Iako klavir koji je Euroth bio prinuđen da iscijepa nije moj, meni evo duša jeca zbog njegove tragične sudbine. Ako je tako moralo biti, samo se plašim da je i moj klavir doživio sličnu sudbinu. Poziv na svečanu večeru i prijem u renoviranom stanu prihvatam i bez toga, da odam poštu tom drugom tragično skončalom klaviru.
Ah Talija, jesam rekao da je isti kao i bravarov, ali samo zato što od silnog dušebola mene svaki klavir podsjeti na moj.
Prosto za ne povjerovati, chils zna začuđujuće mnogo o mom klaviru.
Naime, u pitanju je zbilja koncertni klavir američkih majstora Steinway & Sons Model D, sa ugraviranim porodičnim grbom.

Moram naglasiti da su krvnici dok su iznosili klavir bili jako neoprezni. Dok su ga utovarali ne traktorsku prikolicu umalo im je ispao. Jauknuo sam. Pokrili su ga nekom ceradom da ne kisne. O njegovoj daljoj sudbini znam samo iz priča.
Neki su mi rekli da je poklopac završio kao dio zapadnog zida kokošinjca koji je Besparica izgradio, zamislite na balkonu svog otuđenog stana.
Drugi pak kažu da se klavir danas nalazi u njegovoj profiterskoj vili na Laušu i da svira najtužnije zvuke koje instrument može da svira, zvuke tišine. Poznata je činjenica da Glamoč nema muzičku tradiciju i da se jedini oblik muzičkog izražavanja - Gluvo glamočko, izvodi a cappella. Tako da zaista ne razumijem zašto moj instrument čami u njegovoj vili, kad bi trebao da je sa mnom na pozornici. Nije to za ukras, čuješ li ti, to je... Ne mogu dalje, evo plačem.
Ne znam zaista ne znam, kontaktiraću Melisu, trudiću se da ne plOčem, biću dostojanstven, ako je kod nje da mi vrOti klOvir.

<3 !