banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 15:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2010, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
једино што си овде добро рекао је :

Citiraj:
svojoj nacionalnoj i istorijskoj sredini.

СВОЈОЈ.

а извор ти је montenegrina.net :lol: :lol: :lol: :lol:
њихово писаније је једноставно пресмјешно и препуно кривотворина :lol:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Nisam pijana, nisam drogirana.

Dakle ovako...

Ne! RS ne treba da se odvoji, treba Federacija da se pripoji Republici Srpskoj! Republika Srpska je ekonomski jači i razvijeniji dio Bosne i Hercegovine, i mudrije je pripojiti joj drugi dio Bosne i Hercegovine i onda dalje kovati bolju budućnost sa tih pozicija. Novoj tvorevini bi predstojalo mijenjanje vlasti i protjerivanje svih političara sa njenog tla. Na vrhu nove države bila bi prava raja, ljudi za koje drugi ljudi kažu da je to stvaaaarno provjerena raja. Druželjubiva škvadra sa ulica, intelektualno jaki probisvjeti sa puuuno smisla za humor, nepoterećeni glupostima. Takva tvorevina bi se odrekla naziva Republika Srpska i naziva Bosna i Hercegvina, jer će ova dva naziva uvijek kod ljudi izazivati negodovanje i negativne emocije, ma kakvo njeno državno uređenje bilo. Pod ovim nazivima dešavale su se ružne stvari. Tih imena bi se sjećali jednog dana isključivo sa sjetom, poput imena Jugoslavija. Dakle: Bila jednom jedna Jugoslavija. Bila jednom jedna Bosna i Hercegovina. Bila jednom jedna Republika Srpska. Kako bi se zvala? Republika Sreća. Republika Dobri komadi. Republika Šešir. Republika Kondor. Neko bezvezno ime, upadljivo glupo.
Da li se time mijenja Sveto pismo, Kuran, vjera ili Bog.. Ne... Molićemo se ko i do sada, ko je vjernikk, ostaće vjernik, ko je ateista, postaće vjernik :wink: :P (šalim se) ... Iiiii... ako nam se ne svidi, vratićemo političare nazad i vratiti sve kako je bilo.
Brčko, umjeto spejs imena "disktrikt" zvao bi se Brčko - grad polis.. Oni će nam služiti kao mali eksperimet, ali ovog puta u rukama naroda...

Narod danas kad pitaš šta bi htio.. Kaže nešto potpuno novo.. Ovi političari se samo smjenjuju, ili godinama isti na vlasti... ma dosadilo brate.. A kad ih pitaš, a imaju li neku novu ideju? Ostanu onako - paf... zatečeni. Nemaju izgleda. Ne znaju šta hoće, al hoće nešto novo. E pa novo je i avangardno, ne vjerujem da bi se usudili... Svi noviteti su uvijek bili čudno prihvaćeni, tačnije rečeno "neprihvaćeni". Tako vam biva i u mikrosvijetu... Na svakom koraku... Dođe novi čovjek u društvo, i podzrivo ga se gleeedi.. pa čak i u starom društvu dva smrtna "neprijatelja" se utale protiv novog...
Dobro mi plivamo samo u poznatom... To se pokazalo i na ovim zadnjim Izborima...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 03:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Poznato je da se svaki nacionalizam zasniva na negiranju drugih naroda. Nacionalizam “ne podnosi” egzistenciju drugih naroda u svojoj nacionalnoj i istorijskoj sredini. Dominacija “svog” nad “drugim” narodima, smatra se “svojim istorijskim pravom”.

Да ли си ти нормалан?
За ову небулозу добијаш три бамбија. Овај месец си победник.

Модератори, не дозволите да ова тема оде у кривом правцу.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 07:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
zmijuga je napisao:
prvo Ilija Garašanin lijepo je u svojim zapisima objasnio da su u Bosni živjeli Bošnjani tri vjere i sad ga ti i neko drugi hoće demantovati.

zmijuga je napisao:
preobracanjem bosanskih pravoslavaca u Srbe.

