banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Okt 2010, 09:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Kod mene je od starta mrezna pa je citav septembar bio haos!A kopcao sam par starijih kompova preko usb-a i sve je radilo kao i kod mene na mreznoj!Moguce je,kako su meni objasnili mijenjali su neke kartice za prikljucivanje korisnika,da je potrebna mrezna za ovu novu foru sto su odradjivali i popravljali!!Za sada radi sve kako treba!Hvala bogu dragom!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Love is in the air je napisao:
Imam eltin internet i u globalu sam zadovoljan. Problemi se desšavaju, ali oni koji traju "... danima, mjesecima pa čak i godinama... " još nisam imao, niti sam čuo da je neko imao problem neki duži vremenski period.
Ово је тачно и у мом случају. Иначе, имам утисак као да неко из Елте прати ову тему јер до сада чим би пријавио неке сметње овде, већ идући дан би проблем био ријешен или би макар било боље. У сваком случају, до сада ми се није десило да су проблеми трајали више од неколико дана и то је у питању било само пинг / брзина, интернета ако некада и нестане то се деси на пола сата - сат, ријетко више осим када су неки радови и сл. или се код мтел-а нешто "скрши"...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ово ће сада испасти мало смијешно, али након што сам написао претходни коментар, остао сам без интернета и тек сам га данас послије подне успио оспособити. :)

Ишао сам чак до сједишта Елте у БЛ и рекоше ми да изгасим рутер на једно два сата а модем на пола, да се "охлади" добро... Успут да питам, пошто ми је ово мало сумњиво, а не разумијем се баш много у мреже, у чему је разлика ако се рутер угаси на минут, два сата или пет дана? Видио сам да су у Елта центру сви у гужви и стрци па нисам хтио да испитујем човјека са овим у вези и да детаљишем, али чисто из радозналости волио бих да ми неко објасни, ако је могуће.

У сваком случају, послије пар неуспјешних покушаја да подесим конекцију (искључивања модема и рутера на пола сата...) сјетих се да провјерим ДНС на рутеру и, наравно, видио сам да је дошло до промјене истог јер су, колико сам схватио, у току радови у циљу побољшања квалитета интернета, што је похвално.
Након што сам промијенио подешавања мрежног адаптера, унио нови ДНС, све је профункционисало нормално, па ако је неко имао сличне проблеме, нека покуша са овим.

Мислим да би било згодно да Елта негдје постави обавијест о оваквим промјенама да се растерети и техничка подршка и корисници, да се не мора нагађати у чему би сада могао бити проблем...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 00:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
BrankoP je napisao:
Ово ће сада испасти мало смијешно, али након што сам написао претходни коментар, остао сам без интернета и тек сам га данас послије подне успио оспособити. :)

Ишао сам чак до сједишта Елте у БЛ и рекоше ми да изгасим рутер на једно два сата а модем на пола, да се "охлади" добро... Успут да питам, пошто ми је ово мало сумњиво, а не разумијем се баш много у мреже, у чему је разлика ако се рутер угаси на минут, два сата или пет дана? Видио сам да су у Елта центру сви у гужви и стрци па нисам хтио да испитујем човјека са овим у вези и да детаљишем, али чисто из радозналости волио бих да ми неко објасни, ако је могуће.

У сваком случају, послије пар неуспјешних покушаја да подесим конекцију (искључивања модема и рутера на пола сата...) сјетих се да провјерим ДНС на рутеру и, наравно, видио сам да је дошло до промјене истог јер су, колико сам схватио, у току радови у циљу побољшања квалитета интернета, што је похвално.
Након што сам промијенио подешавања мрежног адаптера, унио нови ДНС, све је профункционисало нормално, па ако је неко имао сличне проблеме, нека покуша са овим.

Мислим да би било згодно да Елта негдје постави обавијест о оваквим промјенама да се растерети и техничка подршка и корисници, да се не мора нагађати у чему би сада могао бити проблем...

