banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Znam,i ja to mislim.Ja bih sad da vjezbam preko zimskog raspusta,ne ide mi hemija bas sjajno. Ali snasla sam se,znas li ti samo da li su se mijenjale skripte od proslih godina ili je isto?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
мени се чини да су скрипте увијек мање више исте. то треба питати оног што ради у фотокопирници.
Ена нађи неког ко је радио пријемни ове године па узми скрипте да вјежбаш ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 13:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Radila sam ja prijemni ove godine, sve skripte su iste i za sve smjerove :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 15:52 
Početnik
Početnik

I koliko ti je trebalo da ih prevjezbas?Jesu teski zadaci?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 18:46 
Početnik
Početnik

Pa ja sam učila biologiju možda dvije sedmice, ali sam ju na kraju znala perfektno. Iz nje imaš 700 pitanja, kao i iz hemije. Hemiju nisam imala pojma,pripreme su mi bile neophodne, ja mogu reći da su mi pomogle. Ne mogu reći da sam svaku veče poslije njih redovno prevježbavala sve to, ali jesam makar čitala. I onda petak, subota, nedelja i ponedeljak - 4 dana zaredom najmanje 12 sati samo hemija. Dok nisam sve prevježbala. Al' realno, na prijemnom od 25 pitanja iz hemije, za 10ak sam bila sigurna da su tačni, ostali su išli na fazon lupanja, ili kao "sjećanja". Ali ja sam zadovoljna, većina mi je bila tačna :D
Ja sam dizala veliku frku oko prijemnog, ali poslije skontaš da je to najlakši dio posla. Ali u svakom slučaju ako položiš znaš da možeš i ostalo, samo ako se posvetiš tome.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Čekajte kraj samo! Ništa vi još prošli niste!

Kad se sjetim: stara lokacija+minus vani+nedostatak ogreva+obavezna predavanja! Ili i kad je bilo drva pa zadimi ona bubnjara, nije se znalo šta je gore.
Gostujući profesor koji se pojavi u praznoj učionici. Zašto? Nikome nije palo na pamet da stavi oglas kada je predavanje a čovjek došao iz BG-a.
Ispit sam polagala 6.10. i tek prošle sedmice su mi bili rezultati, a indeks mi je iz Beograda stigao u BL u ovaj utorak (pošto je gostujući ispit). Zadnji ispit sam imala juče, u četvrtak. Sve 5 do 12. Ovo su samo mali primjeri, da ne nabrajam dalje. Bože, šta sve čovjek prođe u životu.

I onda završite i počnete da ganjate administraciju. Tek tada počinje prava hebada.

Jer oni su sredili fakultet, sve je cakum-pakum, televizija je bila, novinari i guzonje, spolja sve sjajno, ali je suština ostala ista. Profesori koji nimalo ne brinu o studentima i nimalo ih nepoštuju (mnogi od njih su nepismeni, što skontate tek kad vam daju vašu fasciklu da provjerite prijave), samovoljni asistenti, one u studentskoj...

Ali to je MeF.

A ja sam idiot pa me još uvijek, nakon svega što je već bilo, iznerviraju neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 21:14 
Početnik
Početnik

Smijalo je napisao:
Pa ja sam učila biologiju možda dvije sedmice, ali sam ju na kraju znala perfektno. Iz nje imaš 700 pitanja, kao i iz hemije. Hemiju nisam imala pojma,pripreme su mi bile neophodne, ja mogu reći da su mi pomogle. Ne mogu reći da sam svaku veče poslije njih redovno prevježbavala sve to, ali jesam makar čitala. I onda petak, subota, nedelja i ponedeljak - 4 dana zaredom najmanje 12 sati samo hemija. Dok nisam sve prevježbala. Al' realno, na prijemnom od 25 pitanja iz hemije, za 10ak sam bila sigurna da su tačni, ostali su išli na fazon lupanja, ili kao "sjećanja". Ali ja sam zadovoljna, većina mi je bila tačna :D
Ja sam dizala veliku frku oko prijemnog, ali poslije skontaš da je to najlakši dio posla. Ali u svakom slučaju ako položiš znaš da možeš i ostalo, samo ako se posvetiš tome.

