banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 04:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 829 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2010, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
народе, неке ствари су ми нејасне па ћу овдје питати да не отварам нову тему.

1. колико постоји различитих стипендија у РС?
2.дјевојка ми је била на буџету, до сад је ишла годину за годином, али ће трећу обновити па ме занима да ли она остаје на буџету или не? и гдје ја могу детаљно да прочитам о томе? неки закон или нешто слично?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
1. Stipendija fondacije Dr Milan Jelić, stipendija ministarstva prosvete, opštinska stipendija i stipendija vlade RS za studente deficitarnih zanimanja.
2. Mislim da ne ostaje na budžetu.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 14:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Maj 2010, 21:18
danas mi jedna ptičica iz ministarstva obrazovanja reče da će se ministarske stipendije kresati sa 200KM na 140KM. Zna li neko više o ovom traču?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 23:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
thelast88 je napisao:
danas mi jedna ptičica iz ministarstva obrazovanja reče da će se ministarske stipendije kresati sa 200KM na 140KM. Zna li neko više o ovom traču?

Не би ме чудило да их скрешу на 100км или да их укину...
Па ипак, има пуно битнијих ствари од подстицања успјешних студената...
Цеца , нпр :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:25 
Početnik
Početnik

јан_де je napisao:
thelast88 je napisao:

Не би ме чудило да их скрешу на 100км или да их укину...
Па ипак, има пуно битнијих ствари од подстицања успјешних студената...
Цеца , нпр :roll:

i fontana na kruznom toku...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:56 
Veteran
Veteran

Мах, лакрдија....

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2010, 11:21
zanima me kolike su stipendije studentima matematike i da li ih svi studenti dobijaju...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ako misliš na studente deficitarnih zanimanja (fizika, metemetika, mešinstvo, elektrotehnika i geodezija) oni dobijaju po 100 maraka mjesečno ako upišu drugi semestar i polože 40% ispita iz prvog smestra. Što se tiče ostalih stipendija potrebno je da ispuniti uslove iz konkursa i nadati se da ćeš biti iznad crte na rang listi.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 18:15 
Početnik
Početnik

kad se moze ocekivati objavljivanje novog konkursa?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 18:42 
Veteran
Veteran

thelast88 je napisao:
kad se moze ocekivati objavljivanje novog konkursa?

крајем октобра...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2010, 22:28
Ej ljudi, jedno pitanje...tačnije dva (:
U ovim ugovorima za stipendije piše prosjek ocjena bla bla bla...Da li se prosjek ocjena može računati iako svi ispiti nisu položeni? Konkretno, upisana je sljedeca godina ali je ostao jedan ispit. Prosjek ostalih ocjena je preko 9. Da li to zadovoljava uslove iz tih ugovora za stipendije ili se to ne pika ako nije godina očišćena?
Pozdrav (:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:39 
Veteran
Veteran

За стипендију министарства не треба чиста година, а за Јелићеву треба....

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala puno (:
Ma kakva Jelićeva, mene zanima Petar Kočić i ministarska. Petar Kočić sam već primala pa u principu trebala bih samo produžiti ukoliko ne traže čistu godinu, ne znam kolika je šasna za dobijanje te ministarske...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:01 
Veteran
Veteran

Carneiro je napisao:
Hvala puno (:
Ma kakva Jelićeva, mene zanima Petar Kočić i ministarska. Petar Kočić sam već primala pa u principu trebala bih samo produžiti ukoliko ne traže čistu godinu, ne znam kolika je šasna za dobijanje te ministarske...

За Петар Кочић ако си примала, нема разлога да и сад не добијеш...
За ову другу остаје нам да се надамо да неће министарство смањити број стипендиста, јер према прошлогодишњим критеријумима требало би да добијемо. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hajde, nek' bar nešto bude...Da nam bar malo kompenzuju preživljeni stres na fakultetima. (:
A da li je moguće aplicirati za obe pa ako dobiješ tu veću, odreći se ove druge ili ima i tu neka caka?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:19 
Veteran
Veteran

Carneiro je napisao:
Hajde, nek' bar nešto bude...Da nam bar malo kompenzuju preživljeni stres na fakultetima. (:
A da li je moguće aplicirati za obe pa ako dobiješ tu veću, odreći se ove druge ili ima i tu neka caka?