Nešto slično sam imao neki dan, samo što sam to malo brže riješio :D Mogao si probati na laptopu PPPoE konekciju da provjeriš da li sve radi. U suštini "nije" problem do ISP-a nego do ruter jer nije pokupio nove DNS-ove nego je zadžao stare. Da si vratio ruter na fabrička podešavanja i opet ga konfigurisao sve bi šljakalo bez problema 99,9% . A u vezi tvog pitanja: nema veze da li ga gasiš na sekund, minut, dan,mjesec, godinu... Barem teoretski. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Хвала на одговору. :)
Сада углавном све ради добро, мада још увијек има повремених прекида...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 15:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kakve veze imaju adrese DNS servera sa problemom koji se dešava? Uostalom, te adrese se dobijaju automatski putem PPPoE-a, tako da tu opet ne vidim problem... I ako je do toga bilo, kako objašnjavate ogroman ping?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 00:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
POZDRAV

ovi iz Elte bas nemaju pojma, ja sam imao problem neki dan da mi je nestao net ali skontam da mi skype radi, provjerim DNS ali vidim stoji na automatic i na primary ima onaj sto su mi oni dali! Ja rasturio citav racunar da vidim sta je i nista ne skontam! Jer taj racunar koristim kao ruter! I nazovem fino mangiu (HVALA MU PUNO), kaze mi procitaj mi DNS, ja procitam, kaze brisi to i stavi ove: 62.68.96.8 i 79.143.160.20 i od tada da pokucam sve radi savrseno! Oni sami nisu znali sto im korisnici sa ruterima imaju probleme! Bas su me tada iznenadili!

Ali od tada ja imam jos jedan mali problemcic, ne radi mi kontrol panel, kad odem na njihov sajt i izaberem nista se ne desava, ne izbacuje erro jednostavno samo bijela podloga? Ima li jos neko taj problem? Ja opet pitam njih, kaze sigurno je do odrzavanja, vjerujem da ni oni opet neznaju sta je! :) Nije to nesto bitno ali eto!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
marko89pilot je napisao:
Oni sami nisu znali sto im korisnici sa ruterima imaju probleme! Bas su me tada iznenadili!

Upravo tako. Meni je pomoglo vraćanje rutera na fabrička podešavanja, mada ne znam zašto je to pomoglo, kao što sam napisao na drugoj temi radi mi ako isključim kloniranje MAC adrese na ruteru, a prije je ako se dobro sjećam to bilo uključeno, sad neće da radi ako je uključeno. Što se tiče podešavanja DNS-a ne vidim gdje se to kod mene podešava, u opcijama rutera imam da je DHCP Server Enabled i polja Static DNS 1, 2 i 3 za ručno upisivanje adrese ali tu su sve nule, tako je bilo i prije.

Ako je Elta nešto mijenjala tehnička podrška bi morala to da zna, zvao sam ih ali tako nešto nisu pominjali. A da ne kažem da bi obavještenja o takvim izmjenama trebala odmah (ako ne i unaprijed) da se okače na sajt.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:09 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
marko89pilot je napisao:
Oni sami nisu znali sto im korisnici sa ruterima imaju probleme! Bas su me tada iznenadili!

Što se tiče podešavanja DNS-a ne vidim gdje se to kod mene podešava, u opcijama rutera imam da je DHCP Server Enabled i polja Static DNS 1, 2 i 3 za ručno upisivanje adrese ali tu su sve nule, tako je bilo i prije.

Kako je korisnik Enter_name napisao DNS se dobije automatski ako je tako u ruteru namjesteno kao kod mene npr ali to sto si ti napisao da ti stoje DNS polja prazna ti slobodno upisi ove dve adrese u prva dva polja ovim redom, prvo ovu 62.68.96.8 pa onda ovu 79.143.160.20 i bice sve ok, da ti i kasnije ne bi doslo da zabune! Nisu bas neki strucnjaci! Ili strucnjaci to odrzavaju a oni samo rade kao trgovci! :) Nema mi druge logike!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik

PS sad mogu da otvorim kontrolnu tablu, promijenili su adresu! Kad sam pitao onoga sto ne mogu da pristupim, kaze ne znam valjda je do odrzavanja! To potvrdjuje ono sto sam rekao, neko drugi je strucnjak a tehnicka podrska Elte su samo trgovci!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

99,9% se pozdravite sa mojih 29 km a i najvjerovatnije i 12 za kablovsku!
Tjerati korisnike od sebe umjesto pridobijati ih izgleda da vam je bas krenulo od ruke!Kud platih racun za septembar jebo ja sve svoje!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Не знам како код других, али код мене на инфо страници рутера (Status and Information) стоје вриједности ДНС сервера и свој проблем нисам ријешио мијењањем поставки рутера већ поставки (TCP/IP) мрежног адаптера ОС-а.

