banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 04:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2010, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
NFL fanatik je napisao:
Cicak - svaka cast drugar. Calls it as he sees it.

Vi ostali "radopljuvaci" ovdje - previse serete u nedostatku boljih rijeci. Pricate o necemu sto ne znate osim putem medija (cija ste zrtva naravno) i samo pljujete...i pristaje vam.
Da li u Sarajevu ima MANJE Srba i Hrvata nego prije - DA. Ali izadji brate na ulicu, od 5 ljudi jedan je ne-bosnjak zagarantovano - te je i dalje Sarajevo za jednu Banja Luku npr. POJAM multietnicnosti, a vi samo serite SNSD-ovu propagandu - i pristoji vam. Mi koji zivimo ovdje znamo drugacije. U mojoj firmi od 27 ljudi ima 5 srba i 2 hrvata - a za vas je pitanje kad ste zadnji put u Banja Luci VIDJELI nesrba? Odvratan mi je vise neosnovan animozitet pojedinaca ovdje prema Sarajevu, na osnovu onoga sto im drugi trpaju.

Necu da se spustam na tvoj prostacki nivo, samo da ti odgovorim - svaki dan , vise puta vidim nesrbe u BL , na mom spratu od 6 stanova , samo je moj 100% Srpski , u 2 su Bosnjaci, jednom Hrvati, a preostala 2 su mijesani . Kad bi se rukovodio vasom logikom, rekao bi da su Srbi zapravo manjina u BL.
Kad vec poredis SA sa BL , onda bi morao znati da je do rata u SA procentualno bio mnogo veci broj Srba nego Muslimana u BL.
A sto se tice Sarajlija, znam ih mnogo, imao sam i rodbine tamo, ali ne znam nikoga da je ostao , niti da se vratio .

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
_zoka je napisao:
Bio sam ja....I nisam vidio svakog petog da je nemusliman...Imam prijatelje i u SIPI i u EUFOR-u koji rade u Sarajevu.Znaš gdje spavaju?U I.Sarajevu.I da svaki dan vidim nesrbe u Banjaluci....Na poslu,u gradu,u rođenoj kući....Kad gledam BTH bebe....vidim ponekad jedno,ponekad nijedno hrišćansko ime...
Možeš ti meni sad reći da prosipam SNSD propagandu,da sam nacionalista,šovinista....Samo što svi ovde,čak i postavljač teme,znaju da ja to nisam.
NFL fanatik je napisao:

Opet ti "Sarajevo je etnicki ocisceno". Momak - Sarajevo NIJE etnicki ocisceno (kao sto tema kaze) - dodji pa vidi, ne lupaj iz guzice...ostalo sto si napisao stoji.

Bio sam ja....I nisam vidio svakog petog da je nemusliman...Imam prijatelje i u SIPI i u EUFOR-u koji rade u Sarajevu.Znaš gdje spavaju?U I.Sarajevu.I da svaki dan vidim nesrbe u Banjaluci....Na poslu,u gradu,u rođenoj kući....Kad gledam BTH bebe....vidim ponekad jedno,ponekad nijedno hrišćansko ime...
Možeš ti meni sad reći da prosipam SNSD propagandu,da sam nacionalista,šovinista....Samo što svi ovde,čak i postavljač teme,znaju da ja to nisam. :wink:

Ma cinjenica je da ogromna vecina srba iz Sarajeva vise nije tu, oni su uglavnom na Lukavici. Cinjenica je da ogromna vecina bosnjaka nezivi u BL, oni su sirom svijeta, ali su ljeti tu.
Takode ja poznajem jako mnogo bosnjaka koji rade i SIPI, PDV itd, dosli su sa raznih strana i ugavnom zive u Seheru, Mejdanu, Vrbanji, to je taj neki osjecaj kao sigurnosti, a ustavri ista stvar.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 11:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To i ja govorim.Ali Banjaluka se ne busa u prsa da je multientična....Jedina razlika između Banjaluke i Sarajeva u ratnom periodu je bila ta što su kod nas kreteni srušili sve nesrpsko što su mogli,a u Sarajevu su kao i obično bili pametniji i porodali se kao "multietničari"....

