Schlager je napisao:
Mislim da je prilicno naivno vjerovati da je sve ovo spontano uradila grupa delija zato sto je golman reprezentacije izabrao pogresan klub. Bar ja mislim da je to naivno.
Наравно да вечерас на стадиону ништа није било спонтано већ организовано.
Спонтано је нпр. туча са полицијом после утакмице ван стадиона, где су ови који су правили срања вероватно стављени у исту групу са навијачима који су били на горњем делу трибине. Наравно, екипа из доњег дела је наставила са лудирањем и ови са горњег дела су само увучени у дешавање.
Citiraj:
prosjecna posjeta ove sezone u skotskoj :
Celtic 47977
Rangers 45545
Hearts 14212
Hibernian 12932
Aberdeen 12866
Dundee Utd 7922
Kilmarnock 6235
Motherwell 6004
Inverness CT 5514
St Mirren 4684
St Johnstone 4236
Већу посету од Мирена и Џонстона има Крагујевац.
Ова табела показује управо оно што сам и написао. Селтик и Ренџерс (Хартс, Хиберниан и Абердин као нешто покушавају) су главни а остали довиђења.
Citiraj:
recimo, 2001 su dobili nagradu za fer plej (zamisli - kakve picke!) i u briselu na utakmici kvalifikacija ih se iskupilo tricavih 12000 kad je ta nagrada dodijeljena. putuju na svako gostovanje, onoliko koliko karata dobiju, nikad manje od 5000-6000.
Награда за фер-плеј? Па шта су они играли фудбал? Гробари су добијали награду за најбоље навијаче у Евролиги годинама и пази окупило их се преко 20.000 у Арени а нису добијали никакву награду. Више људи је гледало прву утакмкицу Партизана у НЛБ у Пиониру у недељу (против распале Будућности) него што Мирен и Џонстон имају просечну посету.
Citiraj:
The Scotland Travel Club, which now has almost 15,000 members, was established in 1980 with the aim of encouraging responsible behaviour and putting an end to the distress caused by the actions of an irresponsible minority of supporters.
Људи имају култ репрезентације (као и све нације на острву) и то је лепо. Али не видим шта је ту конкретно спектакуларно.
У Београд су долазили и Ренџерс и Селтик и нисам баш приметио да је за њима стигла било каква армија навијача од неколико хиљада људи. Чак шта више, није стигло ни неколико стотина људи. А цигана у Братислави? Три хиљаде.
Citiraj:
pitanje je da li je veci od zvezda-partizan? po istoriji, posjeti, broju titula oba tima jeste. ustvari, ne znam ni jedan kriterijum po kojem nije.
Ко спомиње Београдски дерби? Ти си написао, највећи светски дерби а ја кажем да је то најобичнија глупост, јер постоји сијасет градских дербија коју су занимљивији. Навео сам један.
Citiraj:
ne mozda, nego sigurno. ne moras mi zahvaljivati zbog postavljene dijagnoze. drago mi je kad mogu pomoci
Не захваљујем се, само констатујем. Али драго ми је да се слажеш са мном да си по глупости и неиформисаности још увек испред мене.