E sad ti nama pametno naše objasni o tim "pravoslavcima", koji su to pravoslavci bili?

Ja znam da su u Bugarskoj bugarski pravoslavci kršteni u bugarskoj PC i da govore Bugarskim jezikom, znam također da su u Grčkoj grčki pravoslavci kršteni u grčkoj PC i govore grčki, u Rusiji ruski i Rumuniji rumunski i tako dalje....
Sad ti nama objasni u Kojoj su to crkvi kršteni ti tvoji pravoslavci koje pominješ, koji su jezik govorili i pisali i šta su u svom narodnom predanju pjevali i šta su i koga veličali i za koga su se smatrali?

Dakle, tu svoju M92 istoriju kojom vas oni što su vas 92' izmislili tetoše da niste ono što stvarno jeste ostavi za neki bošnjakistan forum.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 10:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zmijuga je napisao:

E pa nije OK, jedno je to što ti misliš a drugo je što su istoričari zapisali, prvo Ilija Garašanin lijepo je u svojim zapisima objasnio da su u Bosni živjeli Bošnjani tri vjere i sad ga ti i neko drugi hoće demantovati.

Citiraj:
Начертаније (нацрт) је некадашњи тајни „програм спољашње и националне политике Србије“[1], који је крајем 1844. године написао министар унутрашњих дела Илија Гарашанин (1812—1874) за кнеза Александра Карађорђевића (1842—1858).[2] Први пут је у целости објављен 1906. године.

Према Начертанију, Србија је требало да ради на ослобађању Срба и осталих Словена и на припајању области Босне, Херцеговине, Црне Горе и Северне Албаније (што је подразумевало Косово и Метохију[3]), тада у саставу Османског царства, те Срема, Бачке и Баната, тада у саставу Аустроугарске. Главна пропагандна активност Србије би се заснивала на припремању становништва ових области на сједињење са Србијом.[2] Према Гарашанину, Србија полаже „свето право историческо“ на ове земље, које се темељи на Душановом српском царству из 14. века.

Citiraj:
Значајан утицај на настанак Начертанија имала је велика емиграција, политичка елита Пољске, избегла из земље након неуспелог новембарског устанка против Руске Империје 1830. године. Ова многобројна и политички утицајна емиграција је, вођена истакнутим дипломатом, кнезом Адамом Чарторијским (1770—1861), формирала своје центре у Лондону, а посебно Паризу (у чувеном Хотелу „Ламберт“), ради подстицања анти-руске и анти-аустријске делатности широм Европе.[3] Чарторијски почетком 1840-их шаље на Балкан и у Турску неколико мисија. Упутио је у Србију 1843. године посебног изасланика, Чеха Франтишека Заха (1807—1892), са планом који је имао да предочи Илији Гарашанину, истакнутој личности тадашњег уставобранитељског режима.[3] Захов план је предвиђао ослобођење и уједињење Јужних Словена, који би потом помогли ослобођење Пољске од аустријске и руске власти.[2]
Citiraj:
Гарашанин је, на основу Заховог Плана, током 1844. сачинио своје Начертаније, „програм спољашне и националне политике Србије“, са око 90% једноставно преузетог текста[2]. У неким деловима прерађујући Захов нацрт, Гарашанин је замислима о југословенској држави, претпоставио уједињење „свих народа српских“:[5]

Citiraj:
Движеније и таласање међу Славенима почело је већ, и заиста ће кроз столећа трајати. Сербија дакле треба да ово движење, а и ролу или задатак, кои ће она у том движењу за извршење имати, врло добро позна. Ако дакле Сербија добро пројеса шта је она сад? у каквом се положају наоди? и какви њу народи окружавају? — то се мора уверити о томе, да је она још мала, да у овом стању заостати не сме, и да она само у сојузу са осталим јужним славенима у свету овом будућност и задатак за изпуњење имати може и има. Из овог познања проистиче као основна черта и темељ српске политике, да она мора бити јужно славенска.
Cquote2.png