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
мултиентиЋари зока :)

И ја сам у Сарајеву често.. баш често.
И боме, кад одем тамо, осјећам се као странац.
Још кад видим замотану дјевојчицу од 14 година а на ногама јој "конверзице", на школској торби беџеви ПУНКС НОТ ДЕАД, онда ми стварно буде лоше.
Не зато што имам нешто против Ислама, него што видим по тим патикама и по беџевима да би то дјете жељело да се облачи "нормално" као његови вршњаци али ето, неко јој то брани.
И такође имам масу пријатеља који су прије живјели у СА а сад су у И. Са.
Па хајде молим вас, приђите кроз И. Са. па погледајте она силна насеља што су се изградила.
Е то су све бивше Сарајлије, а да не говорим колико их има по осталим дјеловима РС.
Кад причам са тим људима и питам их иду ли доле.. кажу само кад морају.

100 % тврдим да је БЛ више мулти култи од Са.
Кроз БЛ видиш људе у тренеркама и дресовима БиХ репрезентације.. хајде ти прођи кроз СА у дресу Србије ако си фаца.
У БЛ муслимани имају свадбе са БиХ заставама.. хајде ти прођи кроз Сарајево са тробојком.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Imam ja podstanare iz Sarajeva.....Ljudi su do skoro živjeli u Sarajevu,vratili se nakon rata valjda....Kaže ona meni:"Joj,jesu ljudi u Banjaluci kulturni!"...Meni upitnik iznad glave...."Ovde svi govore "Dobar dan" kada uđeš u prodavnicu"...Kad sam ja tražio pojašnjenje,ona reče da u njenom naselju,kada uđu u prodavnicu i pozdrave sa "Dobar dan!" niko nije odgovarao...Meni to zvuči pretjerano.Mada mi je kolega pričao da su ga par puta ispravili dok je radio dole da se ne pozdravlja sa "Dobar dan" nego sa "Merhaba"...Vjerovatno i to zavisi na kakvu budalu naletiš.Meni nebrojeno puta ovde na moje "Dobar dan" odgovore sa "Pomoz' Bog" ili "Bog ti pomogao " :?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja NIGDE nisam cuo da kazu Pomoz' Bog, ti i ja kao da zivimo u razlicitim mestima :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Помаже Бог и Бог ти помогао су прије рата и неки муслимани говорили. Бог је један и није ништа лоше ако некоме "назовеш Бога".
Данас је то престало.. нажалост.
Мени некако баш буде драго кад ми неки старији чича одговори тако. :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ja NIGDE nisam cuo da kazu Pomoz' Bog, ti i ja kao da zivimo u razlicitim mestima :-?
Koliko tebi ljudi dnevno uđe na radno mjesto?A,da,ti ne radiš....Otići u knjižaru "Romanov"....ako naletiš na gazdu,on će te pozdraviti sa "Pomoz' Bog!"....
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Помаже Бог и Бог ти помогао су прије рата и неки муслимани говорили. Бог је један и није ништа лоше ако некоме "назовеш Бога".
Bi li ti isto tako bilo drago da te pozdrave sa "Bok!"...Ja sam i to doživio u Banjaluci...Nije mi bilo drago :?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И ја сам.
И насмијем се само, смјешно ми увијек буде. :D

Ал` хоћу да кажем да то "Помоз Бог" није само српско.
То је поздрав свих људи са ових крајева одвајкада...
Но то није тема ове приче. :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Tema ove priče je da su svi gradovi ove države etnički očišćeni.Tema je da se niko nigdje ne vraća.Ono što je glupo je to što svi optužujemo onog drugog za iste stvari koje smo svi radili.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Истина.
Али свако има право на избор и сви су га направили.
Послије је*ања нема кајања.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Hertzog je napisao:
Koliko tebi ljudi dnevno uđe na radno mjesto?A,da,ti ne radiš....Otići u knjižaru "Romanov"....ako naletiš na gazdu,on će te pozdraviti sa "Pomoz' Bog!"....

