banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 05:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Blago tebi kad imaš takvo viđenje anatomije :D
Ja se ježim od činjenice da za ispit imam 8 knjiga i da to sve treba da znam. Treba samo jako dugo da se ponovi, a kamoli sve nauči.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
To i jeste glavni problem, sto se jako dugo ponavlja, pa sto vise vreme odmice, sve ti mrze da ponavljas... Kazem ti, sve sam sa lakocom osim ekstremiteta, to sam mrzeo... Inace idi redovno na konsultacije kod profesora jer ti da sta da naucis, pa te propituje, a i slusas druge koji dolaze pa vidis kako ispituje, sta je bitno i sl... Ali ja sam i tu imao peh, isao kod Suska na konsultacije a izvlacio za ispit Zdenku i Spasojevica, na kraju sam kod Spasojevica polozio... A Zdenka mi zabranila da izlazim na ispit kod nje jer nisam znao redosled grana na luku aorte :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:46 
Početnik
Početnik

Meni u indexu piše da polažem kod nje, sad ne znam da li ćemo imati i mi da izvlačimo. Eeh, da je meni položiti, slavila bih da dobijem tu 6 :lol:
Ja ne znam da imaju konsultacije sad kod nas :-?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al sam ja ostario :lol:

Mi smo polagali pismeni i onda izvlacili profesora za usmeni... I tako svaki put ako ne polozis taj rok... Ne znam kako je sada i ne znam da li ona daje konsultacije, mislim da daje, bar bi morala, mada o njoj nista lepo ne mogu reci, a verujem i vecina studenata na nasem fakultetu

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
@Hertzog: sada i Vesna ispituje na ispitu, a bila je samo na kolokvijima kao asistent...Ode i ona u profesore :-) Iz anatomije je ukinut pismeni, a i to si polagao, onu zutu knjigu :-D
p.s. da..ostario si :-p

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 12:25 
Početnik
Početnik

Ma polagati kod bilo koga, samo ne kod Zdenke :angry4:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

littledevil je napisao:
@Hertzog: sada i Vesna ispituje na ispitu, a bila je samo na kolokvijima kao asistent...Ode i ona u profesore :-) Iz anatomije je ukinut pismeni, a i to si polagao, onu zutu knjigu :-D
p.s. da..ostario si :-p

Ja sam uporan decko i necu da odustanem :lol:
Nikada nije kasno da se diplomira:
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Naš asistent iz fizike je sad profa na ETF-u. Brat mi kaže da je stvarno dobar predavač. :-D Fizika je mala maca za gimnazijalce. (Govor iz iskustva.) A i za one koji nisu nije pretjerano teška, nema zadataka, samo malo teorije i formula, ono najosnovnije. Naročito obratite pažnju na ona pitanja koja imaju neku primjenu u medicini.

Za anatomiju i histologiju ne mogu puno da komentarišem. Od nas ne traže puno, ima jedna knjižica koju je draga dekanica napisala i koja je na nivou knjiga za osnovnu školu. Lako se može naučiti ali nakon nje više ne znaš tu anatomiju, jer je sve skraćeno i napola, nego prije učenja. :confused2: Ja sam štrebala većinu stvari iz vaših knjiga i anatomija mi je super prošla. Ali platih danak na fiziologiji. Kad se sjetim da sam pored Gajtona morala da štrebam i CNS iz vaših knjiga da bih skontala o čemu se uopšte radi. :-? Na anatomiji insistiraju na nekim glupostima (recimo kostima) a CNS su radili tra-la-la. A ako nam je išta potrebno, to je CNS. Lijepo kaže naš narod: "Što ne platiš na mostu, platiš na ćupriji."

Naš obrazovni sistem. :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 13:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Znam da sam dosadna :)
Ali nemam bas nikoga ko mi moze dati neke informacije.
Koliko ima predmeta na stomatologiji i koji su?
I nista ja to ne razumijem oko ispita,izlazaka,koliko se ima puta pravo izaci na ispit?
i kolokviji,koliko cesto budu?
I iz cega ste vi ucili za prijemni?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imas ukupno 35 ispita, bar po starom programu:

1. Hemija
2. Biofizika
3. Biologija sa humanom genetikom
4. Uvod u stomatologiju
5. Sociologija
6. Biohemija
7. Histologija sa embriologijom
8. Anatomija
9. Fiziologija
10. Stomatoloska protetika-pretklinika
11. Engleski jezik
12. Mikrobiologija i imunologija
13. Farmakologija i toksikologija
14. Patologija
15. Bolesti zuba-pretklinika
16. Infektivne bolesti
17. Dermatovenerologija
18. Neuropsihijatrija
19. Opsta Hirurgija
20. Interna medicina
21. Fizikalna medicina i rehabilitacija
22. Patoloska fiziologija
23. Bolesti zuba-klinika
24 Stomatoloska protetika-klinika
25. Preventiva i decija stomatologija
26. Oralna hirurgija
27. Oftalmologija
28. Sudska medicina
29. Parodontologija i oralna medicina
30. Ortopedija vilica
31. Radiologija
32. Higijena sa epidemiologijom
33. Maksilofacijalna hirurgija
34. ORL
35. Socijalna medicina
------------------------------------------------------------------

To je to, ne znam imaju li bolonjci neke izborne dodatne predmete... Mozes izaci milion puta na ispit, ali nakon treceg bi trebalo da platis 10 ili 20KM, ne secam se, ali i tu imas muljanja da ne platis :D

Uz to, hajde ti polozi prijemni i upisi, pa onda razmisljaj o tome koliko ima predmeta i kako se polazu kolokviji

