natjecati u crno-zlatnoj kombinaciji boja, zapamćenu po John Player Special sponzorstvu Lotusa između 1972. i 1979., te 1981. i 1986. godine. Zanimljivo, istu je kombinaciju boja za iduću sezonu odabrao i Fernandesov Team Lotus, što nas dovodi do pomalo djetinjastog prepucavanja globalnih razmjera.

Prilikom objave suradnje, glavni izvršni direktor Group Lotusa, Dany Bahar, između ostalog je izjavio: "Svjesni smo kontroverzne situacije oko korištenja našeg branda u Formuli 1 i oduševljen sam što mogu formalno potvrditi našu poziciju jednom i zauvijek: mi smo Lotus i vratili smo se."

Kako stvari stoje, čini se kako ćemo iduće godine gledati dvije crno-zlatne momčadi Lotus s Renaultovim motorima. Zvuči bizarno, ali nimalo začuđujuće za Formulu 1 koja nam iz godine u godinu donosi nova iznenađenja.

Svasta :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta: Re: Formula 1 (2011)
PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Niko da prokomentarise to sto su ukinuli zabranu timskih naredbi? :) Znaci Massa je najebao sledece sezonu, a i Dugmence isto :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]