Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
То су биле утакмице. Сјећам се , брат и ја навијемо сат, устанемо у 3-4 ујутро, дресови Булса се облаче, и HRT3 лаганице...

eh, da...sjecam se prvog finala, tad sam navijo za jutu. kad su bulsi poveli sa 2:0, a malone u drugoj promasio zadnja dva slobodna bacanja za pobjedu. pa onda juta izjednacila na 2:2, pa 3:2 za bulse, pa sesta utakmica, pa onaj majmun brajon rasel promasio polaganje na kraju za prednost jute, pa onda stiv ker jedno 4-5 sekundi pred kraj sa poludistance za +2 za bulse. i poslije juta opet izgubila loptu, kukoc zakuco za konacan rezultat, a onaj sa hrta poludio od srece.
sljedece sezone sam navijo za bulse, iz nekog razloga. mozda zato sto je pola mog razreda, a i moj brat, navijalo za jutu, a ja vazda volio da kontriram

Ja sam bas iz tog razloga navijao za Utah ( iliti ekipu Jutaha sto bi rekli Mirza i Rusmir

, jer su svi zbog Dzordana navijali za Bulse.
Nekad su igrali u normalnom terminu ili je to bila snimka, ne sjecam se vise, pa kad mama povice rucaaaaaaaaaaak , a ja - evo sad cu za 2 minuta(toliko je stajalo na semaforu) .Ne moram ni reci da sam redovno rucavao hladno jer su se ta 2 minuta znala produziti i na pola sata, bez produzetaka.
Sjecam se 6. finalne utakmice kad je Juta vodila par sekundi prije kraja i onda MJ koji se dotad ispromasivao ko nikad , iz svog poznatog poluokreta sa po terena zabi tricu . Imala je juta jos jedan napad . ali nista od toga. Istog momenta sam ugasio tv i otisao na spavanje, bijesan.
U zadnje vrijeme ne pratim NBA ( i kad nadjem vremena, nemam gdje,niko ne prenosi) , tako da ne mogu ocijeniti kako sad igraju, ali Evropa se mnogo priblizila Americi , samom fizickom spremom igraca, a to je bilo glavno sto ih je odvajalo od NBA . Gledajuci neki dan onaj film " Jednom braca " skontao sam koliko su nasi igraci po tom pitanju bili infantilni u odnosu na Amere, Kukoc ko paucak , a nakon par godina u Bulsima - 20 kila mase vise.