Ja bih to vec sad krenula na zimskom raspustu vjezbati,pa ako se budem snasla,da vidim sta cu.
Sta si za maturski uzimala?Gleda li se to uopste,jel bitna tema?Ja bih uzela biologiju,da ne moram uciti i hemiju i biologiju za prijemni plus jos neki predmet za maturski.
I sad,kad si krenula,ima li dosta hemije?Kako se snalazis(posto si rekla da je nisi imala pojma,ko ni ja :) )

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 21:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Cestitke Phoenix!!!! :occasion5:
Ja sam tek na pocetku, al' da mi je doci do kraja, ma lako bih ja sa administracijom i papirima. :P A na stardandni nivo neorganizovanosti, bezobrazluka i nepravde se vremenom naviknes, mada nekad ti prekipi pa ne mozes bas proci da se ne iznerviras. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 21:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ena2 je napisao:
Smijalo je napisao:

Ja bih to vec sad krenula na zimskom raspustu vjezbati,pa ako se budem snasla,da vidim sta cu.
Sta si za maturski uzimala?Gleda li se to uopste,jel bitna tema?Ja bih uzela biologiju,da ne moram uciti i hemiju i biologiju za prijemni plus jos neki predmet za maturski.
I sad,kad si krenula,ima li dosta hemije?Kako se snalazis(posto si rekla da je nisi imala pojma,ko ni ja :) )

Ама не брини се толико. Матурски није битан, узми оно што ћеш најбрже спремити...
Добијеш 2 збирке за пријемни са по 700 питања и научиш биологију напамет, хемију научи шта можеш, шта не можеш научи рјешења напамет и здраво.
Питања на пријемном ти буду дословно из те двије збирке... доста ти је мјесец да то спремиш, и превише...
Ја сам имао све бодове (50) на пријемном, а спремао сам мјесец и по, с тим што сам ја спремио и физику која је од моје генерације укинута...
Не брини, хемије нема много на факсу..

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:
Jer oni su sredili fakultet, sve je cakum-pakum, televizija je bila, novinari i guzonje, spolja sve sjajno, ali je suština ostala ista. Profesori koji nimalo ne brinu o studentima i nimalo ih nepoštuju (mnogi od njih su nepismeni, što skontate tek kad vam daju vašu fasciklu da provjerite prijave), samovoljni asistenti, one u studentskoj...

е то је поента свега! јебеш ти сав овај реновирани факултет кад су они који раде на том факултету кретени највећи!!! (част изузецима)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Phoenix je napisao:

Kad se sjetim: stara lokacija+minus vani+nedostatak ogreva+obavezna predavanja! Ili i kad je bilo drva pa zadimi ona bubnjara, nije se znalo šta je gore.
Gostujući profesor koji se pojavi u praznoj učionici. Zašto? Nikome nije palo na pamet da stavi oglas kada je predavanje a čovjek došao iz BG-a.
Ispit sam polagala 6.10. i tek prošle sedmice su mi bili rezultati, a indeks mi je iz Beograda stigao u BL u ovaj utorak (pošto je gostujući ispit). Zadnji ispit sam imala juče, u četvrtak. Sve 5 do 12. Ovo su samo mali primjeri, da ne nabrajam dalje. Bože, šta sve čovjek prođe u životu.

I onda završite i počnete da ganjate administraciju. Tek tada počinje prava hebada.

Ali to je MeF.

A ja sam idiot pa me još uvijek, nakon svega što je već bilo, iznerviraju neke stvari.

Tacno od reci do reci... Joj ne znaju omladinci u sta su se upustili... Kada dodju negde na trecu godinu, pa krenu sami sebe da kunu sto su to govno upisali :)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 10:28 
Početnik
Početnik

Ja nisam radila maturski, a i ja sam na opštoj ne na stomatologiji. Hemije nemam, ali sve i da imam ne bih stigla da razmišljam o njoj od anatomije :D Mi imamo nešto malo skroz, ja msm u drugoj godini, tako da ne paničiš, nemaš razloga. Hemija jedino farmaceutima može da predstavlja problem. :) Uzmi ti učiti kad želiš, ali smatram da nemaš potrebe toliko ranije.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
јан_де je napisao:
Ena2 je napisao:

хемију научи шта можеш, шта не можеш научи рјешења напамет и здраво.