— Захов План

Citiraj:
Движеније и таласање међу Славенима почело је већ и заиста никад престати неће. Србија мора ово движеније а и ролу или задатак, који ће она у том движенију за извршење имати, врло добро упознати. Ако Србија добро пројесапи шта је она сад? у каквом се положенију налази? и какви њу народи окружавају? то се она мора уверити о томе, да је она још тако мала, да у овом стању остати не сме, и да она само у сојузу са осталим окружавајућим је народима за постићи своју будућност свој задатак имати мора. Из овог познавања проистиче черта и темељ српске политике, да се на не ограничава на садашње њене границе, но да тежи себи приљубити све народе српске који ју окружавају.
Cquote2.png

— Гарашаниново Начертаније

Kao i mnogo puta do tada,a i poslije Srbin je dokazao da ga je lako izmanipulisati.... :wink:
Sad prekinite sa of-topikom....

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
@Silvio:
Citiraj:
Извлачити се на политичаре и причу као ето политичари су криви је аргумент без икакве основе.
Политичаре бира народ и реално јасно је свима да није Милорад Додик тај који пропагира РС ван Б/Х, већ је то жеља српског народа (огромног процента истог).
Није Драган Човић тај који пропагира за Хрвате нови ентитет, већ је жеља Хрвата у Босни/Херцеговини да имају свој ентитет (што је само прелазни корак (прелазна жеља) ка изласку из Б/Х).

То су чињенице.
Ја разумем донекле и зоку и еугенија али реално: Колико Срба у РС заступа ваш став? 5%? Можда ни толико.
Значи није реално да 5% диктира вољу оним 95%.

Smije li se znati otkud ovoliko sutanje procentima? Ogromni procenti? Izvori?

Citiraj:
У оквиру тога, треба максимално одржавати актуелни ситуацију у зајендичким органима, а она је сада таква да исти не функционишу (једноставно наставити доказивати да је Б/Х нефункционална).

Ma ja nek krov prokisnjava, nema veze sto ce i moja djeca da pomru od upale pluca cekajuci "povoljan trenutak"....

Citiraj:
Не треба се бусати у прса и дизати тензије. Одмах јасно ставити МЗ до знања, ми хоћемо РС ван оквира Б/Х али нећемо рат у Б/Х.
Хоћемо мирну диобу попут Словачке и Чешке. Хоћемо привредну сарадњу на обострану корист са свима у окружењу.
Значи, константно наглашавти пацифистичко раздвајање Б/Х. Такође, неопходан је јак лоби у светским организацијама попут УН, ЕУ и сл.

Bilo je nas jos koji smo sanjali cehoslovacki model :wink:

RS ne treba da se otcijepi, jer ce to dovesti sve skupa u jos vecu bijedu i nestabilnost.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa do bede bi sigurno doslo ako bi se na fruku odvojili od federacije, jer sumnjam da bi Srbija, ukoliko bi se RS odmah pripojila, imala i izdvajala velike finansije da ovo ostane stabilan region, tako da bi u pocetku sve zavisilo od domacih prihoda... S druge strane, mislim da RS ima dovoljno resursa da ne ode u losem smeru, tj da se sroza zivotni standard... Veci je problem sa federacijom, jer realno gledano mi drzimo vecinu poljoprivredno obradivog zemljista, tako da bi kod njih hrana sigurno bila skuplja, energenti takodje... Malo je nacina da bi u tom slucaju fbih opstala jer bi se i hrvati odvojili

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
И како онда очекивати од Бошњака да пристану на то, па нису луди.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ni mi nismo hteli da se spojimo sa federacijom pa smo na kraju morali... Ili smo mi Srbi samo ludi :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

То је чињенично стање. Проценти су нека моја процена али можемо да их спустимо и на 90% или 80% ако ће тако да ти буде лакше, али не видим да то нешто мења.