Обавезно аплицирај за обе! И ако добијеш обе, лако се одрећи мање. Онда узмеш потврду да се одричеш те општинске(мање) , предаш је у министарство и готива :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

O, pa super onda, tako ću i da uradim!
Hvala ti puno, baš si me obradovao...Taman sam mislila da će mi jedan nepoložen ispit zeznuti stipendiju (:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:26 
Veteran
Veteran

Carneiro je napisao:
O, pa super onda, tako ću i da uradim!
Hvala ti puno, baš si me obradovao...Taman sam mislila da će mi jedan nepoložen ispit zeznuti stipendiju (:

Нема на чему. Ето, срећно онда и надам се да ћеш добити стипендију! Поз :)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 07:48 
Veteran
Veteran

http://banjaluka-info.com/index.php?opt ... &Itemid=37

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 21:01 
Veteran
Veteran

Citiraj:
Сутра конкурс за студентске стипендије

Министарство просвјете и културе Републике Српске (РС) објавиће сутра конкурс за додјелу укупно 1 036 стипендија за студенте који студирају у РС и иностранству на сва три циклуса студија, за шта ће бити издвојено укупно 2.100. 000 КМ.

Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић рекао је да ће конкурс бити објављен у дневним новинама и на интернет страници Министарства.

Према његовим ријечима укупно ће бити додијељено 734 стипендија за успјешне студенте на сва три циклуса студија, 230 стипендија осталим студентима на првом циклусу студија, 20 стипендија за студенте са инвалидитетом који остварују право на додатак за туђу његу и помоћ, 16 за студенте првог циклуса студија из изразито неразвијених општина РС и 36 стипендија за студенте на сва три циклуса студија који студирају у иностранству.

"Посебно нам је важно да обезбиједимо потпуну равноправност свих студената који ће аплицирати за наше стипендије и због тога позивамо представнике студентских организација да у било којој фази одлучивања о томе ко ће добити стипендију раде са нама и остваре увид у начин бодовања", рекао је Касиповић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да су одржавањем висине школарине на јавним високошколским установама и цијена смјештаја у студентским домовима на нивоу из 2006. године ресорно министарство и Влада РС учинили све да не угрозе стандард студената.

Начелник Одјељења за високо образовање у Министарству просвјете и културе РС Биљана Војводић нагласила је да се осим бројних новина у превилнику о додјелу стипендија уводи и обавеза за студенте из иностранства који добију стипендију да се након завршених студија ставе на располагање за запошљавање у РС.

Она је нагласила да за све стипендисте Министарства остаје критеријум да не примају ни једну другу стипендију из јавног извора стипендирања, да ће се осим просјека и броја положених испита бодовати и социјални статус студената, да за стипендије могу конкурисати и студенти са мјестом пребивалишта у РС који студирају у Федерацији БиХ на студијским програмима ветерине, радиолошке технике и латинског језика.

Војводићева каже да стипендије Министарства просвјете и културе РС у појединачним износима остају на прошлогодишњем нивоу од 200 КМ мјесечно за студенте првог циклуса студија, 2.500 КМ једнократне помоћи за студенте на другом циклусу студија и 3.000 КМ једнократне помоћи за студенте на трећем циклусу студија.

У категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија Министарство просвјете и културе РС ове године додијелиће укупно 734 стипендије, од чега за први циклус студија на високошколским установама које се финансирају из буџета РС 626 стипендија, од чега у природним наукама 36 , инжењерство и технологија 140, медицинске и здравствене науке 145, пољопривредне науке 20, друштвене науке 210 и 75 хуманистичке науке.

У истој категорији за први циклус студија на високошколским установама које се не финасирају из буџета РС биће додијељено 60 стипендија од чега пест за студенте природних наука, 14 инжењерство и технологија, седам медицина и здравствене науке, 23 друштвене и 10 хуманистичке науке.

За студенте другог циклуса у категорији успјешних студената биће додијељено укупно 41 стипендија, а трећег циклуса студија седам стипендија.

За студенте у иностранству предвиђено је укупно 100.000 КМ под условом да се ради у студијским програмима који се не изводе у РС и имају просјек оцјена изнад девет, а биће додијељено укупно 36 стипендија, од чега 11 за студенте првог циклуса студија, 15 другог и 10 трећег циклуса студија.

http://enovosti.info/index.php?option=b ... vost=15941

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 829 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]