Истина је да су вриједности ДНС-а биле оне које је Мангиа издиктирао marko89pilot-у, али сада су опет промијенили те вриједности (иначе данас је опет цијели дан веза била испрекидана, мало мало па нестане) како видим на инфо страници рутера, сада су вриједности слиједеће:
Primary DNS : 79.143.160.20
Secondary DNS : 79.143.168.8

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 22:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Kakve veze imaju adrese DNS servera sa problemom koji se dešava? Uostalom, te adrese se dobijaju automatski putem PPPoE-a, tako da tu opet ne vidim problem... I ako je do toga bilo, kako objašnjavate ogroman ping?

Ko je spomenuo ping? Ja nisam. I kako ti onda objašnjavaš da sam poslije pomenute procedure dobio druge DNS-ove, različite od onih starih sa kojima je sve radilo kako treba? Zašto su ostali u ruteru nemam pojma... Uglavnom nisu bili ručno podešeni.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 23:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nemoj brkati pojmove... ja samo hoću reći da problemi koji se spominju unazad mjesec dana nemaju veze sa ovim problemom koji si ti imao sa adresama DNS servera...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 12:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Drugar prvo pročitaj na šta se odnosi moj post pa onda piši...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 22:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA!

Pa dali ima ijedna osoba normalna u toj ELTI da izadje u javnost sa informacijama i da kaze jeste imamo probleme zadnja dva mjeseca i molimo nase drage korisnike koji su isto tako kao sto su dragi i redovne platise da se malo strpe i imaju strpljenja!Zauzvrat vam smanjujemo racune zbog neizvrsenja tacki ugovora sa nase strane!Vasa ELTA!I dragi nasi jos samo ovo da vam dodam kad pada kisa i kad se nase jebene intalacije nakvase i onda ce internet biti u kurcu!Jos jednom vasa ELTA!!!!!!!! :angry4:
Poslovna taktika vam je vrh vrhova!Dok pretplate kapaju boli nas kurac za supcima!E ovaj supak vise nece biti vas korisnik!

Al opet sam toliko dobar da bi sve oprostio samo DAJ RIJESITE FAKING PROBLEM VISE JEDNOM!DO KRAJA OKTOBRA CEKAM I ONDA ZDRAVO!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 23:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
koji je q sa netom? danas u nekoliko navrata sve stane, nema nikakvog protoka po nekoliko minuta. U jednom trenu me cak i izbacilo, a sesija ostala aktivna pa se nisam mogao ulogovati. Naravno u Elti se niko ne javlja, vec prekidaju poziv (Mangia jos jednom izvini sto sam te uznemiravao i hvala na pomoci). Ne kontam sta se desava, kakvi su to problemi, ali stvarno se to vise ne moze trpiti.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 01:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Smijesi se mtel onaj novi i to internet i kablovska eto sta je!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 21:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Као корисник и мтел-овог тзв. адсл-а и елтиног кабловског интернета, могу рећи да је елта до скора била боља. Не знам како али све, од пинга па до општег утиска, је било боље на елти а да не говорим о повољнијој цијени елтиних услуга. Једино, што јесте-јесте, од када је човјек из мтел-а "прикопчао" адсл није било потребе за интервенцијама било које врсте. Стандардно солидно ради, осредње, али стабилно.

Претходну седмицу, можда мало и више, било је повуци-потегни са елтиним интернетом. Прије дан-два нисам могао уопште користити интернет, сваких 5 минута би дошло до прекида везе.

Данас се, ево, да куцнем у дрво, веза устабилила. Брзина и пинг одлични, као у добра стара времена. :) Надам се да је то резултат радова о којима је било говора и да се стање, ако не на боље, макар неће мијењати на горе. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 09:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

http://elta-kabel.com/index.php?module= ... ikaz&id=57 :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]