Sreca pa ne radim, inace bih bio isfrustriran svim i svacim tako kao ti... :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Banjalucki_Behar je napisao:

Ma cinjenica je da ogromna vecina srba iz Sarajeva vise nije tu, oni su uglavnom na Lukavici. Cinjenica je da ogromna vecina bosnjaka nezivi u BL, oni su sirom svijeta, ali su ljeti tu.
Takode ja poznajem jako mnogo bosnjaka koji rade i SIPI, PDV itd, dosli su sa raznih strana i ugavnom zive u Seheru, Mejdanu, Vrbanji, to je taj neki osjecaj kao sigurnosti, a ustavri ista stvar.

Porediti dva mjesta u dva različita entiteta sa mjestima koji su dio Banjaluke i u Srpskoj, je stvarno smješno.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 13:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
_zoka je napisao:
Hertzog je napisao:

Sreca pa ne radim, inace bih bio isfrustriran svim i svacim tako kao ti... :wink:

Nisam isfrustriran...nego si ti propustio poentu....Ja dnevno cirka 200 puta pozdravim nekoga,sa "Dobar dan","Zdravo" ili "Ćao"....Ti to uradiš deset puta :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Postoje i sputilniji nacini da se to kaze, kao npr u ovom tvom zadnjem postu, ali eto, neka bude da sam propustio poentu, mada nisam, shvatio sam sta si hteo da kazes

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
NFL fanatik je napisao:
LemiGO je napisao:
Ej ta priča mi smo dobri, a vi ste loši je žešće sranje. Svako ko nije bio lojalan većini je nastradao na neki način, sve ostalo je demagogija. Ova tema je ko moj je veći od tvoga, koji narod je humaniji, svi su isti kad se ubijaju, pa kao da je rat dobra stvar pa se takmičimo ko je humaniji. Sarajevo je etnički očišćeno, Srbi su protjerani kao što su muslimani protjerani iz Banjaluke. ALi ne, mora se stalno tražiti nekakvo opravdanje za sve. Evo ja ću sad postaviti tezu da je današnja situacija u BiH posljedica genicida nas Srbima koji su napravile naše komšije muslimani i Hrvati, i šta ćemo sad, sad će neko reći jeste ali i vi ste nas tamanili tad i tad, pa će se na kraju doći do praistorije i brojanja krvnih zrnaca i ko je čisitije rase, sve je to goli ku*ac, najbolje je da se odvojimo pa nek se svako bavi sa svojim problemima.

Opet ti "Sarajevo je etnicki ocisceno". Momak - Sarajevo NIJE etnicki ocisceno (kao sto tema kaze) - dodji pa vidi, ne lupaj iz guzice...ostalo sto si napisao stoji.

Уреду, Сарајево није етнички очишћено. Очишћено је национално.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Hertzog je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Bi li ti isto tako bilo drago da te pozdrave sa "Bok!"...Ja sam i to doživio u Banjaluci...Nije mi bilo drago :?

Тебе је погодило што те неко у Романовим поздравио са Помоз Бог?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Jok.Samo sam naveo to kao primjer na Hertzogovu izjavu da "on to NIGDE nije čuo"....Ja na njegovo "Pomoz' Bog" uvjek odgovorim sa "Dobar dan"....Što se njega tiče ja mogu biti musliman,katolik ili budista....

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali te onne pogleda popreko... Isto tako si naveo primer da kod tebe na poslu dolaze... Odakle znas ko je i odakle je taj koji je usao kod tebe... Naveo si jedan primer, kao da je svaki takav... A opet da napomenem, drugacije je kada kazes dobar dan u SA i BL... Naravno nije svaki trgovaci i dr. takav po SA, samo navodim primer

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Kao da je vazno kako ces koga poselamiti . :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]