А можемо то да саберемо и на нивоу комплетне Б/Х. Опет је већина грађана против исте (Срби + Хрвати).

Citiraj:
Ma ja nek krov prokisnjava, nema veze sto ce i moja djeca da pomru od upale pluca cekajuci "povoljan trenutak"....

Нека цена мора да се плати. Нема ништа гратис.

Citiraj:
RS ne treba da se otcijepi, jer ce to dovesti sve skupa u jos vecu bijedu i nestabilnost.

То је твој став и ок (уосталом то је став муслимана у Б/Х) али ниси видовит сигурно па да знаш шта ће се десити ако се одвоји. Да ли ће да настане беда и јад или ће да буде обрнуто.
Оно у чему се сви слажу то је да није проблем у РС, него у ФБиХ где ништа не функционише. Хрватима је постало јасно да су преварени 1995 године а ово што им ОХР ради по питању члана председништва само повећава њихове апатије према БиХ као држави.
Ако ће негде прво да пукне, онда ће то бити ФБИХ. Нестабилност је тамо, у РС је за сада нема.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Нисмо луди него глупи и луди, посље Балканских ратова Бугари, Грци и сви протејраше муслиманско становништво(звучи грубо али је једна веома важна чињеница), једино ми нисмо + још позивали браћу Словене да остану, зашто? Зато што смо били глупи и зато што нисмо могли видјети проблеме у будућности које ће нам то донјети на националном плану и зато што смо били наивни у вјеровању да ће савез јужних Словена надјачати и ставити се изнад појединачних народа.

Одосмо са теме, отцјепљење ратом тренутно је немогуће без подршке са страна, мирно рјешење није могуће јер је још увијек рано. Шта даље, како даље са овим тренутним стањем, не знам, тренутно је пат позиција унутар БиХ, чека се интервенција великих или WW3.

Даље што се тиче Федерације, проблем је у кантонима троше доста пара, а Хрвати неће дати да се укину. Све у свему, свака нама част свима како смо се успјели довести у овакве ситуације, ово мало ко може.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Интересантно је да је већина индустријских погона који су прије рата радили шљакали јако добро (па и у самом рату!) остала у ФБиХ а данас то ништа не функционише. Највећи град у БиХ је остао у ФБиХ.. буквално сви јачи центри су остали њима..
Када се гледало стање послије рата и ко је шта добио они су били у бољем положају. Федерација је требала да крене узлазном путањом и да брзо стане на ноге а да ми у РС остамо бједа.
Но испало је другачије и драго ми је због тога. :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Нисмо луди него глупи и луди, посље Балканских ратова Бугари, Грци и сви протејраше муслиманско становништво(звучи грубо али је једна веома важна чињеница), једино ми нисмо + још позивали браћу Словене да остану, зашто? Зато што смо били глупи и зато што нисмо могли видјети проблеме у будућности које ће нам то донјети на националном плану и зато што смо били наивни у вјеровању да ће савез јужних Словена надјачати и ставити се изнад појединачних народа.

Одосмо са теме, отцјепљење ратом тренутно је немогуће без подршке са страна, мирно рјешење није могуће јер је још увијек рано. Шта даље, како даље са овим тренутним стањем, не знам, тренутно је пат позиција унутар БиХ, чека се интервенција великих или WW3.

Даље што се тиче Федерације, проблем је у кантонима троше доста пара, а Хрвати неће дати да се укину. Све у свему, свака нама част свима како смо се успјели довести у овакве ситуације, ово мало ко може.

