@eugene of savoy:
Цијеним одговор. Ово је коначно образложење концепта које сам очекивао, за које видим да се подудара са оним концептом који су промовисали "Hertzog", "lollipop", "[Enterprise]" и остали дискутанти.
Али, ја бих се поново дотакао оправданости таквог концепта. А навео бих примјере које сам претходно већ наводио.
+++++++++++++++
1) Ако би се сви кретали на начин који ти браниш у случају КТ са двије траке, онда можемо да запазимо да постоје поједини дијелови вањске траке у кружном току којима се никад не би возило ниједно возило! На примјеру кружног тока код Темпа, више од пола вањске траке не би имало никаквог смисла. На слици испод жутим су означене путање возила која се искључују на првом наредном искључењу. А црвеним је означен дио вањске траке који по твојој логици никад не би требало да буде кориштен, и тим дијелом никад не би требало да прође ниједно возило.
Поставља се онда питање оправданости изградње вањске траке у случају КТ са двије траке, јер се функција вањске траке може врло лако замијенити намјенским саобраћајним тракама за прво десно искључење, које се налазе ван КТ, онако како је то урађено на КТ код Темпа?! Надам се да разумијеш проблематику, јер очигледно постоји сукоб твог концепта и практичне реализације кружних токова. Молим коментар?!

+++++++++++++++
2) Образложи ми концепт за случај КТ са три саобраћајне траке, на начин како си то образложио за двије? Кључно је за даљу расправу ...