Zar su dovoljna samo rjesenja? Zar se ne trazi postupak rjesavanja zadatka?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
јан_де je napisao:
Ena2 je napisao:

хемију научи шта можеш, шта не можеш научи рјешења напамет и здраво.

Zar su dovoljna samo rjesenja? Zar se ne trazi postupak rjesavanja zadatka?

кад сам ја радио пријемни није се тражио поступак, него само рјешења.

Ена, и ја веома лоше знам физику и хемију(мислим на онај логички дио са задацима) и страшно сам се тога плашио кад сам уписао факс. из физике сам имао тројку и то једва, а хемију се увијек борио за пролаз.
на крају се испоставило да уопште није толико страшно. физика је релативно лагана, сједнеш и научиш оне формуле и теорију и то је то. задатака нема.
а исто је и са хемијом. научити теорију и оне огромне формуле разних једињења и то је то.

није баш лагано, али за некога ко је вриједан, и ко хоће учити то је најмањи проблем.

главно је да ни из физике, а ни из хемије нема оних компликованих задатака који и предтстављају највећи проблем нама који не волимо ове предмете. дакле само треба бубати, као и већину осталих предмета :)
једино је требало мало логичког размишљања за задатке из генетике, али то је лагано

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:47 
Početnik
Početnik

A da,radili smo i mi genetiku prosle godine,ide mi to donekle.
Hvala ti u svakom slucaju :)
Mada ni ja vise ne znam sama sta da radim.Medicina mi je uvijek bila nesto najbolje,stvarno bih imala volje uciti i raditi,nije me strah toliko ucenja.
Samo,znam da nikad nisam bila sposobna za te prirodne nauke(ili sam ja to sebi umislila)pa mi je medicina ostala samo zelja.Onda mi ove godine padne na pamet zasto da radim nesto sto ne volim,tako da je sve to sad nekako na brzinu.Nadam se da ce biti sve dobro.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ма биће све ок ;)
Медицински факултет је баш онај прави штреберски факултет. хиљаде и хиљаде страница и само сједи и учи. ко хоће да учи и ко није лијен, на овом факсу не би требао имати проблема.

а за пријемни запни и научи како треба, биологија је лагана то се сва питања могу набубати, а за хемију се треба мало више потрудити. кад сам ја уписивао није нас било пуно, али нпр. ове године је било дупло више кандидата него што се прима, тако да се пријемни морао одрадити баш екстра, поготово ако немаш добар просјек из средње школе. друг ми је имао 41. бод на пријемном од могућих 50,уколико се не варам, и није успио да се упише јер је имао лош просјек из гимназије.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:32 
Početnik
Početnik

Ma hoce :) Ja iz skole imam 44 boda,ako bih i ove godine imala isti prosjek ko prosle.Koliko sad trebam uraditi prijemnog da budem upisana? Koliko se mora imati ukupno da se prodje?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ena2 je napisao:
Ma hoce :) Ja iz skole imam 44 boda,ako bih i ove godine imala isti prosjek ko prosle.Koliko sad trebam uraditi prijemnog da budem upisana? Koliko se mora imati ukupno da se prodje?

то зависи од тога колико ти буде јака конкуренција и колико они освоје бодова ;)

ја мислим да ако узмеш на тесту 40-45 бодова да сигурно упадаш, мада опет, то све зависи од конкуренције, тј. колико ће остали добро урадити

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Hertzog je napisao:
Phoenix je napisao:

Ali to je MeF.

Tacno od reci do reci... Joj ne znaju omladinci u sta su se upustili... Kada dodju negde na trecu godinu, pa krenu sami sebe da kunu sto su to govno upisali :)

Ја проклињем патологију :D

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 17:34 
Početnik
Početnik

Bojim se da s prosjekom 44 moraš da imaš makar 45.
Ove godine se njih 200 prijavilo, konkurencija je bila jaka, što jest-jest.
Ali ako sjedneš i naučiš (a nije toliko teško) možeš uspjeti. Samo shvati ozbiljno.
Bilo je slučajeva koji su dolazili i govorili da znaju sve i učili dan i noć kao, pa nisu upali. Nek te to ne straši, toga će uvijek biti. Pogotovo biologija je lagana, jedino što ima puno, ali opet ja nisam ni brkala ništa.
Ne opterećavaj se odmah na početku toliko s tim, makar prijemni nije bauk.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]