Треба узети у обзир да се ипак у то време још доста муслимана са ових простора гледало као Срби и Словени.
Али било је исељавања добровољног према Турској из Санџака нпр.
С друге стране, с Косова је било и принудног у склопу договора између Краљевине Југославије и Турске, где је већина Албанаца требала да буде пребачена у Турску. Ипак, поче други светски рат и нажалост само мали део је измештен.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Federacija je tako i krenula, ali kretenskom politikom... Dok je u RS, nakon rata, plata jedva bila 300KM u fbih je bila preko 1000, svi su dobijali ratni dodatak koji je isao na mesecnom nivou, a kod nas jednom godisnje i to nekih 100-tinjak KM... Potrosili su sve zivo, a da pri tome nista nije funkcionisalo kako treba, jer su bili razjedinjeni, muslimani i Hrvati. Mi smo laganim tempom isli napred i kukali kako se tamo bolje zivi, ali danas je situacija obrnuta... Dzaba im fabrike, uvek je seljak hranio grad, tako da bez poljoprivrede nista ne moze da opstane, a Lijevce, Semberija... Sve je u sastavu RS, kada bi se odvojili i uveli carinu na izvoz, pocrkali bi od glade za 10 dana....

Kada se moglo etnicki cistiti zemlja bez posledica, mi to nismo uradili (mislim na WWI), cak naprotiv ujedinismo sve slavene, a od WWII je za etnicko ciscenje osudjivano, ali mi ni tada nismo izvukli pouku. Ovaj zadnji rat smo izvukli pouku, ali nam stranci nisu dali da je sprovedemo... Rat vise nije mogucnost, tj nije najbolja opcija, treba gledati na mirnom razlazu, pa neka se kolju sami izmedju sebe zbog nestasice hrane :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

О мирном разлазу се причало и `92. :)
Данас сам баш преслушавао неке снимке телефонских разговара Караџића и Милошевића.
Углавном, они сво вријеме причају о мирном разиласку и стратегији како то постићи.
Исто је и са Младићем који је стално понављао да је он за престанак рата и проналажење мирног ријешења.. али исто тако и да неће опраштати кад нас нападну.

А то што се тиче села то си у праву..
Мада опет, велике фабрике које су постојале у Зеници, Травнику, Пуцареву уз паметну стратегију могле би да стану на ноге.
Међутим фазон је што су то биле већином војне фабрике а и већина стручњака у њима Срби тако да они и кад би хтјели данас немају школовано људство да то дигну на ноге.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije samo to problem, zgrade su propale zbog slabog i nikakvog odrzavanja, masine pokradene, prodane, zastarile, pa onda i ti strucnjaci koji su se razisli... Pogledaj samo jedan Incel, Cajavec i Jelsingrad, koji nisu osetili rata, pa na sta lice, zamisli kako je tek u tim gradovima u kojima se vodio rat... Puno je para potrebno da bi se te fabrike osposobile i oni u fbih to znaju, zato zive na aparatima, a u vecini slucajeva ti aparati su iz RS... Jedino sto imas neke rudnike, pa da rade u nekoj meri, nama bi opet bio problem sa elektricnom energijom, jer vecinu hidroelektrana drzi federacija... Seti se samo kako je za vreme rata bilo... Nismo imali struje po mesec dana, a npr Nevesinje je uvek imalo struju, koju su dobijali iz Gacka i Trebinja

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 08:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:

То је чињенично стање. Проценти су нека моја процена али можемо да их спустимо и на 90% или 80% ако ће тако да ти буде лакше, али не видим да то нешто мења.

А можемо то да саберемо и на нивоу комплетне Б/Х. Опет је већина грађана против исте (Срби + Хрвати).
A znamo da je većina uvijek u pravu....Većina koja je izašla 27.03.1941. na demonstracije,većina koja je kralju zabranila povratak '45.,većina koja je 1974. u skupštini izglasala novi ustav,većina koja je glasala za odvajanje BH od Jugoslavije....Sa većinom u bolju budućnost! :confused3:

Citiraj:

Нека цена мора да се плати. Нема ништа гратис.

Naravno da tebi u Austriji nije prevelika ni jedna cijena koju ja u BiH trebam da platim....LAko je tuđim qrcem gloginje mlatiti....Sjedi sa nama ovde,osjeti besperspektivnost i letargiju,gledaj kako život prolazi kraj tebe i reci da se neka cijena "mora platiti"....Mi imammo samo jedan život,i njegov prolazak mimo nas je možda prevelika cijena....