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 17:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Jest i to sto kazes :)
Ali ja vise stvarno ne znam sta da radim.
Uciti toliko,ne poloziti prijemni,pa ne znam sta da radim,a onda se bojim upisati,pa ne moci sve to stizati.Samo od ovih naziva gdje ima fizika,hemija mi se vrti u glavi.pogotovo ova farmakologija.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sve se moze nauciti napamet, pa i tih 700 pitanja iz hemije , jedan moj drugar je tako polozio - sve je napamet naucio, a nije bas u srednjoj briljirao iz hemije . Od svega na MF-u (kad moze ETF , sto ne bi i mi imali jednu cool kraticu :D ) , najlaksi je prijemni .Onda kad se upises, mislis da je sve gotovo, pa te onda uplase s hemijom , pa sam i to rijesio ( toliko sam bio spreman da sam ponavljao tako sto sam crtao u glavi formule, knjiga vise nije bila potrebna :confused2: ) , pa onda prva godina u junu gotova - kontam, ide ovo dobro, no problemo (btw kod nas fizika nije bila svedena na 43 pitanja, vec sam napisao kolika je bila "knjizica" ).
Onda kazu - kad das anatomiju (pored malih imali i 3 integralna kolokvija, s tim da se jedan polagao usmeno, sto je bilo uslov za upis treceg semestra) , slobodno prisij D na mantil - dam ja i anatomiju, uslov za trecu bez problema....
E onda je nastala zuraja - biohemija, pa fiziologija, pa onda Kalusevic, pa obnovi jednom, pa drugi put...
Nije da vas plasim, ali nije lako. Samo vi sad imate srece da su neke stvari tj. profesori koji su stvarali cepove, nisu vise tu, ali mozda su se pojavili novi...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 22:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2010, 22:28
Smijalo je napisao:
Ma polagati kod bilo koga, samo ne kod Zdenke :angry4:

Zdenka je super. Doduše, ja sam bila kod Šuška ali svi koji su bili kod Zdenke kod nas su bili zadovoljni. Ma, ako naučiš, svejedno je ko se izvuče.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 22:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
laoce je napisao:
Sve se moze nauciti napamet, pa i tih 700 pitanja iz hemije , jedan moj drugar je tako polozio - sve je napamet naucio, a nije bas u srednjoj briljirao iz hemije . Od svega na MF-u (kad moze ETF , sto ne bi i mi imali jednu cool kraticu :D ) , najlaksi je prijemni .Onda kad se upises, mislis da je sve gotovo, pa te onda uplase s hemijom , pa sam i to rijesio ( toliko sam bio spreman da sam ponavljao tako sto sam crtao u glavi formule, knjiga vise nije bila potrebna :confused2: ) , pa onda prva godina u junu gotova - kontam, ide ovo dobro, no problemo (btw kod nas fizika nije bila svedena na 43 pitanja, vec sam napisao kolika je bila "knjizica" ).
Onda kazu - kad das anatomiju (pored malih imali i 3 integralna kolokvija, s tim da se jedan polagao usmeno, sto je bilo uslov za upis treceg semestra) , slobodno prisij D na mantil - dam ja i anatomiju, uslov za trecu bez problema....
E onda je nastala zuraja - biohemija, pa fiziologija, pa onda Kalusevic, pa obnovi jednom, pa drugi put...
Nije da vas plasim, ali nije lako. Samo vi sad imate srece da su neke stvari tj. profesori koji su stvarali cepove, nisu vise tu, ali mozda su se pojavili novi...

И сад имаш мале колоквије и три интегрална, сва три се усмено полажу...
А ово за неке професоре, нарочито Калуша, се слажем... Он је баш био морбид, покој му души...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
laoce je napisao:
Od svega na MF-u (kad moze ETF , sto ne bi i mi imali jednu cool kraticu :D ) , najlaksi je prijemni .

Skraćenica je MeF. :D :lol: MF je valjda mašinski fakultet.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 21:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
MeF kao Mefisto vjerovatno haha ... :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odem ja juce da vidim ima li rok iz Oftalmologije i na oglasnoj tabli napisali sta je uslov da bi se izaslo na ispit:
Polozena Farmakologija, Interna medicina i Neurologija...
Stvar je u tome da je nama Neurologija na 6. godini i da bi mogao da polazem taj ispit moram imati ciste prethodne godine, a da bi ocistio prethodnu godinu moram poloziti Oftalmologiju... Je*e lud zbunjenog :lol:

Toliko o uredjenosti ovog fakulteta

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Hertzog je napisao:
Odem ja juce da vidim ima li rok iz Oftalmologije i na oglasnoj tabli napisali sta je uslov da bi se izaslo na ispit:
Polozena Farmakologija, Interna medicina i Neurologija...
Stvar je u tome da je nama Neurologija na 6. godini i da bi mogao da polazem taj ispit moram imati ciste prethodne godine, a da bi ocistio prethodnu godinu moram poloziti Oftalmologiju... Je*e lud zbunjenog :lol:

Toliko o uredjenosti ovog fakulteta

То је гарант копирано са Опште медицине, јер је код нас неуро на четвртој..
Мах, губе се опасно...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma 100%, ali brate mili ne mozes na oglasnoj tabli predmeta to staviti... Jbt pa profesor si na tom fakultetu, ako si vec stavio takvo obavestenje, onda prikupi najjosnovnije informacije o tome da li postoji razlika u rasporedu predmeta po smerovima... Debili

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ajd neurologija i ima malo veze sa ocnim(mada toliko koliko ima u neurologiji, svakako se uci i na ocnim), ali kakve veze imaju farma i interna?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]