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hertzog je napisao:
Nije samo to problem, zgrade su propale zbog slabog i nikakvog odrzavanja, masine pokradene, prodane, zastarile, pa onda i ti strucnjaci koji su se razisli... Pogledaj samo jedan Incel, Cajavec i Jelsingrad, koji nisu osetili rata, pa na sta lice, zamisli kako je tek u tim gradovima u kojima se vodio rat... Puno je para potrebno da bi se te fabrike osposobile i oni u fbih to znaju, zato zive na aparatima, a u vecini slucajeva ti aparati su iz RS... Jedino sto imas neke rudnike, pa da rade u nekoj meri, nama bi opet bio problem sa elektricnom energijom, jer vecinu hidroelektrana drzi federacija... Seti se samo kako je za vreme rata bilo... Nismo imali struje po mesec dana, a npr Nevesinje je uvek imalo struju, koju su dobijali iz Gacka i Trebinja

Postavlja se pitanje ko je pokrao masine iz fabrika, dok su jedni ginuli u ratu, drugi krali po Banjaluci, i pokupili kajmak koji i danas dan koriste. Ono sto nisu u ratu pokrali Mile prodao u miru i potrosio u zgaradu vlade, i 6km autoputa.

Neka niko nemisli da se mi mozemo mirno razdruziti, pogotovo ovi sto pisu iz Austrije, Svedske, Njemacke, koji ce iz toploga stana uz kokice gledati dnevnik na nekom satalitskom kanalu, i loziti se na patriotizam a mi obicni smrtnici to placati krvi kao i uvjek.

Danas je situacija mnogo gora nego 91, danas svi imaju oruzije, nema JNA da trenira svoju snagu, bilo bi krvi do koljena a to nikome ko ima bilo sta u glavi nebi trebalo da pada na pamet.
Dosta je bilo, zar opet da se ubijamo, a ove intrenet PTRIOTE sa zapada navijaju.

Za 10god ce mo biti clanica EU, bez granica, bez predrasuda, sa jednim ciljem da bolje zivimo. Zar nije bolje da tezimo ka tome, a to ce se sigurno desiti, i ovi svi ratovi ce tada postati besmisleni. Mozda bi ovim dijasporcima bilo pametnije da pisu o ovim stvarima, a ne da glume toliku patnju za rodnom grudom, prizeljkivajuci krv koju oni nece prosipati.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da samo su Srbi krali, u federaciji su golim prsima branili fabrike i pogone u njima... Hajde prestani da lupas i da sve prepisujes srpskom narodu i Dodiku, jer je u celoj zemlji ista situacijam, a tebi samo on pao na pamet... Sta vise situacija u fbih je daleko gora jer su i lopovi daleko veci

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Banjalucki_Behar je napisao:
Za 10god ce mo biti clanica EU, bez granica, bez predrasuda, sa jednim ciljem da bolje zivimo. Zar nije bolje da tezimo ka tome, a to ce se sigurno desiti, i ovi svi ratovi ce tada postati besmisleni.

Схватио сам по писању на овом форуму да имаш година, да ниси неки клињо, да си озбиљан у неким контовима. Је ли ти стварно вјерујеш у ово болдовано? Искрено?

Мислиш ли да ћемо ући једног дана у ЕУ и хоп, проблеми рјешени? Мислиш да у главама људи (а и у стварности) неће бити јасне границе између РС и Федерације или у Мостар између хрватског и бошњачког дијела града?
Нестаће предрасуде кад за 10 године уђемо у ЕУ? Неће Срби бити четници за већину Бошњака? А Срби ће почети да доживљавају Босну као своју?

То "идемо у ЕУ, у боље сутра" је као прича прије 60 година "идемо у праведно друштво, идемо у комунизам". Као, занемаримо тренутне проблеме, не гледајмо како нам је сад, који проблеми постоје данас, јер ће за "икс" година наступити благостање.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]